Ksiązka Z. Bońka - "Prosto z Juventusu"

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2004, 18:12

Własnie skończyłem czytac tą ksiązkę. Jest to zbiór wspomnien Zibiego z czasów gdy występował w Juve. Przyznam, że Boniek świetnie oddał tam swoje emocje i przeżycia. Polecam gorąco !

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Bartas_01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2004, 18:49

A jak dluga jest ta ksiazka i gdzie ja mozna dostac?????????

wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2004, 19:00

Ksiązka ma troche ponad 100 stron. A kupiłem ja na rynku za 1.50 zł z wyprzedarzy :D

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
ALEXDP

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2004, 19:55

No ciekawe co on w tej książce napisał, jak byś mógł to napisz coś szerzej o niej, a tak swoją drogą to można by to przeczytać :?

FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

GRANDE ALEX DEL PIERO!!!!!!!!!!!!!!
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2004, 20:04

Muszę dostać tą książkę chocby kosztowała nie 1.50 ale 100 zł. Jestem bardzo ciekaw co on tam napisał o Juve.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2004, 20:20

Nie wiedziałem że Boniek pisał książke i wogóle że ją wydał :roll: . i do tego wspomnienia z pobytu w Juve. Wow. Wielkie dzięki za cynk. W poniedziałek po skole smigam do księgarni :wink:

Coldsoul

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2004, 20:39

Wow. Musze ją mieć. Mam nadzieje że będzie w bibliotekach

swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2004, 20:45

Ano właśnie. Z którego roku jest ta książka? Bo nie wiem gdzie jej szukać.

Obrazek
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2004, 21:08

Niedawno książka ta była na Allegro. Miałem licytować ale jakoś nie byłem przekonany, że pan Boniek napisał naprawdę ciekawą opwieść...

Obrazek
wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2004, 21:29

Ksiązka została wydana w 1986 roku. Dokładniej to zibi opisuje tam ( w osobnych działach ) swój przyjazd do Juve, jak tam trafił i dlaczego itp. przyjaźń z Platinim, włoskich kibiców, tragedię na Heysel, swoje przeżycia z pobytu w Turynie, czyli ogółem tak jak mówiłem na początku. Jest to spis informacji z czasu pobytu w Juve. Na środku ksiązki znajduje się troche fotek min. Boniek i Platini, S-Kadra Polski , Juventus 85 itp.

Wolność i kapitalizm!
_Jag_

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2004, 21:33

Czytalem ta ksiazke juz bardzo dawno temu i o ile sie nie myle zostala wydana w 1986 albo 1985 roku wiem ze jeszcze wtedy boniek gral w juve i wlasnie mial sie przeniesc do romy... Ksiazka jest calkiem ciekawa. Jest w niej duzo ciekawych rzeczy o juve a takze o lidze wloskiej. Goraco polecam, chociaz latwo tej ksiazki chyba juz nie dostaniecie. Moj stary kupil ja pod koniec lat dziewiedziesiatych wiec nie mam pojecia gdzie mozna ja teraz dostac...

wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2004, 21:46

[quote="_Jag_"]Czytalem ta ksiazke juz bardzo dawno temu i o ile sie nie myle zostala wydana w 1986 albo 1985 roku wiem ze jeszcze wtedy boniek gral w juve i wlasnie mial sie przeniesc do romy...

Heh jak możesz się ze mna kłócić ? Przecież mam ksiązke przed oczami i umiem czytać :D A może ja mam wersje updatowaną do wersji 8.6 :] ?

Wolność i kapitalizm!
a_JaH_fu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2004, 22:16

Wszystko pieknie. Moze nawet bedzie mozna sie dowiedziec wielu ciekawostek na temat Juve. Jednak ja ograniczam (?) sie tylko na wynikach sportowych zespolu i nie za bardzo sie w to wglebiam. Pan Zbyszek chyba poczul sie wielka gwiazda, zeby pisac to ksiazke. Bo szczerze watpie, ze robil to z myslach o kibicach. Moze to wedlug niego poczatek nowej drogi do Juventusu? w koncu jest tam cenionym czlowiekiem. Tak w ogole.. co to za moda ns pisanie ksiazek przez ludzi calkowicie z tym nie zwiazanych do tej pory. Zbijaja kase na czym sie tylko da.. jezeli ma do przekazania jakies pozytywne zachowania to niech to robi w jakis moze inny sposob? moze jako trener? ale po co? przeciez tak jest latwiej i korzystniej hee.. no, ale wielka gwiazda byle czego nie poprowadzi.. reprezentacja to byl w ogole smieszny jego epizod. Po meczu, ktory praktycznie zadecydowal o naszych losach, czyli przagranej z Łotwą oznajmil, ze nie jest w stanie tym dalej kierowac. Stracil caly okres przygotowawczy, aby dojsc do tego. Dla mnie to wlasnie on jest odpowiedzialny, ze sie skompromitowalismy w eliminacjach. A teraz pisze ksiazki - pała. Kasa, Kasa.. wielu sie wyprze. Moze we Włoszech i tak zyskal? w koncu reprezentacja to nie przypadek.. ja go zle odbieram moze. Przyczepilem sie moze. No, ale on traci duzo na tym udzielaniu sie w swiecie tv.

Ave Juve ;)
a_JaH_fu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2004, 22:19

Hee.. nie traktujcie tego co pisalem powaznie.. pisalem to myslac, ze wydal ja w obecnym czasie. Rok 1986 czy 85 wiele zmienia.. gafa ;)

Ave Juve ;)
kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2004, 23:05

patrząc po cenie to nie spodziewam sie wiele :wink: Ale na pewno przeczytam, też jestem ciekaw co napisał o Juve.

ODPOWIEDZ