Śmierć piłkarza Benfiki
- El_chico_a_Coruna
- Juventino
Węgierski piłkarz Benfiki Lizbona Miklos Feher zmarł w nocy w szpitalu po tym jak zemdlał na boisku podczas wyjazdowego meczu ekstraklasy portugalskiej przeciwko Vitorii Guimaraes.
Władze Międzynarodowej Unii Piłkarskiej (UEFA) podały na stronie internetowej, że powodem śmierci 24-letniego Węgra było zatrzymanie pracy serca. Szczegółowe przyczyny powinna wyjaśnić sekcja zwłok zaplanowana na poniedziałek.
Feher wszedł na boisko po upływie 15 minut drugiej połowy. Stracił przytomność po kilku minutach gry. Jeszcze na boisku rozpoczęto reanimację i odwieziono go do szpitala w Guimaraes.
Piłkarz zasłabł około godziny 21.30 czasu miejscowego (22.30), do szpitala trafił po 25 minutach, a zmarł o godzinie 23.10 (10 minut po północy czasu polskiego).
Feher trafił do ekstraklasy portugalskiej w 1998 roku, jako 19- latek. Początkowo grał w FC Porto, a do Lizbony przeszedł w 2002 r. W tym sezonie wystąpił w 19 meczach swojego zespołu, zdobywając trzy bramki.
W sumie podczas blisko pięcioletniego pobytu w Portugalii strzelił 27 gole i rozegrał 80 meczów.
Miał na koncie 25 występów w reprezentacji narodowej, w których strzelił siedem goli.
Zrodlo: http://sport.wp.pl/wiadomosc.html?wid=4793764&kat=1726
Naprawde bardzo mnie to poruszylo
O ile pamietam gral w meczu eliminacyjnym z Polska...

Władze Międzynarodowej Unii Piłkarskiej (UEFA) podały na stronie internetowej, że powodem śmierci 24-letniego Węgra było zatrzymanie pracy serca. Szczegółowe przyczyny powinna wyjaśnić sekcja zwłok zaplanowana na poniedziałek.
Feher wszedł na boisko po upływie 15 minut drugiej połowy. Stracił przytomność po kilku minutach gry. Jeszcze na boisku rozpoczęto reanimację i odwieziono go do szpitala w Guimaraes.
Piłkarz zasłabł około godziny 21.30 czasu miejscowego (22.30), do szpitala trafił po 25 minutach, a zmarł o godzinie 23.10 (10 minut po północy czasu polskiego).
Feher trafił do ekstraklasy portugalskiej w 1998 roku, jako 19- latek. Początkowo grał w FC Porto, a do Lizbony przeszedł w 2002 r. W tym sezonie wystąpił w 19 meczach swojego zespołu, zdobywając trzy bramki.
W sumie podczas blisko pięcioletniego pobytu w Portugalii strzelił 27 gole i rozegrał 80 meczów.
Miał na koncie 25 występów w reprezentacji narodowej, w których strzelił siedem goli.
Zrodlo: http://sport.wp.pl/wiadomosc.html?wid=4793764&kat=1726
Naprawde bardzo mnie to poruszylo
O ile pamietam gral w meczu eliminacyjnym z Polska...
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Coś dziwnego się ostatnio, bardzo dużo ludzi umiera nie tylko związanych ze sportem, np ten piosenkarz Niemen.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Ehhhh... naprawdę z wielkim smutkiem czyta się takie wiadomości
Tak dobry piłkarz w tak młodym wieku odchodzi, zaledwie 24 lat. Jeszcze najpiekniejsze dni swojej kariery zapewne miał przed sobą. Kolejny
już zaowdnik, który odchodzi, i kojeny na atak serca. Teraz sobie zadają oytnia gdzie do cholery są lekarze klubowi? Przecież zawodnicy cały czas są badani! Napewno takie rzeczy da się wykryć! B owątpię, żeby o tak o nagle umarł na serce, jak był zdrowy :?
[']['][']

już zaowdnik, który odchodzi, i kojeny na atak serca. Teraz sobie zadają oytnia gdzie do cholery są lekarze klubowi? Przecież zawodnicy cały czas są badani! Napewno takie rzeczy da się wykryć! B owątpię, żeby o tak o nagle umarł na serce, jak był zdrowy :?
[']['][']

- KwiAtek
- Juventino
Dziwi mnie jak przeszedl testy wydolnosciowe :? Moze mial jakas wade serca, czy cos... Kolejna "ofiara" pilki noznej :evil:Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Ehhhh... naprawdę z wielkim smutkiem czyta się takie wiadomościTak dobry piłkarz w tak młodym wieku odchodzi, zaledwie 24 lat. Jeszcze najpiekniejsze dni swojej kariery zapewne miał przed sobą. Kolejny
[']['][']
Jestem ciekaw jaka byla oficjalna przyczyna smierci.
"Gypsy, give me your tears. If you will not give them to me, I will take them from you!"
- nookie
- Juventino
EJ co sie dzieje?? :shock: :shock: pilkarze teoretycznie mlodzi no i oczywiscie zdrowi bo badani i zawsze pod opieka lekarza umieraja na boisku...tu naprawde jest cos nie tak..moze srodki dopingujace sa za mocne albo cos..ne wiem ale mam nadzieje ze FIFA lub UEFA nie pozostawi tej sprawy bez echa....

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Kolejny piłkarz po Foe umiera
.
Nie wiem jak można dopuścić zawodnika z wadą serca do meczu.
To jets poprostu niedopuszczalne.
Prezciez liga Portugalska jest jedną z lepszych w europie i w takiej lidze nie robią testów wydolnościowych??.Nie wierze.
Moim zdaniem FIFA nie powinna traktować tego z przymrużeniem oka.
To jest już kolejny przypadek.Opamiętajcie sie ludzie.
Szacunek dla niego.Idź w pokoju.
['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] [']
Nie wiem jak można dopuścić zawodnika z wadą serca do meczu.
To jets poprostu niedopuszczalne.
Prezciez liga Portugalska jest jedną z lepszych w europie i w takiej lidze nie robią testów wydolnościowych??.Nie wierze.
Moim zdaniem FIFA nie powinna traktować tego z przymrużeniem oka.
To jest już kolejny przypadek.Opamiętajcie sie ludzie.
Szacunek dla niego.Idź w pokoju.
['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] [']
- juveluck
- Juventino
Coraz czesciej slychac o tego radzaju wypadkach. Kiedys tego nie bylo, bardzo zastanawiajace sa tego przyczyny. Bo przeciez 24 letni mlody mezczyzna uprawiajacy zawodow sport raczej nie miewa normalnie problemow z sercem. Nie da sie ukryc ze dzisiaj kazdy chce byc jak najlepszy i zrobi wrecz wszytsko zeby ten cel osiagnac, czasami ze szkoda dla wlasnego zdrowia...

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- Qazik
- Juventino
Przykro mi sie zrobiuło jak zobaczyłem w telewizji jak upadał.Podobno chwile wcześniej dostał żułta kartke po tym jak z długo cieszył sie strzelona bramką. przed upadkiem podobno jeszcze po tej zułetej kartce sie do sędziego uśmiechnał i zemdlał 

Black & White
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Kurde, godzinę temu zobaczyłem krótki ok. 45 sek. filmik na polsacie z tego zdarzenia. Długo po tym co widziałem nie mogłem dojść do siebie :shock: Prawdziwy szok! Dla tych , którzy nie widzieli, krótko opiszę co pokazali.
A więc jeden z zespołów ma wykonywać aut. Nagle zblizenie na zawodnika Benfiki, ten nagle jakby dostał z pistoletu. Zesztywniał i z wielkim bólem upadł. Gdy już leżał jeszcze sie ruszył (taki nerw). Natychmiastowo podbiegła pomoc medyczna. I teraz najgorsze... podchodzili do niego koledzy z zespołu...
jednen czarnoskóry uklęknął złożył ręce i zaczą się modlić miejąc łzy w oczach, inny lapaji się za głowę...inny chowali smutek pod koszulką. Potem pokazano zawodników jak płakali, jak małe dzieci gdy zabierze im sie zabawkę...
Wszystko co widziałem bardzo mnie wstrząsneło
na koniec pokazali sędziego jak stał jak zamurowany z bardzo smutną miną...
Prawdziwa tragedia!
Dal tych co mają Eurosport, dziś o 22.15 są Eurogole, zawsze pokazują ligę Portugalską, być może zdecydują się pokazać ten wstrząsający fragment...
[']
A więc jeden z zespołów ma wykonywać aut. Nagle zblizenie na zawodnika Benfiki, ten nagle jakby dostał z pistoletu. Zesztywniał i z wielkim bólem upadł. Gdy już leżał jeszcze sie ruszył (taki nerw). Natychmiastowo podbiegła pomoc medyczna. I teraz najgorsze... podchodzili do niego koledzy z zespołu...
Dal tych co mają Eurosport, dziś o 22.15 są Eurogole, zawsze pokazują ligę Portugalską, być może zdecydują się pokazać ten wstrząsający fragment...

- El_chico_a_Coruna
- Juventino
Mnie tez sie bardzo przykro zrobilo jak to ogladalem... Nie dziwie sie innym pilkarzom... Przeciez to moglo spotkac kazdego z nich... Oby nie...
Rest in Peace Miklos Feher [*] [*] [*] [*] [*] [*]
Rest in Peace Miklos Feher [*] [*] [*] [*] [*] [*]
- miccoli
- Juventino
sory za 2 post w tym temacie ale musze siwypowiedziecTi_Amo_Juventus_Dragon pisze:Kurde, godzinę temu zobaczyłem krótki ok. 45 sek. filmik na polsacie z tego zdarzenia. Długo po tym co widziałem nie mogłem dojść do siebie :shock: Prawdziwy szok! Dla tych , którzy nie widzieli, krótko opiszę co pokazali.
A więc jeden z zespołów ma wykonywać aut. Nagle zblizenie na zawodnika Benfiki, ten nagle jakby dostał z pistoletu. Zesztywniał i z wielkim bólem upadł. Gdy już leżał jeszcze sie ruszył (taki nerw). Natychmiastowo podbiegła pomoc medyczna. I teraz najgorsze... podchodzili do niego koledzy z zespołu...jednen czarnoskóry uklęknął złożył ręce i zaczą się modlić miejąc łzy w oczach, inny lapaji się za głowę...inny chowali smutek pod koszulką. Potem pokazano zawodników jak płakali, jak małe dzieci gdy zabierze im sie zabawkę...
Prawdziwa tragedia!
![]()
Dal tych co mają Eurosport, dziś o 22.15 są Eurogole, zawsze pokazują ligę Portugalską, być może zdecydują się pokazać ten wstrząsający fragment...[']
az plakac zaczolem jak zobaczylem ten filmik dobrze ze polsat pokazal to w taki sposob ci pilkarze widzieli ze to juz koniec
na jedynce w exspresie sporowym pokazali to taki sosob jakby nic sie stalo :shock:
...
- Reggie
- Juventino
Naprawdę nie wiele wiedziałem o nim, ale strasznie żałuję jego śmierci
[*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*]
"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
- kouba
- Qualità Juventino
co prawda nie widziałem tego w TV, ale to co Ty opisałeś wstrząsneło mną na dobreTi_Amo_Juventus_Dragon pisze:
A więc jeden z zespołów ma wykonywać aut. Nagle zblizenie na zawodnika Benfiki, ten nagle jakby dostał z pistoletu. Zesztywniał i z wielkim bólem upadł. Gdy już leżał jeszcze sie ruszył (taki nerw). Natychmiastowo podbiegła pomoc medyczna. I teraz najgorsze... podchodzili do niego koledzy z zespołu...jednen czarnoskóry uklęknął złożył ręce i zaczą się modlić miejąc łzy w oczach, inny lapaji się za głowę...inny chowali smutek pod koszulką. Potem pokazano zawodników jak płakali, jak małe dzieci gdy zabierze im sie zabawkę...
Prawdziwa tragedia!
![]()

[*][*][*] [/i]