Juventus - Roma 2-2

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2003, 22:28

No i skończyło się. Wynik nie jest zły. Remis z pretendentem do scudetto można uznać za dobry rezultat. Szkoda tylko, że straciliśmy w ostatnich minutach. Z drugiej strony dobrze, że w ostatniej akcji meczu Buffon wybronił akcję sam na sam z Tottim. Jutro obejrze najprawdopodobniej mecz na VHS to bede mógł napisac coś więcej. Na pewno nie za dobrze jest z obroną, bo do Buffona chyba nie można mieć zarzutów. Tracimy 5 bramkę w 4 meczu.

juve21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2003, 22:31

Jestem podlamany. Nie dość że stracilismy bramke w 88 min, to jeszce mogliśmy przegrać bo Totti nie strzelil sam na sam.W dodatku Alex wypadł z powodu kontuzji. Ech ide spać bo nie jestem w stanie teraz normalnie myśleć.

Zawsze i wszędzie Juve w moim sercu będzie
BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2003, 22:32

Nie dośc ze jak zwykle strata bramki w końcówce to jeszcze Alex musiał zejsc w 15 minucie. Wkurza mnie to i irytuje...... :x

Ironek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2003, 22:33

Qrde a było tak dobrze. Po co oni się zaczęli bronić w drugiej połowie??
Ja tego nie kumam, taka drużyna jak JUVE nie powianna się bronić przey jednobramkowym prowadzeniu. :(

swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2003, 22:35

Mam wrażenie że Roma grała bardzo brutalnie. Mam rację? Del Piero, kilka żółtych kartek, no i Legro zwijający się z bólu gdy Totti szedł sam na Buffona...

Obrazek
Juverulez!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2003, 22:35

Ale kiła, szkoda ze tylko 2-2, no pech po prostu :( Oby Dp nie miał pwoaznej kontuzji!

Obrazek
DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2003, 22:41

Marcin-IRONEK pisze:Qrde a było tak dobrze. Po co oni się zaczęli bronić w drugiej połowie??
Ja tego nie kumam, taka drużyna jak JUVE nie powianna się bronić przey jednobramkowym prowadzeniu. :(
Może nie mieli innego wyjścia?? Może Roma grała tak dobrze, że Juventus nie potrafił się nie bronić? Coś w tym jest, że w meczach na szczycie prawie zawsze padają bramki w ostatnich minutach. Myślałem, że coś się zmieniło, przede wszystkim jak widziałem spokojną grę Juve w końcówce meczu z Chevio również przy stanie 2-1 dla nas. No ale Chevio to nie Roma. Szkoda, duża szkoda. Mogliśmy zdobyć nie tylko punktową, ale i psychiczną przewagę nad innymi drużynami rywalizującymi o scudetto.

Nie mniej jednak, reszta zagrała dla nas i to my mamy przewagę. Juve ma 7 pkt, tyle samo co Roma, Parma, Milan i Inter , ale my mamy już za sobą cieżkie mecze z Chevio i Romą.

Martwi kontuzja Alexa. Podobno ma jakiś problem z kostką. Oby to nie była jakaś groźna kontuzja. Dobrze, że w środe nie gra LM.

Seiru

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2003, 22:41

Oh..... Jestem rozczarowany bramka w ostatnich minutach, a i tak powinniśmy całować Buffona po rękawicach......
Nasza obrona na papierze wygląda znakomicie, ale w praktyce jest coraz gorzej.....Jak tak dalej pójdzie to o CL bedzie ciężko :( :cry:

non mollare mai
Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2003, 22:45

W sumie dobrze że remis. Mnie najbardziej martwi kontuzja Alexa. I nienajlepsza dyspozycja naszej obrony. Oby na następne mecze sie bardziej sprężyli. Ale niezmierni cieszy fakt że milan i inter zremisowali swoje mecze:):)

Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2003, 22:51

Jestem krótko mówiąc w******a na maxa :evil:
To co sie działo w drugiej połowie to paranoja! Druga linia siadła kompletnie! Davids NIC nie grał! Jeszcze tak beznadziejnego meczu w jego wykonaniu nie widziałam! :evil: Kręcił sie jak gówno w przeręblu i nic z tego nie wynikało. Zero kontrastów, zero przechwytów..numerek z okularkami na boisku :evil:
To samo Treze... a w ogóle grał dzisiaj??
Jeszcze żeby było mało to nic nie pilnowali Tottiego :evil:
Jedyne co mnie cieszy to, to że Di Vaio w końcu sie zblokował, nieźle jak zwykle Appiah i Nedved, Camoranesi też ładnie.. Zambrotta tym razem miał troche problemów, Roma zbyt często dostawała sie pod bramke atakując z prawej strony.
No i znowu Chivu ....chyba nie przeżyje tego , że trafił do Romy...

zIzKaCz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2003, 22:52

Ten wynik to nie jest realne odzwierciedlenie siły Juve, z pewnoscia powinnismy ten mecz wygrac, ale nie to jak na razie jest najwazniejsze.
Tak jak wielu strasznie zmartwila mnie kontuzja Del Piero, kazdy z nas przeciez pamieta jak poltora roku pauzowal wlasnie przez kontuzje, miejmy nadzieje ze wszystko skonczy sie dobrze, w przeciwnym razie Lippi moze miec powazne klopoty ze sklompletowaniem skladu, ktory moze walczyc rowno zarowno w Lidze Mistrzow jak i w Serie A

swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2003, 22:56

Właśnie widziałem na Rai Due obie bramki dla Romy. Przy pierwszej piłka poszła nad murem, ale zanim weszła do siatki, odbiła się kozłem. Hmm... Buffon mógł do tego zdążyć, szansa była, ale i tak winić go nie można. Druga bramka... żal patrzeć, taka bezsensowna. Piłka wybita przed szesnastkę, Zebina dopada i strzela. Buffon zasłonięty przez kilkunastu piłkarzy, a swoją drogą wielki fart Zebiny, że ta piłka znlazła lukę wśród tego ludu w polu karnym.

Obrazek
Pavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2003, 23:14

No cóż, zdarza się... Czasami wielkie drużyny grają przeciętne mecze.Pocieszeniem może być fakt, że Juve grając przeciętny mecz potrafiło zremisować z Romą :(

livinglegend

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2003, 23:50

Powoli mecze z Romą nabierają takiego charakteru jak derby wielkich druzyn, a moze nawet juz nabraly... 2:2 to nie jest tragedia, szkoda bo szkoda, ale kiedy 2 lata temu przegralismy u siebie 0:2 to potrafilismy wygrac lige i to w jakim stylu... jest polowa wrzesnia, wszystko przed nami

Del

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2003, 23:56

Zdołowało mnie to, mieliśmy ten mecz wygrać i zająć fotel ligera a tu taki kiks. Nic by się nie stało gdyby to był remis na Stadio Olimpico ale na Delle Alpi... i to mnie właśnie wqrza.

Zablokowany