Treze krytykuje Lippiego. Bedzie kara ??

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2003, 19:09

Rzym - David Trezeguet, francuski napastnik Juventusu Turyn, może się znaleźć w trudnej sytuacji po tym, jak pzwolił sobie na otwartą krytykę decyzji trenera Marcello Lippiego po meczu Serie A z AS Roma (2-2).
W 80. minucie spotkania trezeguet został zmieniony przez Lippiego, opiekun "Starej Damy" wpuścił na boisko za francuskiego napastnika obrońcę Alessandro Birindellego. W tym momencie Juventus jeszcze prowadził 2-1, Roma do remisu doprowadziła w 87. minucie (gol Jonathana Zebiny).
"Nie wiem, co się stało, ale to była nieprzemyślana decyzja. Moim zdaniem mielismy przewagę i spokojnie kontrolowaliśmy grę, trzeba było wpuścić trzeiego napastnika, a nie bronić przewagi. Wiadomo było, że Roma się odsłoni, bo będzie dążyć do wyrównania, to była doskonała okazja do wpuszczenia na plac gry zawodnika atakującego, dysponującego dużą szybkością, przydatna w kontratakach. Sam tez się znakomicie czułem, mogłem jeszcze dograć ten mecz do końca." - powiedział Trezeguet w rozmowie z dziennikarzem >>La Gazetta dello Sport<< Włoscy dziennikarze zastanawiają się teraz, ile od gry odpocznie Trezeguet, pomijając fakt, iż jest po meczu z Roma poobijany. Wszyscy zawodnicy Juventusu maja w kontraktach zapisane, że jakiekolwiek wypowiedzi krytyczne pod adresem członków klubu (piłkarzy, trenerów, członków władz) są zakazane pod groźbą zawieszenia, kar finansowych lub czasowego odsunięcia od drużyny.

Jeszcze brakuje zeby go zawiesili...ciekawe kim w ataku byśmy grali..

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2003, 19:14

nie wiem o co sie kłóci !!! przeciez gral prawie cały mecz !!! inni zchodza szybciej i nie maja pretensji !!! :evil:

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
RadeKas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2003, 19:22

Heh, nie odsunal go napewno. Jakby to zrobili to by nam zostal Di Vaio z Miccolim, a to nie bylo by za dobrze :P. Co najwyzej dostanie kare finansowa.

srali muszki będzie wiosna
juve21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2003, 19:22

Właśnie,o co mu chodzi. Nie pokazął nic wielkiego więc zszedł. Lippi wie co robi ,choć nie podobało mi się że Juve broniło się w drugiej połowie.

Zawsze i wszędzie Juve w moim sercu będzie
Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2003, 19:38

ajajajaaj. Nie może dochodzić do takich spięć. To źle wpływa na morale klubu. Mam nadzieje że sprawa zostanie szybko wyjaśniona.

Pavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2003, 19:44

RadeKas pisze: Jakby to zrobili to by nam zostal Di Vaio z Miccolim, a to nie bylo by za dobrze :P
A dlaczego :?: Di Vaio strzelił ostatnio 2 bramki, a Miccoli jest na pewno lepszy technicznie niż Treze

RadeKas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2003, 19:46

Pavel pisze:
RadeKas pisze: Jakby to zrobili to by nam zostal Di Vaio z Miccolim, a to nie bylo by za dobrze :P
A dlaczego :?: Di Vaio strzelił ostatnio 2 bramki, a Miccoli jest na pewno lepszy technicznie niż Treze
Tak wszystko cacy, tylko nie wiem czy zauwazyles ze zostalo by nam 2 napastnikow w zespole. Zadnych zmiennikow. Dalej ci sie tak podoba :roll: :roll: :roll: :roll:

srali muszki będzie wiosna
azuriana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2003, 19:49

RadeKas pisze:
Pavel pisze:
Tak wszystko cacy, tylko nie wiem czy zauwazyles ze zostalo by nam 2 napastnikow w zespole. Zadnych zmiennikow. Dalej ci sie tak podoba :roll: :roll: :roll: :roll:
A poza tym reszta sie kłóci.... :evil: :evil: :evil: żeby tylko nie zaczeli przegrywać :cry:

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2003, 19:55

No rzeczywiscie Lippi popelnil blad. Niepotrzebnie zaczelismy sie bronic, ale moze liczyl na nasze umiejetnosci. Przeliczyl sie. Z drugiej strony Trez nic wielkieog nie pokazal wiec niech sie nie pultaczy ze zszedl. Zagral cienko wiec na lawe!

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 23 września 2003, 19:55

O masz. No proszę, po 1 Treze wcale go tak nieskrytykował, żeby go odsuwać od składu :? Lippi niemoże tego zrobić bo wtedy strzelimy sobie ,,samobója''. Mało, że Alex odpadł to i Treze jeszcze? O nie.
Aj muszę wam powiedzieć, że wszystko przed sezonem było OK. Najlepsza atmosfera i wogóle, 0 problemów. Teraz? Wszystko zaczeło się od afery z Davidsem i coś cały cza się wali :cry: Wierzę, że szybko te sprawy skączą się szczęśliwie dla nas.

Obrazek
Del

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2003, 19:58

Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:O masz. No proszę, po 1 Treze wcale go tak nieskrytykował, żeby go odsuwać od składu :? Lippi niemoże tego zrobić bo wtedy strzelimy sobie ,,samobója''. Mało, że Alex odpadł to i Treze jeszcze? O nie.
Aj muszę wam powiedzieć, że wszystko przed sezonem było OK. Najlepsza atmosfera i wogóle, 0 problemów. Teraz? Wszystko zaczeło się od afery z Davidsem i coś cały cza się wali :cry: Wierzę, że szybko te sprawy skączą się szczęśliwie dla nas.
Robią z kilku zdań aferę, może i Treze miał rację...

Ironek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2003, 20:17

Moim zdaniem Treze na rację, niepotrzebnie się broniliśmy całą drugą połowę. Moim zdaniem to bez sensu, taka drużyna jak JUVE nie powinna tyle czasu się bronić. Mam nadzieję, że go nie odsuną od drużyny bo to by była duża strata.

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2003, 20:20

Lippi to super trener ale mnie się wydaje że David miał rację po co oni się bronili???

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 23 września 2003, 20:41

jak im dobrze szło to poco zmieniał skaład

DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2003, 21:08

Nie powienien tego mówić, mimo, że może i miał troche racji :roll: Ale włoski futbol już ma to do Siebie... Lepiej bronić niż dobić, co wychodzi im z przeróżnymi skutkami :?

ODPOWIEDZ