Conte: chcemy wygrać wszystko
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
"Stara gwardia" jest wiecznie żywa i stanowi dzisiaj synonim niezawodności. W trudnych momentach Juventus zwraca się w stronę emanującej siłą wewnętrzną, wypróbowanej przez lata grupy. Wśród weteranów jest Antonio Conte, który patrząc przez pryzmat swojego doświadczenia uśmiecha się mówiąc: "w dwa tygodnie krytycy zmienili nas z niepokonanych w zespół potrzebujący odbudowy".
Przeciwnie, Juventus w tym momencie rozgrywek jest "w fazie przejściowej i brakuje mu zaledwie trzech punktów do lidera. Jesteśmy w czołówce na wszystkich frontach" - mówi dalej Conte - "I z obecnym mocnym składem jesteśmy w stanie osiągnąć w nich sukces. Nie poddamy się".
Pomocnik grający w Juve od 1991 roku tak postrzega sekret wartości "starej gwardii": "Razem z Ferrarą, Pessotto, Del Piero i Tacchinardim jesteśmy już w Juve bardzo długo, przyzwyczajeni, dzięki silnej wierze, która zawsze charakteryzowała tą grupę, do pokonywania z wielkim spokojem wszelkich przeciwności. Zawsze staramy się, aby tak było w każdej kolejnej kampanii". Jego zdaniem wszystko rozstrzygnie się z końcem sezonu pomiędzy Juventusem, Romą, Milanem i Interem.
O sobie, Antonio, jeden z lepszych na boisku w meczu z Perugią mówi: "Jestem w dobrej formie i mam nadzieję, że ją zachowam. W końcu udało mi się przezwyciężyć problem z łydką, przez którą musiałem siedzieć na ławce. Dzięki doświadczeniu, z wiekiem czuję się coraz mocniejszy".
Na temat najbliższego rywala Juventusu Sampdorii mówi: "To będzie trudny mecz, ponieważ spotkamy się z rewelacją tego sezonu. Grają dobrze, mają bardzo wysokie morale i będą chcieli dobrze wypaść przed własną publicznością. Nie będzie łatwo, podobnie jak z Perugią, która zawsze przysparzała nam problemów i ze Sieną, z którą rozegramy ostatni mecz fazy". Spotkanie ze Sieną będzie ostatnim przed rozpoczęciem serii rewanżowej. "Pozostałe mecze również musimy wygrać. Zwycięstwo z Perugią jest bardzo ważne dla zachowania spokoju i pomoże nam wrócić do dobrej passy przerwanej przegranymi i złą formą" - konkluduje Conte.
źródło: juventus.wz.cz
NIe to jeden chcesz wygrać wszystko. Ale co do tego że Sampdoria to rewelacja sezonu to bym się kłucił.
Przeciwnie, Juventus w tym momencie rozgrywek jest "w fazie przejściowej i brakuje mu zaledwie trzech punktów do lidera. Jesteśmy w czołówce na wszystkich frontach" - mówi dalej Conte - "I z obecnym mocnym składem jesteśmy w stanie osiągnąć w nich sukces. Nie poddamy się".
Pomocnik grający w Juve od 1991 roku tak postrzega sekret wartości "starej gwardii": "Razem z Ferrarą, Pessotto, Del Piero i Tacchinardim jesteśmy już w Juve bardzo długo, przyzwyczajeni, dzięki silnej wierze, która zawsze charakteryzowała tą grupę, do pokonywania z wielkim spokojem wszelkich przeciwności. Zawsze staramy się, aby tak było w każdej kolejnej kampanii". Jego zdaniem wszystko rozstrzygnie się z końcem sezonu pomiędzy Juventusem, Romą, Milanem i Interem.
O sobie, Antonio, jeden z lepszych na boisku w meczu z Perugią mówi: "Jestem w dobrej formie i mam nadzieję, że ją zachowam. W końcu udało mi się przezwyciężyć problem z łydką, przez którą musiałem siedzieć na ławce. Dzięki doświadczeniu, z wiekiem czuję się coraz mocniejszy".
Na temat najbliższego rywala Juventusu Sampdorii mówi: "To będzie trudny mecz, ponieważ spotkamy się z rewelacją tego sezonu. Grają dobrze, mają bardzo wysokie morale i będą chcieli dobrze wypaść przed własną publicznością. Nie będzie łatwo, podobnie jak z Perugią, która zawsze przysparzała nam problemów i ze Sieną, z którą rozegramy ostatni mecz fazy". Spotkanie ze Sieną będzie ostatnim przed rozpoczęciem serii rewanżowej. "Pozostałe mecze również musimy wygrać. Zwycięstwo z Perugią jest bardzo ważne dla zachowania spokoju i pomoże nam wrócić do dobrej passy przerwanej przegranymi i złą formą" - konkluduje Conte.
źródło: juventus.wz.cz
NIe to jeden chcesz wygrać wszystko. Ale co do tego że Sampdoria to rewelacja sezonu to bym się kłucił.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Bardzo mądre słowa Conte. To wspaniały gracz jak i człowiek, bardzo szkoda, że jest już u schyłku kariery :? lecz mimo to już od dawna wspiał się na zawsze w historię JUVE. Cieszę się, że mimo swego wieku wciąż Lippi może liczyć na niego a szczególnie w doświadczenie i spokój jaki wprowadza w grę swojego zespołu. Jednym słowem mówiąc, geniusz.

- ALEXDP
- Juventino
ANTONIO po prostu to doskonale określił, my się nigdy nie poddajeny i będziemy walczyli do końca i o najwyższe cele :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
GRANDE ALEX DEL PIERO!!!!!!!!!!!!!!
GRANDE ALEX DEL PIERO!!!!!!!!!!!!!!
- kouba
- Qualità Juventino
i bardzo dobrze, że stawiają przed sobą takie ambitne cele. Dobrze, że wierzą w swoje umiejętności, bo to jest najważniejsze. Conte to wspaniały piłkarz, jak wspomniał Ti_Amo_... szkoda że "na schyłku kariery"
Przeważnie jest tak, że sie wybiera konkretny cel w danym sezonie, w Juve jest wręcz odwrotnie (można tak powiedzieć
) we wszystkich klasach w których biorą udział nie odstają od najlepszych.
Przeważnie jest tak, że sie wybiera konkretny cel w danym sezonie, w Juve jest wręcz odwrotnie (można tak powiedzieć

- gregor_g4
- Juventino
Conte to wielki pilkarz i on powinien razem z innymi doswiadzczonymi zawodnikami Juve podnosic morale i mobilizowac mlodszych zawodnikow do walki. to bardzo dobrze ze nasza druzyna stawia sobie wysokie cele.
- El_chico_a_Coruna
- Juventino
Mogliby w Lotto wygrac i sie do mnie zglosic...

- KowalFromStolica
- Juventino
Widać jak Conte zna się na klubie.Juve nigdy się nie poddał i nigdy się nie podda.W lidze włoskiej drużyny do niedawna uważane za przeciętniaki(Siena,Perugia,Sampdoria) zaczynają pokazywać czego są warte.Dlatego nie tylko juve będzie miało z nimi problemy ale mam nadzieje że również Milan i Roma.Napewno będzie dobrze :-D Forza JUVE!!!
Oby twój miecz nigdy się nie złamał.
Oby twoja Zbroja nigdy nie zardzewiała.
Oby Trzy Księżyce były przewodnikami twej Magii.
Oby twój Życiowy Cel nigdy nie wybuchł ci w twarz.
Oby twoja Zbroja nigdy nie zardzewiała.
Oby Trzy Księżyce były przewodnikami twej Magii.
Oby twój Życiowy Cel nigdy nie wybuchł ci w twarz.
- Przemyś(L)ak
- Juventino
Juve musi wygrac LM!!!!Sccudetto jest na drugim miejscu....