Juventus zamienił się w klasztor :)

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2004, 20:26

Wraz z objęciem funkcji trenera Juventusu Fabio Capello wniósł do drużyny nie tylko powiew świeżości, ale także rygor. Selekcjoner przedstawił ponoć swoim podopiecznym dekalog "idealnego piłkarza" zawierający twarde zasady postępowania. Za ich nieprzestrzeganie grożą kary finansowe.

Capello wymaga przede wszystkim punktualności. Niedopuszczalne jest najmniejsze spóźnienie na trening. Zakazane jest używanie telefonów komórkowych w szatni i w autokarze wożącym piłkarzy. Ponadto, w szatni nie wolno przeglądać prasy nie mówiąc już o paleniu.

Na boisku każdy piłkarz musi wyglądać schludnie, tzn. koszulka w spodenkach, a skarpetki podciągnięte do kolan. Selekcjoner zwraca również uwagę na dbanie piłkarzy o właściwą wagę ciała. A do tego wszystkiego żadnych kobiet w czasie zgrupowania. Juventus zamienił się w klasztor.

źródło: http://juve.pl/?nid=859

no to teraz nasi piłkarze poczują co to dyscyplina 8) mam nadzije, że wyjdzie i m to na dobre :)

Shadow_Alex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2004, 20:44

Cos mi sie wydaje ze to jedna wielka totalna kompletna bzdura :P

Chmiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2004, 20:54

Jeśli to ma pomóc piłkarzom i samemu Juve to może być dla mnie i klasztorem.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2004, 21:09

Heheh, nieźle :lol: Niewiem czy te zasady mają być przestrzegane rygorytstycznie, czy też to wszystko to bardziej żart. W sumie każdy punkt regulaminu ma w sobie coś dobrego, jednak napewno nie będzie on przestrzegany przez zawodników.
Jak np: wracając z meczu autokarem, nie wziąć komórki i nie napisać chociaż sms'a do bliskiej osoby z wynikiem spotkania? 8)
No nic, zobaczymy co z tego wyjdzie :P
UlTrAs pisze: , a skarpetki podciągnięte do kolan
No to Tacchi z Appiahem mogą szykować kasę :wink:

Obrazek
DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2004, 21:23

Shadow_Alex pisze:Cos mi sie wydaje ze to jedna wielka totalna kompletna bzdura :P
I miejmy nadzieje, że to bzdura. Takie sytuacje nie wprowadzają niczego dobrego. Lippi nie stosował takowego rygoru i zawsze było wszystko dobrze. Piłkarz ma się czuć swobodnie, jak w rodzinie a nie w więzieniu. Poprzez takowe rygory w klubie może narodzić się nie zdrowa sytuacja, nerwowość itp. Głupota!

Jaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2004, 22:32

Cel uświęca środki-jeżeli pomyśł siesprawdzi jeszcze nie raz przeeczytam na forum o "złotych środkach" Capello i wszyscy będą mówić że to był świetny pomysł :wink:

Rafal Tarnacki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2004, 22:47

Capello napewno wie co robi. Ta dyscyplina moze wyjsc Juve tylko na dobre. Jak na razie bardzo podoba mi sie praca Capello. Oby tak dalej!!
FORZA JUVE!!!

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2004, 23:52

DJ Juventinho pisze:
Shadow_Alex pisze:Cos mi sie wydaje ze to jedna wielka totalna kompletna bzdura :P
I miejmy nadzieje, że to bzdura. Takie sytuacje nie wprowadzają niczego dobrego. Lippi nie stosował takowego rygoru i zawsze było wszystko dobrze. Piłkarz ma się czuć swobodnie, jak w rodzinie a nie w więzieniu. Poprzez takowe rygory w klubie może narodzić się nie zdrowa sytuacja, nerwowość itp. Głupota!
no coś w tym jest, ale troche rygoru nie zaszkodzi. Capello na pewno nie chce, aby piłkarze czuli się jak w więzieniu, ale przynajmiej będziemy mieli pewność, że żadn piłkarz nie przyjedzie na trening w stanie nie trzeźwości, jak to miało miejsce w Barcelonie, kiedy Kluivert przyszedł pijany na trening :?

Juvetomek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2004, 08:05

wedlug mnie takie cos napewno nie zaszkodzi piłkarzom, wrecz odwrotnie. Ale dyscypliny naszym pilkarzom nie brakuje, powinni sie raczej bardziej skupic na treningach.

Pozdrawiam
Krupy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2004, 08:39

dokładnie ... taka dyscyplina tylko pomoże piłkarzom w treningach ... myślę że to będzie jeden z udanych pomysłów Capello

ObrazekObrazekObrazekObrazek
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2004, 09:46

Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:
UlTrAs pisze: , a skarpetki podciągnięte do kolan
No to Tacchi z Appiahem mogą szykować kasę :wink:
DJ Juventinho pisze:Takie sytuacje nie wprowadzają niczego dobrego. Lippi nie stosował takowego rygoru i zawsze było wszystko dobrze. Piłkarz ma się czuć swobodnie, jak w rodzinie a nie w więzieniu. Poprzez takowe rygory w klubie może narodzić się nie zdrowa sytuacja, nerwowość itp. Głupota!
Troche dyscypliny musi być ale musi być też i troche swobody.
Własnie takie sytuacje prowadzą do konfliktów w zespole, że komuś wygodniej ze skarpetkami niżej, to mu każą inaczej....
Miejmy nadzieje, że nie wynikną z tego żadne poważne problemy, bo kłotnie i rozne kary nie są w zespole potrzebne !!

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Rybeq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2004, 09:58

nie wiem czemu sie dziwicie. capello jako nowy trener musi wprowadzic nowe porzadki. przy okazji pokazac pilkarzom kto tu rzadzi. duzo halasu o nic.
ps. zreszta lippi po swoim przyjsciu tez pewnie wprowadzal nowe zwyczaje. nie bez powodu nazywa sie go sierzantem.
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2004, 21:49 przez Rybeq, łącznie zmieniany 1 raz.

[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2004, 11:17

Achtung! Capello is coming! :D

Zobaczymy czy to cos w ogole da...
Kto ma opuszczone skarpetki i wywalona na wierzch koszulke leci z klubu? :D

bociu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2004, 11:46

Według mnie z tymi skarpetkami i koszulkami w spodenkach to spora przesada. Z komorkami zreszta tez. Z tego artykułu rzeczywiscie wynika, ze Juve to klasztor, ale pewnie to plota... :evil:

_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2004, 11:50

Rybeq pisze:nie wiem czemu sie dziwicie. capello jako nowy trener musi wprowadzic nowe porzadki. przy okazji pokazac pilkarzom kto tu rzadzi. duzo halasu o nic.
W pełni się z Tobą zgadzam.
Marcelo Lippi to przecież zupełnie inna bajka. W końcu o jego klasie świadczyły sukcesy jakie z tym klubem osiągnął. Każdy z zawodników miał świadomość z kim ma do czynienia. Dlatego tego typu 'rygory' nie były potrzebne. Może po części w tym leżał problem? nie zaprzeczycie, że Lippi miał swoich ulubieńców przez co mógł nieświadomie wytwarzać nie zdrową rywalizacje. Capello przychodzi z czystą kartką. Nawet Alex nie może liczyć na szczególne traktowanie. Jeżeli polityka Capello przyniesie tyle dobrego co w Romie.. to jestem na tak.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
ODPOWIEDZ