Serie A 14/15 (29): JUVENTUS 2-0 Empoli
- pumex
- Juventino

Mecz 29. kolejki Serie A 14/15: JUVENTUS - Empoli
Czas:
04.04.2015 (sobota), godzina 21:00
Pozostało:

Miejsce:
Turyn - Juventus Stadium (41 254)
O przeciwniku:
Rok założenia: 1920
Barwy: Niebieskie
Przydomek: Azzurri
Prezes: Fabrizio Corsi
Dyrektor sportowy: Marcello Carli
Menedżer: Maurizio Sarri
Oficjalna strona Empoli FC
Ligowa forma na wyjeździe:
Zwycięstw: 1
Remisów: 9
Przegranych: 3
Ligowa forma u siebie:
Zwycięstw: 5
Remisów: 6
Przegranych: 4
Ostatnie mecze:
(22.03.2015) – Empoli 3:1 Sassuolo (Serie A)
(14.03.2015) – Cagliari 1:1 Empoli (Serie A)
(08.03.2015) – Empoli 1:1 Genoa (Serie A)
(01.03.2015) – Palermo 0:0 Empoli (Serie A)
(22.02.2015) – Empoli 3:0 Chievo (Serie A)
Najlepszy strzelec:
Massimo Maccarone (7 goli w Serie A)

Najlepszy asystent:
Mirko Valdifiori (6 asyst w Serie A), Massimo Maccarone (5 asyst w Serie A)

Aktualna sytuacja w tabeli Serie A:

JUVENTUS:
Ligowa forma u siebie:
Zwycięstw: 12
Remisów: 2
Przegranych: 0
Ligowa forma na wyjeździe:
Zwycięstw: 8
Remisów: 5
Przegranych: 1
Ostatnie mecze:
(22.03.2015) – JUVENTUS 1:0 Genoa (Serie A)
(18.03.2015) – Borussia 0:3 JUVENTUS (Champions League)
(14.03.2015) – Palermo 0:1 JUVENTUS (Serie A)
(09.03.2015) – JUVENTUS 1:0 Sassuolo (Serie A)
(05.03.2015) – JUVENTUS 1:2 Fiorentina (Coppa Italia)
Najlepszy strzelec:
Carlos Tevez (16 goli w Serie A, 6 goli w Champions League, 2 gole w Supercoppa Italiana)

Najlepszy asystent:
Carlos Tevez (7 asyst w Serie A, 1 asysta w Champions League)

HISTORIA SPOTKAŃ Z EMPOLI
Przewidywane składy
Wg LGDS:
JUVENTUS
Empoli

Typer
Wytypuj wynik meczu Juventus - Empoli w naszym Typerze i wygraj bon z puli 250 zł ufundowany przez STS.PL dla najlepszej osoby typującej mecze Starej Damy w kwietniu! Mecz należy wytypować w ramach kategorii Juventus TUTAJ.
mecz na żywo w TV:
Orange Sport
Arena Sport 4 (serbia)
Arena Sport 4 HD (cro)
BT Sport 2 / HD
Canal 8 Sport (den)
Digi Sport 1 (svk) / HD
Dolce Sport 2
Fox Sports 2 HD (ned)
Futbol 1 (ukraine)
Idman TV
NTV Plus Futbol 1 / HD
OTE Sport 1 HD
Premium Calcio
Premium Calcio HD
RAI Italia (asia)
Sky Calcio 1 / HD
Sky Sport 1 (italy) / HD
Sky Super Calcio / HD
Sport 1 (israel) / HD
Sport+ (france)
SuperSport 2 HD (alb)
SuperSport 9
SuperSport MaXimo 1
mecz w Internecie:
Kilknij, żeby dowiedzieć się więcej o transmisjach przez internet! (szczegóły, linki do spotkań, porady)
źródła: www.juvepoland.com , www.juventus.com, www.seriea.pl , www.liveonsat.com , www.wikipedia.pl , www.gazzetta.it , www.stadiony.net
Kibice w wielu miastach Polski spotykają się by razem oglądać ten mecz.
Dlatego zrób to i Ty, kliknij aby zajrzeć na forum, do pokoju KIBICE
Wszelkie błędy proszę kierować na PW - na pewno wprowadzę poprawki.
Ostatnio zmieniony 02 kwietnia 2015, 13:54 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- Dragon
- Qualità Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Jak mi już brakuje meczu
Jeden z dwóch meczów, które musimy wygrać- ten i z Parmą. Wtedy przed arcytrudnym maratonem (Lazio,Viola, Torino, Sampa) sprawa mistrzostwa będzie już praktycznie przesądzona.
Mecz z ,remisowym' beniaminkiem. Nie przegrali od 8 spotkań, warto to zauważyć. Nasi ledwo co się pozjeżdżają z reprezentacji, spacerku bym się zatem nie spodziewał. 3-5-2 z najmocniejszym dostępnym składem? Ciekawe zatem jaki plan ma Allegri na wtorkowy rewanż z violą.
Ja bym zagrał 4-3-3 z Comanem, Pepe oraz (Morata/ Matri/ Llorente) z przodu. Może zobaczylibyśmy joga bonito jak z Hellasem
Z wczorajszym informacji wynika, że Pirlo nie chce jeszcze ryzykować i może go zabraknąć nawet na ławce.
Męczymy 1-0
Mecz z ,remisowym' beniaminkiem. Nie przegrali od 8 spotkań, warto to zauważyć. Nasi ledwo co się pozjeżdżają z reprezentacji, spacerku bym się zatem nie spodziewał. 3-5-2 z najmocniejszym dostępnym składem? Ciekawe zatem jaki plan ma Allegri na wtorkowy rewanż z violą.
Ja bym zagrał 4-3-3 z Comanem, Pepe oraz (Morata/ Matri/ Llorente) z przodu. Może zobaczylibyśmy joga bonito jak z Hellasem
Z wczorajszym informacji wynika, że Pirlo nie chce jeszcze ryzykować i może go zabraknąć nawet na ławce.
Męczymy 1-0

- MRN
- Juventino

- Podziekował: 30 razy
- Otrzymał podziękowanie: 238 razy
Dwa tygodnie bez meczu Juve to bardzo długo dlatego nie lubię tych przerw na reprezentacje, które mnie tak naprawdę nie interesują...wracamy na ligowe boiska i mam nadzieję na zwycięstwo choć łatwo z Empoli na pewno nie będzie...

- Julek997
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ja w tym meczu dałbym odpocząć Bonucciemu, a w jego miejsce Ogbonna.
Myślałem, ze z Empoli zagramy słabszym składem a z Violą się zepniemy i wygramy. Ale jak widać w przewidywanych składach nawet 14pkt przewagi nie daje Maxowi spokoju w lidze;/ a szkoda bo teraz naprawde mamy dobrą okazję aby wygrać wreszcie po 20 latach ten CI ;/
Myślałem, ze z Empoli zagramy słabszym składem a z Violą się zepniemy i wygramy. Ale jak widać w przewidywanych składach nawet 14pkt przewagi nie daje Maxowi spokoju w lidze;/ a szkoda bo teraz naprawde mamy dobrą okazję aby wygrać wreszcie po 20 latach ten CI ;/
- Dybala 4ever
- Juventino

Powiem szczerze, że mecz z Violą ma dla mnie większe znaczenie. Jak wygramy ledwo albo remis, ale w kolejnym meczu da nam to awans do finału to przełknę wszystko. Ci co byli repkach powinni sobie odpocząć, bo są mocno eksploatowani i żeby potem nie było jakiś kontuzji z przemęczenia. A 8 kwietnia na pełnej walczyć o finał! Także liczę na rozsądną rotację.
- MCL
- Juventino

Nie ważny styl, nie ważny skład, nie ważna formacja. Jeśli wygramy ten mecz scudetto mamy w garści.
Tevez i Morata na szpicy, obaj w formie po meczach repry i są w gazie. Wystarczy że jeden z nich dostanie jedną-dwie szansy i coś ustrzelimy, potem wystarczy murarka w typowym 3-5-2. Boże, przeżyłem Iaquintę, Amauriego, Matriego, Vucinica, Bendtnera, Osvaldo, Anelkę, by wreszcie móc powiedzieć, że jakiemuś naszemu napastnikowi wystarczy jedna, dwie szansy na zdobycie gola.
Tevez i Morata na szpicy, obaj w formie po meczach repry i są w gazie. Wystarczy że jeden z nich dostanie jedną-dwie szansy i coś ustrzelimy, potem wystarczy murarka w typowym 3-5-2. Boże, przeżyłem Iaquintę, Amauriego, Matriego, Vucinica, Bendtnera, Osvaldo, Anelkę, by wreszcie móc powiedzieć, że jakiemuś naszemu napastnikowi wystarczy jedna, dwie szansy na zdobycie gola.
http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty 
- MCL
- Juventino

Llorente i Coman..

Takim składem to tylko gra na remis

Takim składem to tylko gra na remis
http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty 
- Kamex22
- Juventino

mnowo pisze:Ostatnie doniesienia w sprawie składu:
Świetnie! Jeśli taki skład wyjdzie to widać, że Allegriemu zależy rzeczywiście na Coppa Italia.
Wiem, że przerażać może ten Padoin i Llorente, ale myślę, że będzie dobrze. W końcu jest te 14 pkt przewagi, a Roma nie jest w boskiej formie
- mrozzi
- Juventino

- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Barzagli, Pirlo, Marchisio, Tevez i Morata wypoczęci na CI.
Jestem zwolennikiem takie rozwiązania, bo najzwyczajniej w świecie rewanż we Florencji jest meczem o wiele ważniejszym. Wrzuconym wcześniej na forum składem powinniśmy sobie poradzić z Empoli, w końcu gramy u siebie, a w przypadku jakichś trudności zawsze możemy kogoś z wymienionych przeze mnie graczy wstawić w drugiej połowie.
Zwycięstwa z Empoli i Parmą i jesteśmy o krok od majstra. Przy dobrych wiatrach moglibyśmy zdobyć tytuł nawet w wyjazdowym spotkaniu z Torino. :rotfl:
Zwycięstwa z Empoli i Parmą i jesteśmy o krok od majstra. Przy dobrych wiatrach moglibyśmy zdobyć tytuł nawet w wyjazdowym spotkaniu z Torino. :rotfl:
- Sila Spokoju
- Juventino

- Podziekował: 41 razy
- Otrzymał podziękowanie: 83 razy
Antek męczyłby bułę 3-5-2 z najmocniejszym możliwym składem.
Jednak Allegri to jest gość!
Jednak Allegri to jest gość!
“Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku…“ - MAX ALLEGRI