Gest Mareski

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2004, 20:58

Co myslicie o tym gescie (przylozenie palcow do czola znak byka uwazany za znak Torino).Podobno przez ten gest w Turynie malo co nie wybuchly zamieszki.Ostatnio mozna bylo o ym przeczytac w Pilce Noznej.Maresca tlumaczyl sie ze chcial pokazac rogi zebry ale nie wiedzila jak wygladaja :D :D :D
Ostatnio zmieniony 04 marca 2004, 21:13 przez Lypsky, łącznie zmieniany 1 raz.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2004, 21:12

tez o tym czytałem ... :D :D ponoć chcieli go bić pod szatnią kibice ale on wszystko łądnie wytłumaczył i sie skonczyło ... :D niezły jest nasz Enzo ....... :D 8) ale ten mecz był niezły .. przegrywał Juventus do 90 minuty a w 90 Maresca gola strzela !! 8)

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Desperado---ALEX

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2004, 21:20

Nio hehe nasz Enzo chyba sie nie popisał, ale i tak ja go bardzo lubie jest swietnym zawodnikiem i na dodatek młodym kto wie czy to on nie poprowadzi kiedys Juve do wielkich zwycienstw :wink:

hania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2004, 21:25

Czemu sie czepiac Maresci? A gest Tottiego?? Mysle ze nie sa to rzeczy zycia i smierci. Nic wielkiego sie nie stało.

IL BELLO DEL CALCIO

Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia...

Wygraj wyjazd do Madrytu i potrenuj z Beckhamem. Moze go czegos nauczysz...
Juverulez!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2004, 21:31

I co z tego? Był wetdy bohaterem meczu, kibice troche są przewrazliwieni, w sumie to moze sobie wszystko pokazywac [no prawie] po strzeleniu bramki dla JUVE ;)

Obrazek
krzyzu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2004, 21:37

DjJuve pisze:Maresca tlumaczyl sie ze chcial pokazac rogi zebry ale nie wiedzila jak wygladaja :D :D :D
No coz ja tez nie wiem jak wygladaja , nigdy nie widzialem jeszcze zebry z rogami ;-)

Tak apropos , kibice nie lubia takich gestow... przypadek nie przypadek ale pokazanie znaku sybolizujacego lokalnego rywala nie ejst najlepiej odbierane przez klub kibica.....

Forza Italia !
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 03 marca 2004, 22:14

To była 24 kolejka w sezonie 2001/02. Gdy Ferrante zdobył gola na 1-1 wykonał właśnie ten gest, a jakiś koleś machał mu czerwonął flagą jak to ma miejsce w rzeczywistości z bykiem.
Kiedyś obiło mi się o uszy, że Maresca zrobił ten gest by zrobić na złość...wydaje mi się to jednak mało prawdopodbne, a nawet gdyby to niebardzo mu to wyszło :wink: Bramka padła w 90 min. i wydaje mi się, że Enzo był po takim wpływem emocji i radośc, że sam nie wiedział jak się cieszyć ze zdobytej bramki a gdy już to robił, nie zdawał sobie sprawy z tego co robi 8) :wink:

Obrazek
Jaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2004, 22:22

Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:To była 24 kolejka w sezonie 2001/02. Gdy Ferrante zdobył gola na 1-1 wykonał właśnie ten gest, a jakiś koleś machał mu czerwonął flagą jak to ma miejsce w rzeczywistości z bykiem.
Kiedyś obiło mi się o uszy, że Maresca zrobił ten gest by zrobić na złość...wydaje mi się to jednak mało prawdopodbne, a nawet gdyby to niebardzo mu to wyszło :wink: Bramka padła w 90 min. i wydaje mi się, że Enzo był po takim wpływem emocji i radośc, że sam nie wiedział jak się cieszyć ze zdobytej bramki a gdy już to robił, nie zdawał sobie sprawy z tego co robi 8) :wink:
Zhgadzam się w 100%-zawodmnik pod wpływem ekstazy :D po strzelonej bramce wykonał taki gest.Mnie samemu zdarza się pod wpływem emocji robuć coś czego do końca później nie rozumiem.

booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2004, 23:20

Enzo pokazał swoje rogi :P Nie wierze w to że pokazał gest nieświadomie :P A tłumaczenie że chciał pokazać rogi zebry jest przepiękne :twisted:

★ ★ ★
Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2004, 23:25

Mi się wydaje mimo wszystko że zrobił to specjalnie ( i prawidłowo). Jeszcze zrobił slalomik między załamanymi piłkarzami Torino :D :D :D :D :D

Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2004, 23:28

Spokojnie!! Przecierz byk to symbo Turynu... Juve ma go także w swoim znaczku. Więc mamy do tego takie samo prawo jak i Torino. Pozatym Enzo strzelił wyrównującą bramkę w 89 minucie i mógł nie kontrolować swej wielkiej radości.

Manifestos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2004, 23:29

symbolem juventusu jest chyba byk a nie zebra. wiec nie wiem o co chodzi. przyjrzyce sie dokladnie herbowi juve.

too bad she won't live....but than again, who does

:--{======>cannibal holocaust<======}--:
Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2004, 23:53

Tak. Symbolem Juve jest byk który widnieje w herbie Juventusu. Zebra wzięła się od biało-czarnych barw, które jak wiecie należą do Juve przez pomyłke (z Anglii przyslano zły model strojów)

Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2004, 00:03

DjJuve pisze:Co myslicie o tym gescie (przylozenie palcow do czola znak byka uwazany za znak Torino).Podobno przez ten gest w Turynie malo co nie wybuchly zamieszki.Ostatnio mozna bylo o ym przeczytac w Pilce Noznej.Maresca tlumaczyl sie ze chcial pokazac rogi zebry ale nie wiedzila jak wygladaja :D :D :D

hehe no tak czytalem o tym :P nie zle :P za to lubie ENZO :D on ma talent :P i do tego poczucie humoru :P

Rogi Zebry :-D :-D dobry jest :P i tak wiadomo ze to mial byc BYK :D :lol: Ale to juz dawno bylo :P

Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2004, 00:03

Alessandro Del Piero pisze:Tak. Symbolem Juve jest byk który widnieje w herbie Juventusu. Zebra wzięła się od biało-czarnych barw, które jak wiecie należą do Juve przez pomyłke (z Anglii przyslano zły model strojów)

A jak mialy wygladac stroje Juve?:P Mialybyc Rozowe?:P

ODPOWIEDZ