Kolejni piłkarze zeznają w sprawie dopingu w Juve
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Dzisiaj odbyły się kolejne przesłuchania w sprawie przeciwko działaczom Juventusu posądzanym o nakłanianie piłkarzy do stosowania niedozwolonych środków dopingujących. Ze względu na przyznanie tytułu Piłkarz Roku w rozprawie nie wziął udziału powołany na świadka Zinedine Zidane. Nieobecny był również Filippo Inzaghi.
Na pytania prokuratora Guariniello odpowiadali Roberto Baggio i Fabrizzio Ravanelli. Obaj byli napastnicy Juventusu nie dostarczyli nowych dowodów w sprawie. Baggio zeznał, że ze względu na alergię na lekarstwa, stosował się do zaleceń lekarza osobistego i tym samym nie korzystał z usług lekarza klubowego, natomiast Ravanelli kontrolował szkodliwość podawanych mu medykamentów, jednak ze względu na upływ czasu nie pamiętał ich nazw. Oświadczył również, że Juventus zbudował swoją pozycję grą na boisku i dzięki zwycięstwom, a nie na dopingu.
Sprawa toczy się przeciwko członkowi zarządu Juve Antonio Giraudo i lekarzowi Ricardowi Agricola - oskarżonym o dystrybucję zakazanych środków dopingujących w latach 1994-1998.
Oskarżycielem jest turyński prokurator Raffaele Guariniello, którego trzyletnie śledztwo w sprawie stosowania sterydów we włoskim futbolu doprowadziło do rozpoczęcia procesu w 2002 r. W sądzie mają stawić się również Roberto Baggio, Angelo Peruzzi oraz nieobecni dzisiaj Zinedine Zidane i Filippo Inzaghi
Prokurator podejrzewa władze i lekarzy klubu o podawanie niedozwolonych substancji piłkarzom Juventusu, w tym przypuszczalnie Zidanowi, Deschamps i Del Piero. Tezę taką potwierdził w swoich wcześniejszych zeznaniach były napastnik Gianluca Vialli.
W październiku zeszłego roku biegły farmakolog stwierdził obecność przynajmniej pięciu zakazanych medykamentów pośród 281 znajdujących się w posiadaniu Juventusu. Giraudo i Agricoli grozi od 6 do 8 miesięcy więzienia.
Źródło:juventus.wz.cz
I co wy o tym myślicie, bo ja uwarzam żę Rava ma całkowitą rację
Na pytania prokuratora Guariniello odpowiadali Roberto Baggio i Fabrizzio Ravanelli. Obaj byli napastnicy Juventusu nie dostarczyli nowych dowodów w sprawie. Baggio zeznał, że ze względu na alergię na lekarstwa, stosował się do zaleceń lekarza osobistego i tym samym nie korzystał z usług lekarza klubowego, natomiast Ravanelli kontrolował szkodliwość podawanych mu medykamentów, jednak ze względu na upływ czasu nie pamiętał ich nazw. Oświadczył również, że Juventus zbudował swoją pozycję grą na boisku i dzięki zwycięstwom, a nie na dopingu.
Sprawa toczy się przeciwko członkowi zarządu Juve Antonio Giraudo i lekarzowi Ricardowi Agricola - oskarżonym o dystrybucję zakazanych środków dopingujących w latach 1994-1998.
Oskarżycielem jest turyński prokurator Raffaele Guariniello, którego trzyletnie śledztwo w sprawie stosowania sterydów we włoskim futbolu doprowadziło do rozpoczęcia procesu w 2002 r. W sądzie mają stawić się również Roberto Baggio, Angelo Peruzzi oraz nieobecni dzisiaj Zinedine Zidane i Filippo Inzaghi
Prokurator podejrzewa władze i lekarzy klubu o podawanie niedozwolonych substancji piłkarzom Juventusu, w tym przypuszczalnie Zidanowi, Deschamps i Del Piero. Tezę taką potwierdził w swoich wcześniejszych zeznaniach były napastnik Gianluca Vialli.
W październiku zeszłego roku biegły farmakolog stwierdził obecność przynajmniej pięciu zakazanych medykamentów pośród 281 znajdujących się w posiadaniu Juventusu. Giraudo i Agricoli grozi od 6 do 8 miesięcy więzienia.
Źródło:juventus.wz.cz
I co wy o tym myślicie, bo ja uwarzam żę Rava ma całkowitą rację
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Moim zdaniem to może być chyba jakiś przekręt.
Prezcież można to łatwo wyjaśnić.Zidane grał fenomenalnie w JUve i gra tak dalej w Realu, to samo na przykładzie Inzaghiego!
To jest niemożliwe!!!
Prezcież można to łatwo wyjaśnić.Zidane grał fenomenalnie w JUve i gra tak dalej w Realu, to samo na przykładzie Inzaghiego!
To jest niemożliwe!!!
- RuTeK
- Juventino
EEe JUventus według mnie jest czysty. Męska Intuicja!
- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- DamKam
- Juventino
w głębi serca nie wierze w to że w Juve były stosowane niedozwolone środki, ale po przeczytaniu na www.juventuz.prv.pl artykulu z wypowiedzią Amoruso zwątpiłem.
jest to niewątpliwie ciężka sprawa dla działaczy, piłkarzy ale też dla nas kibiców!!! miejmy nadzieje że wszystko się wyjaśni na korzyść JUVENTUSU

- Alexa Del Piero
- Juventino
Ja nie wierze w wersję Amoruso przecież gdyby w Juve był stosowany doping to wcześniej prokuratura by to odkryła. Chyba że Amoruso brał na własną odpowiedzialność a teraz próbuje całą wine zrzucić na klub.DamKam pisze:w głębi serca nie wierze w to że w Juve były stosowane niedozwolone środki, ale po przeczytaniu na www.juventuz.prv.pl artykulu z wypowiedzią Amoruso zwątpiłem.![]()
Mam nadzieje że mam racje bo jesli nie to boje sie pomysleć co będzie z klubem, pewnie karą byłoby odebranie scudetto i pucharu LM
Fieri dopo la vittoria, fedeli dopo la sconfitta
FORZA JUVE !
FORZA JUVE !
- ALEXDP
- Juventino
Jak narazie to tylko Amoroso przyznał sie, że brał sterydy, ale ja głęboko wierzę, że nasi w tym palców nie maczli, a napewno mam racje, a tak swoją drogą to może Nicola brał to na własną rękę i teraz całą winę zrzuca na nasze kochane JUVE

FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
GRANDE ALEX DEL PIERO!!!!!!!!!!!!!!
GRANDE ALEX DEL PIERO!!!!!!!!!!!!!!
- hania
- Juventino
Odpowiedz jest prosta: Alex gra zbyt dobrze, i nawet gdy ma gorsze mecze przewyzsza innych. Moze innych to wqrza a nie umieją inaczej zaatakowac Juve??
IL BELLO DEL CALCIO
Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia...
Wygraj wyjazd do Madrytu i potrenuj z Beckhamem. Moze go czegos nauczysz...
Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia...
Wygraj wyjazd do Madrytu i potrenuj z Beckhamem. Moze go czegos nauczysz...
- juveluck
- Juventino
Tak, tak nie ma to jak napisac kompletna glupote. widac ze nie masz zielonego pojecia o tym co piszesz. wiec zrob nam wszytskim przysluge i nie pisz wiecej. Z gory wdzieczni inni kibice Juve 8)hania pisze:Odpowiedz jest prosta: Alex gra zbyt dobrze, i nawet gdy ma gorsze mecze przewyzsza innych. Moze innych to wqrza a nie umieją inaczej zaatakowac Juve??

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- fanka-juve
- Juventino
to raczej nie jest prawda bardzo w to watpie
FORZA JUVE !!!
TREZEGUET IS THE BEST !!!
TREZEGUET IS THE BEST !!!