Janas ustala skład
- Olszan
- Juventino

Selekcjoner reprezentacji Polski Paweł Janas powołał 11 zawodników z klubów zagranicznych na towarzyski mecz z USA w Płocku (31 marca, godzina 20.35).
Do reprezentacji, po blisko rocznej przerwie, wraca Arkadiusz Radomski. Piłkarz holenderskiego SC Heerenveen po raz ostatni w drużynie narodowej wystąpił w kwietniowym spotkaniu z Belgią w Brukseli (1:3).
"Zdecydowałem się dać szansę Radomskiemu, gdyż ten zawodnik znajduje się ostatnio w bardzo wysokiej formie. Urazy Sobolewskiego i Kukiełki sprawiły, że musimy szukać piłkarzy, którzy równie dobrze jak wspomniana dwójka poradziliby sobie w środku pola. Bardzo żałuję, że nie mogłem powołać Emmanuela Olisadebe, któremu niestety odnowiła się kontuzja kolana. Wciąż jednak liczę na napastnika Panathinaikosu. Wiem, że "Oli" bardzo chce grać w reprezentacji. Jeżeli tylko będzie zdrowy, to otrzyma szansę powrotu do kadry" - powiedział Paweł Janas, cytowany na stronie internetowej PZPN.
Powołania otrzymali między innymi Jacek Krzynówek i Euzebiusz Smolarek. Obaj zawodnicy, z powodu kontuzji, nie brali udziału w lutowym zgrupowaniu w Hiszpanii.
"Bardzo uważnie przyglądałem się ostatnim występom Smolarka w Feyenoordzie. Cieszę się, że Ebi powrócił po kontuzji do wysokiej dyspozycji. Jestem przekonany, że tym razem przyjedzie na zgrupowanie i będę mógł go sprawić w meczu z wymagającym przeciwnikiem" - dodał selekcjoner.
Zawodników z polskich klubów trener Paweł Janas powoła w przyszłym tygodniu, po meczach 15. kolejki ekstraklasy.
Zbiórka kadrowiczów została wyznaczona na 28 marca w warszawskim hotelu "Sheraton". W tym samym hotelu zamieszka reprezentacja Stanów Zjednoczonych. Oba zespoły wyjadą do Płocka dopiero w dniu meczu.
Zawodnicy z klubów zagranicznych powołani na mecz z USA:
bramkarze: Jerzy Dudek (1973, Liverpool FC, Anglia, 37A), Maciej Nalepa (1978, Karpaty Lwów, Ukraina, 2A).
obrońcy: Tomasz Rząsa (1973, Partizan Belgrad, Serbia i Czarnogóra, 15A - 1 gol), Jacek Bąk (1973, RC Lens, Francja, 51A - 2 gole), Tomasz Hajto (1972, Schalke 04 Gelsenkirchen, Niemcy, 56A - 6 goli), Michał Żewłakow (1976, Anderlecht Bruksela, Belgia, 37A - 1 gol).
pomocnicy i napastnicy: Mariusz Lewandowski (1979, Szachtar Donieck, Ukraina, 12A), Jacek Krzynówek (1976, FC Nuernberg, Niemcy, 36A - 4 gole), Arkadiusz Radomski (1977, SC Heerenveen, Holandia, 2A), Euzebiusz Smolarek (1981, Feyenoord Rotterdam, Holandia, 1A), Andrzej Niedzielan (1979, NEC Nijmegen, Holandia, 9A - 5 goli).
Nie wiem czemu wciąż nei ma Zdebela :evil: reszta OK
Do reprezentacji, po blisko rocznej przerwie, wraca Arkadiusz Radomski. Piłkarz holenderskiego SC Heerenveen po raz ostatni w drużynie narodowej wystąpił w kwietniowym spotkaniu z Belgią w Brukseli (1:3).
"Zdecydowałem się dać szansę Radomskiemu, gdyż ten zawodnik znajduje się ostatnio w bardzo wysokiej formie. Urazy Sobolewskiego i Kukiełki sprawiły, że musimy szukać piłkarzy, którzy równie dobrze jak wspomniana dwójka poradziliby sobie w środku pola. Bardzo żałuję, że nie mogłem powołać Emmanuela Olisadebe, któremu niestety odnowiła się kontuzja kolana. Wciąż jednak liczę na napastnika Panathinaikosu. Wiem, że "Oli" bardzo chce grać w reprezentacji. Jeżeli tylko będzie zdrowy, to otrzyma szansę powrotu do kadry" - powiedział Paweł Janas, cytowany na stronie internetowej PZPN.
Powołania otrzymali między innymi Jacek Krzynówek i Euzebiusz Smolarek. Obaj zawodnicy, z powodu kontuzji, nie brali udziału w lutowym zgrupowaniu w Hiszpanii.
"Bardzo uważnie przyglądałem się ostatnim występom Smolarka w Feyenoordzie. Cieszę się, że Ebi powrócił po kontuzji do wysokiej dyspozycji. Jestem przekonany, że tym razem przyjedzie na zgrupowanie i będę mógł go sprawić w meczu z wymagającym przeciwnikiem" - dodał selekcjoner.
Zawodników z polskich klubów trener Paweł Janas powoła w przyszłym tygodniu, po meczach 15. kolejki ekstraklasy.
Zbiórka kadrowiczów została wyznaczona na 28 marca w warszawskim hotelu "Sheraton". W tym samym hotelu zamieszka reprezentacja Stanów Zjednoczonych. Oba zespoły wyjadą do Płocka dopiero w dniu meczu.
Zawodnicy z klubów zagranicznych powołani na mecz z USA:
bramkarze: Jerzy Dudek (1973, Liverpool FC, Anglia, 37A), Maciej Nalepa (1978, Karpaty Lwów, Ukraina, 2A).
obrońcy: Tomasz Rząsa (1973, Partizan Belgrad, Serbia i Czarnogóra, 15A - 1 gol), Jacek Bąk (1973, RC Lens, Francja, 51A - 2 gole), Tomasz Hajto (1972, Schalke 04 Gelsenkirchen, Niemcy, 56A - 6 goli), Michał Żewłakow (1976, Anderlecht Bruksela, Belgia, 37A - 1 gol).
pomocnicy i napastnicy: Mariusz Lewandowski (1979, Szachtar Donieck, Ukraina, 12A), Jacek Krzynówek (1976, FC Nuernberg, Niemcy, 36A - 4 gole), Arkadiusz Radomski (1977, SC Heerenveen, Holandia, 2A), Euzebiusz Smolarek (1981, Feyenoord Rotterdam, Holandia, 1A), Andrzej Niedzielan (1979, NEC Nijmegen, Holandia, 9A - 5 goli).
Nie wiem czemu wciąż nei ma Zdebela :evil: reszta OK
Zawsze Wierni ! ! !
- Wojtom
- Juventino

no i jest ok !! choć napastników kilku mi brakuje
8) ale mysle ze Janas ustawi taki skład zeby pokonali USA tak jak zrobili to w eliminacjach w 2002 roku !! mysle ze jak sie zmobilizują i zagrają ca;y mecz bardzo dobrze to powinni wygrać bez problemów ponieważ stać ich na to !! Do boju Polsko !!
8)
Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- Wicior
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Podoba mis ie ten skład powołany na mecz z USA, ale dziwie sie tak samo jak ty Olszan..Gdzie jest Zdebel???Przecież w Bochum gra jak zegarek.Strzela bramki, a to przeciez jest najważniejsze.Olisadebe wciąż niedysponowany.Bardzo to niezwykłe, ponieważ wtedy kiedy trzeba "Oliego" zawsze nie ma.Jeżeli ktoś wie, to przyzna, że grał w dwóch ostatnich meczach swojej drużyny.I nagle odnowiła mu sie kontuzja :!: :shock: Bardzo dziwne...Olisadebe Polska była potrzebna tylko do kariery.Grał za kadencji Engela, ale za kadencji Janasa jakoś mu sie nie chce...
- Nedved_fan
- Juventino

Ciekawe czy wygrają...jeśli tak to ustalą rekord pod względem wygranych meczów z rzędu. Nie mam nic przeciwko
"Człowiek jest tyle wart, ile dobra zrobi dla innych"
- juveni
- Juventino

Ja bym sie pozbyl tylko Hajty bo cwaniaka zgrywa i sie mu za duzo wydaje a reszta jest oki.
Don't hear the bell but you answer the call
It comes to you as to us all
We're just waiting
For the hammer to fall
It comes to you as to us all
We're just waiting
For the hammer to fall
- Danielpiero
- Juventino

No skład jest ok, mam nadzieje że wygramy :!: Do boju Polsko.. 
,,Takich meczów nie wygrywa się piłkarzami jak Tacchinardi, ale takimi jak Zidane. Tacchinardi może pomóc, ale trzeba liczyć na mistrzów "
- Edgar Davids
- Juventino

nic dodać-nic ująć...skład bardzo mi się podoba
chociaż...fajnie by było mieć Delurę i Podolskiego 
Mio cuore sempre sara bianco-nero :*
- Machnes
- Juventino

Zdebel zakończył reprezentacyjna karierę, mówił, że nie dlatego jakoby się miał zemścić za to, że jest rezerwowym, po prostu normalnie, cicho zakończył karierę rezprezentacyjną. Skąd to wiem?? Czytałem na necie i w "Piłka Nożna"Wicior pisze:Podoba mis ie ten skład powołany na mecz z USA, ale dziwie sie tak samo jak ty Olszan..Gdzie jest Zdebel???Przecież w Bochum gra jak zegarek.Strzela bramki, a to przeciez jest najważniejsze.Olisadebe wciąż niedysponowany.Bardzo to niezwykłe, ponieważ wtedy kiedy trzeba "Oliego" zawsze nie ma.Jeżeli ktoś wie, to przyzna, że grał w dwóch ostatnich meczach swojej drużyny.I nagle odnowiła mu sie kontuzja :!: :shock: Bardzo dziwne...Olisadebe Polska była potrzebna tylko do kariery.Grał za kadencji Engela, ale za kadencji Janasa jakoś mu sie nie chce...
- kouba
- Qualità Juventino

ilośc wystepów w reprezentacji seniorskiejTomusmc pisze:P.S. co to jest to "12A"?
jednak to mecz sparingowy, wiec nie ma sie co podniecać kto został, a kto nie zaostał powołany