co myślicie o wzmocnieniach(?) wisły??

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2003, 11:17

Bogdan Basałaj, prezes Wisły Kraków SSA, w wywiadzie dla "Życia Warszawy" zapewnił, że fakt, iż Wisła nie awansowała do Ligi Mistrzów nie wpłynie na budżet tego klubu.
"Jesteśmy klubem wiarygodnym, wypłacalnym. Dziennikarze zarzucali nam, że nie sprowadziliśmy nowych gwiazd. Gdybyśmy to zrobili, powstałaby dziura w budżecie. To nie w naszym stylu. Odejście najlepszych piłkarzy? Kuźba chciał pieniędzy, jakich nie byliśmy w stanie zapłacić. Kosowski zarabia w Kaiserslautern dziesięć razy więcej. Jesteśmy w takim miejscu, a nie innym. Na dodatek zabrakło nam szczęścia. Kto mógł przewidzieć kontuzje Głowackiego, Cantoro, bunt Uche? Najbardziej bolą mnie opinie, że działaczom Wisły nie zależało na awansie" - powiedział Basałaj.
Zapytany o to, czy Wisła planuje jakieś wzmocnienia, odparł: "Pozyskaliśmy już utalentowanego Martinsa Ekwueme. W ciągu najbliższych dwóch dni podpiszemy kontrakty z dwoma innymi zawodnikami. Młodzieżowcem z zagranicy i znanym polskim piłkarzem. Nie chcę zdradzać szczegółów".

Czy myślicie że ze wzmocnieniami Wsiła ma szanse na udział w LM w przyszłym sezonie??????Ja myśle że tak, chociaż bez wzmocnień ale z tamtym składem z zeszłego sezonu Wisła pokonałaby Anderlecht
:lol:

ToMeK

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2003, 12:05

Ja mysle ze Wisla nie bedzie w stanie awansowac za rok do ligi mistrzow, chyba ze wladze sprowadza uzdolnionych mlodych pilkarzy ... w takim skladzie (wedlug mnie;kazdy moze myslec inaczej)Wisla nie bedzie w stanie pokonac czolowych zespolow z Europy...

RUDI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2003, 12:14

ToMeK pisze:Ja mysle ze Wisla nie bedzie w stanie awansowac za rok do ligi mistrzow, chyba ze wladze sprowadza uzdolnionych mlodych pilkarzy ... w takim skladzie (wedlug mnie;kazdy moze myslec inaczej)Wisla nie bedzie w stanie pokonac czolowych zespolow z Europy...
No sprowadzaja juz mlodych utalentowanych ale narazie sa to chlopcy ktorzy maja mniej niz 20 lat wiec na ich rozwoj bedzie trzeba troche poczekac

FORZA JUVE
PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2003, 12:23

a ja mysle ze nie bedzie w stanie awansowac jak oni nie moga w pilke trafic albo podac celnie z pierwszej pilki to byle jaka druzyna nawet najslabsza z ligi mistrzow ktora sie dostanie do LM pokona wisle wiec ja jestem za tym zeby kupowali pilkarzy z jakis zagranicznych lig !!!!! a nie mlodych utalentowanych !!

JuveQL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2003, 12:39

Jakos nie bardzo wierze w te wzmocnienia. Moim zdaniem za rok znow bedziemy musieli zadawolic sie Pucharem UEFA :cry: :cry: :cry:

Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2003, 12:54

Moim zdaniem wiśle nawet sam Del Piero by nie pomógł!! najlepiej sprowadzić doświadczonych piłkarzy z niemiec lub francji, a ci piłkarze nie są bardzo drodzy.Przydałby nam sie jakiś porządny zawodnik typu.Brdarić lub piłkarze do nigo podobni, ale wkużyły mnie też te odejścia a najbardziej Uche (i tych jego pieniędzy) kużba, też pieniądze, to samo z Kosowskim fakt, że zarabiają grubą forse, ale nie grają w podstawowym składzie.Mi sie jednak wydaje że wrócą do polski tak jak "Świerszczu czy "kryszał", tylko że wrócą wypompowani i nikt ich nie bedzie chciał przyjąć, no może 5 liga!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

RadeKas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2003, 14:12

Może mi sie zdaje, ale jest już chyba z miesiąc za późno na wzmocnienia :roll: A w przyszłym roku to sie zobaczy, bo najpierw Wisła musi wywalczyć mistrzostwo Polski, co łatwe nie będzie.

srali muszki będzie wiosna
BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2003, 14:26

Kurde, rozwalili druzyne i koniec. Jak sie nie wzmocnią poważnie to nic z tego dobrego nie wyjdzie !!

fanka-juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2003, 13:51

mimo tego ze pilkarze ktorzy do Wisły przyszli w przerwie letniej nie sa jakims nadzwyczajnymi wzmocnieniami i napewno nie zastapia Kosy i Kuźby to mimo to mysle ze za pare meczow juz powinno byc wszytko oki i nikt nie bedzie juz pamietal ze kiedys gral tu kosa(czego jednak nie zycze bo jest to wspanialy(był?) pilkarz przynajmniej w wiśle) oby tak bylo...

FORZA JUVE !!!
TREZEGUET IS THE BEST !!!
MatJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 września 2003, 14:05

Takie są polskie realia i w pełni zgadzam sie z polityką transferową Wisły. To bardzo dobrze że kupują młodych, dobrze zapowiadających się piłkarzy bo z nich mogą mieć kiedyś pożytek np: Uche, chociaż sąprzypadki buntu i ich nie d się przewidzieć. Co pokazuje jak trudno jest polskim klubom utrzymac silny skład. Ale wierze w Wisłe, bo trenuje ich Kasperczak i w ich grze w każdym meczu widac jakis pomysł, plan, myśl, zgranie, czego niestety brakuje w reprezentacji Polski. Janas jest wg. mnie wypalony i powinien go ktos zmienic: Henio albo Jurek.

BianconeriFan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 września 2003, 16:17

Ostatnio Wisła wzmocniła się o trzech nowych czarnoskórych piłkarzy - jednym z nich jest "Ładzia"... nie są to piorunujące wmocnienia, ale zawsze to coś...

Swoją drogą wszystko w Polsce musi być do d.... Jak Legia grała w LM, wyprzedali najlepszych, jak Wisła grała w Pucharze UEFA, to potem trzeba bylo pół składu sprzedać, kupić 2-3 nowych (gorszych) i walczyć o LM...
PARANOJA...

kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 09 września 2003, 16:39

Pomocnik Elijah Babatunde i napastnik Akanni Wasiu to kolejni kandydaci na wiślaków.
Wisła rozesłała wici do zagranicznych menedżerów, aby ci poszukiwali napastnika i prawego pomocnika.

Już w najbliższych dniach do Krakowa przyjadą Nigeryjczycy: Elijah Babatunde i Akanni Wasiu. Obydwu planował sprowadzić do Widzewa trener Franciszek Smuda, ale nie zdążył, bo został zwolniony. Babatunde wkrótce skończy 23 lata, ma 185 cm wzrostu i może zastąpić Kalu Uche na prawym skrzydle. Wasiu ma dopiero 19 lat, jest napastnikiem reprezentacji olimpijskiej Nigerii. Wasiu i Babatunde występują w pierwszoligowym klubie FC Nitel Lagos.

Wisła postarała się też o wizę dla kolejnego ofensywnego Nigeryjczyka Ibezima Osujla. Wszyscy piłkarze będą testowani i jeśli przypadną do gustu Henrykowi Kasperczakowi, to w przerwie zimowej może dojść do kolejnych transferów.

Johnny777

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2003, 00:43

Czy Wisła za rok ma szanse na LM z takim składem?....Cóż...a czy Wisła będzie miała szanse z tym składem na mistrza w tym sezonie???

ODPOWIEDZ