Finał Copa America. Zdecydowały rzuty karne.

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Johnny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2004, 11:24

Brazylia po raz siódmy w historii zdobyła trofeum Copa America.
Zwycięzce wyłoniły rzuty karne. W regulaminowym czasie był wynik 2:2
Bohaterem meczu słusznie został ogłoszony napastnik Brazylii Adriano, który rzutem na taśme, w ostatniej minucie meczu, pięknym strzałem posłał piłkę do bramki Argentyny, doprowadzając do rzutów karnych. Adriano został również królem strzelców turnieju z dorobkiem 7-miu bramek

Argentyna-Brazylia 2:2 (1:1) k. 2:4

bramki:
"Kily" Gonzasles (20m) - karny (arg) 0:1
Luisao (45+1m) (bra) 1:1
Delgado (87m) (arg) 1:2
Adriano (90+3m) (bra) 2:2

nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2004, 11:33

Drugiej połowy nie oglądałem ale po przebiegu pierwszej zwyciezca móglbys tylko jeden: Argentyna..to że Brazylia zdolala wygrac wydaje mi sie wielkim fartem...93 minuta to jest szczescie jakie ma tylko Francja..a potem karne..ale cóż...taka piłka... :wink:

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Jędruś

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2004, 11:38

Ja też drugiej połowy nie oglądałem.Stawiałem na Brazylię.Bardziej byłem skupiony na meczu Bayern Monachium vs Man Utd na DSF-ie.

hania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2004, 12:44

Wole Brazylie od Argentyny ale tym razem dawalam znacznie wieksze szanse Argentynie. Brazylia nie grala swoim najmocniejszym skladem. Brakowalo zawodnikow grajacych w Europie i to bylo widac. Chaotyczna gra, zbyt duzo akcji indywidualnych - nie to zebym cos do nich miala- ale ale nie mozna pchac sie w srodek pola z pilka, byc otoczonym przez 5 zawodnikow i nie wiedziec co z ta pilka zrobic. Zdecydowanie bardziej podobala mi sie gra Argentynczykow. Brazylii pomoglo poprostu szczescie, najpierw w 1. a potem w 2. polowie. Ale rzuty karne w wykonaniu Argentyny to porazka...Mam tylko nadzieje ze w przyszlosci bede juz oglądac inna Brazylie - taka jak w finale MŚ 2002, gdzie przynajmniej jakakolwiek taktyka bedzie zastosowana.

IL BELLO DEL CALCIO

Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia...

Wygraj wyjazd do Madrytu i potrenuj z Beckhamem. Moze go czegos nauczysz...
Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2004, 12:50

Hmm mecz byl ciekawy moim zdaniem akcja za akcja byla szkoda tylko ze Argentyna nie byla w stanie wykorzystac praktycznie 100% sytuacji bo miala ich wiele. Lecz w swietnej dyspozycji byl Julio Cezar bramkarz brazylii ktory bronil niczym w tylu Boffona . Ogolnie mecz mogl sie podobac ale ja wolalem zwyciestwo Argentyny bardziej zasluzyla na to

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
Juverulez!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2004, 13:30

ale shit!!! kibicowalem Argentynie, bo to taka <h>Amerykanskie Włochy..... Qwa, przewazali caly czas, ostro cisnęli... Rozales fatalnie w skutkach przestrzelił. Chcialem zeby "Arhentina" dokopała Canarihos... No i te qrewskie karne.... Ale bramki w Copa są o wiele piękniejsze niz w Euro...

Obrazek
Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2004, 14:00

Juverulez! pisze:ale shit!!! kibicowalem Argentynie, bo to taka <h>Amerykanskie Włochy..... Qwa, przewazali caly czas, ostro cisnęli... Rozales fatalnie w skutkach przestrzelił. Chcialem zeby "Arhentina" dokopała Canarihos... No i te qrewskie karne.... Ale bramki w Copa są o wiele piękniejsze niz w Euro...
Wiesz mogles sie powstrzymac od przeklenstw tez wolalem zeby Argentina wygrala ale coz pech to pech ja nie wyklinam a to forum jest po to zeby dawac innym przyklad

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
*Fighter*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2004, 14:00

Męcz był dość ładny akcja za akcją. Ja byłem bezstronny.
Znów zadecydowały karne, loteria w której więcej szczęścia miała Brazylia.

Juventus Turyn- Tylko przed Boggiem padniemy na kolana
Dziadek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2004, 14:56

No pierwsze połowa zdecydowanie przebiegała na korzysc Argentyny. Brazylia wygrała? Ani dobrze ani źle. Mi to było obojetne. Adriano został królem strzelców? Zasłużył bo grał bardzo ładnie. Podobała mi sie jego gra. Finał był taki jak myslałem. Zzwyciezca tez był przeze mnie typowany ;)

BiancoNerri_

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 lipca 2004, 15:02

No i dobrze że wygrali. Byłem za Brazylią, bo Argentyny za bardzo nie lubię. Hehe ale sobie dali 2 gole puścić do szatni.A te karne to im gorzej szły jak trzecioligowej drużynie Ligi Polskiej.

YoUri`

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2004, 16:32

Dziwne to Copa America, bo co to za mistrzostwa, w ktorych ci najlepsi graja wcale nie pierwszym skladem a i tak wygrywaja ? :|... Ale fakt, ze pilke pokazuja calkiem ladna, zwlaszcza technicznie. Zasluzony i sprawiedliwy w tym meczu bylby remis, no ale finaly maja to do siebie, ze jeden przegrany musi byc. "Wypadlo" na Argentyne... fakt, ze karne strzelali beznadziejnie, ale w samym meczu zaprezentowali sie calkiem kozystnie. Jak dla mnie to bylo calkiem przyjemne dla oka zakonczenie "bezbarwnego" turnieju.

aza23

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 lipca 2004, 16:35

oglądałam dzisiaj mecz Argentyna - Brazylia.Po obejrzeniu 2 połów stwierdziłam że nie słusznie wygrała Brazylia. Argentyna pokazała piękny football, a Brazylia stała pod swoją bramką i nawet nie potrafiła jej obronić. Ale cóż taki jest football choć argentyna miała wiele szans to niestety nie wygrała,a Brazylia mając zaledwie 5 szans strzelenia bramki wygrała. Bo w piłce nożnej nie liczy się kto ile będzie miał szans liczy się ilość trafionych bramek. Ale mecz był bardzo ciekawy i nie żałuję że go obejrzałam. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

:-)
Pavel87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2004, 16:50

Ja oglądałęm cały mecz i byłem raczej bezstronny ale potem było mi żal Argentyńczyków. Jak Adriano strzelił w 93 min to wiedziałenm że w karnych wygra Brazylia

Forza Squadra Bianconera
Booker

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2004, 17:03

Prawde mowiac to sie tego niespodziewalem ze Brazylia dojdzie az tak daleko.Co do finalu to napewno Argentyna byla lepsza ale tak jest pilka,Brazylia mimo silnie rezerwowym skladem wygrala ten turniej i pokazla klase ze rezerwowy sklad ma naprawde dobry.

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2004, 18:21

Znów ten głupi fuks. Tak samo wygrali pierwszy mecz na Copa America, teraz tez. Patrząc na całe spotknie to Argentyna była zdecydowanie lepsza, ale taki (tym razem niesprawiedliwy) jest futbol. :cry:

ODPOWIEDZ