Juventus ma manko!!!
- miccoli
- Juventino
Po siedmiu latach zysków bilans Juve w sezonie 2003/2004 zamknie się przypuszczalnie na minusie. Taką informację podał prezydent turyńskiego klubu Franzo Grande Stevens. Powodem są niskie wpływy ze sprzedaży biletów oraz transmisji telewizyjnych.
"Biorąc pod uwagę tendencję ekonomiczną i dochody w pierwszym półroczu, a także na podstawie dostępnych analiz przewidujemy, że bilans w tym sezonie będzie ujemny. Deficyt w ostatnich sześciu miesiącach wyniósł 22,5 mln euro wobec 4,2 mln euro w tym samym okresie poprzedniego sezonu" - poinformował prezydent po spotkaniu zarządu klubu.
Na ostateczny bilans będzie miała wpływ premiowana finansowo pozycja Juve w poszczególnych rozgrywkach, a przede wszystkim w Lidze Mistrzów, w której niedługo zmierzy się w 1/8 finałów z Deportivo La Coruña.
http://juventus.wz.cz/?nid=350
"Biorąc pod uwagę tendencję ekonomiczną i dochody w pierwszym półroczu, a także na podstawie dostępnych analiz przewidujemy, że bilans w tym sezonie będzie ujemny. Deficyt w ostatnich sześciu miesiącach wyniósł 22,5 mln euro wobec 4,2 mln euro w tym samym okresie poprzedniego sezonu" - poinformował prezydent po spotkaniu zarządu klubu.
Na ostateczny bilans będzie miała wpływ premiowana finansowo pozycja Juve w poszczególnych rozgrywkach, a przede wszystkim w Lidze Mistrzów, w której niedługo zmierzy się w 1/8 finałów z Deportivo La Coruña.
http://juventus.wz.cz/?nid=350
...
- bleblok
- Juventino
No i dalej przeklinajcie Moggiego że sępi kasy, że nie chce podwyższać kontraktów, że nie kupuje gwiazd. W lidze Włoskiej (jak i w całej piłce) źle się dzieje i trzeba oszczędzać a nie marnować kasę. Wole poczekać dłużej na kolejne tytuły niż żeby Juve miało popadać w długi.
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Skąpić...?
Przecież klub na początku sezonu rozdziela sobie budżet na nadchodzący sezon i tak penie zrobił Juventus.Mogliśmy w tej przerwie lekko kupić Ferrariego i Lucio.Ale Moggi poprostu wolał zaczekać i zobaczymy czy zrobi jakieś zakupy w lato.Bo jest taka opcja, że Abramowicz nas wyprzedzi i nic z tego nei wyjdzie.
Przecież klub na początku sezonu rozdziela sobie budżet na nadchodzący sezon i tak penie zrobił Juventus.Mogliśmy w tej przerwie lekko kupić Ferrariego i Lucio.Ale Moggi poprostu wolał zaczekać i zobaczymy czy zrobi jakieś zakupy w lato.Bo jest taka opcja, że Abramowicz nas wyprzedzi i nic z tego nei wyjdzie.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Ohoho :? Ciężko mi wogóle w to uwierzyć... jeszcze jakieś nie całe 2 miesiące temu w artykólw PN plus, JUVE był wymieniany jako najbogatszy i najrówniej prowadzący budżet klub.
Nie chce mi się wierzyć, że ten sezon skończymy na minusie. To jest niedopuszczlane... :? Fakt, że kluby włoskie mają problemy z kasą, ale nie my.
Mało kibiców... no tak, stadion...i całkiem niedawny konflikt kibiców z Antonio Giuardo...
Prawa telewizyjne... hmm.. bardzo dziwne... z tego źródła co roku czerpiemy bardzooo duże pieniądze...
Jednak jestem pewien, że ten sezon skończymy na plusie, zobaczycie
Nie chce mi się wierzyć, że ten sezon skończymy na minusie. To jest niedopuszczlane... :? Fakt, że kluby włoskie mają problemy z kasą, ale nie my.
Mało kibiców... no tak, stadion...i całkiem niedawny konflikt kibiców z Antonio Giuardo...
Prawa telewizyjne... hmm.. bardzo dziwne... z tego źródła co roku czerpiemy bardzooo duże pieniądze...
Jednak jestem pewien, że ten sezon skończymy na plusie, zobaczycie

- El_chico_a_Coruna
- Juventino
Zareczam wam, ze Deportivo nie bedzie sie chcialo dzielic kasa...
Jaki ma Juve deficyt 22,5 mln? A za to nie ma dlugow jak na razie.
A jaki ma deficyt roma? Nie wiem, ale jasne hest, ze ma 300 mln dlugu...

Jaki ma Juve deficyt 22,5 mln? A za to nie ma dlugow jak na razie.
A jaki ma deficyt roma? Nie wiem, ale jasne hest, ze ma 300 mln dlugu...
- Wojtom
- Juventino
wlasnie !!! niedawno pisali że Juventus na najbliższe lata nie bedzie miał problemów finansowych !!! ponieważ ma dużo dochodów z różnych źródeł !!! a to juz sam nie wiem !!! to jest niemożliwe zdeczka !!! ale i tak wszystkie kluby JUŻ są na debecie !!Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Ohoho :? Ciężko mi wogóle w to uwierzyć... jeszcze jakieś nie całe 2 miesiące temu w artykólw PN plus, JUVE był wymieniany jako najbogatszy i najrówniej prowadzący budżet klub.

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- Lypsky
- Juventino
W zupelnosci sie z toba zgadzam gdyby tylko chcial.........Wicior pisze:Skąpić...?
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Pavciooo
- Juventino
Ale można kupić młodych, świetnych zawodników za małe pieniądze, a wcisnąć starych, przereklamowanych za duuuże pieniądze np. Abramowiczowi. 8)bleblok pisze:No i dalej przeklinajcie Moggiego że sępi kasy, że nie chce podwyższać kontraktów, że nie kupuje gwiazd. W lidze Włoskiej (jak i w całej piłce) źle się dzieje i trzeba oszczędzać a nie marnować kasę. Wole poczekać dłużej na kolejne tytuły niż żeby Juve miało popadać w długi.
- Villya
- Juventino
Że nie idzie im zarabianie tak dobrze jak w tamtym sezonie nie oznacza to , że zaraz popadnemy w długi...tylko budżet trochę się skurczy. Juve dostanie duże pieniądze od Nike, a także za Lige Mistrzów jeśli wyeliminujemy deportivo i przejdziemy dalej, jeśli zdobędziemy Puchar Włoch to też coś może wpadnie do kieszeni....w jednym zdaniu: Aby zarabiać Juve musi grać efektowną piłkę, taką jak na poczatku sezonu
)

Con la Juve nel sangue, con la Juve nel cuore...bianconeri si nasce, bianconeri si muore.....
- nookie
- Juventino
Z tego co pamietam w artykule "juve na plusie" czy jakos tak to pisali ze Juventus skonczyl sezon zarabiajac 2 mln...a to ne jest duzo z tego co wiem..bo np ManU zarobilo chyba 47 mln..wiec mozliwy jest bilans ujemny..natomiast nie sadze zeby wynosil az 22 mln..pewnie jakos mniej...o ile w ogole bedziemy na minusie... FORZA JUVE!!!!!!!!!!
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.