Plebiscyt PN
- DeeJay
- Juventino
Jak co roku Piłka Nożna przedstawia swoją klasyfikację najlepszych zawodników. Nie inaczej było i w tym roku. Znalazło się w tej klasyfikacji kilku piłkarzy Juventusu. I tak:
Gigi Buffon - najlepszy bramkarz w roku 2003 na świecie! Przed rokiem 7, w tym roku wyprzedził Casillasa i Toldo. Całkowicie się z tym zgadzam.
Lilian Thuram - drugi rok z rzędu najlepszy prawy obrońca! Również się z tym zgadzam, bo chyba nie ma kandydata, który by go mógł wyprzedzić.
Ciro Ferrara - 10. miejsce wśród stoperów. Jak dla mnie spore miłe zaskoczenie. Pierwszy Maldini.
Gianluca Zambrotta - 10. miejsce wśród lewych obrońców. Jak dla mnie bez wątpienia należy mu się pierwsza piątka.
Pavel Nedved - najlepszy lewy pomocnik. Chyba nikt tu nie ma dylematów.
Edgar Davids - 6. miejsce w tej samej klasyfikacji co Nedved. Pierwsza cześć sezonu - wyśmienita. Druga - fatalna. Jednak zapracował sobie na miejsce w pierwszej 10.
Alessandro Del Piero - 4 miejsce wśród bocznych napastników. Wg. mnie zasłużone miejsce, aczykolwiek zaskoczenie, gdyż sądziłem że nie ten piłkarz zostanie niedoceniony.
David Trezeguet - 10. miejsce na bocznego napastnika. Chyba idealna pozycja.
Blisko listy znaleźli się ponadto: Tacchinardi i Di Vaio.
Wg. mnie to najbardziej bliski prawdzie plebiscyt. Piłka Nożna poraz kolejny pokazała klasę! brawo!
Też sądzicie, że PN trafnie wybrała piłkarzy? kogo brakuje? kto powinien kogo zastąpić?
Gigi Buffon - najlepszy bramkarz w roku 2003 na świecie! Przed rokiem 7, w tym roku wyprzedził Casillasa i Toldo. Całkowicie się z tym zgadzam.
Lilian Thuram - drugi rok z rzędu najlepszy prawy obrońca! Również się z tym zgadzam, bo chyba nie ma kandydata, który by go mógł wyprzedzić.
Ciro Ferrara - 10. miejsce wśród stoperów. Jak dla mnie spore miłe zaskoczenie. Pierwszy Maldini.
Gianluca Zambrotta - 10. miejsce wśród lewych obrońców. Jak dla mnie bez wątpienia należy mu się pierwsza piątka.
Pavel Nedved - najlepszy lewy pomocnik. Chyba nikt tu nie ma dylematów.
Edgar Davids - 6. miejsce w tej samej klasyfikacji co Nedved. Pierwsza cześć sezonu - wyśmienita. Druga - fatalna. Jednak zapracował sobie na miejsce w pierwszej 10.
Alessandro Del Piero - 4 miejsce wśród bocznych napastników. Wg. mnie zasłużone miejsce, aczykolwiek zaskoczenie, gdyż sądziłem że nie ten piłkarz zostanie niedoceniony.
David Trezeguet - 10. miejsce na bocznego napastnika. Chyba idealna pozycja.
Blisko listy znaleźli się ponadto: Tacchinardi i Di Vaio.
Wg. mnie to najbardziej bliski prawdzie plebiscyt. Piłka Nożna poraz kolejny pokazała klasę! brawo!
Też sądzicie, że PN trafnie wybrała piłkarzy? kogo brakuje? kto powinien kogo zastąpić?
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2003, 19:29 przez DeeJay, łącznie zmieniany 1 raz.
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Nedved dobrze gra wpomocy, ale to przecież zawodnik który gra tuż za zawodnikami, jeżeli to co napisałeś to prawda, to ja szczeże mówiąc zaskoczyłem się małym profesionalizmem dziennkarzy PN.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- hania
- Juventino
Zaczne od tego: czy Nedved i Davids to obroncy? Wg Alex i tak jest wysoko bo zawsze jest niedoceniany. Wszystcy patrza tylko na Ronaldo, Raula, Owena itp. Ale przynajmniej 2, 3 miejsce mu sie nalezy :!: Ponadto Di Vaio powinien znależc sie znacznie wyzej. To jest przeciez rewelacja sezonu. Zdobywa mnóstwo bramek mimo iz nie zawsze wychodziw pierwszym składzie. Zambrotta tez został niedoceniony. A co do Thurama to nie ma wątpliwosci :!:
IL BELLO DEL CALCIO
Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia...
Wygraj wyjazd do Madrytu i potrenuj z Beckhamem. Moze go czegos nauczysz...
Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia...
Wygraj wyjazd do Madrytu i potrenuj z Beckhamem. Moze go czegos nauczysz...
- juve21
- Juventino
Zaskoczylo mnie to gdzie został umieszczony Pavel.Przecież male dziecko wie że to ofensywny pomocnik.Pozatym czemu Zambi tak słabo znajduje się w tym rankingu.Przecież on jest jednym z najlepszych na tej pozycji.
Zawsze i wszędzie Juve w moim sercu będzie
- RadeKas
- Juventino
Bosheeee, przeciez to jest zwykla litrowka. Chyba nikt z was nie sadzi ze takie pismo jak PN zrobila by taki blad?juve21 pisze:Zaskoczylo mnie to gdzie został umieszczony Pavel.Przecież male dziecko wie że to ofensywny pomocnik.Pozatym czemu Zambi tak słabo znajduje się w tym rankingu.Przecież on jest jednym z najlepszych na tej pozycji.
Milym zaskoczeniem wedlug mnie sa pozycje Ciro i Alexa. Zwlaszcza ten pierwszy. Za to, pozycja Zambro jest wedlug mnie smieszna, bo w tej chwili na pewno zasluguje on na pierwsza 3. No ale i tak pismo wykazalo sie sporym obiektywizmem. A czy ktos moglby podac wszystkie 10, na kazda pozycje??
srali muszki będzie wiosna
- Yari
- Juventino
Wszystko fajne , ale sie nie zgadzam że Gianluce umieścili na dziesiątym miejscu. Przecież Zambrotta powinien być bezapelacyjnie w pierwszej trójce:). Dla mnie i tak to jest najlepszy lewy obrońca
. Szkoda że nie ma Tachinardiego w rankingu.
- BIANCONERI
- Juventino
Pierwsze miejsca na swoich pozycjach Nedveda,Buffona i Thurama nie podlegaja dyskusji,Miejsce Alexa tez jest takie jakie powinno być.Nieco wyżej umieścił bym Zambrotte a do listy defensywnych pomocników przynajmniej na dziesiąte miejsce dodałbym Tacchinardiego.Di Vaio w obecnym sezonie gra swietnie,ale nie można zapomniec o tym,że w poprzednim sezonie zaowdził i dla tego został pominięty.
"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"

- Alexa Del Piero
- Juventino
Nareszcie Juve zostalo docenione.
Co do Gigiego i Pavela to nie jestem zaskoczona bo o tym ze sa najlepsi wiedza wszyscy. Zaskoczyla mnie jedynie wysoka pozycja Edgara ale ciesze sie ze i on i Alex znalezli sie tak wysoko.
Co do Gigiego i Pavela to nie jestem zaskoczona bo o tym ze sa najlepsi wiedza wszyscy. Zaskoczyla mnie jedynie wysoka pozycja Edgara ale ciesze sie ze i on i Alex znalezli sie tak wysoko.
Fieri dopo la vittoria, fedeli dopo la sconfitta
FORZA JUVE !
FORZA JUVE !
- Olszan
- Juventino
Zambrotta powinein znależ ć sie wyrażnei wyżej może za rok będzie lepiej Treze w sumei nei zasłuzył na 10 miejsce ale co tam... za rok będzie w pierwszej trójce Buffon ...... bez komentarza 8)
Zawsze Wierni ! ! !
- bleblok
- Juventino
Cieszy mnie pozycja większości naszych graczy poza oczywiście Zambrottą, a Nedveda to bym umieścił jako ofensywnego pomocnika a nie lewego. Gdzie można znaleźć pełny ranking? Ciekawy jestem ilu pięknych chłopców z Madrytu się tam znalazło...
- Dyzio
- Juventino
oczywiscie zgadzam sie z pozycjami Buffona Nedveda Thurama. Del Piero zajal chyba odpowiednie miejsce ale gdyby nie kontuzje to pewnie bylby wyzej!!! ale Zambrotta na 10 miejscu???? a kto byl przed nim?? moge sie zalozyc ze Carlos, pewnie Maldini, ale kto jeszcze????????