Finał krajowego pucharu w Chicago?

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2004, 12:36

Polski Związek Piłki Nożnej zastanawia się nad rozegraniem meczu finału Pucharu Polski w Chicago. Na podobne kroki zdecydowano się we np. Włoszech - zeszłoroczny mecz o Superpuchar pomiędzy Juventusem, a Milanem rozegrano w Nowym Jorku.

Informacją zachwycona jest amerykańska Polonia, która mogłaby partycypować w niemałych kosztach zorganizowania takiego meczu.

Moim zdaniem pomysł nie jest taki zły.W Chicago mieszka wielu Polaków,którzy chętnie zobaczą ważny mecz pomiędzy polskimi klubami.Dodatkowym atutem jest to,że w Polsce frekfencja podczas meczów finałowych PP nie jest zbyt wysoka..

http://www.pilkanozna.pl/admin/news2.php?id=25187

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
fighter_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2004, 12:39

bardzo dobry pomysl, napewno byl by samprofit z tego finalu w chicago. moja ciocia czy wojek ktory lubi ogladac pilke nozna i zyje w chicago napewno chetnie sobie go ogladnie.

JUVENTUS TI AMO PER SEMPRE !
=========================
I GLORIOSI COLORI SPLENDERANNO SEMPRE !
==================================
juvek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2004, 12:48

Nie powiem że pomysł jest zły, jakies urozmaicenie dle naszych piłkarz i dle całej Poloni w USA. nie sobie zwiedzają stany jak maja na to pieniądze ale czy nie lepiej zbierac je lub nie zeciagac długów.

. . . . . . J U V E . . . . F O R E V E R . . . . . .
FOJM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2004, 12:56

też uważam, że to nie jest taki zły pomysł, podobno ma to poprawić zainteresowanie Polskich kibiców Pucharem Polsi i zwrócić uwage na świecie na polską lige... może być... :D

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 11 lutego 2004, 13:41

A ja uważam, że jest to zły pomysł. Zamiast wysyłać za wielkie pieniądze piłkarzy na drugi koniec świata PZPN powinno pomóc biedym polskim klubom. Powinni grać ten finał w Polsce :!: A jeżeli polonia amerykańska chce oglądać to spotkanie to na pewno będzie na C+
Możecie się ze mna nie zgodzić, ale takie jest moje zdanie

fighter_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2004, 13:51

UlTrAs pisze:A ja uważam, że jest to zły pomysł. Zamiast wysyłać za wielkie pieniądze piłkarzy na drugi koniec świata PZPN powinno pomóc biedym polskim klubom. Powinni grać ten finał w Polsce :!: A jeżeli polonia amerykańska chce oglądać to spotkanie to na pewno będzie na C+
Możecie się ze mna nie zgodzić, ale takie jest moje zdanie
masz tez racje, napewno jest to tez prawda ale polonia amerykanska to przeciesz by tez napewno sponsorowala.

JUVENTUS TI AMO PER SEMPRE !
=========================
I GLORIOSI COLORI SPLENDERANNO SEMPRE !
==================================
Ironek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2004, 14:01

Na szczęście ten durny, beznadziejny i głupi pomysł najprawdopodobniej nie wypali :)

Prezesi klubów grających w półfinałach Pucharu Polski są nastawieni raczej negatywnie do pomysłu PZPN-u dotyczącego rozgrywania finału pucharu w Stanach Zjednoczonych. Nie wiadomo zatem jak zakończy się cała sprawa. Przypomnijmy, że losowanie półfinałowych par odbędzie się 15 marca, a sam finał 22 lub 23 maja.
Edward Trylnik: "Trzeba byłoby spojrzeć na terminarz, bo taki wyjazd to wyrwane cztery dni. Jeśli finał miałby być rozegrany przed zakończeniem rozgrywek, to nie jest to dobry pomysł."
Radosław Majchrzak (Lech Poznań): "Z punktu widzenia marketingowego byłby to nawet niezły pomysł. Lech mógłby sprzedać się w Stanach. Ale co z kibicami, na których najbardziej nam zależy?."
Piotr Dziurowicz (GKS Katowice): "Musimy znać więcej szczegółów by zabrać głos w tej sprawie. Przede wszystkim musi się to opłacać klubom. Nie możemy zapominać również o naszych kibicach."
Lech Rutkowski (Jagiellonia Białystok): "Nie odpowiadam na niepoważne pytania. Może lepiej byłoby zagrać na Mont Evereście..."

źródło: http://www.legialive.pl/news.php?NewsID=9751

Dobrze powiedział prezes Jagielloni, a może by tak zagrać w Iraku(mogło by być ciekawie).
Oczywiście prezes Lecha i GKS'u myślą o kibicach, widać że zależy im na klubie, a ten trylnik cały nawet słowem nie wspomniał, bosh jak ja go nienawidze

kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 11 lutego 2004, 15:58

też uważam, że to jest bzdurny pomysł. W PZPN-ie nie ma kasy na większośc błahych spraw, a będą jeszcze rozgrywać mecze za granicą, w dodatku w USA. Kibiców to Im tam przyjdzie tyle co kot napłakał...

Mecz włoskiego SP to ja rozumie, bo jak grali Nasi z Milanem to było tam więcej klubów, z którymi szło pograć sparingi, co zresztaą robili :wink:

ODPOWIEDZ