Capello mierzy w Ligę Mistrzów

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Jaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2004, 14:29

Nowy trener Juventusu Turyn, Fabio Capello, ujawnił, że wygranie Ligi Mistrzów jest jego głównym celem w tym sezonie.
Szkoleniowiec Bianconeri oczekuje, że głównym rywalem jego zespołu będzie Real Madryt, który według Capello ma wrócić w tym sezonie do najlepszej formy.

-Liga Mistrzów zawsze jest na czele listy, potem jest Scudetto. Kto będzie naszym głównym rywalem w Europie? Oczekuję, że Real Madryt wróci w tym sezonie do swojej najlepszej formy - powiedział Capello dziennikowi Gazzetta dello Sport.

żródło: http://www.seriea.pl

Mario_166

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2004, 14:43

Najlepiej wygrac wszystko :D ale ja bym sie bardziej ucieszyl gdybysmy wygrali LM niz mistrza

bociu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2004, 14:46

No, przynajmniej ma dobre checi i plany. ALe ten 'klasztor' to lekka przesada. TEz wole zeby Juve wygrało LM. Ale najlepiej wszystko.

Grzesiu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lipca 2004, 15:00

fajnine sie mówi ale wiadmomo że będzie ciężko, nie tylko my mierzymy po puchar mistrza, takrze takie drużyny jak arsena, chelsea, milan barcelona czy wielki real. ja nie obawiam się jednak rywaliżacji najwarzniejsza jest dobra piłka więc niech wygra najlepszy (tylko żeby niebył nim bayern):). rywalizacja zapowiada się ciekawie zobaczymy na kogo trafimy w eliminacjach

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2004, 15:06

Nieukrywam, że bardzo podoba mi się takie podejście do sprawy. Wymieniając LM jako główny cel sezonu napewno Capello nie zamierza w żadnym stopniu odpuszczać innych rozgrywek.

Dla mnie LM jest priorytetem już od dawna. Jak wiemy ostani sukces w tych rozgrywkach odnieślimy w ....1996. Przecież to już 8 lat! :roll: Zawodników, którzy pamiętają tamten sukces można policzyć na palcach 1 ręki.
Jestem bardzo spragniony sukcesu w tych najbardziej prestizowych, klubowych rozgrywkach. Już dłużej nie mogę czekać :P Marzy mi sie ten triumf i z całego serca glęboko wierze, że Capello podoła zadaniu i poprzowadzi nasz zespół do zwycięstwa :!:

Tak na marginesie to 2 triumfy w owych rozgrywkach na taki klub jak JUVENTUS to zdecydowanie za mało. Szczególnie biorąc pod uwagę ile to przegraliśmy finałów, ahhh :( Nie można caly czas żyć wspomnieniami...Musi nam się wkońcu udać! :twisted:

Obrazek
Rafal Tarnacki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2004, 15:28

Dobrze, ze chce wygrac Lige Mistrzow ale nie moze zapomniec o Scudetto. Zreszta to sa tylko plany. Zobaczymy pozniej jak to bedzie. Ale dobrze ze mierzy jak najwyzej.

IGI

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lipca 2004, 15:45

Ostatnio wloskie druzyna koncentrowaly sie tylko na serie a, chociaz final Juve - Milan, by zaprzeczal tej tezie :) Wiekszosc krytyqw naszej ligi uwaza, ze jest ona coraz slabsza. Ale my wiemy ze to nie prawda :D I mam nadzieje ze Juve to potwierdzi w tym roq... Chcialbym poczuc smak zwyciestwa, bo 96 rok to poczatki mojego kibicowania i jakos nieszczegolnie sie z tego cieszylem :) A teraz? Cale serce oddalem tej druzynie i jestem z nia na dobre i zle. Ale satysfakcja ze zdobytej LM bylaby ogromna.

Obrazek
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2004, 15:51

http://www.channel4.com/sport/football_ ... ul17e.html

Czytając to jestem bardzo zadowolony z Capello 8)
Podoba mi się, że podchodzi on do sprawy bardzo jasno ! Poprostu wie o co chce grać !! To mi się podoba ! Powiedzial, że nie bedzie liczył specjalnie na poszczególnych piłkarzy tylko na cały zespół !! I o to chodzi !! 8)

Wracając do LM... Jest to coś na co czeka każdy kibic Juventusu !!! Wygranie Ligi Mistrzów w pierwszym sezonie z Capello-jako nowym trenerem dałoby bardzo wiele wiary w siebie, co bardzo przydało by się piłkarzom !! Byłby to bardzo wielki hit ! Oczywiście przyzwyczajeni jestesmy ogladać nasz zespół bardzo blisko tego trofeum, jednak nie wystarczająco blisko by po niego sięgnąć... :? :roll:

Miejmy nadzieję, że nowy trener Juventusu podejdzie do sprawy równie poważnie jak robili to jego poprzednicy i postara się z całych sił na pierwszym miejscu wywalczyć najcenniejsze trofeum-Trofeum Champions League !!!

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
WladeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2004, 16:46

Brawo dla Capello!!! Tylko żeby osiągnąć taki sukces potrzebne są wzmocnienia... Niech przycisnie Moggiego żeby wreszcie dograł sprawę Emersona i kupił jednego swiatowej klasy srodkowego obrońcy. Wtedy możemy bez obaw walczyć o Ligę Mistrzów :-D

Rybeq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2004, 17:05

czyli "plan standardowy". zreszta w druzynie pokroju juventusu, liga mistrzow zawsze bedzie celem nr.1 . jednak z obecnym skladem nie jestesmy w stanie jej wygrac. przedewszystkim chodzi o obrone. nie wyobrazam sobie zeby znow w waznych spotkaniach trzeba bedzie liczyc na iuliano :/ z prawej zagra chyba zebina :/ jakos specjalnym zwolennikiem jego talentu nie jestem, tym bardziej ze imo nie odciazy on wogole camoranesiego. lewa strona nie wymaga chyba komentarza 8) chociaz martwia mnie te pogloski o jankulowskym. czyzby rozwazana mozliwosc sprzedazy zambrotty ? mam nadzieje ze to tylko jakies moje przemyslenia :P srodek bedzie nalezal do thurama i ... ? dobrym kandydatem jest cannavaro (moze wreszcie sie doczekam go u nas ? :D ). prawda jest taka ze wiemy bardzo malo. moze legro przypomnial sobie czasy gry w chievo ? a moze bedzie grac ktos ze starej gwardii (ciro lub montero) ? za 3-4 tygodnie wszyscy bedziemy madrzejsi o nowe fakty, wiec pozostaje nam tylko czekac.
ps. mam takie dosc glupie pytanie. otoz mam w kalendarzu zaznaczony dzisiejszy dzien - (17. VII ) czy dzisaj miala sie odbyc jakas konferencja prasowa, albo cos takiego ? czy poprostu alkohol mi szkodzi ? :)

[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2004, 17:15

Nieukrywam, że jak dla mnie najważniejsze jest zdobycie mistrza włoch. Na drugim miejscu stawiam LM. Dziwi mnie troche postawa Capello, gdyż większość trenerów na pierwszym miejscu stawiają zwycięstwo "na własnym podwórku" dopiero potem sukces w europejskich rozgrywkach. Mam nadzieje jednak, że Juventus zdobędzie oba trofea. Uważam, że mamy w tym momencie na tyle dobrą drużyne, że możemy powalczyć. Licze jednakże na sprowadzenie jeszcze kilku piłkarzy, którzy w dużym stopniu przyczynią się do sukcesów Juventusu.

Mosiu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2004, 17:31

Ale rzeby wygrać LM trzeba mieć bardzo mocny skład , a poprzedni sezon pokazał że Juve osłabione kontuzjami podstawowych zawodników nie było w stanie nawiązać walki ani w LM ani w Serie A czy Pucharze Włoch .Tak więc bez wzmocnień i mocnej ławki rezerwowych nie ma na co liczyć .... :twisted:

...Tu sei la squadra del cuore , sempre in campo undici eroi , vinci I'mpossibile e vai , ti seguiremo anche noi , metti un'altra stella sul petto...
Jaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2004, 17:52

Mi się podobają słowa Capello mówiące o tym że LM jest najważniejsza.Czekam na zwycięstwo Juve w finale LM od 1996 roku.W tym roku właśnie zaczełem kibicowanie Juve i moja radość nie była taka wielka jaka mogłaby być teraz.Teraz jestem już kibicem ze stażem jestem bardzo związany z drużyną i chciałbym przeżyć ekstaze radości podczas wznoszenia Pucharu Mistrzów przez Alessandro Del Piero.Jestem zwolennikiem słów Capello i chciałbym aby inne kluby włoskie które będą grały w tym sezonie w LM włąśnie te rozgrywki stawiały na pierwszym miejscu.Osiągnięcia zespolów z Italli podnoszą prestiż włoskiej piłki w europie i uciszają głosy tych którzy twierdzą że najlepszą liga jest liga hiszpańska czy angielska.Mam nadzieje że Capello wie o właściwym rozgraniczeniu celów-aby nie poświęcać sie w 100% tylko jednym rozgrywkom bo jeśli się odpadnie z tych najważniejszych to może sie okazać że na innych frontach sytuacja jest bardzo trudna i trzeba sie liczyć z tym że znów nie będzie żadnego pucharu.

Becker

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2004, 19:58

Ja rownierz nieco pozniej bardziej wglebilem sie w Juventus i zaluje bo kibice musieli miec naprawde duze swieto :roll: oby Capello powiodl Juve do zwyciestwa w LM.

Peja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2004, 10:19

Mnie Capello zaczął bardzo przekonywać. Z naszych obecnych zawodników może wykrzesać wszystko co jest w nich najleprze. Ja również na 1 miejscu stawiam triumf w Champions Ligue, ponieważ tego triumfu będą nam zazdrościć drużyny z całej Europy a zwycięstwa w serie a tylko drużyny z krajowego podwórka

ODPOWIEDZ