Zdenerwowany Lippi zarządza wieczorne zgrupowanie

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2004, 19:55

Trener Marcello Lippi był wyraźnie niezadowolony z rezultatu dzisiejszego spotkania z Lecce przegranego przez Juve 3-4. "Zbyt łatwo straciliśmy pierwszą bramkę. Co prawda nastąpiła reakcja z naszej strony, ale za mało zdecydowana. Pozwalaliśmy rywalom na zbyt wiele, praktycznie wchodzili z piłką do naszej bramki!" – mówił po meczu.

Selekcjoner zdał sobie sprawę, że wraz z porażką nadszedł koniec nadziei na zajęcie choćby drugiego miejsca: "Dzisiaj przypuszczalnie zamknęła się droga do wicemistrzostwa. Gdybyśmy zachowali dotychczasową stratę do Romy, wciąż mielibyśmy szansę, zwłaszcza w perspektywie meczu Milan-Roma. Teraz to już nieosiągalne".

Podobnie jak przez cały sezon w dzisiejszym meczu obrona popełniła wiele błędów, które kosztowały Juventus aż cztery bramki. Jednak Lippi "nigdy nie obarcza winą konkretnych osób". Za to najwyraźniej stosuje odpowiedzialność zbiorową, gdyż oznajmił, że zarządził zgrupowanie na dzisiejszy wieczór. Piłkarze nie będą mieli odpoczynku również jutro rano. Czy to za karę? "Na pewno nie w nagrodę" – odpowiedział.

Źródło: http://www.juventus.wz.cz/?nid=614

Ja rozumiem Lippiego że może być zdenerwowany, ale czy on nie widzić w tym swojej winy, przecież to on jest trenerem i on mówi jak mają grać i to on ich przygotowuje.
Może w tym jest problem że Lippi nie widzi w wynikach Juve swojej winy i uwarza że jest idealny, i myśli że ich przygotowuje idealnie.
Szanuję Lippiego za to co dla nas zrobił, ale niech on zauwarzy że winę za wyniki w tym sezonie mają wszyscy i piłkarze i działacze no i właśnie Lippi.
Ostatnio zmieniony 25 kwietnia 2004, 20:26 przez ADAMJUVENTUSPL, łącznie zmieniany 1 raz.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
wojti_juvefan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2004, 20:21

ty głupi jesteś i <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> za przeproszeniem wiesz :!: przeciez Lippi nie zmienił im treningów ani taktyki w tak znaczny sposób zeby przgrywali :!: :!: moim zdaniem chodzi raczej o podjeście zawodników do każdego meczu. mam wrazenie ze myślą iż są najlepsi i olewają każdegoz góry stąd ten wyniki :evil: Na szczęści Idea po treningu o 6 rano zaczęła jakos grac i mam nadzieje ze z Juve bedzie podobnie a to że go nie słuchaja piłkarze to juz nei ejst jego wina :!:

Pavciooo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2004, 20:21

Co prawda Lippi mógłby ich przygotować lepiej, ale przecież oni też nie są bez winy. Gdyby lepiej grali nie stracilibyśmy tyle bramek. Co do meczu jedyne z czego można być zadowolonym jest to, że Maresca znowu strzelił bramkę.
PS:"zaówarzy" to się troszkę inaczej pisze...

nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2004, 20:28

Przeciez Lippi nie gra z nimi na boisku..mowi im jak maja to zrobic...na pewno nie opowiadal im w szatni przed meczem ze maja popelniac glupie i proste bledy w obronie...mowil im cos calkiem innego...wiec ten wynik dzisiejszy jest TYLKO I WYLACZNIE wina pilkarzy...a nie Lippiego...on moglby zrobic cos wiecej gdyby gral z nimi..moglby pociagnac za soba zespol...a z lawki nie da sie tego zrobic...obrona jest stara i do wymiany..to jest główny problem JUVE...pamietamy chyba wszyscy na poczatku sezonu kiedy szlo na wspaniale bo strzelalismy duzo bramek ale duza tez tracilismy..w koncu przestalismy strzelacv a tracilismy dalej..kryzys obrony przerzucil sie na cala druzyne...i tak juz zostalo..bo ja mozna grac dobrze np w pomocy kiedy nie ma sie pewnosci ze kiedy straci sie pilke to koledzy z tylu ja odzyskaja..nie maja zawodnicy motywacji i nie dziwie im sie bo ja na ich miejscu tez juz bym zwatpil..Coppa Italia na pewno jest juz stracone...oni zapomnieli juz jak sie wygrywa...i jak sie walczy..ale cóż...moze w nastepnym sezonie.. :?

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2004, 20:33

Źle mnie zrozumieliście, ja nie obarczam całą winą Lippiego, tylko mi chodzi o to że z jego wypowiedzi wynika że nie zauwarza swijej winy,a według mnie wina leży po obu stronach i oczywiści w więkrzopści po stronie piłkarzy..
wojti, to tym bardziej jeżeli Lippi nie zmienił im treningów, to czas na zmianę bo to znaczy że juz nie skutkują.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2004, 20:43

ADAMJUVENTUSPL... Co ty człowieku mówisz? Jakie winy Lippiego? Gdzie ty sie ich doszukales... Zawodnicy powinni sie ciezyc ze Lippi nie rzuca nazwiskamiza kto i jak zawalił! Byliby juz dawno skonczeni gdyby padły ich nazwiska... Przygotowanie treningowe i taktyka sa takie jak zwykle Lippi nie robi rewolucyjnych zmian taktycznych ... To piłkarze zawinili swoja postawa w meczu, trener ich tylko przygotowuje do meczu, a zawodnicy wyniesli z przygotowania tyle ile pokazali na boisku... Podobna sytuacja była w zeszłym sezonie w Legii, kiedy to druzyna z bardzo dobrym składem przegrywala mecze ktora powinna chociazby zremisowac... Dragomir Okuka wezwal piłkarzy na powazna rozmowe. Od tego momentu Legionisci zaczęli wygrywac, ale bylo za pozno na obrone tytulu Mistrza Polski.

Obrazek
Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2004, 20:54

Widac ze coniektorzy nie maja pojecia jak gra Juve. Gra fatalnie. Lippi moze wymyslac niestworzone taktyki ale co z tego skoro pilkarze sie nie przykladaja. Bo co inneog ma trener zrobic skoro druzyna broniaca sie przed spadkiem wyraznie dominuje szybkoscia i przede wszystkim inteligencja gry.
Napastnicy wchodzili dzis w obrone Juve jak noz w maslo. Po prostu niech ten sezon sie juz skonczy.

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2004, 21:00

Ludzie spokojnie!!! Co wy chcecie od ADAMJUVENTUSPL. Kazdy ma swoje zdanie i to nie powod zeby kogos odrazu nazywac glupkiem itp.
Wedlug mnie taki trening dodatkowy dobrze im zrobi, jeszcze lippi powinien im dac w kosc i na nich nakrzyczec!!! Moze to poskutkuje, i ja bym im obcial pensje bo tego juz za wiele.

nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2004, 21:04

Martin pisze:Po prostu niech ten sezon sie juz skonczy.
Święte słowa Martin... :?

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Juverulez!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2004, 21:16

hehe, Lippi winy temu, że piłkarze wpuszczają 4 gole z outsiderami... dobre... Ja bym sie pociął zeby byc trenowany przez Lippiego.... Polecam przeczytanie arta "wypaleni" na JP!

Obrazek
Elohi

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2004, 21:43

Sezon jest dla nas straszny!! Taktyka lippiego jest juz znana i jest wiele sposobow na nia. Musimy ja zmienic. Ta powazna rozmowa to troche za pozno. powinien ja zrobic po meczu z depor, albo z roma. teraz to juz nic nie da. nie spadniemy nizej, ani nie awansujemy wyzej. Trzecie miejsce tez jest dobre!!

""Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta""
Chris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2004, 22:02

ADAMJUVENTUSPL pisze:Źle mnie zrozumieliście, ja nie obarczam całą winą Lippiego, tylko mi chodzi o to że z jego wypowiedzi wynika że nie zauwarza swijej winy,a według mnie wina leży po obu stronach i oczywiści w więkrzopści po stronie piłkarzy..
wojti, to tym bardziej jeżeli Lippi nie zmienił im treningów, to czas na zmianę bo to znaczy że juz nie skutkują.
A ja się z Tobą zgadzam. Skandlaiczne wydaje mi się sadzanie po raz kolejny na ławce Mareski. NIe wiem co ten utalentowany i pełen zapału gracz musi jeszcze zrobić, aby przebić się do pierwszego składu. Dziś powinien zagrać tym abrdziej że tylko on może dorównać walecznością nieobecnemu Tacchinardiemu. Lippi juz nieraz mylił się w tym sezonie jeśli chodzi o decyzje personalne. Mimo, że darzę go wilekim szacunkiem to uważam że powinien odejść po tym sezonie. Potrzeba nie tylko nowych graczy, ale tez świeżego spojrzenia i pomysłu na grę Juve.

Juve per sempre!!!
DelSojer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2004, 22:11

Ja nie widze tu zadnej winy Lippiego. Mój trener "Zbychu" jes dobry, robi co moze, przyklada sie do treningow, wiele nas nauczyl a my od dluzszego czasu wiekszosc meczy przegrywamy i to nie ze jestesmy slabi zaryzykuje stwierdzenie ze kazdy z drozyny indywidualnie jest dobry, niektorzy sa bardzo dobrzy ale od pewnego czsu atmosfera w drozynie jest beznadziejna. Po zdobyciu mistrzostwa w naszej lidze w zeszlym sezonie kazdy to olewa przychodzi na mecz zeby odstac 90min Moze zawodnicy JUVE ma podobnie i brak imcheci i motywacji do gry

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2004, 22:13

wojti_juvefan pisze:ty głupi jesteś i ### za przeproszeniem wiesz :!: przeciez Lippi nie zmienił im treningów ani taktyki w tak znaczny sposób zeby przgrywali :!: :!: moim zdaniem chodzi raczej o podjeście zawodników do każdego meczu. mam wrazenie ze myślą iż są najlepsi i olewają każdegoz góry stąd ten wyniki :evil: Na szczęści Idea po treningu o 6 rano zaczęła jakos grac i mam nadzieje ze z Juve bedzie podobnie a to że go nie słuchaja piłkarze to juz nei ejst jego wina :!:

wiesz co koles pohamuj sie troche bo moim zdaniem wypowiedzi tego typu powinny byc karane natychmiastowym banem...troche szacunku dla siebie nawzajem co?nie wiem kim jestes ale wyzywanie w ten sposob ludzi nie swiadczy o tobie najlepiej....

A co do tematu:hmm pan Lippi powinien sie pozegnac z Juve,podobnie kilku pilkarzy...mysle ze zadne dyscyplinarnekary nie pomoga nam juz w tym sezonie...byc moze w druzynie sa osoby psujace atmosfere i ducha walki i to wlasnietych pilkarzy i dzialaczy nalezy sie pozbyc w pierwszej kolejnosci..

Batigol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2004, 22:13

ta przegrana moze byc "gwozdziem do trumny" Lippiego. Zespol gra fatalnie zwlaszcza w obronie :? Oby przyszly sezon byl bardziej udany. Chcialbym aby ktos w koncu poukladal gre Juve, bo narazie zawodnicy sa indywidualnosciami a nie druzyna.

ODPOWIEDZ