Głupia śmierć człowieka(Warto przeczytać).

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Jędruś

Nieprzeczytany post 02 maja 2004, 16:57

Czytałem kiedyś arykuł o przypadkach idiotycznej śmierci człowieka.

1.
Stany Zjednoczone.Po wielkim pożarze lasu, strażacy chodzą po lesie, patrząc czy wszystko została ugaszone.Przypadkowo znaleźli...nurka, który był cały spalony i połamany.Policja stanowa udowodniła, że powodem tego był..helikopter strażacki.Otóż wywnioskowano, że helikopter nabierający wodę z oceanu(las był oddalony kilka kilometrów od oceanu) nabrał nurka.Tak, tak pływający nurek przypadkowo został nabrany przez baniak helikoptera, razem z wodą i potem zrzucony z wyskokości na płonący las.
2.
Stany Zjednoczone.Na wiejskiej farmie znaleziono człowieka, który miał dziurę na wylot przechodzącą przez brodę i głowę(jakby mu dzidą łeb przebili).Okazało się, że nad tą farmą leciał samolot.W samolocie koleś się wysikał i jego mocz został opróżniony(czyli zrzucony na ziemię).Szczyny tego kolesia zamieniły się w sopel(zamieniły się, gdyż było wysoko i zarazem zimno).Człowiek na ziemi miał takiego pecha, że został trafiony tym lodem w głowę i tak oto powstała jego dziura w głowie.
3.
Kanada.W górach znaleziono człowieka spalonego przez prąd elektryczny.Okazało się, że człowiek ten jest niesamowitym nałogowcem palenia papierosów.Otóż koleś ten miał 4 zapalniczki.1 miał zepsutą2 też3
miała gaz, lecz wiatr nie pozwalał mu na spalenie ukochanego papierosa4 wogóle nie miała gazu.Zezłoszczony palacz wspiął się na słup elektryczny i próbował odpalić peta od linii wysokiego napiecia(każdy juz wie jak się to skończyło).
4.
Stany Zjednoczone.Meżczyzna gotował sobie wodę do kompieli(wrzątek).Podczas wchodzenia do wody zemdlał.Potem nikt nie wiedział co się z nim stało.Po 2 tygodniach do domu weszli sąsiedzi(zbawieni smrodem) i znaleźli tego człowieka...ugotowanego i w czasie rozkładu.

Czytając ten artykuł myślałem o tym samym co wy teraz(czyli, że to czysta bajka).Jednak redaktorzy piszący ten artykuł sprawy te znaleźli w aktach policyjnych.W życiu bym nie pomyślał, że są takie przypadki śmierci :shock: :!:.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2004, 20:38 przez Jędruś, łącznie zmieniany 1 raz.

malutki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2004, 17:27

Za takie coś coroku przyznawane są tzw. Nagrody Darwina :). Najbardziej podoba mi się to : "Francuz, Jacques LeFevier postanowił popełnić samobójstwo. Stanął na urwisku i przywiązał kamień do szyi. Następnie wypił truciznę i podpalił swoje ubranie. Próbował nawet zastrzelić się podczas skoku, ale kula chybiła przecinając linę z kamieniem. Woda morska, do której wpadł niedoszły samobójca, ugasiła ogień, a zalewając usta, spowodowała wymioty, które usunęły truciznę z żołądka. Jacques został wyciągnięty z wody przez rybaków i odwieziony do szpitala, gdzie zmarł z powodu wychłodzenia organizmu."

MediapuntA

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2004, 17:39

To ja słyszałem że koleś chciał sobie skoczyć na banji.Skakał z mostu który był położony 30 m nad ziemią.Lina miała 33 m i skoczył sobie na główkę :shock: .Zginął na miejscu.

TA ŚMIERĆ BYŁA PRZYPADKOWA !!!!

Dziadek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2004, 17:44

Ja nie moge. Wszystkie historie są niesamowite i trudno w to uwierzyc. Jednak na świecie jest wiele absurdów. o to takie jakie byly w pewnej gazecie zatytułowane "Absurdy Świata"

:-) W kilku krajach afrykańskich za gwałt grozi pozbawienie gwałciciela męskości. Bez znieczulenia...

:-) W Grecji mężczyzna śpóźniający się do pracy może usprawiedliwić się, twierdząc, że kochał się z żoną...

:-) Młodziesh shfajcarska ma zakaz fotografowania się nago (cała postać). Moshe natomiast robić to w ,,częściach''. Np. na jednym zdjęciu od pasa w górę, na drugim - od pasa w dół...

:-) W Libii w 1977r. sąd, zgodnie z prawem islamskim, skazał na miesiąc więzienia psa, który pogryzł człowieka...

:-) W miejscowości East Lake w Ohio (USA) obowiązuje zakaz kopania zwierząt. Kara za kopnięcie np. psa to gshywna 25 dolaruff i 10 dni więźienia...

Ironek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2004, 18:33

Dziadek pisze:Ja nie moge. Wszystkie historie są niesamowite i trudno w to uwierzyc. Jednak na świecie jest wiele absurdów. o to takie jakie byly w pewnej gazecie zatytułowane "Absurdy Świata"

:-) W kilku krajach afrykańskich za gwałt grozi pozbawienie gwałciciela męskości. Bez znieczulenia...

:-) W Grecji mężczyzna śpóźniający się do pracy może usprawiedliwić się, twierdząc, że kochał się z żoną...

:-) Młodziesh shfajcarska ma zakaz fotografowania się nago (cała postać). Moshe natomiast robić to w ,,częściach''. Np. na jednym zdjęciu od pasa w górę, na drugim - od pasa w dół...

:-) W Libii w 1977r. sąd, zgodnie z prawem islamskim, skazał na miesiąc więzienia psa, który pogryzł człowieka...

:-) W miejscowości East Lake w Ohio (USA) obowiązuje zakaz kopania zwierząt. Kara za kopnięcie np. psa to gshywna 25 dolaruff i 10 dni więźienia...
Dobre bez kitu. Najbardziej mi się podoba to w grecji :D. A te śmierci :shock: szczególnie to z moczem :shock: .

A co do twojej wypowiedzi Dziadek, to naucz się pisac po polsku, a nie Moshe, Gshywna, dolaaruff, shfajcarska itp. masz napisane w regulaminie żeby używać języka polskiego a nie jakis kacapołów, i pieścić się jak 2 letnie dziecko :evil:

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 02 maja 2004, 21:16

Dobiła mnie ta śmierć z pobieraniem wody przez helikopter :shock: :shock: aż sobie nie chce wyobrażać co przeżywał ten nurek kiedy był powietrzu... straszne :!:

x_men_1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2004, 22:07

Ja złyszałem o kilu takich przypadkach , pamiętam dwa (jeden z nich dostal chyba kiedyś nagrodę Darwina):
*Sytuacja zaczyna się na jakiejś hali (towarowej) , jeden z pracowników czy tam szef tej hali wyczuł ulatniający się gaz . więc zadzwonił po pogotowie gazowe , jednak nie czekła na nich tylko wyszedł i zgasił śiwatło (albo było już zgaszone , to nie wazne) . Następnie po upływie jakiegoś tam czasu przyjechało 2 gościu z gazowni , wchodzą a tam ciemną , a co zrobił jeden z nich ... zapałił zapałkę ... co się stao to się domyślcie .
*Gościu jedzie samochodem i nagle na torach kolejowych (lub tuż przy nich zepsół mu sie samochod . Gościu wyją komórkę i dzwoni po pomoc , jak to przy dzwonieniu ( zwłaszcza kiedy jest sie zdenerwowanym) zaczą chodzić , a najgiorsze że wzdłuż torów . Jednak nmie to jest njagorsze jak ustaliła policja , w pewnym momencie zaczął zatykać sobie "wolne" ucho bo nie słyszał rozmówcy ... domyslacie się co go zagłuszało .

Jak sobie przypomne to napisze jeszcze o jakiejs idiotycznej śmierci .

PS. Z tym banji to kiedys słyszałem , żę własnie gościu sam sobie zrobił linę , tylko że była ona za długa .

El_chico_a_Coruna

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2004, 09:43

Nagrody Darwina... :wink:

Mnie najbardziej rozbawil przypadek gdy dwoch bandziorow wpada do banku i jeden z pistoletem w reku krzyczy "Na ziemie bo zabije"
Wszyscy padaja na glebe oprocz dwoch bandziorow, ten z gunem rozglada sie czy wszyscy leza, patrzy a tu jakis koles biegnie, no to go zastrzelil... Dopiero po dluzszej chwili zorientowal sie, ze to byl jego kumpel, ktory biegl w kierunku kas z forsa... :D :D :D

booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2004, 11:15

El_chico_a_Coruna pisze:Nagrody Darwina... :wink:

Mnie najbardziej rozbawil przypadek gdy dwoch bandziorow wpada do banku i jeden z pistoletem w reku krzyczy "Na ziemie bo zabije"
Wszyscy padaja na glebe oprocz dwoch bandziorow, ten z gunem rozglada sie czy wszyscy leza, patrzy a tu jakis koles biegnie, no to go zastrzelil... Dopiero po dluzszej chwili zorientowal sie, ze to byl jego kumpel, ktory biegl w kierunku kas z forsa... :D :D :D

Hehe nie wiem czy wypada się z tego smiać ale... Szkoda mówić...
Ja słyszałem o przypadku gdzie gość zasnął w wannie i się utopił... Jego ciało znaleziono po 2 miesiącach... Właściwie to już nie było ciało...

★ ★ ★
juve21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2004, 12:10

To mnie rozbawił coś innego. Pewien gościu i jego panienka postanowili się zabawić będąc na plaży.No to weszli do wody i panienka pod wodą zaczęła zajmować się jego instrumentem:) Wszystko byloby w porządku ,gościu zadowolony na maksa gdyby nie to że lasce zaczęło brakować powietrza:D Probowała się wyrwać ,ale tamten myślał że ona się rzuca z przyjemnośći:D Śmierć przez utopienie ,ale za to jak skończyła.. :DDDD

Zawsze i wszędzie Juve w moim sercu będzie
J1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2004, 12:34

ja słyszałem o jednym takim przypadku, jak kilkunostoletni chłopak(nie pamiętam skąd był) lubił sobie pompować pompką w odbyt :? po jakimś czasie uznał, że to już dla niego za mało, więc wkradł się z kumplami na stację benzynową i podłączył się do sprężarki :!: jak twierdzili później jego koledzy, to trwało 1-2 sekundy :!: koleś nie umarł, on zniknął :!: potem była wypowiedź jakiegoś gliniarza, który mówił, że nadal szukają szczątków :!:

Obrazek
Tarnos15

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2004, 23:29

Manifestos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2004, 11:04

[quote="Dziadek"]
[quote]

popieram, nalezy to wprowadzic u nas. ja moge przeprowadzac egzekucje.

too bad she won't live....but than again, who does

:--{======>cannibal holocaust<======}--:
Polmos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2004, 12:23

ja znam dwie takie historie, nagrodzone nagrodami Darwina:
1. Pewnego dnia, czterech pewnych nastolatków z Japonni, siedzaiło sobie na dachu jakiegos budynku i jak to po spozyciu alkoholu zachciało im sie siku, tak wiec staneli na krawedzi budynku i zaczeli lać. Mieli pecha, ze akurat pod nimi były druty wysokiego napiecia. Wszyscy czterej zgineli na miejscu.
2. Pewien pijany facet, bodajże w finlandii, założył sie z kolegami, ze przepłynie pod lodem na jeziorze miedzy dwoma przereblami. Przeremble te oddalone były od siebie o ok 5 metrów, a głebokosc wody wynosiła ok 1 metra. Wskoczył on do jednego przerembla i ... niestety nie wypłynął. Po paru dniach wyciagneli go strażacy.

Głupota ludzka nie zna granic

Dziadek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2004, 13:29

Marcin-IRONEK pisze:
Dziadek pisze: A co do twojej wypowiedzi Dziadek, to naucz się pisac po polsku, a nie Moshe, Gshywna, dolaaruff, shfajcarska itp. masz napisane w regulaminie żeby używać języka polskiego a nie jakis kacapołów, i pieścić się jak 2 letnie dziecko :evil: [/i][/b]
No to nie moja wina. Skopiowałem to wszystko z bloga bo sam bym tego wszystkiego sobie nie odtworzył. Wklejając to nie zauważyłem tych przekrecen.
*Pewien dzieciak, maniak komiksów postanowił spróbowac latac tak jak batman. Skoczył z drugiego piętra i sie troszke połamał. W szpitalu wstał z łóżka i skoczył po raz drugi. Niestety tego juz nie przezył.

ODPOWIEDZ