Kolejni piłkarze zeznają w sprawie dopingu w Juve

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2003, 19:29

Dzisiaj odbyły się kolejne przesłuchania w sprawie przeciwko działaczom Juventusu posądzanym o nakłanianie piłkarzy do stosowania niedozwolonych środków dopingujących. Ze względu na przyznanie tytułu Piłkarz Roku w rozprawie nie wziął udziału powołany na świadka Zinedine Zidane. Nieobecny był również Filippo Inzaghi.

Na pytania prokuratora Guariniello odpowiadali Roberto Baggio i Fabrizzio Ravanelli. Obaj byli napastnicy Juventusu nie dostarczyli nowych dowodów w sprawie. Baggio zeznał, że ze względu na alergię na lekarstwa, stosował się do zaleceń lekarza osobistego i tym samym nie korzystał z usług lekarza klubowego, natomiast Ravanelli kontrolował szkodliwość podawanych mu medykamentów, jednak ze względu na upływ czasu nie pamiętał ich nazw. Oświadczył również, że Juventus zbudował swoją pozycję grą na boisku i dzięki zwycięstwom, a nie na dopingu.

Sprawa toczy się przeciwko członkowi zarządu Juve Antonio Giraudo i lekarzowi Ricardowi Agricola - oskarżonym o dystrybucję zakazanych środków dopingujących w latach 1994-1998.

Oskarżycielem jest turyński prokurator Raffaele Guariniello, którego trzyletnie śledztwo w sprawie stosowania sterydów we włoskim futbolu doprowadziło do rozpoczęcia procesu w 2002 r. W sądzie mają stawić się również Roberto Baggio, Angelo Peruzzi oraz nieobecni dzisiaj Zinedine Zidane i Filippo Inzaghi

Prokurator podejrzewa władze i lekarzy klubu o podawanie niedozwolonych substancji piłkarzom Juventusu, w tym przypuszczalnie Zidanowi, Deschamps i Del Piero. Tezę taką potwierdził w swoich wcześniejszych zeznaniach były napastnik Gianluca Vialli.

W październiku zeszłego roku biegły farmakolog stwierdził obecność przynajmniej pięciu zakazanych medykamentów pośród 281 znajdujących się w posiadaniu Juventusu. Giraudo i Agricoli grozi od 6 do 8 miesięcy więzienia.

Źródło:juventus.wz.cz

I co wy o tym myślicie, bo ja uwarzam żę Rava ma całkowitą rację

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Seiru

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2003, 19:35

My jako Juventini zawsze bedziemy wierzyć w to że Juve zbudowało swą potęgę na boisku, a nie na dopingu, to chyba oczywiste....

non mollare mai
BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2003, 19:38

Powiem tak......głęboko wierze że Juve jest czysty :?

juve21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2003, 20:09

Może ktoś tam koksowal ,ale napewno nie cała druzyna.

Zawsze i wszędzie Juve w moim sercu będzie
Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2003, 20:57

Moim zdaniem to może być chyba jakiś przekręt.
Prezcież można to łatwo wyjaśnić.Zidane grał fenomenalnie w JUve i gra tak dalej w Realu, to samo na przykładzie Inzaghiego!

To jest niemożliwe!!!

DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2003, 09:55

Mnie się te wypowiedzi troche nie podobały... Takie typowe wykrętki "co złego to nie ja"... Ale ja już swoje zdanie na temat wyraziłem w innym poście i nie zamierzam go zmieniać.

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2003, 10:13

EEe JUventus według mnie jest czysty. Męska Intuicja!

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
Peja48

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2003, 11:18

Juve jest czyste a doping brał Inzaghi dlatego udawał że jest niezadowolny ławką rezerwoych i poszedł do Milanu!

Solo Grazie Grande Forza Juve :D :8
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2003, 12:40

w głębi serca nie wierze w to że w Juve były stosowane niedozwolone środki, ale po przeczytaniu na www.juventuz.prv.pl artykulu z wypowiedzią Amoruso zwątpiłem. :( jest to niewątpliwie ciężka sprawa dla działaczy, piłkarzy ale też dla nas kibiców!!! miejmy nadzieje że wszystko się wyjaśni na korzyść JUVENTUSU

Alexa Del Piero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2003, 01:37

DamKam pisze:w głębi serca nie wierze w to że w Juve były stosowane niedozwolone środki, ale po przeczytaniu na www.juventuz.prv.pl artykulu z wypowiedzią Amoruso zwątpiłem. :(
Ja nie wierze w wersję Amoruso przecież gdyby w Juve był stosowany doping to wcześniej prokuratura by to odkryła. Chyba że Amoruso brał na własną odpowiedzialność a teraz próbuje całą wine zrzucić na klub.
Mam nadzieje że mam racje bo jesli nie to boje sie pomysleć co będzie z klubem, pewnie karą byłoby odebranie scudetto i pucharu LM

Fieri dopo la vittoria, fedeli dopo la sconfitta

FORZA JUVE !
ALEXDP

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2003, 13:50

Jak narazie to tylko Amoroso przyznał sie, że brał sterydy, ale ja głęboko wierzę, że nasi w tym palców nie maczli, a napewno mam racje, a tak swoją drogą to może Nicola brał to na własną rękę i teraz całą winę zrzuca na nasze kochane JUVE :?: :?: :?: :?:

FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

GRANDE ALEX DEL PIERO!!!!!!!!!!!!!!
hania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2003, 14:28

Odpowiedz jest prosta: Alex gra zbyt dobrze, i nawet gdy ma gorsze mecze przewyzsza innych. Moze innych to wqrza a nie umieją inaczej zaatakowac Juve??

IL BELLO DEL CALCIO

Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia...

Wygraj wyjazd do Madrytu i potrenuj z Beckhamem. Moze go czegos nauczysz...
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2003, 18:50

hania pisze:Odpowiedz jest prosta: Alex gra zbyt dobrze, i nawet gdy ma gorsze mecze przewyzsza innych. Moze innych to wqrza a nie umieją inaczej zaatakowac Juve??
Tak, tak nie ma to jak napisac kompletna glupote. widac ze nie masz zielonego pojecia o tym co piszesz. wiec zrob nam wszytskim przysluge i nie pisz wiecej. Z gory wdzieczni inni kibice Juve 8)

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
TrInItY

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2003, 19:30

Jejku oby to nie byla prawda...buuuu...a jesli naprawde?? bo to co mowil Alex daje do myslenia...a on by w życiu nie powiedzial zlego slowa na JUVE!!

fanka-juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2003, 19:43

to raczej nie jest prawda bardzo w to watpie

FORZA JUVE !!!
TREZEGUET IS THE BEST !!!
ODPOWIEDZ