Juventus ma manko!!!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
miccoli

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 19:53

Po siedmiu latach zysków bilans Juve w sezonie 2003/2004 zamknie się przypuszczalnie na minusie. Taką informację podał prezydent turyńskiego klubu Franzo Grande Stevens. Powodem są niskie wpływy ze sprzedaży biletów oraz transmisji telewizyjnych.

"Biorąc pod uwagę tendencję ekonomiczną i dochody w pierwszym półroczu, a także na podstawie dostępnych analiz przewidujemy, że bilans w tym sezonie będzie ujemny. Deficyt w ostatnich sześciu miesiącach wyniósł 22,5 mln euro wobec 4,2 mln euro w tym samym okresie poprzedniego sezonu" - poinformował prezydent po spotkaniu zarządu klubu.

Na ostateczny bilans będzie miała wpływ premiowana finansowo pozycja Juve w poszczególnych rozgrywkach, a przede wszystkim w Lidze Mistrzów, w której niedługo zmierzy się w 1/8 finałów z Deportivo La Coruña.
http://juventus.wz.cz/?nid=350

...
bleblok

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 20:01

No i dalej przeklinajcie Moggiego że sępi kasy, że nie chce podwyższać kontraktów, że nie kupuje gwiazd. W lidze Włoskiej (jak i w całej piłce) źle się dzieje i trzeba oszczędzać a nie marnować kasę. Wole poczekać dłużej na kolejne tytuły niż żeby Juve miało popadać w długi.

Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 20:13

Skąpić...?
Przecież klub na początku sezonu rozdziela sobie budżet na nadchodzący sezon i tak penie zrobił Juventus.Mogliśmy w tej przerwie lekko kupić Ferrariego i Lucio.Ale Moggi poprostu wolał zaczekać i zobaczymy czy zrobi jakieś zakupy w lato.Bo jest taka opcja, że Abramowicz nas wyprzedzi i nic z tego nei wyjdzie.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 20:15

Ohoho :? Ciężko mi wogóle w to uwierzyć... jeszcze jakieś nie całe 2 miesiące temu w artykólw PN plus, JUVE był wymieniany jako najbogatszy i najrówniej prowadzący budżet klub.
Nie chce mi się wierzyć, że ten sezon skończymy na minusie. To jest niedopuszczlane... :? Fakt, że kluby włoskie mają problemy z kasą, ale nie my.
Mało kibiców... no tak, stadion...i całkiem niedawny konflikt kibiców z Antonio Giuardo...
Prawa telewizyjne... hmm.. bardzo dziwne... z tego źródła co roku czerpiemy bardzooo duże pieniądze...
Jednak jestem pewien, że ten sezon skończymy na plusie, zobaczycie :wink:

Obrazek
El_chico_a_Coruna

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 20:42

Zareczam wam, ze Deportivo nie bedzie sie chcialo dzielic kasa... :D

Jaki ma Juve deficyt 22,5 mln? A za to nie ma dlugow jak na razie.
A jaki ma deficyt roma? Nie wiem, ale jasne hest, ze ma 300 mln dlugu...

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 20:47

Oj nie dobrze... mam nadzieje, że nie jest to poczatek jakiegoś większego kryzysu finansowego :?

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 20:47

Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Ohoho :? Ciężko mi wogóle w to uwierzyć... jeszcze jakieś nie całe 2 miesiące temu w artykólw PN plus, JUVE był wymieniany jako najbogatszy i najrówniej prowadzący budżet klub.
wlasnie !!! niedawno pisali że Juventus na najbliższe lata nie bedzie miał problemów finansowych !!! ponieważ ma dużo dochodów z różnych źródeł !!! a to juz sam nie wiem !!! to jest niemożliwe zdeczka !!! ale i tak wszystkie kluby JUŻ są na debecie !! :D a Juventus sie trzyma !! ale z Nike ma kontrakt chyba do 2016 roku !!! :D to tez troche kasy bedzie :D

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 21:05

Wicior pisze:Skąpić...?
Przecież klub na początku sezonu rozdziela sobie budżet na nadchodzący sezon i tak penie zrobił Juventus.Mogliśmy w tej przerwie lekko kupić Ferrariego i Lucio.Ale Moggi poprostu wolał zaczekać i zobaczymy czy zrobi jakieś zakupy w lato.Bo jest taka opcja, że Abramowicz nas wyprzedzi i nic z tego nei wyjdzie.
W zupelnosci sie z toba zgadzam gdyby tylko chcial.........

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 21:43

Gdybym mieszkał w Turynie to chodziłby chyba prawie na każdy mecz. No to czas, żeby zarząd JUVE ruszył tyłeczek i zaczął robotę, bo inaczej będzie DUŻA LIPA!!!!!!!!!!!!! :cry:

Pavciooo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 22:08

bleblok pisze:No i dalej przeklinajcie Moggiego że sępi kasy, że nie chce podwyższać kontraktów, że nie kupuje gwiazd. W lidze Włoskiej (jak i w całej piłce) źle się dzieje i trzeba oszczędzać a nie marnować kasę. Wole poczekać dłużej na kolejne tytuły niż żeby Juve miało popadać w długi.
Ale można kupić młodych, świetnych zawodników za małe pieniądze, a wcisnąć starych, przereklamowanych za duuuże pieniądze np. Abramowiczowi. 8)

Ironek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 22:47

Mi tak samo jak Ti_Amo ciężko uwieżyć w to że JUVE może miec bilans na minusie, przeciez to jest niemożliwe.
Mam nadzieję, że to tylko głupie gadanie i plota i JUVE będzie miało normalny budżet !!!

Villya

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 22:49

Że nie idzie im zarabianie tak dobrze jak w tamtym sezonie nie oznacza to , że zaraz popadnemy w długi...tylko budżet trochę się skurczy. Juve dostanie duże pieniądze od Nike, a także za Lige Mistrzów jeśli wyeliminujemy deportivo i przejdziemy dalej, jeśli zdobędziemy Puchar Włoch to też coś może wpadnie do kieszeni....w jednym zdaniu: Aby zarabiać Juve musi grać efektowną piłkę, taką jak na poczatku sezonu :))

Con la Juve nel sangue, con la Juve nel cuore...bianconeri si nasce, bianconeri si muore.....
Olszan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 lutego 2004, 11:28

Ostatnio Inter kupuje wszytskich niby ma długi a i tak kupuje cały czas i jakos nei bankrutuje 8)

Zawsze Wierni ! ! !
mama

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 lutego 2004, 11:35

Lepiej nie ryzykować - wszyscy chyba wiedzą jak skończyła Fiorentina i Parma :cry:

nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2004, 11:49

Z tego co pamietam w artykule "juve na plusie" czy jakos tak to pisali ze Juventus skonczyl sezon zarabiajac 2 mln...a to ne jest duzo z tego co wiem..bo np ManU zarobilo chyba 47 mln..wiec mozliwy jest bilans ujemny..natomiast nie sadze zeby wynosil az 22 mln..pewnie jakos mniej...o ile w ogole bedziemy na minusie... FORZA JUVE!!!!!!!!!!

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
ODPOWIEDZ