Największy talent niemieckiej piłki chce grać dla Polski!

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Desperado---ALEX

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2004, 18:45

Napastnik Schalke 04 Gelsenkirchen Michał Delura powiedział w wywiadzie dla „Faktu”, że bardzo chciałby grać w reprezentacji Polski.

„Moje serce bije dla Polski. Wiem, że Łukasz Podolski z Koeln waha się, którą reprezentację wybrać. Ja tego problemu nie mam. Chcę mieć polską żonę i zakładać koszulkę polskiej reprezentacji. Gdyby selekcjoner Janas powołał mnie na zgrupowanie w Hiszpanii, to spakowałbym się w trzy minuty” – powiedział Delura.

„Czy myślę o grze w reprezentacji Niemiec? Niech pan Janas zadzwoni szybciej niż pan Voeller i już o niczym nie będę myślał, tylko o bramkach dla Polski. Wiem, że już od następnego sezonu będę grał regularnie w Bundeslidze, bo trener Heynckes postawi na mnie” – dodał.

„Urodziłem się w Niemczech, ale właśnie wyrabiam sobie polski paszport. Za dwa miesiące powinienem mieć już polskie dokumenty. Chcę kupić dom w Chmielnie koło Kartuz. Często jestem w kraju, spędzam tam wakacje. Oglądam telewizję Polonia, swobodnie czytam i piszę, choć robię trochę błędów. Polski hymn znam tylko trochę, ale się nauczę. Lubię Polaków, bo są normalni. W Polsce pieniądze nie są tak ważne jak w Niemczech. Ja zostałem wychowany po polsku, bogatszy nie znaczy dla mnie lepszy. A poza tym Polki są najpiękniejsze na świecie” – zakończył piłkarz Schalke.

Trener Schalke, Jupp Heynckes uważa Delurę za największy talent w niemieckiej piłce.
„Zaryzykuję stwierdzenie, że będzie gwiazdą mistrzostw świata w 2006r. roku w reprezentacji Niemiec” – powiedział Heynckes.

źródło:onet.sport

Niemozemy żeby stracic takiego talentu!!! Jak juz zauwazyliscie coraz wiecej młodych Polaków nam sie objawia w Bundeslidze, myśle ze to własnie przynajmniej Michał Delura zasili szeregi naszej reprezentacji.

Olszan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2004, 19:16

Go nie widziałem akurat w akcji ale widziałem Łukasza Podolskiego i jest naprawde niezły a jeśli ten cały Delura jest jeaszcze lepszy to niech obaj jak najszybciej przyłaża do reprezentacji Za pare lat to może oni będą tworzyli pare napastnikó w repr polski 8)

Zawsze Wierni ! ! !
miccoli

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2004, 19:37

niech janas powoluje ich czym predzej powojue potrzeba nam mlodych i dobrych pilkarzy

...
kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2004, 20:52

chcą grać dla Polski, bo maja wieksze szanse na wystep niż w Niemczech, ale czy On jest aż takim talentem... :wink: Ja nie wiem, nie widziałem Go w akcji, ale miejmy nadzieje, że jednak jest :D i zagra dla Polski. Niezaszkodzi spróbować, najwyżej On na tym straci 8)

climas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2004, 09:33

Janas pospiesz się, dzwoń do niego.

Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2004, 17:47

No czekamy........
Moim zdaniem pan Janas nie jest taki flegmatyczny i straszny na jakiego wygląda.I mam nadzieje, zę ma dobry refleks, bo tutaj on sioe przyda.

Chociaż nie wiadomo jak Janas na to zareaguje o ile wogóle doszła do niego ta wiadomość.

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2004, 18:33

Ostatnio czytałem gdzieś wywiad z Hajto, który chwalił bardzo Delure. Myśle, że moży on być naprawde dobrym zawodnikiem i Janas powinien się nim jak najszybciej zainteresować

beavis

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2004, 03:32

No zobaczymy jeszcze bede dopiero pewny chyba jak go zobacze w koszulce z orlem na piersi.Nie mozemy go stracic juz prawdopodobnie mamy Podolskiego z glowy,wiec tego chlopaka trzeba zgarnac do naszej reprezentacji.Panie Janas spiesz sie pan

Ironek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2004, 08:53

kouba pisze:, ale czy On jest aż takim talentem... :wink: Ja nie wiem, nie widziałem Go w akcji, ale miejmy nadzieje, że jednak jest :
Jest wielkim talentem, bo po 1 Heykens to jest dobrym trenerem i jego słowa coś znaczą, po 2 oglądałem wczoraj Borusia-Shalke, wszedł na 30 min. i pokazał sie z dobrej strony, b.dobra technika, przyśpieszenie :shock: , strzał z dystansu (to akurat Hajto mówił :D)
Trzeba do niego dzwonić, mam nadzieję, że Janas ma lepszy refleks niż MOGGI.
Podolski też mówił, że chce grać dla Polski, ale pewnie go stracimy :(

KowalFromStolica

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2004, 12:18

JANAS!!!! DZWOŃ!!!! Kolejny talent który może nam przemknąć przed oczyma... A potem wszyscy źli że reprezentacja nie ma wyników, jakby szukała młodych(takich jak Podolski czy Delura) to mieli byśmy kim grać.Nie mówie że nasze Undery są słabe, ale trzeba szukać właśnie takich talentów jak tych dwóch wcześniej wymienionych.Jeśli chcą grać dla Polski nie bądźmy głupi i dajmy im to co chcą!! :D

Oby twój miecz nigdy się nie złamał.
Oby twoja Zbroja nigdy nie zardzewiała.
Oby Trzy Księżyce były przewodnikami twej Magii.
Oby twój Życiowy Cel nigdy nie wybuchł ci w twarz.
ODPOWIEDZ