Alessio Tacchinardi - najbardziej niedoceniony piłkarz Juve?
- tacchif
- Juventino
Prowadze sobie stronke o Alessio Tacchinardim (www.tacchinardi.cvx.pl) i cały czas zastanawiam się dlaczego ten piłkarz cieszy się tak małą popularnością. To ze nie jest znany szerszej rzeszy widzow to mnie nie dziwi w ogole poniewaz nie jest zrodlem zadnych skandali ani plotek transferowych itp. Ale to ze wiekszosc kibicow Juve w Polsce myli jego nazwisko (od Tachinardiego po Takinardiego ;) jest raczej dziwne. Ludzie! Przypominam ze Tacchi przyszedl do Juve w 1994 roku, czyli w tym samym sezonie co np. Del Piero. Grał w jednej linii pomocy razem z Deschampsem, Jugovicem i Zidanem. Najpierw na prawej stronie pomocy, potem na srodku obrony az stal sie typowym defensywnym pomocnikiem. Jest w Juve juz 10 lat! To chyba o czyms swiadczy nie?
Alessio mial wprawdzie slabszy sezon (kiedy trenem byl C. Ancelotti) ale przypomnijcie sobie np. jego bramki w meczach z Bazyleą czy występ w ostatnim polfinale Ligi Mistrzow z Realem. Przez caly mecz Zizou nie wiedzial co sie dzieje ;) . A na dodatek Tacchi podawal z milimetrowa dokladnoscia.
Tak wiec uwazam ze za tyle kilometrow jakie Tacchinardi wybiegal dla Juve i dla tej olbrzymiej czarnej roboty jaka odwalil powinnismy przynajmniej poprawnie pisac jego nazwisko.
pozdrowienia dla wszystkich fanow JUVE!!!!
tacchif
p.s. smiesza mnie te wszystkie rankingi (np. Pilki Noznej) gdzie przed Alessio w kategorii defensywny pomocnik jest np. Baraja, Valeron, Lampard czy Galasek(!)...
Alessio mial wprawdzie slabszy sezon (kiedy trenem byl C. Ancelotti) ale przypomnijcie sobie np. jego bramki w meczach z Bazyleą czy występ w ostatnim polfinale Ligi Mistrzow z Realem. Przez caly mecz Zizou nie wiedzial co sie dzieje ;) . A na dodatek Tacchi podawal z milimetrowa dokladnoscia.
Tak wiec uwazam ze za tyle kilometrow jakie Tacchinardi wybiegal dla Juve i dla tej olbrzymiej czarnej roboty jaka odwalil powinnismy przynajmniej poprawnie pisac jego nazwisko.
pozdrowienia dla wszystkich fanow JUVE!!!!
tacchif
p.s. smiesza mnie te wszystkie rankingi (np. Pilki Noznej) gdzie przed Alessio w kategorii defensywny pomocnik jest np. Baraja, Valeron, Lampard czy Galasek(!)...
- Seiru
- Juventino
Przeze mnie jest on doceniany!
Jest jednym z moich ulubionych graczy.
Jednak lepiej że nie słychać o nim zbyt wiele, niz miało by byc słychać jakieś niedobre rzeczy.
Tacchi jest świetnym piłkarzem i Lippi napewno to też docenia
Jest jednym z moich ulubionych graczy.
Jednak lepiej że nie słychać o nim zbyt wiele, niz miało by byc słychać jakieś niedobre rzeczy.
Tacchi jest świetnym piłkarzem i Lippi napewno to też docenia
non mollare mai
- kouba
- Qualità Juventino
ja Go bardzo doceniam. I pewnie pomyślicie, że pisze tak bo akurat jest o Nim mowa
W CM- ie to jest mój najlepszy pomocnik i zawsze jest piłkarzem meczu. Wiem, że gra, a rzeczywistość to dwie różne rzeczy, ale cos w tym jest. Alessio jest na prawde przydatnym piłkarzem i też pamietam Jego piekne podania czy bramki.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Zaraz zaraz, a skąd możesz wiedzieć, że go nie doceniamy? Jak wogóle można nie doceniać zawodnika, który gra dla naszego klubu?
Dla mnie Tacchinardi nigdy nie odstwał od innych. Ja wszystkich zawodników traktuję na równi ze sobą. Nie ma, że ten jest lepszy bo strzela więcej goli itp. Wszyscy grają w 1 klubie i graja z sercem po to byśmy mogli się cieszyć i być dumni z ich gry. Każdy zawodnik w meczu daje z siebie wszystko, więc bezsensu byłoby wywyższanie np: Del Piero od Montero... :?
Dla mnie Tacchinardi nigdy nie odstwał od innych. Ja wszystkich zawodników traktuję na równi ze sobą. Nie ma, że ten jest lepszy bo strzela więcej goli itp. Wszyscy grają w 1 klubie i graja z sercem po to byśmy mogli się cieszyć i być dumni z ich gry. Każdy zawodnik w meczu daje z siebie wszystko, więc bezsensu byłoby wywyższanie np: Del Piero od Montero... :?

- Desperado---ALEX
- Juventino
Ja takze doceniam tego pomocnika.On jest w cieniu innych zawodników moze dlatego ze mało bramek strzela ale on jest taką pracowitą mrówka całego zespołu.Takim przykładem zawodnika był pomocnik Realu Makalele ktory pracował na sławe Zidana czy Figo :!:
- Yari
- Juventino
Tachi jest wspaniały. On i Zambrotta są najbardziej niedocenianymi graczami Juve , ale nie przez kibiców Juve tylko przez innych. Oni plus Nedved najbardziej charują na boisku wg mnie. Są typowymi pracusiami. Real sie już przejechał :-D . kto następny? 
- hania
- Juventino
Rzeczywiscie o Tacchinardim nie mowi sie duzo. Kiedys był jednym z moich faworytow w Juve ale jakos zanikl wsrod skladu. Nie pokazuje nic wielkiego a wiem ze stac go na kreatywną grę. Dlatego teraz ciesze sie ze Lippi nie wystawia go do skladu. Juve potrzebni są pilkarze z błyskiem a Alessio go ostatnio brakuje. Mysle ze Appiah czy Camoranesi lepiej sie spisują.
IL BELLO DEL CALCIO
Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia...
Wygraj wyjazd do Madrytu i potrenuj z Beckhamem. Moze go czegos nauczysz...
Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia...
Wygraj wyjazd do Madrytu i potrenuj z Beckhamem. Moze go czegos nauczysz...
- KwiAtek
- Juventino
Wiadomo, ze pilkarze strzelajacy duzo goli sa na ustach wszystkich, nie znaczy to jednak, ze zapominamy o Alessio. Jest on zwykle od "czarnej roboty", pracuje na pozytek calego zespolu i dla mnie nie liczy sie to, ze np. nie jest tak bramkostrzelny jak Treze, wazne jest ze zawsze mozna na niego liczyc w trudnych meczach.
Tacchi to taki "cichy bohater" wiekszosci meczow Starej Damy. To co, ze nie rozpisuja sie o nim gazety, nie ma go na okladkach kolorowych czasopism sportowych - ja znam jego wartosc i doceniam wklad w sukcesy druzyny.
Tacchi to taki "cichy bohater" wiekszosci meczow Starej Damy. To co, ze nie rozpisuja sie o nim gazety, nie ma go na okladkach kolorowych czasopism sportowych - ja znam jego wartosc i doceniam wklad w sukcesy druzyny.
"Gypsy, give me your tears. If you will not give them to me, I will take them from you!"
- BIANCONERI
- Juventino
Tacchinardi gra w Juve wiele sezonów,poczatkowo był zaledwie rezerwowym,ale z czasem wywalczył sobie silną pozycje w drużynie.Nigdy nie był uważany za jakąś gwiazde,ale może to i lepiej,dla mnie ważne jest to jak gra.Piłkarz ten zdobył z Juventusem wiele sukcesów,ale niestety nigdy nie był ulubieńcem włoskich selekcjonerów :? Nie zagrał on na zadnym wiekszym turnieju i to jest według mnie jego największa "porażka" w dotychczasowej karierze.
"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"

- DeeJay
- Juventino
Faktycznie. Może nie przez nas, ale przez ogół Tachi jest nie doceniany. On, podobnie jak Zambrotta, to chłopcy od czarnej roboty. Zależy od nich naprawdę wiele, ale mało kto ich za to docenia. Ale wlaśnie tak jak mówiłeś, nie jest bohaterem plotek i skandalów - przez co jest o nim cicho. Tacchi gra cały czas na wysokim poziomie, ale nigdy jego talent nie eksplodował w taki sposób, żeby w końcu wszyscy o nim mówili, jak np. o Nedvedzie.
- tacchif
- Juventino
Bardzo sie ciesze ze odzywaja sie takie glosy... AVE TACCHI!!!Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Zaraz zaraz, a skąd możesz wiedzieć, że go nie doceniamy?
To co, ze nie rozpisuja sie o nim gazety, nie ma go na okladkach kolorowych czasopism sportowych - ja znam jego wartosc i doceniam wklad w sukcesy druzyny.
Zgadzam sie z Tobą w 100%!
Co masz na mysli mowiac o blysku?? Gdyby gralo 11 Camoranesich watpie czy Juve utrzymalo by sie w lidze. Przeciez Tacchi gra na innej pozycji. A jezeli chodzi o forme zawodnika (czyli chyba ten blysk) to akurat Appiah teraz troche sie pogobil. Zreszta nie jest chyba wykluczone ze po odejsciu Davidsa Tacchi moze grac razem z Appiah nie?Juve potrzebni są pilkarze z błyskiem a Alessio go ostatnio brakuje. Mysle ze Appiah czy Camoranesi lepiej sie spisują.
- KowalFromStolica
- Juventino
Tacchinardi jest trochę niedoceniany ze względu na to że nie błyszczy taką techniką jak np.Nedved czy Alex ani nie robi sobie fryzur alaBeckham.Ale każdy kibic Juve na świecie dobrze wie kim ten zawodnik jest dla zespołu.Nikt nie zapomina że gra on już dla nas pare ładnych sezonów i w historii Juve zapisał bardzo ładną kartę.Ja o nim napewno nigdy nie zapomnę. :-D
Oby twój miecz nigdy się nie złamał.
Oby twoja Zbroja nigdy nie zardzewiała.
Oby Trzy Księżyce były przewodnikami twej Magii.
Oby twój Życiowy Cel nigdy nie wybuchł ci w twarz.
Oby twoja Zbroja nigdy nie zardzewiała.
Oby Trzy Księżyce były przewodnikami twej Magii.
Oby twój Życiowy Cel nigdy nie wybuchł ci w twarz.