Co wy chcecie od Moggiego?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Czy denerwuje cię polityka jaką prowadzi Moggi ???

Tak
7
15%
Nie
39
85%

Liczba głosów: 46
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2003, 09:02

Często jak w newsach pisze że Moggi nie chce kogoś kupić, lub chce kogoś sprzedać to wielu od razu gada jaki to Moggi jest "<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>" albo czasem nawet przkleństwa typu "Moggi to p.....". Ostatnio w newsach JP pisało że Juve chce sprzedać Thurama, ja przyznam że też nie jestem za, ale wierzę w Moggiego który dobrze wie co robi, ale jak narazie dzięki jego polityce osiągamy coraz więcej sukcesów.
On jest obecnie najleprzym działaczem na świecie, bardzo go lubię i denerwuje mnie jak niektórzy się na nim wyrzywają.
Przcież to on sprowadził Lippiego, choć Marcelowi wszyscy tago odradzali, a teraz nasza drużyna jest świetna. Tak samo Nedveda i Buffona.

Podajcie mi jeden szczegół polityki Moggiego prze który w Juve się obecnie źle dzieje.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
x_men_1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2003, 09:46

Nikt nie mówi , że moggi prowadzi złą politykę transferową , tylko że błędem było by sprzedawać Thurama . Ja pod newsem napisałem że jesłi sprzeda Thurama to uznam go za p.... , bo przecież kto sprzedaje najlepszego obrońce na świecie . A jesli moggi ma upatrzoneko jakiegoś obrońce to niech go kupi i jesli będzie lepszy od Thurama to będzie zaczynał mecze od 1 minuty .

Jednak faktem jest że polityka transferowa moggiego jest bardzo dobra , sprzedał Zidana , ale kupił Nedveda , Buffona i Thurama . Mam nadzieją że Moggi podejmie dobrą decyzję o odejściu lub pozostaniu w klubie .

hajdix

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2003, 10:20

Moggi bradzo dobrze prowadzi polityke transferowa ale jak w newsach pojawiaja sie pogłoski że Luciano jest zainteresowany młodym zawodnikiem to albo go kupuje i wtedy siedzi na ławie i gra w rezerwach albo nie kupuje inne kluby np: Valencia kupił Aimara (miał tylko 19 lat0 i co gra cały czas i wszystkie kluby na świecie się biją o niego, tego wlasnie nie kapuje( jest Olivera , Maresca , mamy też podobno bardzo dobrego Benjamina nie mowie żeby już w pierwszej 11 ale po malu wstawiac ich a tak to sie zmarnuja i trzeba bedzie siegać po gwiazdy za kupe kasy bo nasze gwiazy już nie są młode)

haJdiX

*****Tu Sei La Squadra del Cuore *****
rafiq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2003, 12:55

Każdy ma prawo do krytyki, ale i tak zawsze na końcu wychodzi, że Moggi ma rację. Żadna inna druzyna w ciągu ostatnich lat nie straciła tylu dobrych piłkarzy, a mimo to nadal jesteśmy na szczycie. Podczas "La domenica sportiva" 5 maja 2002 nawet GiorgioTosatti (wkońcu expert) zapytał go pół żartem czy "jest możliwe, że Juventus zdobędzie Scudetto nie osłabiwszy przedtem składu". Wiem, że każdy ma jakiegoś faworyta wśród piłakarzy (sam bardzo cenię i Zidane'a, którego już nie ma i Davidsa, który jest u niego w niełasce) ale Moggi zawsze udowadniał, iż jest jednych z najlepszych prezesów i każdy ruch ma bardzo przemyślany.

PS. Kiedyś podczas programu "Juventus per i Gaslini" obiło mi się o uszy, że Moggi w młodości był zapalonym kibicem Torino, wie ktoś coś na ten temat.

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2003, 12:56

hajdix pisze:Moggi bradzo dobrze prowadzi polityke transferowa ale jak w newsach pojawiaja sie pogłoski że Luciano jest zainteresowany młodym zawodnikiem to albo go kupuje i wtedy siedzi na ławie i gra w rezerwach albo nie kupuje inne kluby np: Valencia kupił Aimara (miał tylko 19 lat0 i co gra cały czas i wszystkie kluby na świecie się biją o niego, tego wlasnie nie kapuje( jest Olivera , Maresca , mamy też podobno bardzo dobrego Benjamina nie mowie żeby już w pierwszej 11 ale po malu wstawiac ich a tak to sie zmarnuja i trzeba bedzie siegać po gwiazdy za kupe kasy bo nasze gwiazy już nie są młode)
To czy nowy gracz gra w pierwszej druzynie czy w rezerwach nie zalezy od Moggiego. Od niego zalezy tylko czy dany gracz przyjdzie do Juve czy nie, reszta zajmuje sie Lippi.

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2003, 12:58

ADAMJUVENTUSPL pisze: Ale jak narazie dzięki jego polityce osiągamy coraz więcej sukcesów.

Podajcie mi jeden szczegół polityki Moggiego prze który w Juve się obecnie źle dzieje.
To czy odnosimy sukcesy czy nie, nie zalezy od polityki Moggiego. Napewno to jakich zawodnikow sporwadzi Luciano ma male znaczenie. Ale druzyna to nie tylko nazwiska.

kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 21 listopada 2003, 16:00

ja nic do jego polityki nie mam, wygrywamy a więc jest dobrze :D Wg mnie dobrze zarządza pieniędzmi, wie na kogo je wydać, a nikogo "wielkiego" jeszcze nie sprzedał :D

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2003, 16:06

Dionizos pisze:
ADAMJUVENTUSPL pisze: Ale jak narazie dzięki jego polityce osiągamy coraz więcej sukcesów.

To czy odnosimy sukcesy czy nie, nie zalezy od polityki Moggiego. Napewno to jakich zawodnikow sporwadzi Luciano ma male znaczenie. Ale druzyna to nie tylko nazwiska.
No właśnie a Moggi chce sprzedać Thurama którym ma znane nazwisko, oczywiście zasłużenie i i wcale nie jest przereklamowany. Ale ten Niemiec ze Stuttgartu ma mało znane nazwisko ale ja uwarzam że też sobie je wyrobi grą w Juve. A pozatym ja lubię jak do Juve przbije się zawodnik o którym nioe słyszeli moi keoldzye np. Appiah i Legrottaglie

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 21 listopada 2003, 17:29

Mi osobiście bardzo odpowiada polityka Moggiego. Dokonuje on zmian takich jakie na dany sezon są nam potrzebne. Wielu zarzuca mu , że jest zbyt skąpy. Nie, przed sezonem 2001/02 wydał na transfery bardzo dużo pieniędzy. nowi zawodnicy byli nam naprawdę potrzebni. Zaś w następnych sezonach dokanał zaledwie tylko kosmetycznych zmian. bo tak wogóle to Lippi mówi mu kogo chce widzieć u siebie w składzie a Moggi tylko robi to do do neigo należy 8)

Jeśi chodzi o news dotyczący Thurama to czy zauważyliście, że nigdzie nie pojawiła się wypowiedź Moggiego (te co są tłustym drukiem), która potwierdziła by to PLOTKĘ.

Obrazek
BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2003, 17:36

Ja tez mu ufam. Cieszy mnie to że nie sprowadza na siłe jakichś? pseudo-mega-gwiazdorów :D Podoba mi sie to że zawodnicy tworzą zgrany kolektyw a na dodatek jest duża rotacja w składzie.

Olszan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 listopada 2003, 17:58

Mnie w sumie troche i denerwuje ale daleko to do irytacji chociaż zagłosowałem na nie ale póki bedą wyniki to niech robi co chce wiadomo że gdybym to ja bym był na jego miejscu to bym inaczej postepował troche :wink: :P Moggi jest zbyt oszczędny ale tam rozrzutność nei popłaca 8)

Zawsze Wierni ! ! !
rdk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 listopada 2003, 17:59

Ja również nie rozumiem dlaczego wszyscy tak najeżdzają na naszego MOGGIEGO, przecież jego polityka transferowa nie jest zła, ale z jak by sprzedał THURAMA, to co jak co, ale tym faktem nie był bym zadowolony :? , THURAM może i ma 31 lat, ale jest to najlepszy obrońca na świecie :!: :!: :!: :!: :!: , czy to znaczy, że jak jakiś dobry piłkarz kończu 30 to już jest słaby :?: ,piszcie co chcecie ale ja uważam, że nasz THURAM jeszcze bardzo długo pociągnie :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
A więc mam nadzieję, że MOGGI nie sprzeda naszego THURAMA, bo on jest nam potrzebny :!: :!: :!: :!: :!: , chciałbym aby sprowadził jakiegoś młodego prawego rezerwowego np. Bonera, Hinkel...

FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2003, 12:42

Moggi jest dosyc kontrowersyjną postacią, jednak świetnym działaczem. Można nazwać go materialistą, ale w tym przypadku w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Nie robi takich transferów jak np. Real. Mając w klubie takiego człowieka jestem pewien że nie podzielimy losu np. Fiorentiny.
Jeśli chodzi o transfery to zawsze pisze się, że Moggi chce tego czy tamtego. Wg. mnie przede wszystkim o takich sprawach decyduje Lippi. A Moggi jedynie próbuje realizować plany Lippiego. Nie zawsze podobają mi się jego wypowiedzi, często stawiające Juve w niezbyt pozytywnym świetle. A w pracy którą wykonuje jest bardzo dobry, o czym świadczyć mogą sukcesy drużyny.

bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2003, 14:03

Nie ja do Moggi'ego nic nie mam, równy gość, po szkole idziemy razem piłeczke pokopać, czasem na browca wyskoczymy, wogóle kól men :D
Ale tak na serio to ja nic nie mam do Moggiego, gdyby nie on Juve napewno nie odnosiłoby takich sukcesów, jakie odnosi teraz za jaego kadencji. W Juve nie byłoby tylu świetnych nazwisk jak choćby Buffon czy Thuram. Miałem kiedys mu za złe że sprzedał Zidana, ale szybko o tym zapomniałem bo kupiła Pavelka :). To tyle i lece bo się z Moggim na meczyk ustawiłem ;)

a_JaH_fu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 listopada 2003, 09:35

Thuram najlepszym obronca na swiecie? hhhah nie przesadzajcie. Ja niestety nie mam mozliwosci ogladania meczy Juve w tym sezonie. Prawde mowiac widzialem tylko mecz z Realem Sociedad w LM. I z tego co zauwazylem Thuram ostro spuscil z tonu w porownaniu z ubieglym sezonem. Gral naprawde kiepsko.. czasami nie lapie sie do pierwszego skladu.. no ja nie wiem jak jest, ale nie zdziwilbym sie, gdyby slaba dyspozycja Thurama to byl fakt. Kazdy jest do zastapienia. Nawet Zidane jak sie przekonalismy. A wiec nie balbym sie takiego rozwiazania.. chociaz jak zwykle to pewnie plotka. Polityka transferowa prowadzona w Juve jest najlepsza ! bez dwoch zdan.

Ave Juve ;)
ODPOWIEDZ