Serie A 24/25 (22): Napoli 2-1 JUVENTUS FC
- Sila Spokoju
- Juventino

- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 67 razy

Mecz 22 kolejki Serie A 24/25:
Napoli - JUVENTUS FC
MIEJSCE:
Neapol / Włochy - Stadio Diego Armando Maradona (54 726)
CZAS:
25.01.2025 (sobota), godzina 18:00
O PRZECIWNIKU
LIGOWA FORMA U SIEBIE:
Zwycięstw: 8
Remisów: 0
Przegranych: 2
LIGOWA FORMA NA WYJEŹDZIE:
Zwycięstw: 8
Remisów: 2
Przegranych: 1
OSTATNIE MECZE

NAJLEPSZY STRZELEC – Romelu Lukaku
- 8 bramek w SerieA NAJLEPSZY ASYSTENT - Romelu Lukaku
- 6 asyst w SerieA JUVENTUS
LIGOWA FORMA U SIEBIE:
Zwycięstw: 4
Remisów: 7
Przegranych: 0
LIGOWA FORMA NA WYJEŹDZIE:
Zwycięstw: 4
Remisów: 6
Przegranych: 0
OSTATNIE MECZE

NAJLEPSZY STRZELEC - Dusan Vlahovic, Timothy Weah, Kenan Yildiz,
- 7 bramek w SerieA, 4 bramki w LM
- 4 bramki w SerieA
- 4 bramki w SerieA, 1 bramka w LMNAJLEPSZY ASYSTENT - Francisco Conceicao, Teun Koopmeiners Weston McKennie
- 3 asysty w SerieA
- 3 asysty w SerieA
- 3 asysty w SerieA PRZEWIDYWANE SKŁADY
JUVENTUS (4-2-3-1): Di Gregorio; Cambiaso, Gatti, Kalulu, Savona; Locatelli, Thuram/Douglas Luiz; Conceiçao, Koopmeiners, Yildiz; Vlahovic/Kolo Muani.
SYTUACJA W TABELI:

SĘDZIA: Chiffi D. (Ita)
Ostatni mecz z Napoli - ligowy remis 0:0
MECZ NA ŻYWO W TV
Eleven Sports 1
Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2025, 09:08 przez Sila Spokoju, łącznie zmieniany 1 raz.
“Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku…“ - MAX ALLEGRI

- Oldfan
Swoją drogą zabawne że latami wyśmiewany Lukaku - tak dobrze sobie radzi. Jakiś czas temu nawet był pomysł chyba wymiany za Vlaho z dopłatą 30 baniek? Przydałby nam się taki napastnik, a i wtedy skrzydła i pomoc by mocno zyskały, bo co jak co ładnie tyra na kolegów. Robił to w Romie, a teraz w Napoli.
Swoją drogą zabawne że latami wyśmiewany Lukaku - tak dobrze sobie radzi. Jakiś czas temu nawet był pomysł chyba wymiany za Vlaho z dopłatą 30 baniek? Przydałby nam się taki napastnik, a i wtedy skrzydła i pomoc by mocno zyskały, bo co jak co ładnie tyra na kolegów. Robił to w Romie, a teraz w Napoli.
- Maplu90
- Juventino

- Podziekował: 155 razy
- Otrzymał podziękowanie: 16 razy
Kolejny ciezki mecz przed nami. Widząc jak Juve wyglądało w meczu z Bruggia gdzie biegali jakby mieli co najmniej 5kg więcej nie jestem optymistą. Tym bardziej że naplety miały praktycznie cały tydzień na regenerację. Do tego dochodzi burdel w zarządzaniu Juventusem i ciągłe plotki o odejściach co na pewno nie wpłynie pozytywnie na mental zespołu. Juve zmierzy się z druzyna którą nie była na żadnym superpucharze w Arabii, nie gra w Europejskich pucharach i powoli sobie pyka pod wodzą Conte w SerieA.
Chciałbym się mylić ale czuję że to będzie katastrofa. Pewnie będziemy posiadali częściej piłkę. Ale będzie to niechlujna gra z czego korzystać będzie Napoli majac w ataku Lukaku.
Może nawet uda nam się jakimś cudem strzelić jako pierwsi bramkę ale potem nastąpi to co w większości spotkań i nas naplety dojadą. Tak jak piszesz chciałbym się mylić i to tylko moje przeczucia, wiadomo ... fino alla fine!
Chciałbym się mylić ale czuję że to będzie katastrofa. Pewnie będziemy posiadali częściej piłkę. Ale będzie to niechlujna gra z czego korzystać będzie Napoli majac w ataku Lukaku.
Może nawet uda nam się jakimś cudem strzelić jako pierwsi bramkę ale potem nastąpi to co w większości spotkań i nas naplety dojadą. Tak jak piszesz chciałbym się mylić i to tylko moje przeczucia, wiadomo ... fino alla fine!
"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."

- Gontar
- Juventino

- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Mam przeczucie, że będzie pierwsza porażka w sezonie. Od kilka lat napoli słabo nam leży, a Conte robi świetną robotę. Jestem ciekawy sytuacji Vlaho, bo awizowany w pierwszej 11 jest Kolo. Czy Motta faktycznie stwierdził, że Vlaho jest bez formy ( co by mnie zdziwiło, bo formy Koopa nie dostrzega), czy może jednak coś jest na rzeczy z tymi konfliktami między niektórymi piłkarzami a Mottą.
Fino alla Fine
- Maplu90
- Juventino

https://www.tuttosport.com/news/calcio/ ... _vlahovic_Gontar pisze: ↑24 stycznia 2025, 18:04 Mam przeczucie, że będzie pierwsza porażka w sezonie. Od kilka lat napoli słabo nam leży, a Conte robi świetną robotę. Jestem ciekawy sytuacji Vlaho, bo awizowany w pierwszej 11 jest Kolo. Czy Motta faktycznie stwierdził, że Vlaho jest bez formy ( co by mnie zdziwiło, bo formy Koopa nie dostrzega), czy może jednak coś jest na rzeczy z tymi konfliktami między niektórymi piłkarzami a Mottą.
Z tego co tlumacz mi zarzucił to nic o braku formy nie powiedział, jedynie że Dusan wraca po kontuzji. Myślę że na pewno sytuacja jest napięta jak baranie jaja. Dusan chce grać i zarabiać, Juve nie godzi się na jego warunki, więc Dusan gra jakieś ogony a Motta mowi o powrocie po kontuzji. Błędne koło które napędza się samo.
Z ciekawostek, ostatnio z napletami wygraliśmy (u nich) w 2019roku z Cristiano, Mandzukicem, Matuidim, Canem, Chiellinim i Bonuccim w skladzie.

- Sila Spokoju
- Juventino

- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 67 razy
Spokojnie, będzie 1:1
Thiago Remis Motta będzie mógł ten mecz wygrać, ale jednak zagra sobie Calme.
“Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku…“ - MAX ALLEGRI

- Marcin890124
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 58 razy
Od kilku dni bawię się w zakłady bukmacherskie i dosłownie wszystko się cofa. Co postawie to zawsze coś braknie - jednego gola albo jednego rzutu rożnego itd. Mój wniosek na ten mecz jest prosty- stawiam 100zl na 1X czyli Napoli lub remis co dałoby wygraną 110zl i nie ma siły żeby Juventus tego nie wygrał.
- Distant Dreamer
- Juventino

- Podziekował: 44 razy
- Otrzymał podziękowanie: 180 razy
Randal z debiutem i asystą
Obstawiam kolejny remis albo porażkę pokroju słynnego Maksiowego 5:1

- Mateys
- Juventino

- Podziekował: 18 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Potężny remis wisi w powietrzu. Śrubujmy ten rekord. Skoro już pobiliśmy większość rekordów Serie A, nie bierzmy jeńców i w tej materii.
PS. Aczkolwiek utarcie nosa primadonnie z ławki trenerskiej Napoli, będzie smakowało.
PPS. W zasadzie obstawienie czegokolwiek związanego z Juve w tym sezonie to loteria większa niż EuroJackpot - możemy to wygrać ze 2:0, możemy zremisować 0:0, możemy zremisować 3:3 (wcześniej przegrywając (1:3), możemy też przerżnąć z 4:0. Niech się dzieje wola nieba.
PS. Aczkolwiek utarcie nosa primadonnie z ławki trenerskiej Napoli, będzie smakowało.
PPS. W zasadzie obstawienie czegokolwiek związanego z Juve w tym sezonie to loteria większa niż EuroJackpot - możemy to wygrać ze 2:0, możemy zremisować 0:0, możemy zremisować 3:3 (wcześniej przegrywając (1:3), możemy też przerżnąć z 4:0. Niech się dzieje wola nieba.
- fazzi
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Łudze się, że napastnik potrafiący opanować piłkę był tym, czego brakowało w układance Motty, do tego żeby ta gra się lepiej zazębiała, a tym samym do lepszych wyników. Zacznijmy w końcu seryjnie wygrywać.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Marcin890124
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 58 razy
Postawiłem na Napoli z podpórką
Ostatnie 5 spotkań w Neapolu Juve przegrało
Wszystko mówi że dziś wygramy.
Ostatnie 5 spotkań w Neapolu Juve przegrało
Wszystko mówi że dziś wygramy.
- Urbi27
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 36 razy
Patrząc na prognozowany skład to wygląda to tak raczej docelowo. Oczywiście wymieniłbym tu Koopa na Luiza, ale nie sądzę aby zrobił to Motta.
Nie ukrywam że też liczę ze z Muanim cała gra ofensywna będzie lepsza choć absolutnie nie zakładam że Francuz zacznie ładować bramkę za bramką.
Nie ukrywam że też liczę ze z Muanim cała gra ofensywna będzie lepsza choć absolutnie nie zakładam że Francuz zacznie ładować bramkę za bramką.
- Maplu90
- Juventino

Distant Dreamer pisze: ↑25 stycznia 2025, 12:18 Randal z debiutem i asystą![]()
![]()
No nie, no ku***a nie, dalej Koop na tej 10tce? Uparty jak osioł ten Motta...