Nicolò Savona
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 117 razy

Nicolò Savona
Data urodzenia: 19.03.2003
Miejsce urodzenia: Aosta, Włochy
Pozycja: PO + ŚO + LO
Kariera seniorska: Juventus (2024-......)
Debiut w Juve: [19.08.2024] - Juventus 3:0 Como
Kwota transferu do Juve: Wychowanek
Obecne zarobki: 370 tyś euro
Umowa do: 30.06.2029
Szczegóły
Szczegóły
Ostatnio zmieniony 01 września 2025, 09:09 przez Distant Dreamer, łącznie zmieniany 1 raz.
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 117 razy
Pluswaliza to jedyne co się liczy w tym klubie
Ogólnie pieniądze są niezłe i mógłbym taki transfer pochwalić ale nie w tych warunkach.
Savona nie dość że wychowanek to na pewno miał jeszcze margines potencjału (prawdą jest że nie grał świetnie, z drugiej strony to za Motty mało kto grał śwetnie, a jeszcze Savona łatał cały czas drużynę grając na nie swoich pozycjach).
Po oddaniu Savony zostajemy z: Bremerem,Gattim,Kalulu,Kellym,Ruganim i Cabalem. Czysto teoretycznie to wystarczająco zawodników ale dwóch z nich jest świeżo po zerwanych więzadłach a kolejny (Kalulu) jest kontuzjogenny, a Kelly to wstyd mówić bo on poziomem to jest max na jakąś Genoe i co gorsza będzie on podstawowym graczem na ten sezon
Jakbyśmy go sprzedali aby uzbierać na fajnego obrońcę to ja bym nie narzekał a wręcz skakał z radości, natomiast mi to pachnie jak zbieranie szekli na przepłaconego Kolo
Edit: Oczywiście żadnej opcji odkupu czy % z przyszłej sprzedaży pewnie też nie będziemy mieli bo po co?

Ogólnie pieniądze są niezłe i mógłbym taki transfer pochwalić ale nie w tych warunkach.
Savona nie dość że wychowanek to na pewno miał jeszcze margines potencjału (prawdą jest że nie grał świetnie, z drugiej strony to za Motty mało kto grał śwetnie, a jeszcze Savona łatał cały czas drużynę grając na nie swoich pozycjach).
Po oddaniu Savony zostajemy z: Bremerem,Gattim,Kalulu,Kellym,Ruganim i Cabalem. Czysto teoretycznie to wystarczająco zawodników ale dwóch z nich jest świeżo po zerwanych więzadłach a kolejny (Kalulu) jest kontuzjogenny, a Kelly to wstyd mówić bo on poziomem to jest max na jakąś Genoe i co gorsza będzie on podstawowym graczem na ten sezon

Jakbyśmy go sprzedali aby uzbierać na fajnego obrońcę to ja bym nie narzekał a wręcz skakał z radości, natomiast mi to pachnie jak zbieranie szekli na przepłaconego Kolo

Edit: Oczywiście żadnej opcji odkupu czy % z przyszłej sprzedaży pewnie też nie będziemy mieli bo po co?

- Mateys
- Juventino
- Podziekował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Mieliśmy w obronię bandę przeciętniaków, kilku połamańców i chłopaka z potencjałem.
Zostaliśmy już tylko z bandą przeciętniaków i połamańców.
W przyszłoroczne mercato żegnamy Yildiza, róbcie screeny.
Zostaliśmy już tylko z bandą przeciętniaków i połamańców.
W przyszłoroczne mercato żegnamy Yildiza, róbcie screeny.
- Szwamb
- Juventino
- Podziekował: 34 razy
- Otrzymał podziękowanie: 32 razy
Savona ma 22 lata i jeszcze (oczywiście) margines rozwoju, ale w przeciwieństwie do Huijseina nie widziałem w nim specjalnego talentu (ani do obrony, ani jakiejś wizji w ofensywie). Także te 15-20m E to bardzo bardzo dobra cena. Daję 10% szans na to, że się sprzeda kiedykolwiek za cenę x2.
polecam www.sokker.org

menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów

menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 94 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Savona wchodząc z Serie C do pierwszej drużyny jak grał na prawej obronie to bez kompleksów potrafił zneutralizować np. takiego Kvarę. Przeciwko City w LM też lipy nie było. Osobiście bym go zostawił zamiast robić plusvalenze.Szwamb pisze: ↑29 sierpnia 2025, 07:24 Savona ma 22 lata i jeszcze (oczywiście) margines rozwoju, ale w przeciwieństwie do Huijseina nie widziałem w nim specjalnego talentu (ani do obrony, ani jakiejś wizji w ofensywie). Także te 15-20m E to bardzo bardzo dobra cena. Daję 10% szans na to, że się sprzeda kiedykolwiek za cenę x2.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
Mimo wszystko na prawego się nie nadaje bo nie ma techniki na bycie nowoczesnym PO. W klubie który skupiony jest na defensywie oczywiście może dawać radę ale raczej nic lepszego go nie czeka, chyba że przesunie się do środka wtedy ma szansę zostać solidnym ŚO ale raczej nigdy nie będzie to poziom jaki chcielibyśmy mieć w Juve. Widzę w nim małą analogię do Ruganiego - mógłby być wiecznym 2 rezerwowym z małą pensją etc ale jeśli ktoś daje ci 18 czy ile tam za 2 rezerwowego to w naszej sytuacji po prostu sprzedajesz.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Mateys
- Juventino
- Podziekował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
A później co sezon-dwa kupujesz następnych rezerwowych, na gwałt, na wczoraj, za kilkanaście milionów.
Czyli mieliśmy rezerwowego, który na ten moment nie jest słabszy od Kelly'ego, Ruganiego, ani nie odstaje bardzo od Gattiego i Kalulu. Połamany Cabal do tej pory pokazał w klubie mniej niż Savona, a opieranie wszystkiego na Bremerze to strzał w stopę. Przypominam, że gramy trójką z tyłu.
Nie ma co tu racjonalizować - Juventus sprzedaje z pocałowaniem ręki każdego, za kogo wpłynie oferta mogąca zrobić dobrze księgom.