Kontuzje....

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 10 marca 2004, 13:30

Tego już za wiele :!: :evil: Poweidzmy sobie szczerze, nasi zawodnicy są aż nadto podani na kontuzje! :evil: Tak nie moze być. Co mecz ktoś odpada ze składu :? Czasem zastanawiam się czy nasi zawodnicy nie są z cukru.
Ludzie, w tamtym seoznie jak i w tym, i w poprzednich cały czas w najważniejszych momentach ze składu wypadają najlpesi! I jak tu mówić o sukcesach. Skoro np: wczoraj Lippi był zmusozny posadzić na ławce kontuzjowanego Mareskę :?

Poprzedni sezon. W wakcje uraz Treze, wrócił w meczu z Newcastle, odnowienie kontuzji. Wrócił do składu. Jeszcze był uraz barku. Kontuzja Del Piero, i to nie jedna, szczególnie dotkliwa była ta z Atalnatą. Nawet Buffona nie omineły urazy, kontuzja barku.

W tym sezonie to już wogóle. Najbardziej mnie dizwi, że zawodnik gra w meczu a po meczu okazuje się, że ma uraz :? W tym seoznie to już dramat. Szczególnie kontuzje Del Piero. Ludzie kochani, sam się załatwia i to na dobre ponad 5 tyg.! :shock: Treze wywraca się i potem bark :? Thuram, Zambrotta, Camoranesi, następni wielcy z urazami! :? C osie dzieje? On są jacyś czuli czy co? :?

Nie ma co się oszukiwać, nasi zawodnicy są zbyt podani na kontuzje a teraz, w najwązniejszej części seoznu, gdy, że składu wypada nam ponad 5 podstawowych graczy, o sukcesach można marzyć. Bo jak w takim osłabionym składzie, mamy ponkonać romę i milan, którzy grają jak z nut. Na dodatek nei trafią ich tak kontuzje, a nwet gbyby, mają znakomitych młodych, którzy zapełniają lukę :? U nas takim jest Mareska, który oczywiscie leczy uraz :shock: :roll: .....

Obrazek
Bury88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2004, 13:51

Moze po prostu sa przetrenowani. Po ciezkim sezonie byle co moze wykluczyc z gry nawet najwytrwalszych zawodnikow

Gamber

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 10 marca 2004, 14:13

Przecież oni nie są doskonali! kontuzje zdażają się wszystkim. Po prostu mają pecha. A to że nie ma godnych i dobrych dublerów to chyba każdy wie czyja to wina. Z drugiej strony chłopcy z Primavery jak np. Chiumento mogą zaprezentować swoje umiejętności, i kto wie - może jakiś zawodnik z primavery wdrapie się do podstawowego składu.

W telewizji widziałem parę meczy Primavery i muszę stwierdzić że tacy zawodnicy jak Boudianski, Benjamin, Chiumento, Palladino i Konko grają naprawdę ciekawą piłkę.

<Juventus Semper Fidelis>
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2004, 14:21

dla mnie jest to momentami nie do pojęcia !! wchodze na forum czytam ze Alex znowu 6 tygoni bedzie pauzował i nie wiem czy mdleje czy sie smieje ze ktos żarty sobie robi !! rzeczywiście Ti_Amo masz racje ..... kontuzje to zdecydowanie najwiekszy problem Juventusu w tym sezonie :? ....... najpierw Alex w pierwszym meczu z Romą :? ....... pózniej Trez uraz barku :? ..... Zambrotta , Mareska , Miccoli . :? ..... i znowu Alex :? i to w tak ważnym momencie :? .... gdy walczą o pozostałe dwa tytuły( Scudetto i Coppa Italia) to najlepsi gracze wypadają ze składu. :x :? .......a jak narazie to nie ma ich kto zastąpić !! bo Chiumiento, Konko czy Palladino nie zgrają sie tak od razu z resztą zespołu i nie mają tyle doświadczenia !!!...........mam nadzieję ze prognozy co do kontuzji Alexa sie nie sprawdzą i ze bedzie on w stanie wrócić chociaż na mecz z Lazio w Coppa bo bardzo go potrzebujemy !! tak jaki innych którzy są kontuzjowani !! albo szybko wyleczą kontuzje albo nic nie wygramy w tym sezonie.............nie wiem jak wy ale ja WIERZE !! FORZA JUVENTUS !!

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2004, 14:32

z Romą już sobie radziliśmy i było nieźle bo przegraliśmy tylko 0-4.
Ale rzeczywiście te kontuzje są wku********, Maresca jeden z niewielu w Juve który gra trochę lepiej kontuzjowany, a najbardziej przewalone ma Alex, w innym poście to mowiłem i powtorzę jeszcze raz gdyby nie te kontuzje to ALex byłby uwarzany za najleprzego napastnika świata, a teraz wszyscy wwmieniają go wśród najleprzych ale cenią go niżej niż Henry'ego czy Szewczenkę.
I wogóle te kontuzje już są nudne może niech wymyślą jakiś dozwolony środek dopingujący ktury by zmniejszał ryzyko kontuzji.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
juvek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2004, 14:45

No tzrba powiedziec że Lippi chyba troche ich orzetrenował, wszyscy mysleli ze sa w cienkiej formie wiec trzeba ją naprawic, ale to nie wyszło, a co do Alexa to on wogóle jeszt podatnyt na kontuzje, nie tylko w tym sezonie, jesci nadal bedzie tak często nie grać lub grał cienko bo nie zdąży nadrobic zaległości to już niedługo stanie się zawodnikiem prawie bezuzytecznym i wtedy tylko kilkuletni odpoczynek i powrót w roli trenera

. . . . . . J U V E . . . . F O R E V E R . . . . . .
ALEXY

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2004, 14:49

No te kontuzje to sa naprawde nie do wytrzymanaia jak nie marescka to Alex a jak nie aLEX TO tudOR A I ZAMBROTTA MYSLE ZE GDYBY NIE TE KONTUZJE TO ZAMBROTTA SAM BY NAM WYGRAL TE MECZ on to ma charakter...... ale to jest takie gdybanie po meczu no nic trzeba dalje grac na naj poziomie ale nia tkim jak teraz.....F JUVE

GRANDE JUVE
Przemyś(L)ak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2004, 15:06

Juve ma plagę kontuzji.Trezeguet, Alex,Tudor itd............Podstawowi gracze.I co teraz będzie??????Nie wiem.......ale wiem że Juve napweno będzie walczyć!!!!!!!! 8)

kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2004, 15:42

no własnie....jeszcze przed meczem z Deportivo to jakos tam szło przeboleć te straty. Ale jak widziałem ze po 10 minutach Alex znowu jest kontuzjowany to juz nie było tak szczęśliwie :? Myślałem, ze nie będzie tak długo..A tu 6 tygodni :shock: Jeszcze Miccoli, w meczu Mu nic nie było a tu nagle taka wiadomosc :( Ja tez nie wiem jak oni zagrają z Milanem. Nie sądzicie że Milan ma troche szczęścia :? W pierwszym meczu to Juve przewarzał - powinien wygrac, mimo tego był remis. W finale LM brak Nedveda spowodował porażke. Teraz maja takiego farta, ze nie gra praktycznie połowa Juventinho. Jak Oni wygraja to będą mieć na 120% scudetto. A jakby Juve grało w I składzie to Milan by leżał. Wiem ze to są troche obawy przedwczesne, ale ja ciemno widze ten mecz :(

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2004, 16:03

No faktycznie !!! Kontuzja za kontuzja. Ale najgorsze jest to ze Lippi zabardzo nie ma kogo wystawiac. Ostatnio widzialem na lawce kilku graczy Primavery :? To jest jakichs zart. Wiem ze to sa dobrzy, utalentowani zawodnicy ale sa za malo doswiadczeni rzeby grac np. w Lidze Mistrzow.
Najbardziej zmartwila mnie w tym sezonie kontuzja Mareski !!!! Pozatym nie tylko mnie bo on gral naprawde dobrze. Jako jeden z nielicznych zawsze gral na 100 % swoich mozliwosci i widac bylo ze chce grac. A po niektorych to widac ( np. mecze z Deportivo ) ze nie wkladaja wszystkich sil do meczu a przede wszystkim serca do walki !!!!! :cry: :evil:

bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2004, 16:07

To fakt kontuzje w tym sezonie Juvetusu nie oszczedzają... Mają pecha trudno tu doszukac sie przyczyny, raczej nikt nie zawinił, tylko tak sie składa, że najlepsi zawodnicy odpadają w najważniejszych momentach. Trudno przewidziec co sie stanie... Raz kontuzja bedzie raz nie. Jak na loteri. Ale strasznie dziwne że wlasnie w tym momencie odpadli nasi najlepsi gracze... Ale kto wie może za sezon w takiej sytuacji bedzie Milan albo Real ;)

bociu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2004, 16:12

Ludzie ja tez jestem zalamany tymi kontuzjami. Ale bez kitu ile mozna rzeczywiscie ich przyduzo!!!

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2004, 18:50

Kontuzje sa nasza zmora gdyby nie one moze mecz z Depo wygladalby inaczej.Teraz nasza przyszlosc bedzie niepewna.Czy poradzimy sobie w meczu z Mialnem???

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Fighterinho

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2004, 19:00

Na początek powiem dla żartu że może środki dopingujące przestały działać nie no to był oczywiście żart ale też mnie to zaczyna niepokojić to jest dla mnie poprostu koniec mamy szanse jeszcze w tym sezonie na 3 trofea ale Jak wygramy Puchar Włoch a niezdobedziemy Scudetta to mamy szansę na Super Puchar albo na odwrót ale ja bym najbardziej chciał Scudetto

Żegnaj Edgar byłeś wielki ale nie buntuj innych piłkarzy przeciwko Juve!!!
---------------------------------------------------
Solo Juve !!!!!!!!!!!!!!! :D:D:D:D
--------------------------------------------------
Adio Scudetto,Champions,Coppa
Nedved_fan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2004, 19:41

ja mysle, że jest to spowodowane słabszą kondycją a przede wszystkim przemęczeniem zawodników Juve

"Człowiek jest tyle wart, ile dobra zrobi dla innych"
ODPOWIEDZ