Serie A 24/25 (22): Napoli 2-1 JUVENTUS FC
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Mecz 22 kolejki Serie A 24/25:
Napoli - JUVENTUS FC
MIEJSCE:
Neapol / Włochy - Stadio Diego Armando Maradona (54 726)
CZAS:
25.01.2025 (sobota), godzina 18:00
O PRZECIWNIKU
LIGOWA FORMA U SIEBIE:
Zwycięstw: 8
Remisów: 0
Przegranych: 2
LIGOWA FORMA NA WYJEŹDZIE:
Zwycięstw: 8
Remisów: 2
Przegranych: 1
OSTATNIE MECZE

NAJLEPSZY STRZELEC – Romelu Lukaku

NAJLEPSZY ASYSTENT - Romelu Lukaku

JUVENTUS
LIGOWA FORMA U SIEBIE:
Zwycięstw: 4
Remisów: 7
Przegranych: 0
LIGOWA FORMA NA WYJEŹDZIE:
Zwycięstw: 4
Remisów: 6
Przegranych: 0
OSTATNIE MECZE

NAJLEPSZY STRZELEC - Dusan Vlahovic, Timothy Weah, Kenan Yildiz,

NAJLEPSZY ASYSTENT - Francisco Conceicao, Teun Koopmeiners Weston McKennie

PRZEWIDYWANE SKŁADY
JUVENTUS (4-2-3-1): Di Gregorio; Cambiaso, Gatti, Kalulu, Savona; Locatelli, Thuram/Douglas Luiz; Conceiçao, Koopmeiners, Yildiz; Vlahovic/Kolo Muani.
SYTUACJA W TABELI:

SĘDZIA: Chiffi D. (Ita)
Ostatni mecz z Napoli - ligowy remis 0:0
MECZ NA ŻYWO W TV
Eleven Sports 1
Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2025, 09:08 przez Sila Spokoju, łącznie zmieniany 1 raz.

- Oldfan
- Juventino
- Podziekował: 103 razy
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
2:1 dla Napoli i 1 porażka.
Swoją drogą zabawne że latami wyśmiewany Lukaku - tak dobrze sobie radzi. Jakiś czas temu nawet był pomysł chyba wymiany za Vlaho z dopłatą 30 baniek? Przydałby nam się taki napastnik, a i wtedy skrzydła i pomoc by mocno zyskały, bo co jak co ładnie tyra na kolegów. Robił to w Romie, a teraz w Napoli.
Swoją drogą zabawne że latami wyśmiewany Lukaku - tak dobrze sobie radzi. Jakiś czas temu nawet był pomysł chyba wymiany za Vlaho z dopłatą 30 baniek? Przydałby nam się taki napastnik, a i wtedy skrzydła i pomoc by mocno zyskały, bo co jak co ładnie tyra na kolegów. Robił to w Romie, a teraz w Napoli.
- Maplu90
- Juventino
- Podziekował: 138 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Kolejny ciezki mecz przed nami. Widząc jak Juve wyglądało w meczu z Bruggia gdzie biegali jakby mieli co najmniej 5kg więcej nie jestem optymistą. Tym bardziej że naplety miały praktycznie cały tydzień na regenerację. Do tego dochodzi burdel w zarządzaniu Juventusem i ciągłe plotki o odejściach co na pewno nie wpłynie pozytywnie na mental zespołu. Juve zmierzy się z druzyna którą nie była na żadnym superpucharze w Arabii, nie gra w Europejskich pucharach i powoli sobie pyka pod wodzą Conte w SerieA.
Chciałbym się mylić ale czuję że to będzie katastrofa. Pewnie będziemy posiadali częściej piłkę. Ale będzie to niechlujna gra z czego korzystać będzie Napoli majac w ataku Lukaku.
Może nawet uda nam się jakimś cudem strzelić jako pierwsi bramkę ale potem nastąpi to co w większości spotkań i nas naplety dojadą. Tak jak piszesz chciałbym się mylić i to tylko moje przeczucia, wiadomo ... fino alla fine!
Chciałbym się mylić ale czuję że to będzie katastrofa. Pewnie będziemy posiadali częściej piłkę. Ale będzie to niechlujna gra z czego korzystać będzie Napoli majac w ataku Lukaku.
Może nawet uda nam się jakimś cudem strzelić jako pierwsi bramkę ale potem nastąpi to co w większości spotkań i nas naplety dojadą. Tak jak piszesz chciałbym się mylić i to tylko moje przeczucia, wiadomo ... fino alla fine!
"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."

- Gontar
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Mam przeczucie, że będzie pierwsza porażka w sezonie. Od kilka lat napoli słabo nam leży, a Conte robi świetną robotę. Jestem ciekawy sytuacji Vlaho, bo awizowany w pierwszej 11 jest Kolo. Czy Motta faktycznie stwierdził, że Vlaho jest bez formy ( co by mnie zdziwiło, bo formy Koopa nie dostrzega), czy może jednak coś jest na rzeczy z tymi konfliktami między niektórymi piłkarzami a Mottą.
Fino alla Fine
- Maplu90
- Juventino
https://www.tuttosport.com/news/calcio/ ... _vlahovic_Gontar pisze: ↑24 stycznia 2025, 18:04 Mam przeczucie, że będzie pierwsza porażka w sezonie. Od kilka lat napoli słabo nam leży, a Conte robi świetną robotę. Jestem ciekawy sytuacji Vlaho, bo awizowany w pierwszej 11 jest Kolo. Czy Motta faktycznie stwierdził, że Vlaho jest bez formy ( co by mnie zdziwiło, bo formy Koopa nie dostrzega), czy może jednak coś jest na rzeczy z tymi konfliktami między niektórymi piłkarzami a Mottą.
Z tego co tlumacz mi zarzucił to nic o braku formy nie powiedział, jedynie że Dusan wraca po kontuzji. Myślę że na pewno sytuacja jest napięta jak baranie jaja. Dusan chce grać i zarabiać, Juve nie godzi się na jego warunki, więc Dusan gra jakieś ogony a Motta mowi o powrocie po kontuzji. Błędne koło które napędza się samo.
Z ciekawostek, ostatnio z napletami wygraliśmy (u nich) w 2019roku z Cristiano, Mandzukicem, Matuidim, Canem, Chiellinim i Bonuccim w skladzie.

- Sila Spokoju
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Spokojnie, będzie 1:1
Thiago Remis Motta będzie mógł ten mecz wygrać, ale jednak zagra sobie Calme.

- Marcin890124
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 45 razy
Od kilku dni bawię się w zakłady bukmacherskie i dosłownie wszystko się cofa. Co postawie to zawsze coś braknie - jednego gola albo jednego rzutu rożnego itd. Mój wniosek na ten mecz jest prosty- stawiam 100zl na 1X czyli Napoli lub remis co dałoby wygraną 110zl i nie ma siły żeby Juventus tego nie wygrał.
- Distant Dreamer
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 80 razy
Randal z debiutem i asystą
Obstawiam kolejny remis albo porażkę pokroju słynnego Maksiowego 5:1

- Mateys
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 28 razy
Potężny remis wisi w powietrzu. Śrubujmy ten rekord. Skoro już pobiliśmy większość rekordów Serie A, nie bierzmy jeńców i w tej materii.
PS. Aczkolwiek utarcie nosa primadonnie z ławki trenerskiej Napoli, będzie smakowało.
PPS. W zasadzie obstawienie czegokolwiek związanego z Juve w tym sezonie to loteria większa niż EuroJackpot - możemy to wygrać ze 2:0, możemy zremisować 0:0, możemy zremisować 3:3 (wcześniej przegrywając (1:3), możemy też przerżnąć z 4:0. Niech się dzieje wola nieba.
PS. Aczkolwiek utarcie nosa primadonnie z ławki trenerskiej Napoli, będzie smakowało.
PPS. W zasadzie obstawienie czegokolwiek związanego z Juve w tym sezonie to loteria większa niż EuroJackpot - możemy to wygrać ze 2:0, możemy zremisować 0:0, możemy zremisować 3:3 (wcześniej przegrywając (1:3), możemy też przerżnąć z 4:0. Niech się dzieje wola nieba.
Łudze się, że napastnik potrafiący opanować piłkę był tym, czego brakowało w układance Motty, do tego żeby ta gra się lepiej zazębiała, a tym samym do lepszych wyników. Zacznijmy w końcu seryjnie wygrywać.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Marcin890124
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 45 razy
Postawiłem na Napoli z podpórką
Ostatnie 5 spotkań w Neapolu Juve przegrało
Wszystko mówi że dziś wygramy.
Ostatnie 5 spotkań w Neapolu Juve przegrało
Wszystko mówi że dziś wygramy.
- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Patrząc na prognozowany skład to wygląda to tak raczej docelowo. Oczywiście wymieniłbym tu Koopa na Luiza, ale nie sądzę aby zrobił to Motta.
Nie ukrywam że też liczę ze z Muanim cała gra ofensywna będzie lepsza choć absolutnie nie zakładam że Francuz zacznie ładować bramkę za bramką.
Nie ukrywam że też liczę ze z Muanim cała gra ofensywna będzie lepsza choć absolutnie nie zakładam że Francuz zacznie ładować bramkę za bramką.
- Maplu90
- Juventino
Distant Dreamer pisze: ↑25 stycznia 2025, 12:18 Randal z debiutem i asystą![]()
![]()
No nie, no ku***a nie, dalej Koop na tej 10tce? Uparty jak osioł ten Motta...