Prandelli czy Deschamps

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Kto powinien zostac trenerem Juventusu w przyszłym sezonie Cesare Prandelli czy Didier Deschamps?

Czas głosowania minął 13 czerwca 2004, 21:43

Cesare Prandelli
11
13%
Didier Deschamps
71
87%

Liczba głosów: 82
Polmos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2004, 21:43

Kogo woleli byście ujrzeć na stanowisku trenera Juventusu w przyszłym sezonie, obecnego trenera Parmy Cesarego Prandellego czy Didiera Deschampsa z Monaco.

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2004, 22:02

Ja wolalbym Didiera. To czego dokonal on wraz z Monaco jest niesamowite, a poza tym doskonale zna Juve i wierze, ze osiagnal by z nami wielki sukcesy. No i moglby zabrac ze soba Rothena, Evre lub Squilachiego ( nie wiem jak to sie pisze :D)

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2004, 22:09

Oczywiscie bezapelacyjnie Didier !!! ZNa Juve Osiagnal z nim jako pilkarz LM moze jako trener tesh sie uda!!

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
Batigol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2004, 22:14

Wbrew pozorom wybor nie jest latwy :roll:
Na kazdym trenerze Juve moze miec zyski :D .

Po sprowadzeniu Prandelliego na Delle Alpi prawdopodobnie powedruje 4 zawodnikow z Parmy: Bonera, Ferrari, Gilardino, Blasi (wyporzyczony). Trener ten bedzie mial tez dobre stosunki z bylymi zawodnikami Parmy, grajacymi obecnie w Starej Damie: Appiah, Di Vaio, Thuram, Buffon. Mozliwy bedzie takze transfer bylego gracza Parmy: Adriana Mutu.

Z kolei sprowadzenie Deschampsa takze oznaczaloby korzysci kadrowe. Wraz z Didierem doszlaby 2 trenerow Monaco. Bardziej prawdopodobne stalyby sie transfery: Morientesa, Rothena, Squillaciego, a takze innych gwiazg Monaco, ktorych nazwisk sie nie wymienia obecnie: Evra, Ibarra...

Ja postawilbym jednak na Deschampsa. Ta edycja Ligi Mistrzow pokazuje, ze jest on juz wspanialym trenerem, umiejacym poukladac odpowiednio druzyne. Pozatym nalezy do mlodego pokolenia trenerow, ktore teraz bedzie zaczynalo rzadzic w swiatowej pilce :!: . Pozatym: Rothen- to jest nazwisko dla ktorego warto postawic na Didiera :D

Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2004, 23:31

Kazdy z trenerow ma swoje wady i zalety gdyby dazyc do ideału to jednak wybral bym Deschampsa daze go sympatia, lepiej go znam i bardziej mu wierze to czego dokonal z Monaco przechodzi ludzkie pojecie jendka Prandelli tez nie mial latwego zadania z Parma i tez niemalze dokonal cudu... Jednak bardziej przekonuje mnie Deschamps dobrze mi sie kojarzy to nazwisko, ma chlop talent do gry jak i kierowania gra... Czy to na boisku czy lawce Didier jest wspanialy... To jego 1 sezon trenerski i juz tak wielki sukces jak doprowadzenie garstki chlopakow z Monaco do takiego sukcesu jakim jest final LM i miejmy nadzieje ze rowniez wygrana tego finalu... To jest serio cos... Prandelli moze jest bardziej doswiadoczony ale jednak mi zbytnio nie pasuje na lawke... Wole Didiera.. On po prostu ma w sobie to cos co moglo by zastapic Lippiego...
Kolejnym argumentem przemawiajacym za DIDIEREM jest to ze gdyby przyszedl to prawdopodobnie zabral by ze soba wspanialego EL MORO, i niesamowitego ROTHENA oraz dobrego obronce jakim jest SQUILLACI

reasumujac: jestem za Didierem...

porownanie zawodnikow ktorzy mieliby przyjsc wraz z trenerami:

Gilardino - Morientes - Gilardino mlodszy niz Moro ale hymm stawiam jednak na MORO chociaz chcialbym oby dwoch :P
Squillaci - Bonera - Mysle ze Squillaci bylby lepszym zakupem
Rothen - Ferrari --> Rothen moglby niezle namieszac w srodku pola podczas gdy Ferrari to utalentowany obronca jednak gdyby wybierac stawialbym na Rothena...

Pozostaje nam czekac na decyzjie zarzadu Juve i oby byla jaknajlepsza i oby byl to Deschamps :P

fighter_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2004, 00:08

jednak Prandelli, mysle ze Didier Deschamps dopiero co zacznal swoja trenerska kariere, i jeszcze potrzebuje troche czasunarazie niech sie wezmie za mniejsze druzynygdzie moze nie ma tak duzo stresu, tak jak w mnaco, gdzie sie ciesza kazda wygrana.ale mam nadzieje ze kiedys powroci do juve. prandelli sam byl graczem Juve, tez jest super trenerem, i jest doswiadczony, to chyba najwazniejsze.

JUVENTUS TI AMO PER SEMPRE !
=========================
I GLORIOSI COLORI SPLENDERANNO SEMPRE !
==================================
Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2004, 12:01

Nie koniecznie zawsze doswiadczenie idzie w parze z dobrymi wynikami gry... Prandelli moglby troche namieszac w skladzie nie wiesz co by stworzyl poczatek na pewno mialby ciezki..

To prawda Didier rowniez musialby namieszac w skladzie, ale poczatek mialby nieco lepszy gdyz zna obecnych zawodnikow, gral z nimi i wie na co ich stac a to juz mu daje wielki +...

Ja zostaje przy opcji Didiera....

Zdun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2004, 12:05

Chyba jednak Prandelli, bo by ściągnął więcej graczy z Parmy, a Didier
pewno by chciał ściągnoć do Juve Morientesa , a ja go akurat nie chce

DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2004, 12:31

Początkowo gdy dowiedziałem się, że Dider mógłby zostać trenerem Juventusu, bez większego namysłu przyjąłem to jako dobrą wiadomość. Po głębszym przemyśleniu jednak jestem zwolennikiem Prandelliego. Na pewno ma większe doświadczenie, potrafi stworzyć drużynę na danym mu materiale, ma mniejsze wymagania finansowe, zna włoski futbol, sprowadzić może Gillardino, Bonerę czy Ferrariego. Dider jest za mało doświadczony, to jego pierwszy sezon na ławce trenerskiej. Ma za duże wymagania i uważam, że wielkie nadzieje w nim pokładane mogą go przerosnąć. Mój typ: Prandelli
FanJuventusu pisze:Oczywiscie bezapelacyjnie Didier !!! ZNa Juve Osiagnal z nim jako pilkarz LM moze jako trener tesh sie uda!!
Tak się składa, że Prandelli również zdobył z Juventusem Puchar Europy. Sukcesy w Juventusie Prandelliego i Deschampsa są niemal identyczne, Prandelli wyprzedza Didera o jeden Puchar Zdobywców Pucharów.

Kamil de Lellias

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 maja 2004, 13:21

Mam niezwykle mieszane uczucia co do obsady na lawce trenerskiej. Poprzednicy napisali juz praktycznie wszystkie argumenty ,,za" i ,,przeciw" kandydatom. Mnie osobiscie bardzo sie podoba kontakt Didiera z pilkarzami, przypominaja oni dobrze znajacych sie przyjaciol a to pomaga druzynie. Prandelli natomiast ma doswiadczenie, ktore potrzebne jest do prowadzenia wielkiego klubu jakim bez watpienia jest Juventus.
W kazdym badz razie jestem zadowolony ze to wlasnie ktorys z tych trenerow bedzie prowadzil Juve, a nie na przyklad Trapatoni :wink:

nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2004, 13:39

fighter_juve pisze:jednak Prandelli, mysle ze Didier Deschamps dopiero co zacznal swoja trenerska kariere, i jeszcze potrzebuje troche czasu.
Parandelli faktycznie trenowal juz wczesniej kilka klubow ale nigdy wiekszego..wiec jesli chodzi o duze druzyny to ich dwosiwadczenie jest podobne..Didier pokazal w tym sezonie ze potrafi stworzyc wspaniala druzyne z zawodnikow ktorzy nie mogli znalezc sie w swoich poprzednich klubach tak jak np Morientes...Parandelli rozniez z Parma zaszedl daleko bo na 4 miejsce ale chyba final LM jest troche bardziej prestizowy niz ostatnie premiowane awansem do LM miejsce w Serie A...ja stawiam na Dechampsa bo za nim dodatkowo przemawiaja pilkarze z Monaco, ktorzy wg. mni sa lepsi od talentow z Parmy..Morientes i Gilardino..po zestwieniu tych dwoch pilakrzy kazdy chyba wybierze Hiszpana..Gilardino jest jeszcze mlody i nie wiaodmo jaki bedzie jego nastepny sezon..tak samo jak Ferrariego...Legro mial byc podpora naszej obrony i jakos nie wyszlo..wiec ja co do pilkarzy Parmy bylbym troche ostrozniejszy..hcociaz oczywiscie moge sie mylic :wink:

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Bakuś

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 maja 2004, 13:42

ja juz sam niewiem dieder jest dla mnie lepszym trenerem a prandelli weźmie ze sobą lepszych piłkarzy więc kto zostranie trenerm bede zadowolny

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2004, 13:54

<------------Moj nowy avator dotyczy tego tematu :wink:

Bardzo ciezko ocenic.Prandelli jak i Didier grali w Juve zdobywali rozne trofea.Za kazdym stja jakies + i -.Dechamps chce wiecej pieniedzy jest mlodym trenerem lecz z drugiej strony duzo osiagnal (doszedl do finaluLM) zapewne latwiej byloby o pilkarzy takich jak Morientes czy Rothen ktory moim zdaniem jest objawieniem tej edycji LM.Prandelli oczekuje mniejszego wynagrodzenia jest takze mlodym trenerm gral w Juve podobnie jak Dechamps zabral by zapewne ze soba pilkrzy takich jak Bonera Ferrari Gilardino.Wybor jest bardzo ciezki.Wiecej plusow ma Prandelli i wydaje sie ze to on ma wieksze szanse.Ja osobiscie wolabym zeby trenerem Juve zostam Didier ale decyzja nalezy do zarzadu i zapewne nie beda korzystac z naszej sondy :wink:
Ostatnio zmieniony 15 maja 2004, 18:16 przez Lypsky, łącznie zmieniany 2 razy.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
dawidpln

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2004, 16:04

Bezapelacyjnie Deschamp... to jego 2 sezon jako trener i 2 bardzo udany, a przeciez nie prowadzi wspanialej drużyny. Nie są to takie gwiazdy jak w Realu Man Utd czy w Juve. To czego on dokonał do tej pory jest wspaniałe i jestem pewien że żaden inny trener nie osiągnal by tego z Monaco co własnie Deschamp. Co do Prandelliego - napewno nie jest to zły trener, umie wspołpracowac z młodziezą co jest dużym atutem bo przeciez mamy utalentowanch juniorów (Chiumiento, Benjamin, Maresca, Miccoli, Boudiansky, Paro, i jeszcze kilku innych). Gdyby on został trenerem napewno nasze mode gwiazdy nie zostałyby sprzedane ani wyporzyczone. Prandelli to dobry trener, ale wątpie że Juve pod jego dowództwem zdołało uzyskać większy sukces od Puchar Włoch lub zwycięstwa w lidze. Mam nadzieje że Deschamp zgodzi się na warunki jakie proponuje Juventus i to on zostanie trenerem.

Forza Juventus
Pawciosss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2004, 22:43

wybór jest niby prosty - DD - stworzył team który znajduję się teraz w finale LM ,ale Prandelli tesh ładnie pociągnął z Parmą. Heh ja chciałbym w Juve Rothena ,a DD tesh bardziej bo jest on związany z jUve :!:

ODPOWIEDZ