Plany Lippiego

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2004, 02:09

Włoscy dziennikarze zastanawiają się w jaki sposób mianowanie Marcello Lippiego na stanowisku selekcjonera wpłynie na skład i styl gry Azzurri. Były trener Juventusu najprawdopodobniej będzie forsował ustawienie "diamentu", które przynosi skutek w AC Milan.

Tym samym pomijany przez Trapattoniego duet pomocników z San Siro - Pirlo-Gattusso powinien stać się kluczowym, dla kadry Włoch.

Wydaje się także, że Lippi będzie dawał więcej szans młodzieżowym mistrzom Europy - Daniele De Rossi (Roma), Giampiero Pinzi (Udinese) oraz Marco Marchionni (Parma). Co więcej będący w wyśmienitej formie Alberto Gilardino może wygryźć ze składu gwiazdę Interu - Christiana Vieriego.

"Nowymi" postaciami w obronie mają zostać Massimo Oddo (Lazio) oraz Aimo Diana (Sampdoria). Zastępcą Buffona w bramce Azzurri, po rezygnacji Francesco Toldo z występów w kadrze, zostanie ktoś z dwójki: Ivan Pelizzoli (Roma), De Sanctis (Udinese).

ja mam nadzieje ze w reprezetacji Lippiego bedzie sporo zawodnikow Juve !

http://seriea.pl/index.php?strona=news&id=6832

Chris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2004, 07:55

niewątpliwie reprezentacja znajduje sie w fazie przebudowy. Wielu starych gwiazdorów powinno się zacząć bać o swoje miejsce w składzie. Vieri i Del Piero coraz więcej notują ostatnio słabych występów. Mimo, że Alexa uwielbiam, to jednak nie ma co się oszukiwać - Cassano będzie bardziej przydatny dla Włochów. Del Piero to nadal wielki graczi musi on być w kadrze, ale nie wiem czy znajdzie miejsce w pierwszej 11.

Ja bym to tak ustawił:

Buffon

Panucci Nesta Cannavaro Zambrotta

Gattuso
Pirlo

Totti
Del Piero
Cassano
Vieri

NIe ma co prawda klasycznyhc skrzydłowych, ale boczni obrońcy potrafią wypełniać te luki.W mojej opinii gra Cassano, Del PIero i Tottiego powinna charakteryzować się duża wymienoością pozycji i kreatywnością. Ten pierwszy powinien jednak często wspierać Vieriego w pierwszej linii ataku. Gattuso i Pirlo powinni skupić sie głównie na zadaniach defensywnych. Ten pierwszy na szaleńczej walce, ten drugi na posyłąniu długich wrzutek lub po prostu dobrych podaniach przy rozpoczęciu ataku pozycyjnego. Obrona to wiadomo - Nesta i Cannavaro czyszczą środek, a Zambro i Panucci szaleją na skrzydłach. , o Buffonie też chyba nie trzeba nic pisać.
Jest wiele opcji zastępczych i jeżeli Tayc gracze jak Vieri czy Del Piero graliby coraz słabiej to bezwzględnie trzeba dawać szanse Gilardino, Miccoliemu i innym utalentowanym graczom młodego pokolenia.

Juve per sempre!!!
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2004, 10:04

Według mnie Lippi powinien najpierw oszlifowac Atak!! Jak dla mnie z wystempow w kadrze powinienen zrezygnowac Vieri!! Jest juz za wolny!! Sam nie potrafi sobie wypracowac pozycji do strzalu!! Gilardino jest o wiele lepszy , mlodszy szybszy!!

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
wasik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2004, 10:04

Chris pisze:niewątpliwie reprezentacja znajduje sie w fazie przebudowy. Wielu starych gwiazdorów powinno się zacząć bać o swoje miejsce w składzie. Vieri i Del Piero coraz więcej notują ostatnio słabych występów. Mimo, że Alexa uwielbiam, to jednak nie ma co się oszukiwać - Cassano będzie bardziej przydatny dla Włochów. Del Piero to nadal wielki graczi musi on być w kadrze, ale nie wiem czy znajdzie miejsce w pierwszej 11.

Ja bym to tak ustawił:

Buffon

Gattuso
Pirlo

Totti
Del Piero
Cassano
Vieri

NIe ma co prawda klasycznyhc skrzydłowych, ale boczni obrońcy potrafią wypełniać te luki.W mojej opinii gra Cassano, Del PIero i Tottiego powinna charakteryzować się duża wymienoością pozycji i kreatywnością. Ten pierwszy powinien jednak często wspierać Vieriego w pierwszej linii ataku. Gattuso i Pirlo powinni skupić sie głównie na zadaniach defensywnych. Ten pierwszy na szaleńczej walce, ten drugi na posyłąniu długich wrzutek lub po prostu dobrych podaniach przy rozpoczęciu ataku pozycyjnego. Obrona to wiadomo - Nesta i Cannavaro czyszczą środek, a Zambro i Panucci szaleją na skrzydłach. , o Buffonie też chyba nie trzeba nic pisać.
Jest wiele opcji zastępczych i jeżeli Tayc gracze jak Vieri czy Del Piero graliby coraz słabiej to bezwzględnie trzeba dawać szanse Gilardino, Miccoliemu i innym utalentowanym graczom młodego pokolenia.

A niewiesz moze przypadkiem ze na Euro gralismy tak samo :?: :?: :!: :!: i widzilales chyba EFEKTY.Moim zdaniem do REprezentacji musi dojść paru mlodych pilkarzy z ambicja,wola gry i cgcia zwyciestwa :!: :!: Nierezygnujmy z Del Piero.Mysle ze w Rep. pod wodza Lippiego moze sie przebudzic.Dajmy mu miejsce chociaz na rezerwie.Jestem zatymi zawodnikami ktorych wymienil PABLO.To do nich bedzie nalezec pezyszlosc :!: :D :D

GRANDE DEL PIERO, FORZA JUVE!!!!!!!!!!
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2004, 11:51

Uważam, że w reprezentacji potrzebna jest świeża krew. Tacy piłkarze jak: Gilardinho, De Rossi, Bonera, Ferrari, Mareska powinni dostawać szanse od Lippiego. Co do Del Piero to mimo wielkiej sympatii do tego piłkarza uważam, że w jego miejsce powinien grać ktoś inny. Myśle, że Lippi powinien postawić na atak Cassano-Gilardinho. Za nimi Totti ewentualnie nasz Alex.

bociu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2004, 18:23

Mysle, ze wielkiej rewolucji raczej nie trzeba. Potrzeba natomiast troche wiecej młodych zawodników, np Maresca, Gilardino, Bonera, Ferrari. Poza tym Lippi zapowiedział, ze rewolucji nie bedzie, wiec nie ma sie czym przejmowac. Mam nadzieje, ze w 'nowej' reprezentacji bedzie mijsce dla Alexa tuz za napastnikami i ze Lippi nie bedzie z nikogo robił boga!!!

Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2004, 20:08

Podoba mi się, że Lippi chcę zmienić takich zawodników jak Vieri na Gilardhano~! Forza Lippi.

Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2004, 22:07

Bardzo chcialbym zeby Lippi wprowadzil do skladu takich zawodnikow jak: Gilardino MARESCA Blasi

Ponadto ze skladu powinien wyleciec CHRISTIAN VIERI sorry ale jego dobre czasy minely 2 lata temu skonczyl sie jego okres...

Francesco Totti --> stwierdzam ze nie ma w nim lidera.... Lepiej -> stwierdzam ze lidera nie powinno byc wcale! Lider powinien wykreowac sie sam poprzez swoja gre!

Del Piero --> coz to chyba bedzie jego ostatnia impreza w karierze -> MS2006 w Niemczech... niestety taka brutalna prawda... I mam nadzieje ze pokarze na niej wiele... a ze ma dobry kontakt z Lippim to mam nadzieje ze Lippi go nie skresli...

Koniecznie 3ba postawic na 2 Pirlo&Gattusso bo widac ze sa przydatni i to bardzo! Ogolnie stwierdzam ze reprezentacja powinna byc budowana na zawodnikach JUVE i MILANU gdyz no nie oszukujmy sie tutaj graja najlepsi :)

Kwestia 2 bramkarza... kurde dziwie sie troche TOLDO wiem ze zawsze jest nr 2 ale jesli odejdzie to Wlochy juz nie beda mialy najsilniejszego duetu bramkarskiego na swiecie tak jak do tej pory... TOLDO pokazal na ME 2000 co znaczy miec go w skladzie... bedzie go szkoda.... Moze Abbiatti by fo dobrze zastepowal? kto wie...

No zobaczymy panie Marcello co pokarzesz... Licze na pana panie LIPPI!! POWODZENIA!

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2004, 15:05

Philby pisze: Francesco Totti --> stwierdzam ze nie ma w nim lidera.... Lepiej -> stwierdzam ze lidera nie powinno byc wcale! Lider powinien wykreowac sie sam poprzez swoja gre!
zgadzam się :!: to, że Trap wykreował Tottiego jako największą gwiazde i lidera drużyny to był wielki błąd :!: Każdy powinien być traktowany na równi, bo jeżeli będzie inaczej to daleko ta reprezentacja nie zajdzie... Mam nadzieje, że Lippi będzie na równi traktował piłkarzy Juve, Milanu, Romy itp. Wiadomo ,ze jest związany emocjonalnie z Juve, ale powinien o tym zapomnieć i ustalać skład na podstawie formy poszczególnych piłkarzy, a nie po tym kogo lubi a kogo nie :?

Maggie Del Piero

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2004, 18:06

Mam nadzieję że Lippi miał zawsze oczy otwarte szeroko i nie będzie stawiał na wypalone gwiazdy . . . . .bądź przereklamowane w tą reprezentację trzeba tchnąć świerzością i młodością.
Oczywiście nie było by nic złego w tym jakby wystawił dużo Juvolków;) ale niech zrobi coś z tą reprezentacją prosze!!!!!!!!!

Najtańszy Show na jaki stać ten utytłany w szmirze świat ....
azzurra

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2004, 18:29

Jeżeli tylko drużyna pod wodzą Lippiego nie będzie się cofać do obrony za każdym razem, gdy prowadzi, a on sam nie będzie ustawiał jej taktyki wokół domniemanych piłkarskich geniuszy (czytaj wokół Tottiego), to z tym potencjałem jeszcze wiele osiągnie. I ja, jak fanka Squadra Azzurra już od kilku dobrych lat, czekam na to z niecierpliwością.

"Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet, kiedy jesteś smutny, nigdy nie wiadomo, kto może zakochać się w Twoim uśmiechu." - Gabriel Garcia Marquez
PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2004, 18:42

wasik pisze:
Chris pisze:niewątpliwie reprezentacja znajduje sie w fazie przebudowy. Wielu starych gwiazdorów powinno się zacząć bać o swoje miejsce w składzie. Vieri i Del Piero coraz więcej notują ostatnio słabych występów. Mimo, że Alexa uwielbiam, to jednak nie ma co się oszukiwać - Cassano będzie bardziej przydatny dla Włochów. Del Piero to nadal wielki graczi musi on być w kadrze, ale nie wiem czy znajdzie miejsce w pierwszej 11.

Ja bym to tak ustawił:

Buffon

Gattuso
Pirlo

Totti
Del Piero
Cassano
Vieri

A niewiesz moze przypadkiem ze na Euro gralismy tak samo :?: :?: :!: :!: i widzilales chyba EFEKTY.Moim zdaniem do REprezentacji musi dojść paru mlodych pilkarzy z ambicja,wola gry i cgcia zwyciestwa :!: :!: Nierezygnujmy z Del Piero.Mysle ze w Rep. pod wodza Lippiego moze sie przebudzic.Dajmy mu miejsce chociaz na rezerwie.Jestem zatymi zawodnikami ktorych wymienil PABLO.To do nich bedzie nalezec pezyszlosc :!: :D :D
nowy a jak sie madruje :) w sumie to masz racje :D
ja bym tak walnal
Buffon
Panucci-Nesta-Canavaro-Zambro
Camor-Gattuso(Totti)-Maresca-Pirlo schodzacy do srodka i robiacy miejsce Zambro

Del Piero-Gilardino

Wedlug mnie w srodku pomocy jest porzebny ktos mlody ! glownie to zawiodla pomoc no i Vieri i ldatego wlasnie wybralem Maresce jest on mlody i glodny sukcesu !

Jaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2004, 19:20

Po pierwsze zasadnicza zmiana w ataku-Vieriego już mam dość Corradi nie jest zawodnikiem który będzie snajperem nr 1 w reprezentacji.Zostają Inzaghi i Gilandinho.Trzeba popróbować który z nich jest lepszy.Jeżeli chodzi jeszcze o ten atak to zdaje mi sie że ustawienie z jednym napastnikiem czyli tzw diament moze być dobry.Może nie sprawdził sie na Euro ale wydaje mi sieże to bardziej wina Trapa i jego błędu z ustawieniem Vieriego jago snajpera.Moze inaczej by to sie wszystko potoczyło gdyby z kadry nie wypadł Inzaghi.Na pewno trzeba spróbować Gilardinho bo jeśli potwierdzi swój nieprzecietny talent to o Vierim możemy szybko zapomnieć.Druga sprawa-myślę że jeżeli chodzi o zawodników którzy zostali powołani na Euro przez Trapa byli najlepszymu jakimi mają obecnie włosi(no moze jakis wyjątek by był).Sęk w tym że wszystko zawaliła taktyka Trapa i wszystko pękło jak bańka mydlana-co prawda włosi grali o niebo lepiej niż na MŚ 2002 ale parę błędów Trap powtórzył.Lippi rewolucji nie zrobi i myślę że szkielet reprezentacji zostanie podobny do tego z Euro.Najważniejsza jest właściwa mobilizacja zawodników a Marcello to potrafi o czym wiemy wszyscy.Będzie dobrze !!

ODPOWIEDZ