Finał krajowego pucharu w Chicago?
- BIANCONERI
- Juventino
Polski Związek Piłki Nożnej zastanawia się nad rozegraniem meczu finału Pucharu Polski w Chicago. Na podobne kroki zdecydowano się we np. Włoszech - zeszłoroczny mecz o Superpuchar pomiędzy Juventusem, a Milanem rozegrano w Nowym Jorku.
Informacją zachwycona jest amerykańska Polonia, która mogłaby partycypować w niemałych kosztach zorganizowania takiego meczu.
Moim zdaniem pomysł nie jest taki zły.W Chicago mieszka wielu Polaków,którzy chętnie zobaczą ważny mecz pomiędzy polskimi klubami.Dodatkowym atutem jest to,że w Polsce frekfencja podczas meczów finałowych PP nie jest zbyt wysoka..
http://www.pilkanozna.pl/admin/news2.php?id=25187
Informacją zachwycona jest amerykańska Polonia, która mogłaby partycypować w niemałych kosztach zorganizowania takiego meczu.
Moim zdaniem pomysł nie jest taki zły.W Chicago mieszka wielu Polaków,którzy chętnie zobaczą ważny mecz pomiędzy polskimi klubami.Dodatkowym atutem jest to,że w Polsce frekfencja podczas meczów finałowych PP nie jest zbyt wysoka..
http://www.pilkanozna.pl/admin/news2.php?id=25187
"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"

- fighter_juve
- Juventino
bardzo dobry pomysl, napewno byl by samprofit z tego finalu w chicago. moja ciocia czy wojek ktory lubi ogladac pilke nozna i zyje w chicago napewno chetnie sobie go ogladnie.
JUVENTUS TI AMO PER SEMPRE !
=========================
I GLORIOSI COLORI SPLENDERANNO SEMPRE !
==================================
- juvek
- Juventino
Nie powiem że pomysł jest zły, jakies urozmaicenie dle naszych piłkarz i dle całej Poloni w USA. nie sobie zwiedzają stany jak maja na to pieniądze ale czy nie lepiej zbierac je lub nie zeciagac długów.
. . . . . . J U V E . . . . F O R E V E R . . . . . .
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
A ja uważam, że jest to zły pomysł. Zamiast wysyłać za wielkie pieniądze piłkarzy na drugi koniec świata PZPN powinno pomóc biedym polskim klubom. Powinni grać ten finał w Polsce :!: A jeżeli polonia amerykańska chce oglądać to spotkanie to na pewno będzie na C+
Możecie się ze mna nie zgodzić, ale takie jest moje zdanie
- fighter_juve
- Juventino
masz tez racje, napewno jest to tez prawda ale polonia amerykanska to przeciesz by tez napewno sponsorowala.UlTrAs pisze:A ja uważam, że jest to zły pomysł. Zamiast wysyłać za wielkie pieniądze piłkarzy na drugi koniec świata PZPN powinno pomóc biedym polskim klubom. Powinni grać ten finał w Polsce :!: A jeżeli polonia amerykańska chce oglądać to spotkanie to na pewno będzie na C+
JUVENTUS TI AMO PER SEMPRE !
- Ironek
- Juventino
Na szczęście ten durny, beznadziejny i głupi pomysł najprawdopodobniej nie wypali 
Prezesi klubów grających w półfinałach Pucharu Polski są nastawieni raczej negatywnie do pomysłu PZPN-u dotyczącego rozgrywania finału pucharu w Stanach Zjednoczonych. Nie wiadomo zatem jak zakończy się cała sprawa. Przypomnijmy, że losowanie półfinałowych par odbędzie się 15 marca, a sam finał 22 lub 23 maja.
Edward Trylnik: "Trzeba byłoby spojrzeć na terminarz, bo taki wyjazd to wyrwane cztery dni. Jeśli finał miałby być rozegrany przed zakończeniem rozgrywek, to nie jest to dobry pomysł."
Radosław Majchrzak (Lech Poznań): "Z punktu widzenia marketingowego byłby to nawet niezły pomysł. Lech mógłby sprzedać się w Stanach. Ale co z kibicami, na których najbardziej nam zależy?."
Piotr Dziurowicz (GKS Katowice): "Musimy znać więcej szczegółów by zabrać głos w tej sprawie. Przede wszystkim musi się to opłacać klubom. Nie możemy zapominać również o naszych kibicach."
Lech Rutkowski (Jagiellonia Białystok): "Nie odpowiadam na niepoważne pytania. Może lepiej byłoby zagrać na Mont Evereście..."
źródło: http://www.legialive.pl/news.php?NewsID=9751
Dobrze powiedział prezes Jagielloni, a może by tak zagrać w Iraku(mogło by być ciekawie).
Oczywiście prezes Lecha i GKS'u myślą o kibicach, widać że zależy im na klubie, a ten trylnik cały nawet słowem nie wspomniał, bosh jak ja go nienawidze

Prezesi klubów grających w półfinałach Pucharu Polski są nastawieni raczej negatywnie do pomysłu PZPN-u dotyczącego rozgrywania finału pucharu w Stanach Zjednoczonych. Nie wiadomo zatem jak zakończy się cała sprawa. Przypomnijmy, że losowanie półfinałowych par odbędzie się 15 marca, a sam finał 22 lub 23 maja.
Edward Trylnik: "Trzeba byłoby spojrzeć na terminarz, bo taki wyjazd to wyrwane cztery dni. Jeśli finał miałby być rozegrany przed zakończeniem rozgrywek, to nie jest to dobry pomysł."
Radosław Majchrzak (Lech Poznań): "Z punktu widzenia marketingowego byłby to nawet niezły pomysł. Lech mógłby sprzedać się w Stanach. Ale co z kibicami, na których najbardziej nam zależy?."
Piotr Dziurowicz (GKS Katowice): "Musimy znać więcej szczegółów by zabrać głos w tej sprawie. Przede wszystkim musi się to opłacać klubom. Nie możemy zapominać również o naszych kibicach."
Lech Rutkowski (Jagiellonia Białystok): "Nie odpowiadam na niepoważne pytania. Może lepiej byłoby zagrać na Mont Evereście..."
źródło: http://www.legialive.pl/news.php?NewsID=9751
Dobrze powiedział prezes Jagielloni, a może by tak zagrać w Iraku(mogło by być ciekawie).
Oczywiście prezes Lecha i GKS'u myślą o kibicach, widać że zależy im na klubie, a ten trylnik cały nawet słowem nie wspomniał, bosh jak ja go nienawidze
- kouba
- Qualità Juventino
też uważam, że to jest bzdurny pomysł. W PZPN-ie nie ma kasy na większośc błahych spraw, a będą jeszcze rozgrywać mecze za granicą, w dodatku w USA. Kibiców to Im tam przyjdzie tyle co kot napłakał...
Mecz włoskiego SP to ja rozumie, bo jak grali Nasi z Milanem to było tam więcej klubów, z którymi szło pograć sparingi, co zresztaą robili
Mecz włoskiego SP to ja rozumie, bo jak grali Nasi z Milanem to było tam więcej klubów, z którymi szło pograć sparingi, co zresztaą robili