Złota piłka - Metro nominacje

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2003, 13:53

Jako że codziennie do szkoły muszę dojeżdżać transportem miejskim w Wawie, a w stołecznym mieście na przystankach stoja tacy goście w niebieskich kaftanach i rozdają darmową gazete - Metro (ci co mieszkają w WAWIE wiedzą o jaką chodzi) i ja zazwyczaj nie omieszkam jej wziąść. A tam słowem pisanym jak to w gazecie, jest rubryka typów znanych ludzi związanych ze sportem na temat tego kto powinien dotać Złotą Piłkę z tego co pamietam był reaktor Rezczypospolitej, Engel, Wdowczyk, trener Polonii Wa-Wa (nie pamietam jak sie nazywa ;) i paru innych. Każdy z nich daje 3 typy do Złotej Piłki. Jakże sie ucieszyłem jak zauwazyłem że każdy podaje to samo jedno nazwisko (oczywiście w tych gazetach które widziałem) a mianowicie Pavel Nedved :D. Tak poza nim to typują głownie Maldiniego, Raula, Van Nistelroya, Zidana, Beckhama, ale Nedved-a podaje chyba każdy.
A oto jeden wycinek o Nedvedzie wypowiada się Dariusz Wdowczyk (podaje go bo w pełni sie z nim zgadzam):
"Miał wspaniały sezon. Waleczny, pracowity, wszędzie go pełno - każdy trener marzy o takim zawodniku. Ze wsztystkich gwaizd on najbardziej zapracował na boisku na tę nagrodę. Wielka szkoda, że nie zagrał w finale Ligi Mistrzów. Mysle że z nim Juventus Turyn wygrałby finał z Milanem."

darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2003, 14:06

Według mnie nie ulega wątpliwości, że Złota Piłka należy się Nedvedowi. Nikt nie zasłużył na to wyróżnienie tak jak on. Tylko, czy Złotą Piłke otrzyma najlepszy? Już kilka razy zdarzało sie iż otrzymywała ją osoba, od której byli lepsi. Oby tym razem sprawiedliwość wygrała.

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2003, 14:08

no to elegancko ze tak piszą w Metrze :wink: !! :D !! a ja ostatnio czytalem Pilke Nożna i tam piszą ze powinien otrzymac ja Maldini i tylko wspomnieli troche o Nedvedzie i ze w walce o Złitą Piłke ,mogą sie liczyc takze pilkarze realu madryt tacy jak : Raul ,Ronaldo,Beckham,Zidane ...... a ja i tak licze (i wierze ) żę to Pavel Nedved zagarnie Zlotą Piłke !!! :D

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2003, 14:24

MOj tata zawsze przynosi Metro do domu po pracy i ja też to zaówarzyłem, ale wkórzyła mnie jedna wypowiedz, chyba Bońka czy kogoś. Tam on obstawił Nedveda na 3 pozycji za Zidane'm i Beckhamem.
Ta wypowiedz na temat Pavla wyglądała jakoś tak: Wielu uwarza Nedveda za najleprzego obecnie piłkarza, a w rzeczywistości on nie dorównuje takim wspaniałym technikom jak Beckham i Zidane, jeszcze mu do nich trochę brakuje". - ta wypowiedz mnie na prawdę wkur****, Nedved jest gorszy technicznie od tego Bekama, Zizou może lubię ale wcale nie dorównuje on Pavlowi.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 22 listopada 2003, 14:44

On u wszystkich jest faworytem, i tak ma być, nikt mu nie może odebrać Złotej Piłki :D Gdyby grał w fionale LM to by mediolańscy dostali 2-0 :!: :D

MoreLL_FTL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2003, 15:16

"Miał wspaniały sezon. Waleczny, pracowity, wszędzie go pełno - każdy trener marzy o takim zawodniku. Ze wsztystkich gwaizd on najbardziej zapracował na boisku na tę nagrodę. Wielka szkoda, że nie zagrał w finale Ligi Mistrzów. Mysle że z nim Juventus Turyn wygrałby finał z Milanem." I uważam że to są słowa przemyślane... nie oszukujmy sie Nedved naprawde zasłużył na tą nagrodę (i ani Zidane ani Beckham nie powinni mu w tym przeszkodzić)... taką mam przynajmniej nadzieje. A co do Bońka to... zostawie to bezkomentarza. Pozdrawiam. :D

gil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2003, 15:31

zlota pilke powinien otrzymac oczywiscie pavel nedved!!! ale pochodzi on z malego kraju a taki kraj nie jest mocny na arenie miedzynarodowej pomimo ze zagraja w me. oczywiscie pavel byl najlepszy ale nie zawsze najlepszy wygrywa. mysle ze pilke moze dostac ktos z poteznego kraju jak np hiszpania czy wlochy!!! a to jest nie sprawiedliwe :x

swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2003, 15:34

gil pisze:zlota pilke powinien otrzymac oczywiscie pavel nedved!!! ale pochodzi on z malego kraju a taki kraj nie jest mocny na arenie miedzynarodowej pomimo ze zagraja w me. oczywiscie pavel byl najlepszy ale nie zawsze najlepszy wygrywa. mysle ze pilke moze dostac ktos z poteznego kraju jak np hiszpania czy wlochy!!! a to jest nie sprawiedliwe :x
No co Ty gadasz?! Czechy to kto wie czy nie najlepszy obecnie zespół w Europie!

Obrazek
Reggie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2003, 15:55

I to potwiedza fakt że Wdowczyk wie co mówi, a z drugiej jednak strony trudno nie zauważyć że to Nedvedowi najbardziej się ta nagroda należy

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 22 listopada 2003, 17:19

Popieram w pełni Wdowczyka. Bardzo ładnie podsumował Nedveda. No ale mówił samą prawdę, widać ,że on jak i inni potrafią ocenić zawodnika obiektywnie. Szkoda, że tego nie umie nasza EX gwiazda...Boniek...
Zwycięzca złotej piłki może być tylko 1, NEDVED i nie ma tu miejsca na żadną niespodziankę!

Obrazek
BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2003, 17:58

Ostatnio jak czytam te wszystie rankingi to mimo wszystko mam złe przeczucia co do Złotej Piłki. Ale ciesze sie ze tak miło i PRAWDZIWIE wypowiedział sie ten pan o Pavelku 8)

Johnny777

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 listopada 2003, 01:21

bblackk pisze:Jako że codziennie do szkoły muszę dojeżdżać transportem miejskim w Wawie, a w stołecznym mieście na przystankach stoja tacy goście w niebieskich kaftanach i rozdają darmową gazete - Metro (ci co mieszkają w WAWIE wiedzą o jaką chodzi) i ja zazwyczaj nie omieszkam jej wziąść.
Wiesz...z całą resztą Twojego posta się zgodzę...ale do tego fragmentu się przyczepię.. :x Nie mieszkam w Warszawie ale wiem o jaką gazetę chodzi jak piszesz że "Metro"...i podejrzewam więcej tu jest takich osób...Więc proszę nie uważaj się za "pępek świata" bo mieszkasz w Wawie... :evil: Na Śląsku też rozdają "Metro" i stolica nie jest tu niczym nadzwyczajnym...Poza tym "Metro" to tylko reklamówka "Wyborczej".

Wybacz jeśli Cię uraziłem ale jestem przewrażliwiony na punkcie megalomanów... :?

Shadow_Alex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 listopada 2003, 10:34

Kurde, co oni widza w tym Beckhamie??? Moze ktos mi to wytlumaczyc...
Przeciez on tylko potrafi dosrodkowac i strzelic jak ma pilke ustawiona!!!
Za to Zambrotta swietnie dosrodkowuje, potrafi uderzyc z biegu, no i nie musze chyba wspominac o dryblingu, bo wg mnie chyba najlepiej drybluje z Juve!!! Zasow ajk dziki osiol od pola do pola, ale nikt nie potrafi tego docenic :twisted: :twisted: :evil: :evil:

A co do Metra to wg. mnie to syf... Niestety na Woli nie rozdaja Metropolu, chociaz pamietam ze jak wchodzil chyba ze 3 czy 4 lata temu byl o niebo lepszy :( :(

Noodels

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 listopada 2003, 10:55

Też Sie Z Wdowczykiem Zgadzam a Ten Maldini niech juz idzie na emeryture i se da spokój

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 listopada 2003, 11:03

Podejdzmy do tego jak sam Pavel. Co bedzie to bedzie. Niech malidini dostanie zlota pilke a juve z nedvedem kolejne zwyciestwa i trofea na zielonej murawie....

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
ODPOWIEDZ