Nesta: Złotą Piłkę dałbym Maldiniemu

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 października 2003, 20:03

W Coverciano, gdzie trenuje reprezentacja Włoch, obrońca Milanu Alessandro Nesta wyraził swoją opinię na temat Złotej Piłki.

Moi kandydaci to Maldini, Nedved i Totti. Wszyscy trzej są bardzo dobrzy i spisywali się znakomicie w zeszłym sezonie. Powinny być trzy nagrody, po jednym dla każdego. Jeżeli miałbym wybierać, byłby to Maldini.

Źródło: www.soccerage.com

Cóż, przynajmniej docenia Nedveda. A Maldini? Przynajmniej Nesta mówiąc o nim nie naraża się na śmieszność, tak jak Ci wskazujący Tottiego.

Obrazek
matiso

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 października 2003, 20:08

Napewno Maldini bardziej zasluguje na zlota pilke niz Totti ale powtarzam kolejny raz jedynym ktory moze ja wygrac jest Pavel Nedved!

Ironek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 października 2003, 20:10

Maldiniemu ??? Za co ??? oni cyba nie wiedzą co mówią. Ta piłeczka należy się tylko NEDVEDOWI.

kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 09 października 2003, 20:13

totti odpada bez wątpienia :!: no to Maldini (choć nie wiem za co) powalczy godnie z Nedvedem :D daje 35% na Maldiniego a 65% na niedźwiadka :D

Madziula

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 października 2003, 20:28

to chyba oczywiste, że Nesta tak uważa - w końcu są klubowymi kolegami. Wyobrażacie sobie, żeby na przykład Del Piero powiedział, że jego kandydatem do Złotej Piłki jest Maldini, a nie Nedved? :shock:
a Maldini, niestety, może okazac się silna konkurencją dla Nedveda. W końcu to on zdobyl puchar Mistrzów, a takei obrazki zapadają w pamieć. I kto powiedział, że takie nagrody są przyznawane sprawiedliwie? (patrz Złota Piłka 2002 dla Ronaldo)

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 09 października 2003, 21:40

Hehe na tako śmieszny temat trudno aż cokolwiek powiedzieć...Powiem krótko, szkoda, że Neście brakuje takiego obiektywizmu jak np: jego koledze z drużyny Gatusso :? No ale wiadomo, że będzie trzymał stronę kolego z drużyny.

Obrazek
Johnny777

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 października 2003, 00:10

Hmmm...to ja może tak: Myślę że Złota Piłka należy się Martinowi albo Smoczusiowi (na przykład... :D ), a jeśli oni okarzą się dobrymi kolegami to powiedzą to samo o mnie.... :D
Takie układziki milańskie tu wyłażą "Ty mnie, a ja Tobie.." :evil:

Nero

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 października 2003, 08:16

To tylko głupia nagroda.
Nie ma się czym pasjonować.

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 października 2003, 08:34

Maldini to obecnie najleprzy obrońca świata, bardzo go lubię, i myślę że zasługuje na tę nagrodę ale napewno nie tak bardzo jak Nedved, Pavel na pewno powinien ją dostać a o drugie miejsce powinien walczyć Maldini z Buffonem.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 10 października 2003, 15:28

ADAMJUVENTUSPL pisze:Maldini to obecnie najleprzy obrońca świata, bardzo go lubię, i myślę że zasługuje na tę nagrodę ale napewno nie tak bardzo jak Nedved, Pavel na pewno powinien ją dostać a o drugie miejsce powinien walczyć Maldini z Buffonem.
znowu nie porzesadzaj z tym Maldinim :!: nie jest zaś taki dobry, thuram jest lepszy na obronie :!: jest jeszcze dużo lepszych obrońców od niego :!: ale musze przyznać że jest dobry ale nie aż znowu tak bardzo :D

Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 października 2003, 15:47

kolega po fachu , to zrozumiałe. Ale Maldini nie był tak rewolucyjny jak Nedved. Maldini gra bardzo dobrze już od 20 lat prawie. Nedved w tym sezonie był najlepszy. I jest dalej. Jego forma jest oszałamiająca. Tylko on zasługuje na złotą piłkę.

Olszan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 października 2003, 15:55

Weż to jest żałosne
Kolega z drużyny to może tak gadać
A od Maldiniego było wielu lepszych zawodników moim zdaniem m.in 4 graczy Juventusu nie będe pisał kogo bo każdy wie A ta sytuacja mogła by wyglądać tak
Del Piero:Złotą Piłkę dałbym Nedvedzie

Zawsze Wierni ! ! !
Ironek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 października 2003, 16:03

ADAMJUVENTUSPL pisze:Maldini to obecnie najleprzy obrońca świata, bardzo go lubię, i myślę że zasługuje na tę nagrodę ale napewno nie tak bardzo jak Nedved, Pavel na pewno powinien ją dostać a o drugie miejsce powinien walczyć Maldini z Buffonem.
najlepszy obronca??????? jak to przeczytalem to myslalem, ze padne ze smiechu. Barzdo duzo jest od niego lepszych obronców np. Montero, Thuram, Nesta, Cannavaro, Ferdinand, Ashley Cole, Chivu, Samuel, Cordoba i może jeszcze by się ktoś znalazł ale nie przychodzi mi do głowy.

alexxxks

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 października 2003, 17:38

Hmm!!!! Maldiniemu bym jeszcze mógła dać Złotą Piłkę, ale Totti?? :P On wogóle nic nie gra!!! Nie wiem dlaczego oni go tak często wymieniają!!

Moja jedyna miłość to...Juve!!!!!!!! :-)
juve21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 października 2003, 18:14

Jeśli Nedved nie dostanie złotej Piłki to będzie to skandal!!!!!

Zawsze i wszędzie Juve w moim sercu będzie
ODPOWIEDZ