Gest Mareski
- Lypsky
- Juventino
Co myslicie o tym gescie (przylozenie palcow do czola znak byka uwazany za znak Torino).Podobno przez ten gest w Turynie malo co nie wybuchly zamieszki.Ostatnio mozna bylo o ym przeczytac w Pilce Noznej.Maresca tlumaczyl sie ze chcial pokazac rogi zebry ale nie wiedzila jak wygladaja

Ostatnio zmieniony 04 marca 2004, 21:13 przez Lypsky, łącznie zmieniany 1 raz.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Wojtom
- Juventino
tez o tym czytałem ...
ponoć chcieli go bić pod szatnią kibice ale on wszystko łądnie wytłumaczył i sie skonczyło ...
niezły jest nasz Enzo .......
8) ale ten mecz był niezły .. przegrywał Juventus do 90 minuty a w 90 Maresca gola strzela !! 8)

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- Desperado---ALEX
- Juventino
Nio hehe nasz Enzo chyba sie nie popisał, ale i tak ja go bardzo lubie jest swietnym zawodnikiem i na dodatek młodym kto wie czy to on nie poprowadzi kiedys Juve do wielkich zwycienstw
- hania
- Juventino
Czemu sie czepiac Maresci? A gest Tottiego?? Mysle ze nie sa to rzeczy zycia i smierci. Nic wielkiego sie nie stało.
IL BELLO DEL CALCIO
Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia...
Wygraj wyjazd do Madrytu i potrenuj z Beckhamem. Moze go czegos nauczysz...
Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia...
Wygraj wyjazd do Madrytu i potrenuj z Beckhamem. Moze go czegos nauczysz...
- Juverulez!
- Juventino
- krzyzu
- Juventino
No coz ja tez nie wiem jak wygladaja , nigdy nie widzialem jeszcze zebry z rogami ;-)DjJuve pisze:Maresca tlumaczyl sie ze chcial pokazac rogi zebry ale nie wiedzila jak wygladaja![]()
![]()
Tak apropos , kibice nie lubia takich gestow... przypadek nie przypadek ale pokazanie znaku sybolizujacego lokalnego rywala nie ejst najlepiej odbierane przez klub kibica.....
Forza Italia !
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
To była 24 kolejka w sezonie 2001/02. Gdy Ferrante zdobył gola na 1-1 wykonał właśnie ten gest, a jakiś koleś machał mu czerwonął flagą jak to ma miejsce w rzeczywistości z bykiem.
Kiedyś obiło mi się o uszy, że Maresca zrobił ten gest by zrobić na złość...wydaje mi się to jednak mało prawdopodbne, a nawet gdyby to niebardzo mu to wyszło
Bramka padła w 90 min. i wydaje mi się, że Enzo był po takim wpływem emocji i radośc, że sam nie wiedział jak się cieszyć ze zdobytej bramki a gdy już to robił, nie zdawał sobie sprawy z tego co robi 8)
Kiedyś obiło mi się o uszy, że Maresca zrobił ten gest by zrobić na złość...wydaje mi się to jednak mało prawdopodbne, a nawet gdyby to niebardzo mu to wyszło

- Jaro
- Juventino
Zhgadzam się w 100%-zawodmnik pod wpływem ekstazyTi_Amo_Juventus_Dragon pisze:To była 24 kolejka w sezonie 2001/02. Gdy Ferrante zdobył gola na 1-1 wykonał właśnie ten gest, a jakiś koleś machał mu czerwonął flagą jak to ma miejsce w rzeczywistości z bykiem.
Kiedyś obiło mi się o uszy, że Maresca zrobił ten gest by zrobić na złość...wydaje mi się to jednak mało prawdopodbne, a nawet gdyby to niebardzo mu to wyszłoBramka padła w 90 min. i wydaje mi się, że Enzo był po takim wpływem emocji i radośc, że sam nie wiedział jak się cieszyć ze zdobytej bramki a gdy już to robił, nie zdawał sobie sprawy z tego co robi 8)
![]()

- Marcin_FCJ
- Juventino
Spokojnie!! Przecierz byk to symbo Turynu... Juve ma go także w swoim znaczku. Więc mamy do tego takie samo prawo jak i Torino. Pozatym Enzo strzelił wyrównującą bramkę w 89 minucie i mógł nie kontrolować swej wielkiej radości.
- Manifestos
- Juventino
symbolem juventusu jest chyba byk a nie zebra. wiec nie wiem o co chodzi. przyjrzyce sie dokladnie herbowi juve.
too bad she won't live....but than again, who does
:--{======>cannibal holocaust<======}--:
:--{======>cannibal holocaust<======}--:
- Marcin_FCJ
- Juventino
Tak. Symbolem Juve jest byk który widnieje w herbie Juventusu. Zebra wzięła się od biało-czarnych barw, które jak wiecie należą do Juve przez pomyłke (z Anglii przyslano zły model strojów)
- Slim
- Juventino
DjJuve pisze:Co myslicie o tym gescie (przylozenie palcow do czola znak byka uwazany za znak Torino).Podobno przez ten gest w Turynie malo co nie wybuchly zamieszki.Ostatnio mozna bylo o ym przeczytac w Pilce Noznej.Maresca tlumaczyl sie ze chcial pokazac rogi zebry ale nie wiedzila jak wygladaja![]()
![]()
hehe no tak czytalem o tym

Rogi Zebry :-D :-D dobry jest

- Slim
- Juventino
Alessandro Del Piero pisze:Tak. Symbolem Juve jest byk który widnieje w herbie Juventusu. Zebra wzięła się od biało-czarnych barw, które jak wiecie należą do Juve przez pomyłke (z Anglii przyslano zły model strojów)
A jak mialy wygladac stroje Juve?:P Mialybyc Rozowe?:P