Treze krytykuje Lippiego. Bedzie kara ??
- BIGGI
- Qualità Juventino
Rzym - David Trezeguet, francuski napastnik Juventusu Turyn, może się znaleźć w trudnej sytuacji po tym, jak pzwolił sobie na otwartą krytykę decyzji trenera Marcello Lippiego po meczu Serie A z AS Roma (2-2).
W 80. minucie spotkania trezeguet został zmieniony przez Lippiego, opiekun "Starej Damy" wpuścił na boisko za francuskiego napastnika obrońcę Alessandro Birindellego. W tym momencie Juventus jeszcze prowadził 2-1, Roma do remisu doprowadziła w 87. minucie (gol Jonathana Zebiny).
"Nie wiem, co się stało, ale to była nieprzemyślana decyzja. Moim zdaniem mielismy przewagę i spokojnie kontrolowaliśmy grę, trzeba było wpuścić trzeiego napastnika, a nie bronić przewagi. Wiadomo było, że Roma się odsłoni, bo będzie dążyć do wyrównania, to była doskonała okazja do wpuszczenia na plac gry zawodnika atakującego, dysponującego dużą szybkością, przydatna w kontratakach. Sam tez się znakomicie czułem, mogłem jeszcze dograć ten mecz do końca." - powiedział Trezeguet w rozmowie z dziennikarzem >>La Gazetta dello Sport<< Włoscy dziennikarze zastanawiają się teraz, ile od gry odpocznie Trezeguet, pomijając fakt, iż jest po meczu z Roma poobijany. Wszyscy zawodnicy Juventusu maja w kontraktach zapisane, że jakiekolwiek wypowiedzi krytyczne pod adresem członków klubu (piłkarzy, trenerów, członków władz) są zakazane pod groźbą zawieszenia, kar finansowych lub czasowego odsunięcia od drużyny.
Jeszcze brakuje zeby go zawiesili...ciekawe kim w ataku byśmy grali..
W 80. minucie spotkania trezeguet został zmieniony przez Lippiego, opiekun "Starej Damy" wpuścił na boisko za francuskiego napastnika obrońcę Alessandro Birindellego. W tym momencie Juventus jeszcze prowadził 2-1, Roma do remisu doprowadziła w 87. minucie (gol Jonathana Zebiny).
"Nie wiem, co się stało, ale to była nieprzemyślana decyzja. Moim zdaniem mielismy przewagę i spokojnie kontrolowaliśmy grę, trzeba było wpuścić trzeiego napastnika, a nie bronić przewagi. Wiadomo było, że Roma się odsłoni, bo będzie dążyć do wyrównania, to była doskonała okazja do wpuszczenia na plac gry zawodnika atakującego, dysponującego dużą szybkością, przydatna w kontratakach. Sam tez się znakomicie czułem, mogłem jeszcze dograć ten mecz do końca." - powiedział Trezeguet w rozmowie z dziennikarzem >>La Gazetta dello Sport<< Włoscy dziennikarze zastanawiają się teraz, ile od gry odpocznie Trezeguet, pomijając fakt, iż jest po meczu z Roma poobijany. Wszyscy zawodnicy Juventusu maja w kontraktach zapisane, że jakiekolwiek wypowiedzi krytyczne pod adresem członków klubu (piłkarzy, trenerów, członków władz) są zakazane pod groźbą zawieszenia, kar finansowych lub czasowego odsunięcia od drużyny.
Jeszcze brakuje zeby go zawiesili...ciekawe kim w ataku byśmy grali..
- RadeKas
- Juventino
Tak wszystko cacy, tylko nie wiem czy zauwazyles ze zostalo by nam 2 napastnikow w zespole. Zadnych zmiennikow. Dalej ci sie tak podoba :roll: :roll: :roll: :roll:Pavel pisze:A dlaczegoRadeKas pisze: Jakby to zrobili to by nam zostal Di Vaio z Miccolim, a to nie bylo by za dobrzeDi Vaio strzelił ostatnio 2 bramki, a Miccoli jest na pewno lepszy technicznie niż Treze
srali muszki będzie wiosna
- azuriana
- Juventino
A poza tym reszta sie kłóci.... :evil: :evil: :evil: żeby tylko nie zaczeli przegrywaćRadeKas pisze:Tak wszystko cacy, tylko nie wiem czy zauwazyles ze zostalo by nam 2 napastnikow w zespole. Zadnych zmiennikow. Dalej ci sie tak podoba :roll: :roll: :roll: :roll:Pavel pisze:A dlaczegoRadeKas pisze: Jakby to zrobili to by nam zostal Di Vaio z Miccolim, a to nie bylo by za dobrzeDi Vaio strzelił ostatnio 2 bramki, a Miccoli jest na pewno lepszy technicznie niż Treze
- Martin
- Juventino
No rzeczywiscie Lippi popelnil blad. Niepotrzebnie zaczelismy sie bronic, ale moze liczyl na nasze umiejetnosci. Przeliczyl sie. Z drugiej strony Trez nic wielkieog nie pokazal wiec niech sie nie pultaczy ze zszedl. Zagral cienko wiec na lawe!
Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
O masz. No proszę, po 1 Treze wcale go tak nieskrytykował, żeby go odsuwać od składu :? Lippi niemoże tego zrobić bo wtedy strzelimy sobie ,,samobója''. Mało, że Alex odpadł to i Treze jeszcze? O nie.
Aj muszę wam powiedzieć, że wszystko przed sezonem było OK. Najlepsza atmosfera i wogóle, 0 problemów. Teraz? Wszystko zaczeło się od afery z Davidsem i coś cały cza się wali
Wierzę, że szybko te sprawy skączą się szczęśliwie dla nas.
Aj muszę wam powiedzieć, że wszystko przed sezonem było OK. Najlepsza atmosfera i wogóle, 0 problemów. Teraz? Wszystko zaczeło się od afery z Davidsem i coś cały cza się wali

- Del
- Juventino
Robią z kilku zdań aferę, może i Treze miał rację...Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:O masz. No proszę, po 1 Treze wcale go tak nieskrytykował, żeby go odsuwać od składu :? Lippi niemoże tego zrobić bo wtedy strzelimy sobie ,,samobója''. Mało, że Alex odpadł to i Treze jeszcze? O nie.
Aj muszę wam powiedzieć, że wszystko przed sezonem było OK. Najlepsza atmosfera i wogóle, 0 problemów. Teraz? Wszystko zaczeło się od afery z Davidsem i coś cały cza się waliWierzę, że szybko te sprawy skączą się szczęśliwie dla nas.
- Ironek
- Juventino
Moim zdaniem Treze na rację, niepotrzebnie się broniliśmy całą drugą połowę. Moim zdaniem to bez sensu, taka drużyna jak JUVE nie powinna tyle czasu się bronić. Mam nadzieję, że go nie odsuną od drużyny bo to by była duża strata.
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Lippi to super trener ale mnie się wydaje że David miał rację po co oni się bronili???
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero