Thuram chce kontroli handlu bronią

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2003, 22:01

Piłkarz reprezentacji Francji i obrońca Juventusu Turyn, Lilian Thuram, od 2000 roku ambasador Amnesty International, włączył się do kampanii na rzecz kontrolowania handlu bronią.

"Jako reprezentant Francji chcę wykorzystać okazję, by zaapelować do młodzieży o zainteresowanie sprawą kontroli handlu bronią" - wyjaśnił Thuram.

Według danych Amnesty International w każdej minucie na świecie ginie człowiek w wyniku użycia broni. Wciąż nowe rodzaje broni lekkiej są przedmiotem handlu, a w obrocie znajduje się jej 600 milionów sztuk.

źródło : lechsport.pl

My chyba na prawde mamy same dobre serducha w tym Juve :D

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2003, 07:46

Ja już nie raz słyszałem że Thuram walczy o różne żeczy, kiedyś walczył z rasiżmem w Europie jak i w Afryce (bo tam w niektórych krajach biali też by nie mieli życia), teraz walczy z przemytem.
Jego zachowanie można tylko pochwalić, jak widać on jest wspaniałym człowiekiem, zresztą jak więkrzość jak nie wszyscy piłkarze w naszym klubie.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2003, 10:49

Thuram zawsze z checia wlaczal sie w rozne tego rodzaju akcje, wspieral je swoim nazwiskiem. Wie ze sam osiagnal bardzo duzo to teraz chociaz w taki sposob stra sie pomoc innym. Nigdy nie byl obojetny na drugiego czlowieka. To wielki pilakrz i czlowiek. Dotego oczywiscie zagorzaly katolik

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Alexxxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2003, 11:23

I to jest piekne jak mówił Biggi " same dobre serducha", nie to, że sie jakos tym chwalimy, ale tak jest. Nai zawodnicy mają w sobie ducha prawdziwej piłki która napawa ich jak i nas dumą. To jest piekne , gdy nasi zawodnicy bez interesownie pomagają ludziom. Przykład, że niedawno Apiah zosyał ambasadorem Afrykańskjej fundacji na rzecz badań i medycyny. To jest piękne z własnego portfela pomaga dzieciom Afrykańskim, ach wzruszyłem się to jest coś pięknego. Aż mnie duma podbudowywuje, że moim ukochanym klubem jest klub w którym grają tacy prawdziwi zawodnicy. Dla nich sport i życie najwązniejsze, a na pieniądze nie zważają. Wiedzą, ze mają wszystko więc pomagają tym co mają problemy. To jest już zanikalne zachowanie u piłkarzy, coraz żadziej sami wpadają na takie pomysły tylk Fifa,klub lub Uefa to na rzuca. Jenak w Juve jest inaczej i to jest pięikne. Dajmy przykłąd Real, że gdyby nie było tam Zidane i Figo to inne gwiazdy nawet centa by nie dłay i nie pomagały. Juve pomga niepełnosprawnym. Nieraz byli w szpitalu. Pomagają dzieciom. Grande Juve jesteście prawdziwymi ludźmi...

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2003, 11:38

Wiesz co ALexx? Bardzo mi sie niepodobalo to co napisales o pilkarzach Realu! Znasz tych ludzi? Skąd wiesz jacy sa i co by zrobili? Nie wydawaj o nich opinii jezeli ich nie znasz. Ja sam nieznosze ich jako pilkarzy, ale jako zwyklych ludzi, zupelnie ich nie znam. Wiec prosze Cię zastanow sie o czym piszesz. Dobra? A to, że pilkarze wspieraja cele charytatywne to wspaniala rzecz i trzeba sie z tego tylko cieszyc. Nie ma znaczenia w jakim graja klubie.

Cholera, ale ten tekst zasmierdzial demokracja i Leszkiem Millerem :wink:

Alexxxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2003, 12:40

Ja ich znam :/ Ej , ale nie rozumiem Leszkiem Millerem nie porównuj Juve z REalem i Leszkiem Milerem :wink: , a zresztą nie napisałem , że sa to wszyscy :evil: Ale nie którzy tacy sa trzeba sobie to przyznać nie ujmując nic z ich talentu piłkarskiego. A dodając Thuram zrobiół bardzo dobrze Broń precz :!: Nie mozna mordować ludzi.

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
JuveQL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2003, 13:03

No wlasnie Alexxxx wyobraz sobie ze np. Roberto Carlos czy Ronaldo od dawna pomagają biednym. I zaczeli to robic zanim zanim w realu pojawili sie Zidane i Figo. Wiec nie gadaj takich glupot, bo mozna ich nielubic jako pilkarzy, ale nie mozesz mowic sa gorsi bo graja w Realu. Czasem odnosze wrazenie, ze wg niektorych kazdy pilkarz grajacy w Realu jest najogrszy, naglupszy itp. Ludzie!!! Mimo wszystko chociaz troche obiektywizmu!!!

Johnny777

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2003, 13:05

Chyba nie dopiszę nic nowego i powiem że jestem jak najbardziej "za". Bo zbyt często broń trafia w łapy kompletnie nieodpowiedzialnych ludzi, którzy po kliku "głębszych" (ale nie tylko!) lubią pokazywać kim oni to nie są... :evil: :x

K@A

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2003, 13:07

Hmm... co by tu napisać :-D dobrze że zawodnik JUVE zajmuje się dobrzymi żeczami 8)

JUVE KING :] !!! FORZA LA JUVE LA JUVE LA JUVE ALE
DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2003, 13:24

Dionizos pisze:Wiesz co ALexx? Bardzo mi sie niepodobalo to co napisales o pilkarzach Realu! Znasz tych ludzi? Skąd wiesz jacy sa i co by zrobili? Nie wydawaj o nich opinii jezeli ich nie znasz. Ja sam nieznosze ich jako pilkarzy, ale jako zwyklych ludzi, zupelnie ich nie znam. Wiec prosze Cię zastanow sie o czym piszesz. Dobra? A to, że pilkarze wspieraja cele charytatywne to wspaniala rzecz i trzeba sie z tego tylko cieszyc. Nie ma znaczenia w jakim graja klubie.

Cholera, ale ten tekst zasmierdzial demokracja i Leszkiem Millerem :wink:
Dokładnie. To nie zależy od tego kim się jest, gdzie się gra. To już zależy od charakteru i serca. W Realu jest przecież wielu piłkarzy angażujących się w takie rzeczy. Nie wszyscy? no nie wszyscy, ale w Juve też nie każdy indywidualnie angażuje się w takie sprawy. Co i tak nie sprawia, że są to źli ludzie.

Łyko

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2003, 13:36

Bo Thuram to naprawdę spoko gość :!: :!: Te jego apele i reszta rzeczy sż spoko :)

kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 25 października 2003, 17:10

no co ja moge napisać, tez jestem za tym, thuram zawsze był wporządku i chyba juz taki pozostanie :D

Łukasz.juventihno

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 października 2003, 17:53

i dobrze ze walczy z takim czyms.

forza juve forza zks stal rz-ow
I love juve,zycie,bog,rodzina
I HATE SCHOOL!!!!!!
niech smoc bedzie z wami
ODPOWIEDZ