nominowani...

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Edgar Davids

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2004, 20:07

Edgar Davids nominowany!
Wśród kandydatów do nagrody, oprócz Davidsa, są między innymi: gracze sobotniego rywala Barcy - Zidane, Figo, Ronaldo, Beckham, a także Hernan Crespo (Chelsea Londyn), Oliver Kahn (Bayern Monachium), Paolo Maldini (AC Milan), Pavel Nedved (Juventus Turyn) i były gracz F.C. Barcelony - Romario (obecnie gracz Vasco da Gama).

Edgar Davids znalazł się wśród nominowanych do nagrody "Golden Foot'2004", która jest przyznawana przez włoską gazetę: "La Gazzetta dello Sport". Zwycięzca jest wybierany przez fanów z całego świata, którzy głosują na swojego faworyta przez internet. Dziesiątkę nominowanych do nagrody wybiera komisja ekspertów, spośród graczy ciągle grających i prezentujących odpowiedni poziom sportowy.

Nagroda "Golden Foot" została utworzona przez mediolanską gazetę "World Champions Club" w 2003 roku. Fundatorem nagrody jest Księstwo Monaco. Właśnie na jednej z ulic tego miasta, zwycięzca zostawia odcisk swojej stopy, w znajdującym sie tam muzeum pod gołym niebem.

Odcisk swojej stopy zostawił tam już laureat z 2003 roku - Roberto Baggio, a także wiele gwiazd, które na zawsze wpisały się do historii piłki nożnej, jak na przykład: Diego Armando Maradona, Eusebio, Just Fontaine czy Gianni Rivera.

jest 'nasz' Davids, jest Nedved.....może za rok będzie więcej naszych graczy niż realu :evil:

źródło: www.fcbarca.com ;)
dokładniejsze źródło: http://www.fcbarca.com/index.php?page=s ... ts&id=5593
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2004, 20:36 przez Edgar Davids, łącznie zmieniany 2 razy.

Mio cuore sempre sara bianco-nero :*
Alessandro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2004, 20:25

Uważam że nagrodę dostanie Ronaldo lub Maldini. Szkoda, że z zawodników Juve jest tylko Nedved. Nie mówcie już o Davidsie bo on jest teraz zawodnikiem Barcy i to za dobrą grą w Barcelonie został nominowany do tej nagrody.

El_chico_a_Coruna

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2004, 22:48

Davids teraz gra niezle, ale pamietajcie, ze ten sezon w Juve chyba mu za bardzo nie wyszedl. To juz nie o to chodzi, ze Lippi go nie wystawial.

W prawie kazdym meczu Edgar zgarnial kartke, albo mial takie zagranie, ze az mnie bolalo od patrzenia...

A jesli nagroda ma byc dla zawodnika prezentujacego najrowniejszy poziom to stawiam na Maldiniego.

Miolli

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2004, 23:13

Tą nagrode powinien dostać Maldini , bo chyba każy widzi co "dziadek"( :D )
wyprawia w tym sezonie. No niestety ale wątpie w Nedveda , bo szczerze mówiąc nie grał tak równo . Oprócz Maldiniego duże szanse ma Zidane , który faktycznie co mecz króluje.

Ps.: oddaje głos na Maldiniego :D

J1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2004, 23:44

wg. mnie nagrodę powinien dostać Paolo Maldini :!: mimo swojego wieku nadal prezentuje bardzo wysoki poziom(oprócz meczu z Depor w ćwierćfinale LM).
Davids zaczął dobrze grać dopiero w Barcie, więc nie można go oceniać pod względem całego sezonu.
bardzo chciałbym wiedzieć jaką formę prezentuje Romario skoro znalazł się w tym gronie.
...i nie bardzo rozumiem, skąd się tam wziął Crespo :?: :? ...
...przecież ten gość niczego nie pokazał w tym sezonie!!!
...i gdzie jest Shevchenko :?: :shock:

Obrazek
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2004, 15:05

Ja jestem za MAldinim, to według mnie obecnie najlepzy obrońca świata, ta nagroda jest przyznawana za całokształt, i wydaje mi się że tym bardziej Maldini powinien wygrać, ale liczę też na Pavla.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Bakuś

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2004, 16:37

wypadałoby zeby nedved wygrał a jak nie to davids a na 3 miejscu romario

Elohi

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2004, 16:56

Co tam robia zawodnicy realu tj beckham czy figo :?: :?: :?: Chyba za wyglad sa nominowani ale za to ja bym ich tez nie wybral :D Stawiam na maldiniego, ktory rzeczywiscie kroluje na wlasnej polowce. fajnie by bylo jakby pavel wygral, ale to nie mozliwe :(

""Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta""
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2004, 20:49

Nie wiem w czym lepszy jest Beckham od np. naszych: Zambrotty lub Buffona, ale nie mnie to oceniać... najważniejsze, że mamy Pavla i wciąż naszego piłkarza Edgara Davidsa. Ależ mnie denerwuje to, że wszędzie tylko Real i Real... :evil: :evil:

Tomek86

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2004, 22:57

Mam gleboka nadzieje ze Nedved dostanie nagrode! ale zapewne jak zwykle nie dostrzega jego talentu i nagrode dostanie Zidane albo Beckham :?

Juve Kochamy Cię i na Zawsze Będziesz w Naszych Sercach :D
Shadow_Alex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2004, 23:24

O Boze, kto ich nominowal :evil:
Gdzie jest Zambrotta :?: Co tu robi Beckham i mrs pikny Khan :?:

ODPOWIEDZ