Serie A 12/13 (28): JUVENTUS 1-0 Catania
- pumex
- Juventino

Mecz 28 kolejki SerieA 12/13: JUVENTUS - Catania
Czas:
10.03.2013 (niedziela), godzina 15:00
Miejsce:
Turyn - Juventus Stadium (41 254)
O przeciwniku:
Rok założenia: 1946
Barwy: Czerwono-niebieskie
Przydomek: Etnei
Prezes: Antonino Pulvirenti
Dyrektor sportowy: Nicola Salerno
Menedżer: Rolando Maran
Oficjalna strona Catanii Calcio
Ligowa forma na wyjeździe:
Zwycięstw: 3
Remisów: 4
Przegranych: 6
Ligowa forma u siebie:
Zwycięstw: 9
Remisów: 2
Przegranych: 3
Ostatnie mecze:
(03.03.2013) – Catania 2:3 Inter (SerieA)
(24.02.2013) – Parma 1:2 Catania (SerieA)
(17.02.2013) – Catania 1:0 Bologna (SerieA)
(10.02.2013) – Atalanta 0:0 Catania (SerieA)
(02.02.2013) – Napoli 2:0 Catania (SerieA)
Najlepszy strzelec:
Gonzalo Bergessio (8 goli w SerieA)

Najlepszy asystent:
Alejandro Gomez, Francesco Lodi (6 asyst w SerieA [wg whoscored])

Aktualna sytuacja w tabeli SerieA:

JUVENTUS:
Ligowa forma u siebie:
Zwycięstw: 10
Remisów: 2
Przegranych: 2
Ligowa forma na wyjeździe:
Zwycięstw: 8
Remisów: 3
Przegranych: 2
Ostatnie mecze:
(06.03.2013) – JUVENTUS 2:0 Celtic (Champions League)
(01.03.2013) – Napoli 1:1 JUVENTUS (SerieA)
(24.02.2013) – JUVENTUS 3:0 Siena (SerieA)
(16.02.2013) – Roma 1:0 JUVENTUS (SerieA)
(12.02.2013) – Celtic 0:3 JUVENTUS (Champions League)
Najlepszy strzelec:
Fabio Quagliarella, Sebastian Giovinco (7 goli w SerieA), Mirko Vucinic, Alessandro Matri (6 goli w SerieA)

Najlepszy asystent:
Arturo Vidal (7 asyst w SerieA [wg whoscored])

HISTORIA SPOTKAŃ Z CATANIĄ
Przewidywane składy
Wg LGDS:

Wg Tuttosport:

mecz na żywo w TV:

Al Jazeera Sport +1
Al Jazeera Sport HD1
Arena Sport 1 (serbia)
Arena Sport BiH
bbt (bulgaria)
C+ Fútbol (esp) / HD
C+ Sport (france) / HD
Canal 8 Sport (den)
Canal 9 (norway)
Digi Sport (cze/svk)
Digi Sport 1 (rom)
NTV Plus Futbol / HD
OTE Sport 1 / HD
Setanta Ireland
Sport 1 (israel) / HD
Sport 1 Select HD (ned)
Sport TV1 / HD
SportKlub (hungary)
SuperSport 1 (alb) / HD
SuperSport 4HD (za)
SuperSport MaXimo
TV4 Sport Xtra HD (swe)
BEL: Sporting Telenet HD1
CYP: Cytavision Sports 5
DEN: C SPORTS [online]
ITA: Premium Calcio 1
ITA: Premium Calcio HD
MLT: GO Sports 4
NOR: C SPORTS [online]
SUI: TeleClub Sport 2 / HD
SUI: TeleClub Sport PPV
SWE: C SPORTS [online]
mecz w Internecie:
Kilknij, żeby dowiedzieć się więcej o transmisjach przez internet! (szczegóły, linki do spotkań, porady)
źródła: www.juvepoland.com , www.juventus.com, www.seriea.pl , www.liveonsat.com , www.wikipedia.pl , www.gazzetta.it , www.stadiony.net
Kibice w wielu miastach Polski spotykają się by razem oglądać ten mecz.
Dlatego zrób to i Ty, kliknij aby zajrzeć na forum, do pokoju KIBICE
Wszelkie błędy proszę kierować na PW - na pewno wprowadzę poprawki.

- mixery
- Juventino
Mam nadzieję że atak jednak będzie inny. Niech chociaż Fabio zagra. Mecz dla Asamoaha na powrócenie do formy. No i poprawienie statsów dla PP.
Catania to typowy średniak, musimy te mecze wygrywać, dobrze że u siebie.
Catania to typowy średniak, musimy te mecze wygrywać, dobrze że u siebie.
- Nedved1983
- Juventino
jak widzę znowu Konusa i Szwagra w wyjściowej 11 to mnie szlag trafia. pozostanie znieczulić się przed meczem i liczyć na pomoc, może Pogba znowu walnie z dystansu?
- grande amore
- Juventino
Mam nadzieje, ze obedzie sie bez podobnej siary jak ostatnio (tak, chodzi mi o afere z arbitrem) :doh:
A co do aktualnej sytuacji w tabeli, to osobiscie wole taka z whoscored, niz z "telegazety".
A co do aktualnej sytuacji w tabeli, to osobiscie wole taka z whoscored, niz z "telegazety".
Juve, storia di un grande amore 
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda

------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
- lenor
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Z przeciwnikiem takiego kalibru, tym bardziej że w LM nie graliśmy w najmocniejszym składzie, nie powinno być problemu. Każdy inny rezultat niż zwycięstwo, będzie porażką. Trzeba to wygrać i tyle. Scudetto wygrywa się na takich ogórkach. Chciałbym jeszcze raz ujrzeć duet Matri - Quagiarella w ataku, bo powiem szczerze podobali mi się obydwaj 

- jsduga
- Juventino
Jeśli na boisku zobaczę od pierwszych minut ten duet napastników, który jest powyżej na obrazku to strasznie się zawiodę na Conte.
Powinniśmy rozmielić Catanię. Zespół powinien być wypoczęty, bo mecz z Celtami nie był wymagający, a i ważne ogniwa odpoczywały.
Spokojne 3:0 dla Juve.
Powinniśmy rozmielić Catanię. Zespół powinien być wypoczęty, bo mecz z Celtami nie był wymagający, a i ważne ogniwa odpoczywały.
Spokojne 3:0 dla Juve.
„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
- Kogut W.
- Juventino
To jest więcej niż pewne, że w niedzielę ujrzymy duet Mirko-Seba. W środę nie powąchali nawet murawy, więc będą wypoczęci, głodni psucia setek, spragnieni nieporozumień itd. Krótko mówiąc - wychodzą w pierwszym składzie.
Mam nadzieję, że Kwadwo się wreszcie ogarnie, bo para wingbacków Padoin-Peluso była wczoraj momentami nie do zniesienia i liczę na to, że powróci układ Lichtsteiner-Asamoah. O Szwajcara nie trzeba się martwić, ale Murzynek mógłby się wreszcie przebudzić.
A tabela z telegazety jest the best.
Mam nadzieję, że Kwadwo się wreszcie ogarnie, bo para wingbacków Padoin-Peluso była wczoraj momentami nie do zniesienia i liczę na to, że powróci układ Lichtsteiner-Asamoah. O Szwajcara nie trzeba się martwić, ale Murzynek mógłby się wreszcie przebudzić.
A tabela z telegazety jest the best.

- juvemaroko
- Juventino
Catania w tym sezonie dobrze sobie radzi przed wszystkim na wlasnym boisku. Jednak musimy uwazac na to ze oni walcza o europejskich pucharach i latwo sie nie poddaza.
Oby Gio i Mirko zagrali lepiej niz w poprzednim spotkanie bo innaczej bedzie nam ciezko wywalczyc komplet punktow.
Moze tym razem dluzej zobaczymy na boisku Matriego oraz Anelka i uda im sie zdobyc gole.
Oby Gio i Mirko zagrali lepiej niz w poprzednim spotkanie bo innaczej bedzie nam ciezko wywalczyc komplet punktow.
Moze tym razem dluzej zobaczymy na boisku Matriego oraz Anelka i uda im sie zdobyc gole.
- Sebkovič
- Juventino
@juvemarko
Nie jest łatwo zrozumieć twoją wypowiedź. Duet "ligomistrzowskich" napastników Matri-Quag będzie najlepszy na to spotkanie. Może i Q nie jest jakimś "topem" ale te bramki nam strzela, nie ważne, że to gole po "dołożeniu nogi" ale jeśli chodzi o porównanie V i Q to lepszy jest raczej Quag. Co do Seby to czasem wydaje mi się, że jest szybszy od wiatru szkoda, że bez piłki. Liczę na Juve i kolejne 3 pkt. do kolekcji.
Nie jest łatwo zrozumieć twoją wypowiedź. Duet "ligomistrzowskich" napastników Matri-Quag będzie najlepszy na to spotkanie. Może i Q nie jest jakimś "topem" ale te bramki nam strzela, nie ważne, że to gole po "dołożeniu nogi" ale jeśli chodzi o porównanie V i Q to lepszy jest raczej Quag. Co do Seby to czasem wydaje mi się, że jest szybszy od wiatru szkoda, że bez piłki. Liczę na Juve i kolejne 3 pkt. do kolekcji.
JUVE STORIA DI UN GRANDE AMORE!
Seba :roll:

Seba :roll:
- Hoffman
- Juventino
Nie nazwał bym Sycylijczyków ogórkami, to już nie jest ten sam zespół co bronił się przed spadkiem, od czasów Montelli zanotowali skok jakościowy który cały czas się utrzymuje, co do napastników, agreed.lenor pisze:Z przeciwnikiem takiego kalibru, tym bardziej że w LM nie graliśmy w najmocniejszym składzie, nie powinno być problemu. Każdy inny rezultat niż zwycięstwo, będzie porażką. Trzeba to wygrać i tyle. Scudetto wygrywa się na takich ogórkach. Chciałbym jeszcze raz ujrzeć duet Matri - Quagiarella w ataku, bo powiem szczerze podobali mi się obydwaj
Bo się nie znasz, januszowa tabela to podstawa udanego tematu meczowego ;Pgrande amore pisze:A co do aktualnej sytuacji w tabeli, to osobiscie wole taka z whoscored, niz z "telegazety".
- jarmel
- Redaktor
Wszyscy tylko nie Vucinic.. Tak jak większość mam już go serdecznie dosyć.

Czego nie zrozumiałeś w jego wypowiedzi? Dla mnie mają one swój uroksebinho86 pisze:@juvemarko
Nie jest łatwo zrozumieć twoją wypowiedź.

#AllegriOut
- juvemaroko
- Juventino
Moim zdaniem Fabio wyraznie nie czuje pilka, i przeciwko Celtiku kilka razy strqcil pilkq probujqc dryblowac. Za dlugo nie zagral stad taka slaba dyspozycja. Licze ze trener poda mu szanse zagrac co spotkanie chocby jako zmiennik.sebinho86 pisze:@juvemarko
Osobiscie chcialbym zobaczyc Anelka dluzej nie 10 minut bo uwazam ze swoim doswiadczeniem moze cos przeniesc do naszej formacji ofensywnej.
- kuba2424
- Juventino
Tak jak większość z was, również i ja zastanawiam się, o ile rzeczywiście nasz atak w niedzielę będze tak wyglądał, dlaczego Conte wogóle bierze pod uwagę duet Gio-Vucinic, skoro jest tak nieskuteczny. Nie wierzę też, że na treningach wygląda to inaczej. Ok, Quag miał karę, uważam że słuszną, ale skoro Conte rozliczył go już z tej pyskuwy, to niech teraz wreszcie trochę zacznie grać!
- pumex
- Juventino
Po meczach w LM mamy w zwyczaju spuszczać z tonu i gubić punkty w SerieA, mam nadzieję, że tym razem tak nie będzie, choć Catania do słabeuszy nie należy. Co ciekawe, ponoć zespół z Sycylii może wyjść ustawieniem 3-5-2, choć w zdecydowanej większości grają w systemie 4-2-3-1 lub 4-3-3. Mam wrażenie (ale mogę się mylić, nie chce mi się tego sprawdzać), że mamy problemy grając przeciwko drużynom, które kopiują nasze ustawienie.
Gdy patrzę na przedmeczowe grafiki i widzę duet Giovinco-Vucinic to aż mnie skręca. Mam poczucie, że sami sobie utrudniamy sprawę, jak chociażby w przypadku stawiania na Marco Mottę czy Amauriego. Choć wiem, że trener wie co robi i mam do niego zaufanie, to w tym konkretnym przypadku nie sposób nie polemizować z decyzją Conte, jeśli oczywiście zdecyduje się na taki ruch.
Gdy patrzę na przedmeczowe grafiki i widzę duet Giovinco-Vucinic to aż mnie skręca. Mam poczucie, że sami sobie utrudniamy sprawę, jak chociażby w przypadku stawiania na Marco Mottę czy Amauriego. Choć wiem, że trener wie co robi i mam do niego zaufanie, to w tym konkretnym przypadku nie sposób nie polemizować z decyzją Conte, jeśli oczywiście zdecyduje się na taki ruch.