Pavel Nedved: Od winowajcy do gwiazdy

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 listopada 2003, 20:33

Dwa lata temu, czeski piłkarz Pavel Nedved myślał o zakończeniu kariery, obwiniany powszechnie o fiasko zespołu w eliminacjach do MŚ 2002. Dziś jest ceniony jako jeden z najgroźniejszych pomocników Europy.

Po przegranym barażu z Belgią o awans do finałów mistrzostw świata 2002 r., w Korei i Japonii, żegnały go gwizdy niezadowolonych fanów. Dziś gwiazdora Juventusu Turyn cenią za błyskawiczne rajdy, ostre podania i potężne strzały.

. Dziś ustatkowany, 31-letni piłkarz, kapitan zespołu narodowego jest stawiany za wzór jako jeden z "ojców" zwycięstwa nad Holandię, dającego Czechom awans do Euro-2004.

Nedved długo musiał czekać zanim "rozbłyśnie" jako gwiazda. Po zdobyciu ze Spartą Praga trzech tytułów mistrza kraju, przeniósł się, w 1996 r., do Lazio, gdzie został ulubieńcem fanów. Z Lazio zdobył Puchar Włoch i PZP w 1999 r. W następnym sezonie włoski klub Nedveda sięgnął po podwójną koronę - mistrzostwo i Puchar Włoch. W 2001 r. Czech przeszedł, za 41,2 mln euro, do Juventusu Turyn.W "domu" był nieustannie oskarżany o wywieranie negatywnego wpływu na zespół

W tym zespole długo starał się o uznanie fanów, jako następca genialnego rozgrywającego Zinedine Zidane'a. Początkowo liczono mu każdy cal zbyt długich włosów. Niekiedy czytał transparent, na którym kibice wypisali: "dużo włosów, mniej talentu". Obecnie fani mówią o nim z uznaniem - "Blond Anioł" lub "Czeska Furia" (to ostatnie określenie dotyczy jego drażliwych reakcji na decyzje sędziowskie).

Uznawany dawniej za winnego niepowodzeń czeskiej reprezentacji, jest obecnie ceniony za swe nieprzeciętne umiejętności; potężne strzały, wizję i tempo gry. Jest wyróżniającym się piłkarzem spośród uczestniczących w rozgrywkach Ligi Mistrzów. A trener czeskiej reprezentacji, Karel Brueckner liczy, że styl gry Nedveda będzie miał decydujący wpływ na postawę drużyny narodowej w Euro 2004, w Portugalii.

Szkoda mi go :evil: jak nie dostanie Złotej Piłki to chyba SZLAG MNIE TRAFI.....

Sylwia

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 listopada 2003, 21:05

masz racje!!!! nikt nie zasluguje na tą nagrode tak jak Pavel!!!! to naprawde złoty człowiek!!! 3mam za niego kciuki, tyle doświadczył nareszcie ludzie zaaczeli go akceptować!!! :evil: .

Na giełdzie drzewa nie rosną do nieba!.
Podatek zabije giełdę!.
Prezes Wiesław Rozłucki 4ever!!!.
Co jest prawem zezwolone jest prawem zabronione. - J.J.
www.gpw.com.pl
www.parkiet.com.pl
Seiru

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 listopada 2003, 21:07

Czesi to moji główni faworyci do wygrania mistrzostw europy!!
A Nedved..... dobrze że w najlepszych latach swojej kariery gra u nas :!:
Chociaż mam nadzieje że te najlepsze w barwach Juve jeszcze przed nim

non mollare mai
juve21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 listopada 2003, 21:35

Rzeczywiście Pavel na początku nie mógł się odnaleść w Juve.Ale jak się odnalazł..to wszyscy wiemy co się dzieje z kolejnymi przeciwnikami juve:)
Pavel zdobędzie nagrode ,bo jeśli tak się nie stanie to będzie SKANDLA!

Zawsze i wszędzie Juve w moim sercu będzie
BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 listopada 2003, 21:41

Hmmm jakiś typ pisze na onecie że PO TYM CO PAVEL POWIEDZIAŁ O POLAKACH TO STRACIŁ DO NIEGO SZACUNEK ! O co mu chodzi ? Mówił coś Pavel ???? :roll: :roll: :roll:

swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 listopada 2003, 21:49

Zaskoczył mnie Onet takim tekstem. W sumie ani to żaden news, ani nic. Takiego felietonu jeszcze tam nie widziałem. No ale jak na pierwszy raz, to lepszego tematu wybrać nie mogli :-D

Obrazek
Korot

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 listopada 2003, 22:01

i ja przyznam sie do czegos strasznego :twisted:
kiedys go nie znosilem. kiedy gral w lazio, za to ze gra w lazio i jest czechem.
o <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> jak diametralnie zmienilem zdanie jak przeszedl do juve!!!!!!
teraz uwazam go za lepszego od zidana. jest klasą sam dla siebie. zwroccie uwage, ze w czasie meczu wogle sie nie zatrzymuje, caly czas biega. nie drepcze tylko zasuwa. i te strzaly. i osobowosc. moj ulubiony pilkarz.
musi dostac zlotą pilkę, na osłodę za finał lm (sorki ze wam przypominam te smutne chwile).

-poprosze pire ze smalcem
-nie ma ze smalcem. z dżemem są pire.
Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 listopada 2003, 22:03

złota piłka tylko dla Pavla. Nie wie ktoś kiedy w końcu będzie przyznawanie tej nagrody???. Bardzo chciałbym żeby była w TV.

adinockm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 listopada 2003, 22:15

Pavel musi w tym roku dostać złota piłke, żaden z innych zawodników nie zrobił takiej furory i o żadnym nie mówiło się tak głośno w tym sezonie jak o Nedvedzie, Pavel jest najlpeszy :D :D

Ironek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 listopada 2003, 22:27

Ja zawsze Go lubiłem. I nigdy nie powiedziałem o nim złego słowa. A Nawet jak coś powiedział na Polaków w co wątpie, to i tak jest to jeden z moich ulubionytch piłkarzy.

Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 listopada 2003, 23:17

BIGGI pisze:Hmmm jakiś typ pisze na onecie że PO TYM CO PAVEL POWIEDZIAŁ O POLAKACH TO STRACIŁ DO NIEGO SZACUNEK ! O co mu chodzi ? Mówił coś Pavel ???? :roll: :roll: :roll:
Jeśli rzeczywiście coś powiedział to szanowny autor tego tekstu powinien napisać co, jak, kiedy i z jakiego powodu.
Bo takie gadanie bez żadnego poparcia dowodami jest nic nie warte.

Johnny777

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 listopada 2003, 00:04

BIGGI pisze:Hmmm jakiś typ pisze na onecie że PO TYM CO PAVEL POWIEDZIAŁ O POLAKACH TO STRACIŁ DO NIEGO SZACUNEK ! O co mu chodzi ? Mówił coś Pavel ???? :roll: :roll: :roll:
Taaa....pewno "powiedział" że gra dla wszystkich oprócz Żydów i Polaków...jak co drugi zespół muzyczny... :twisted: Żałosne....... :?

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 listopada 2003, 07:14

Zlota Pilka dla Nedveda I nie ma to tamto 8) 8) 8) 8)

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 listopada 2003, 10:23

Historia Nedveda przypomina mi te z wielu popularnych filmów telewizyjnych - od kopciuszka do mega gwiazdy. Ale to co zrobił Pavel zasługuje na najwyższe uznanie i musi być docenione złota piłką.

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 listopada 2003, 16:13

Seiru pisze:Czesi to moji główni faworyci do wygrania mistrzostw europy!!
Zgadzam sie myśle że będzie to ćarny kucyk (znazcy Czechy) ME 2004r.
A to wszystko o Nedvedzie podsumuje tak... Lubije ćeskie pifo ! ;)

ODPOWIEDZ