Koszulki Milanu
- Mania
- Juventino
Dość nietypowe pytanie: czy wiecie dlaczego włoska flaga przyjęła na koszulce Milanu taką włąśnie formę? Troszkę mnie to dziwi, zwłaszcza biorąc pod uwagę to, co udało mi się zaobserwować: niemieccy żołnierze (podczas II Wojny Światowej) walczący (bądź nadzorujący pracę obozów...) we Włoszech na hełmach mieli identyczną flagę... Mam nadzieję że to tylko zbieg okoliczności :roll:
Agnieszka

Agnieszka
- BIGGI
- Qualità Juventino
Piłkarze Juve na starych koszulkach (nie wiem z jakich lat) też taką mieli....a_gu_nia pisze:Dość nietypowe pytanie: czy wiecie dlaczego włoska flaga przyjęła na koszulce Milanu taką włąśnie formę? Troszkę mnie to dziwi, zwłaszcza biorąc pod uwagę to, co udało mi się zaobserwować: niemieccy żołnierze (podczas II Wojny Światowej) walczący (bądź nadzorujący pracę obozów...) we Włoszech na hełmach mieli identyczną flagę... Mam nadzieję że to tylko zbieg okoliczności :roll:![]()
Agnieszka
http://www.forza-juventus.com/biographies/vialli.htm
Tutaj Vialli po lewej stronie taką ma...a po prawej normalną
- KwiAtek
- Juventino
jesli niczego nie pokrecilem to emblemat ten to nie flaga Wloch, tylko znak zwyciezcy Pucharu Wloch z ostatniego sezonu
"Gypsy, give me your tears. If you will not give them to me, I will take them from you!"
- Forza_Juve
- Juventino
Co wy gadanie o Milanie. Fani jacyś się zebrali i o pierdołach pogadali spać już iść pora, albo rozmawiać o Juve
- 3d_man
- Juventino
hehh a moze tak Agunia bys dala jakies zdjecie ??
no nic nie wiem czy o to chodzi...
a wiec ta flaga na gorze symbolizuje zwyciezce pucharu Wloch, natomiast ta nizej miszcza
, ale to wiecie...

[img]Zdiecie usuniete przez moderatora
hehehe troche szukalem odpowiednie zdjecia ale chyba znalazlem calkiem dobre, nie ???
:evil:
a wiec ta flaga na gorze symbolizuje zwyciezce pucharu Wloch, natomiast ta nizej miszcza

hehehe troche szukalem odpowiednie zdjecia ale chyba znalazlem calkiem dobre, nie ???

la Lazio é il rifugio di noi sognatori...
di noi innamorati, poeti, cantori...
di noi che incendiamo e spegnamo la sete...
per quell'esplosione all'ennesima rete...
di noi innamorati, poeti, cantori...
di noi che incendiamo e spegnamo la sete...
per quell'esplosione all'ennesima rete...
- Mania
- Juventino
Bardzo chętnie dałabym zdjęcie ale niestety jakoś nie mogę go znaleźć (a trochę się naszukałam)... :oops: Ale jeśli koniecznie chcesz to widzieć to obejrzyj sobie choćby "Życie jest piękne" ("La Vita E Bella") Roberto Benigniego. Tam widać to dokładnie w większości scen z udziałem niemieckich żołnierzy.
Agnieszka
Agnieszka
- Peja48
- Juventino
3d_man pisze:hehh a moze tak Agunia bys dala jakies zdjecie ??
a wiec ta flaga na gorze symbolizuje zwyciezce pucharu Wloch, natomiast ta nizej miszcza, ale to wiecie...
hehehe troche szukalem odpowiednie zdjecia ale chyba znalazlem calkiem dobre, nie ???![]()
![]()
:evil:
o dzięki spox zdjęcia Pavelka thx ostatnio zbieram zdjęcia tych co grali w jakimś klubie przed Juve
Solo Grazie Grande Forza Juve
:8