Wycieczka
- bartekoo2
- Juventino
Wylot z PL Ryanairem lub Wizzairem(Krakow Poznan Wroclaw Gdansk) do Bergamo, potem wsiadasz w pociag do Mediolanu(5 euro) a potem przesiadasz sie w pociąg do Turynu(10euro) na miejscu szukasz hostelu(ew. robisz to wczesniej) i sam sobie wszystko ogranizujesz.
- ADR
- Juventino
Startowałem z Giżycka (Mazury), do czeskiej Pragi, następnie Austria i atakowałem pół włoski Tyrol, następnie atak na Mediolan i Turyn, ze stolicy Piemontu do Bardonecchi, gdzie akurat odbywał się obóz. Powrót przez Francję i Szwajcarię. Razem jakieś 11 dni, 3 dni na dworcach, 2 dni w namiocie, 2 u znajomego we Włoszech, 2-3 dni u przypadkowych ludzi. Wyniosło mnie to jakieś 100 Euro, z czego większość na pociągi (Austria - cholernie nieprzyjemny kraj dla autostopowiczów).Niubik pisze:Jak Ci poszło?
- blads
- Juventino
masz zdrowie :lol: kiedyś właśnie zastanawiałem się jak to jest podróżować stopem, ale bardziej myślałem tutaj o podróży po kraju
wzięło się to stąd że podwoziłem raz autostopowicza kilka kilometrów na inny odcinek S-1. Wracał do warszawy od dziewczyny i z tego co mówił to porusza się tutaj do nas tylko i wyłącznie stopami, podobno już prawie 2lata. Czyli wychodzi na to że się da 

- Mrówa
- Juventino
Raczej ciężko Ci będzie coś znaleźć. Parę lat temu miałem praktyki w kilku biurach podróży i w żadnym nie spokałem się z ofertą uwzględniającą choćby zwiedzanie Turynu, nie mówiąc już o Turynie jako głównym celu wycieczki.
Możesz poszukać jakiejś miejscowości wypoczynkowej w Alpach niedaleko Turynu.
A najlepiej jak sam sobie wszystko ogarniesz. Przez internet możesz rokminić sobie praktycznie wszystko, tylko trzeba na to trochę czasu poświęcić.
Możesz poszukać jakiejś miejscowości wypoczynkowej w Alpach niedaleko Turynu.
A najlepiej jak sam sobie wszystko ogarniesz. Przez internet możesz rokminić sobie praktycznie wszystko, tylko trzeba na to trochę czasu poświęcić.