Ksiązka Z. Bońka - "Prosto z Juventusu"
- wErOn
- Juventino
Własnie skończyłem czytac tą ksiązkę. Jest to zbiór wspomnien Zibiego z czasów gdy występował w Juve. Przyznam, że Boniek świetnie oddał tam swoje emocje i przeżycia. Polecam gorąco !
(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Wolność i kapitalizm!
- wErOn
- Juventino
Ksiązka ma troche ponad 100 stron. A kupiłem ja na rynku za 1.50 zł z wyprzedarzy 

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Wolność i kapitalizm!
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Muszę dostać tą książkę chocby kosztowała nie 1.50 ale 100 zł. Jestem bardzo ciekaw co on tam napisał o Juve.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- wErOn
- Juventino
Ksiązka została wydana w 1986 roku. Dokładniej to zibi opisuje tam ( w osobnych działach ) swój przyjazd do Juve, jak tam trafił i dlaczego itp. przyjaźń z Platinim, włoskich kibiców, tragedię na Heysel, swoje przeżycia z pobytu w Turynie, czyli ogółem tak jak mówiłem na początku. Jest to spis informacji z czasu pobytu w Juve. Na środku ksiązki znajduje się troche fotek min. Boniek i Platini, S-Kadra Polski , Juventus 85 itp.
Wolność i kapitalizm!
Wolność i kapitalizm!
- _Jag_
- Juventino
Czytalem ta ksiazke juz bardzo dawno temu i o ile sie nie myle zostala wydana w 1986 albo 1985 roku wiem ze jeszcze wtedy boniek gral w juve i wlasnie mial sie przeniesc do romy... Ksiazka jest calkiem ciekawa. Jest w niej duzo ciekawych rzeczy o juve a takze o lidze wloskiej. Goraco polecam, chociaz latwo tej ksiazki chyba juz nie dostaniecie. Moj stary kupil ja pod koniec lat dziewiedziesiatych wiec nie mam pojecia gdzie mozna ja teraz dostac...
- wErOn
- Juventino
[quote="_Jag_"]Czytalem ta ksiazke juz bardzo dawno temu i o ile sie nie myle zostala wydana w 1986 albo 1985 roku wiem ze jeszcze wtedy boniek gral w juve i wlasnie mial sie przeniesc do romy...
Heh jak możesz się ze mna kłócić ? Przecież mam ksiązke przed oczami i umiem czytać
A może ja mam wersje updatowaną do wersji 8.6 :] ?
Heh jak możesz się ze mna kłócić ? Przecież mam ksiązke przed oczami i umiem czytać

Wolność i kapitalizm!
Wolność i kapitalizm!
- a_JaH_fu
- Juventino
Wszystko pieknie. Moze nawet bedzie mozna sie dowiedziec wielu ciekawostek na temat Juve. Jednak ja ograniczam (?) sie tylko na wynikach sportowych zespolu i nie za bardzo sie w to wglebiam. Pan Zbyszek chyba poczul sie wielka gwiazda, zeby pisac to ksiazke. Bo szczerze watpie, ze robil to z myslach o kibicach. Moze to wedlug niego poczatek nowej drogi do Juventusu? w koncu jest tam cenionym czlowiekiem. Tak w ogole.. co to za moda ns pisanie ksiazek przez ludzi calkowicie z tym nie zwiazanych do tej pory. Zbijaja kase na czym sie tylko da.. jezeli ma do przekazania jakies pozytywne zachowania to niech to robi w jakis moze inny sposob? moze jako trener? ale po co? przeciez tak jest latwiej i korzystniej hee.. no, ale wielka gwiazda byle czego nie poprowadzi.. reprezentacja to byl w ogole smieszny jego epizod. Po meczu, ktory praktycznie zadecydowal o naszych losach, czyli przagranej z Łotwą oznajmil, ze nie jest w stanie tym dalej kierowac. Stracil caly okres przygotowawczy, aby dojsc do tego. Dla mnie to wlasnie on jest odpowiedzialny, ze sie skompromitowalismy w eliminacjach. A teraz pisze ksiazki - pała. Kasa, Kasa.. wielu sie wyprze. Moze we Włoszech i tak zyskal? w koncu reprezentacja to nie przypadek.. ja go zle odbieram moze. Przyczepilem sie moze. No, ale on traci duzo na tym udzielaniu sie w swiecie tv.
Ave Juve