Chuligani i Tifosi Juve!!!!!!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
adinockm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2003, 20:47

Zawsze mnie zastanawiało czy chuliganka Juve jest bliska do naszej, i czy tak samo jest we Włoszech. Narazie mam bierne informacje, że "młyn" jak to się mówi na naszych stadionach powstał w Turynie w 1980 roku. Wiem, że "kosę" ma Juve z Romą i Parmą. Zbieram na ten temat informacje, jak tos by miał coś to niech wysyła na mego maila. Niedługo przygotuje krotka historie, którą mam tylko potrzebuje ją przetłumaczyć :D JUVE FOREVER

MoreLL_FTL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2003, 20:58

Takich "prawdziwych" chuliganow to my mamy tylko w Polsce chyba, w innych krajach Europy to jest kultura, szczególnie widac to w lidze angielskiej.

Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2003, 21:02

to niewidzieliście kibiców z Rosji , tam to sie dopiero leją. Zresztą tak wogóle to sie wszędzie leją ale o tym sie tak bardzo nie mówi. Natomiast wszędzie jest widoczna poprawa i to cieszy.

adinockm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2003, 21:07

Powiem Ci że w to się narodziło w Anglii wszystko, ale że Angielska gospodarka stoi wyżej od naszej, wprowadzili dla kibiców kary na pare sezonow, albo dożywotnie, żeby nie oglądać meczow na stadionie, czytałem ostanio o tym, to mają oni konkterne grupy, ktore prowadzą doping itp, ale przez te zmainy nie mają juz na stadionach opraw, czyli flagi, kartonowych chaeografii, u nas to jest bardzo mocna strona, ale latami sie to powinno zmienić, JUVE FOREVER

MoreLL_FTL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2003, 21:13

No to nie wiedzialem. Wiem tam ludzie boja się nawet papierek na ziemie rzucić bo kare mogą dostać. A w Polsce jak zwykle wszystko opóźnione. Ale przy tym wielkim dniu skaładam Jej cześć. Kraj Niepodległy!

juve21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2003, 21:14

to żescie nie widzieli huliganów z Holandii.Kibicuje Legii i mam wielu znajolych w stolicy to opowiadali mi co sie działo jak byli rok temu na meczu Legii z Utrechtem.Prawdiwa masakra!!!

Zawsze i wszędzie Juve w moim sercu będzie
adinockm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2003, 22:16

Ja mam chrzestnego w Londynie i zaprosił mnie raz na mecz do siebie na tydzień, Arsenal - Aston Villa, to konkretni są Anglicy, a doping to cały stadion :) <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> to wyglądało, na Juve bym chciał pojechał i przyjżeć się bliżej temu wszystkiemu.

Sadek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 listopada 2003, 22:59

Widzieliście jaki kocioł jest na meczach Olympikos Pireus????Takze ciekawie jest na meczach tureckich: Galatasaray, Besiktas, Fenerbache, a także serbskich i bałkańskich.Partizant Belgrad i mecze derbowe to jest jush masakra.
pozdro.

Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2003, 03:40

Jeśli chodzi o mecze Juve to zależy z kim grają.
Najgorszy młyn jest zawsze na derby. zarówno przed, w czasie i po meczu są rozróby. To samo na meczach z Romą, szczególnie w Rzymie ( i koleś nigdy nie chce mnie zabrać :( ).
A np super było na meczu z Realem, pewnie dlatego, że kibiców królewskich była garstka a nas kilkadziesiąt tysięcy :twisted:

Peja48

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 listopada 2003, 10:13

adinockm pisze:Zawsze mnie zastanawiało czy chuliganka Juve jest bliska do naszej, i czy tak samo jest we Włoszech. Narazie mam bierne informacje, że "młyn" jak to się mówi na naszych stadionach powstał w Turynie w 1980 roku. Wiem, że "kosę" ma Juve z Romą i Parmą. Zbieram na ten temat informacje, jak tos by miał coś to niech wysyła na mego maila. Niedługo przygotuje krotka historie, którą mam tylko potrzebuje ją przetłumaczyć :D JUVE FOREVER

a to dziwne bo wiem że Juve ma sztamę z Piacenzą i z Bari ale Piacenza ma sztamę z Parmą to niewiedziałem

Solo Grazie Grande Forza Juve :D :8
Peja48

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 listopada 2003, 10:16

adinockm pisze:Ja mam chrzestnego w Londynie i zaprosił mnie raz na mecz do siebie na tydzień, Arsenal - Aston Villa, to konkretni są Anglicy, a doping to cały stadion :) <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> to wyglądało, na Juve bym chciał pojechał i przyjżeć się bliżej temu wszystkiemu.
też mam chrzesnego w Angli i chciałem jechać do niego na mecz to powiedział że ne moge bo nie mam karnetu i mnie niewpuszczą to mu powiedziałem żeby mi załatwił to mi powiedział że na taki można czekać nawet 5 lat!!!!!

Solo Grazie Grande Forza Juve :D :8
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2003, 11:40

Tylko w Polsce jest cholota chodzaca na mecz aby sie po ryjach prac. Jestem z Wroclawie a na mecz nie pojde bo chociarz slask w III lidze to na kazdym meczu zadyma jest!

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2003, 12:19

najfajniej to sie leja w japonij i chinach !!!!
tam to jest sie leja !!!! :twisted:

adinockm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2003, 17:42

niedługo będzie pełne historia grupy fanow Juve, więc poczytacie sobie troche, moge tez przygotowac o innych klubach we włoszech :D

Rybeq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2003, 18:24

adinockm pisze:Ja mam chrzestnego w Londynie i zaprosił mnie raz na mecz do siebie na tydzień, Arsenal - Aston Villa, to konkretni są Anglicy, a doping to cały stadion :) <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> to wyglądało, na Juve bym chciał pojechał i przyjżeć się bliżej temu wszystkiemu.

Z tym dopingiem na Arsenalu, to chyba nie jest tak dobrze :P Przydomek ich stadionu to library :D

[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
ODPOWIEDZ