Nesta: Złotą Piłkę dałbym Maldiniemu
- swiergot
- Juventino
W Coverciano, gdzie trenuje reprezentacja Włoch, obrońca Milanu Alessandro Nesta wyraził swoją opinię na temat Złotej Piłki.
Moi kandydaci to Maldini, Nedved i Totti. Wszyscy trzej są bardzo dobrzy i spisywali się znakomicie w zeszłym sezonie. Powinny być trzy nagrody, po jednym dla każdego. Jeżeli miałbym wybierać, byłby to Maldini.
Źródło: www.soccerage.com
Cóż, przynajmniej docenia Nedveda. A Maldini? Przynajmniej Nesta mówiąc o nim nie naraża się na śmieszność, tak jak Ci wskazujący Tottiego.
Moi kandydaci to Maldini, Nedved i Totti. Wszyscy trzej są bardzo dobrzy i spisywali się znakomicie w zeszłym sezonie. Powinny być trzy nagrody, po jednym dla każdego. Jeżeli miałbym wybierać, byłby to Maldini.
Źródło: www.soccerage.com
Cóż, przynajmniej docenia Nedveda. A Maldini? Przynajmniej Nesta mówiąc o nim nie naraża się na śmieszność, tak jak Ci wskazujący Tottiego.

- Madziula
- Juventino
to chyba oczywiste, że Nesta tak uważa - w końcu są klubowymi kolegami. Wyobrażacie sobie, żeby na przykład Del Piero powiedział, że jego kandydatem do Złotej Piłki jest Maldini, a nie Nedved? :shock:
a Maldini, niestety, może okazac się silna konkurencją dla Nedveda. W końcu to on zdobyl puchar Mistrzów, a takei obrazki zapadają w pamieć. I kto powiedział, że takie nagrody są przyznawane sprawiedliwie? (patrz Złota Piłka 2002 dla Ronaldo)
a Maldini, niestety, może okazac się silna konkurencją dla Nedveda. W końcu to on zdobyl puchar Mistrzów, a takei obrazki zapadają w pamieć. I kto powiedział, że takie nagrody są przyznawane sprawiedliwie? (patrz Złota Piłka 2002 dla Ronaldo)
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Hehe na tako śmieszny temat trudno aż cokolwiek powiedzieć...Powiem krótko, szkoda, że Neście brakuje takiego obiektywizmu jak np: jego koledze z drużyny Gatusso :? No ale wiadomo, że będzie trzymał stronę kolego z drużyny.

- Johnny777
- Juventino
Hmmm...to ja może tak: Myślę że Złota Piłka należy się Martinowi albo Smoczusiowi (na przykład...
), a jeśli oni okarzą się dobrymi kolegami to powiedzą to samo o mnie....
Takie układziki milańskie tu wyłażą "Ty mnie, a ja Tobie.." :evil:

Takie układziki milańskie tu wyłażą "Ty mnie, a ja Tobie.." :evil:
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Maldini to obecnie najleprzy obrońca świata, bardzo go lubię, i myślę że zasługuje na tę nagrodę ale napewno nie tak bardzo jak Nedved, Pavel na pewno powinien ją dostać a o drugie miejsce powinien walczyć Maldini z Buffonem.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- kouba
- Qualità Juventino
znowu nie porzesadzaj z tym Maldinim :!: nie jest zaś taki dobry, thuram jest lepszy na obronie :!: jest jeszcze dużo lepszych obrońców od niego :!: ale musze przyznać że jest dobry ale nie aż znowu tak bardzoADAMJUVENTUSPL pisze:Maldini to obecnie najleprzy obrońca świata, bardzo go lubię, i myślę że zasługuje na tę nagrodę ale napewno nie tak bardzo jak Nedved, Pavel na pewno powinien ją dostać a o drugie miejsce powinien walczyć Maldini z Buffonem.

- Yari
- Juventino
kolega po fachu , to zrozumiałe. Ale Maldini nie był tak rewolucyjny jak Nedved. Maldini gra bardzo dobrze już od 20 lat prawie. Nedved w tym sezonie był najlepszy. I jest dalej. Jego forma jest oszałamiająca. Tylko on zasługuje na złotą piłkę.
- Olszan
- Juventino
Weż to jest żałosne
Kolega z drużyny to może tak gadać
A od Maldiniego było wielu lepszych zawodników moim zdaniem m.in 4 graczy Juventusu nie będe pisał kogo bo każdy wie A ta sytuacja mogła by wyglądać tak
Del Piero:Złotą Piłkę dałbym Nedvedzie
Kolega z drużyny to może tak gadać
A od Maldiniego było wielu lepszych zawodników moim zdaniem m.in 4 graczy Juventusu nie będe pisał kogo bo każdy wie A ta sytuacja mogła by wyglądać tak
Del Piero:Złotą Piłkę dałbym Nedvedzie
Zawsze Wierni ! ! !
- Ironek
- Juventino
najlepszy obronca??????? jak to przeczytalem to myslalem, ze padne ze smiechu. Barzdo duzo jest od niego lepszych obronców np. Montero, Thuram, Nesta, Cannavaro, Ferdinand, Ashley Cole, Chivu, Samuel, Cordoba i może jeszcze by się ktoś znalazł ale nie przychodzi mi do głowy.ADAMJUVENTUSPL pisze:Maldini to obecnie najleprzy obrońca świata, bardzo go lubię, i myślę że zasługuje na tę nagrodę ale napewno nie tak bardzo jak Nedved, Pavel na pewno powinien ją dostać a o drugie miejsce powinien walczyć Maldini z Buffonem.