Serie A (37): JUVENTUS 2-3 Parma [JPC na meczu!!!]

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2010, 21:20

Obrazek Obrazek Obrazek

mecz 37 kolejki Serie A: JUVENTUS - Parma

Obrazek
2010-05-09 (niedziela)
godzina 15:00

Obrazek
Stadio Olimpico di Torino

Obrazek
Rok założenia: 1913
Barwy: Żółto-niebieskie
Przydomek: Gialloblu, Crociati
Prezes: Guido Angiolini
Menedżer: Francesco Guidolin
strona internetowa

Obrazek
Puchar Włoch (3): 1992, 1999, 2002
Superpuchar Włoch (1): 1999
Puchar UEFA (2): 1995, 1999
Puchar Zdobywców Pucharów (1): 1993
Superpuchar Europy (1): 1993

Obrazek
1 maja 2010
Parma - Roma 1 : 2

25 kwietnia 2010
Bologna - Parma 2 : 1

18 kwietnia 2010
Parma - Genoa 2 : 3

Obrazek
7. Juventus
...
11. Parma

Obrazek
8 - Del Piero (Juventus)
8 - Bojinov (Parma)

Obrazek
Sky Calcio 2
Al Jazeera Sport +6
SuperSport 5 (DigitAlb)
Viasat Football (Swe)

Obrazek
http://atdhe.net/
http://rojadirecta.com/
http://www.soccer-live.pl/
http://live-sport-tv.com/
http://www.meczenazywo.pl/
http://www.freefootball.org/
http://www.tvelita.com/

Obrazek
JUVENTUS
Parma

Zapowiedź przygotowana przez SerieA.pl:
Już pewny startu w europejskich pucharach Juventus Turyn w ostatnim meczu ligowym na swoim obiekcie podejmie beniaminka z Parmy.

Turyńczycy zajmują obecnie siódme miejsce w tabeli, czyli ostatnie premiowane awansem do Ligi Europejskiej UEFA. Ich przewaga nad ósmą Genuą wynosi obecnie już siedem punktów, a to oznacza, że nie ma już możliwości, by zawodnicy z Ligurii wyprzedzili ich w końcowej tabeli za sezon 2009/2010.

Mimo wszystko te rozgrywki i tak są jednymi z najgorszych w ostatnich latach w wykonaniu Starej Damy. Drużyna uzupełniona zakupami za kilkadziesiąt milionów euro nie potrafiła zanotować żadnego większego sukcesu w ciągu kilku miesięcy walki na boiskach, dlatego dla części piłkarzy niedzielne spotkanie może okazać się pożegnaniem z publicznością na Stadio Olimpico.

Ta przyjdzie na trybuny, by zobaczyć pewne zwycięstwo miejscowej drużyny, podobne do tego sprzed dwóch tygodni, odniesionego nad innym beniaminkiem – Bari. Teoretycznie nie powinno być o to trudno, bo Parma przegrała wszystkie trzy ostatnie mecze ligowe, każde jednak różnicą zaledwie jednej bramki z dość silnymi rywalami – Romą, Genuą oraz najsłabszą z tego towarzystwa, ale równie zdeterminowaną Bolonią.

Aktualna forma drużyny będzie największym zmartwieniem trenera Gudolina. Tylu powodów do rozmyślań nie ma, jeśli chodzi o sytuację kadrową. W jego ekipie zabraknie jedynie Zenoniego oraz zawieszonych Jimeneza i Dzemailiego. W zespole gospodarzy nie ujrzymy Chimentiego, Grygery, Trezegueta, Giovinco, Sissoko oraz pauzującego za kartki Salihamidzicia, a więc w większości graczy, którzy mogą paść ofiarą letnich porządków w szatni drużyny.

Naszym zdaniem większe szanse na sięgnięcie po komplet punktów będą mieli gospodarze, którzy będą chcieli godnie pożegnać się z miejscową publicznością, jednak szans nie można odmawiać także Parmie, która mimo kilku słabych wyników z rzędu, wciąż jest drużyną zdolną do sprawienia kłopotów najlepszym drużynom w kraju. Stawiamy na skromną wygraną Juventusu lub remis.

Juventus: Buffon – Caceres, Cannavaro, Chiellini, De Ceglie, Poulsen, Felipe Melo, Marchisio, Diego, Iaquinta, Del Piero

Parma: Mirante – Dellafiore, Lucarelli, Zaccardo, Castellini, Biabiany, Valiani, Galloppa, Antonelli, Lanzafame, Bojinov

Typ SerieA.pl: 2:1
źródła: www.juvepoland.com , www.juventus.com, www.seriea.pl , www.liveonsat.com , www.wikipedia.pl , www.gazzetta.it , www.stadiony.net

Kibice we wszystkich miastach Polski spotykają się by razem by oglądać ten mecz
zrób to i Ty, kliknij aby zajrzeć na forum, do pokoju KIBICE

--------------------------------------------------------------------------------

Na meczu będą także przedstawiciele polskich kibiców z JuvePoland Club.

Obrazek

19 osobowa grupa tifosich z Polski będzie dopingować Juventus na trybunie Curva Nord
.

--------------------------------------------------------------------------------

wszelkie błędy proszę kierować na PW - na pewno wprowadzę poprawki :-D

Czyli wiadomo już co czeka nas w przyszłym sezonie. Tylko Liga Europejska.
Ogólnie w SerieA jedynie Inter jeszcze teoretycznie może stracić tytuł. Cały czas mam nadzieje, że jakoś stracą te punkty i Roma to wykorzysta, ale na pewno nie będzie łatwo. Wcześniej bo w środę czeka nas pojedynek bezpośredni w finale Coppa Italia.
Jeśli chodzi o nas to tak jak pisałem mamy już zapewniony udział w LE i nic więcej. A więc zagramy zarówno z Parmą jak i Milanem na luzie i mam nadzieje, że piłkarze nie odpuszczą tak do końca, zagrają z honorem i będą walczyć o zwycięstwo.
Na meczu z Parmą będzie JPC więc powinno to oznaczać zwycięstwo, tak to przynajmniej ostatnio było. Miejmy nadzieje, że ta magia zadziała po raz kolejny.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2010, 18:33 przez tabo89, łącznie zmieniany 3 razy.

Obrazek
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2010, 22:16

Mamy pewna Ligę Europejska tak? W takim układzie postawiłbym na Buffona, Chielliniego, Caceresa, Marchisio, Diego i 6 chłopaków z primavery. Jakiś tam szkielet drużyny musi być, dlatego nie chce 11 chłopaczków, ale tak 5-6 przydałoby się dac szansę.

Wątpię, że Zac mysli podobni.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2010, 22:35

stahoo pisze:Mamy pewna Ligę Europejska tak? W takim układzie postawiłbym na Buffona, Chielliniego, Caceresa, Marchisio, Diego i 6 chłopaków z primavery. Jakiś tam szkielet drużyny musi być, dlatego nie chce 11 chłopaczków, ale tak 5-6 przydałoby się dac szansę.

Wątpię, że Zac mysli podobni.
Zac na pewno myśli inaczej. Zac pewnie jeszcze łudzi się na ... cudowne dwa ostatnie mecze i pozostanie, dlatego wystawi najsilniejszy skład. Pamiętam że za punkt honoru uznał 4 miejsce. Pewnie będzie 7. Może chociaż poda się do dymisji ? Miałby u mnie jakiegoś plusa...
Liczę na występ wypożyczonych Caceresa i Candrevy. Niech udowodnią że inwestycja w nich może być dobrym ruchem.

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2010, 22:37

Brutalo pisze:Może chociaż poda się do dymisji ? Miałby u mnie jakiegoś plusa...
W jakim celu? W czerwcu kończy mu się umowa.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 maja 2010, 22:40

Brutalo pisze: Może chociaż poda się do dymisji ? Miałby u mnie jakiegoś plusa...
Ale po co miałby się podawać do dymisji, przecież kontrakt ma do końca sezonu?

EDIT: Lypsky mnie uprzedził

Myśle, że wygramy ten mecz mimo wszystko. Gramy u siebie, a Parma nie walczy o nic. Poza tym podobno kiedy JPC jest na meczu to Juventus wygrywa :-D

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2010, 22:46

Lypsky pisze:
Brutalo pisze:Może chociaż poda się do dymisji ? Miałby u mnie jakiegoś plusa...
W jakim celu? W czerwcu kończy mu się umowa.
A tak :prochno:. Niech stanie na konferencji, powie że nie podołał, że dziękuje za szanse i zrobi ostatniego karpia.
... No dobra, masz mnie, nie pomyślałem. Szukam ofiar :twisted:
I oczywiście magia JPC zrobi swoje :D

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Ya-Qb 25

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2010, 18:17

miejmy nadzieje że JPC będą dawali z siebie wszystko i tak samo wpłynie na Juve :P
3 pkt - dobrze
1 pkt - może być, tragedii nie ma
0 okt - wakacje se robią? do roboty nygusy :D

chce zobaczyć w ostatnich meczach piłkarzy którzy nie mogą być pewni swojej przyszłości w Juve - zobaczymy komu sie da "2 szanse" a kto nie jest godzien jej otrzymać :P

obstawiam 1-1 lub 2-1 dla nas

Jedna matka
Jedno serce
Jedno życie
Jedno JUVE !!!
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2010, 20:26

Mecz z Parmą jest ostatnim dla Juve meczem przed własną publicznością i dobrze byłoby zagrać dobry mecz , podziękować kibicom za...rzucanie jajkami w autokar :prochno: :smile:

JPC na meczu więc o 3 pkt się nie obawiam...
Stawiam 3-1 Iaquinta hattrick :dance:

Mam jedno pytanko zw. z LE wiadomo że w niej zagramy ale które miejsce daje bezpośrednie miejsce w LE bo 5 napewno bezpośredni awans do grupy a 6 i 7 ? z elminacjami ?
Ostatnio zmieniony 05 maja 2010, 08:09 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 04 maja 2010, 20:32

Ostatni mecz przed własną publicznością, ciekawe co przygotują kibice i ogólnie jak się zachowają. Prawdopodobnie przyszykują jakieś banery żegnające Camora. Jestem ciekawy po gwizdku żegnania się z kibicami zawodników, a w szczególności kanawaro i zebiny :lol:

Co do meczu to już nie ważne jaki wynik, gramy o pietruszkę. Chciałbym primavere zobaczyć, niech pograją te 2 mecze ostatnie.

Buffon_fan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2010, 23:08

Mati1990 pisze:Ostatni mecz przed własną publicznością, ciekawe co przygotują kibice i ogólnie jak się zachowają. Prawdopodobnie przyszykują jakieś banery żegnające Camora. Jestem ciekawy po gwizdku żegnania się z kibicami zawodników, a w szczególności kanawaro i zebiny :lol:

Co do meczu to już nie ważne jaki wynik, gramy o pietruszkę. Chciałbym primavere zobaczyć, niech pograją te 2 mecze ostatnie.
Kibice?...Hmm... Przeczuwam że odwrócą się do meczu plecami będą palić ławki... standard :-D

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2010, 23:20

E tam chlopaki, jestesmy w lepszej sytuacjii w bezposrednich spotkaniach z Sampdoria. Jesli wszystko sie ulozy po naszej mysli to Lige Mistrzow jest nasza... ale bedziemy musieli zdobyc osiem punktow w dwoch ostatnich meczach, a do tego jest zdolny tylko Rocky Balboa. :(

Mysle ze morale naszego zespolu sie poprawily, wszyscy juz wiedza ze nie mamy szans na CL, wiec proboja robic najlepsze z tego co jest w tym momencie i po prostu biora radosc z gry. Sytuacja analogiczna do reprezentacjii Szwecji pod koniec EL. MS 2010 - po meczu z Dania wiadomo bylo ze nie bedzie Mundialu dla Szwedow i w ostatnim meczu z Albania, gdy juz przetrawili porazke, dali z siebie wszystko, czerpali radosc z gry i sie cieszyli ostatnimi chwilami razem (trener, Larsson i wielu innych zawodnikow konczylo reprezentacyjna kariere). Mysle ze w tej sytuacjii bedzie podobnie.

Widac to nawet po zachowaniu na forum - nikt juz nie bluzga w tematach meczowych tylko sie smieje z obecnej sytuacjii. :prochno:

Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2010, 23:42

<<W@jTEk>> pisze:Mam jedno pytanko zw. z LE wiadomo że w niej zagramy ale które miejsce daje bezpośrednie miejsce w LE bo 7 napewno bezpośredni awans do grupy a 6 ? z elminacjami ?
a to ciekawe, 7 miejsce daje rozgrywki grupowe a wyższe 6 - eliminacje? w takim razie go go Parma! :whistle: jeśli 7 daje udział w rozgrywkach grupowych (nie wiem skąd masz takie info, domyślam się że chodzi o to, że to "spadek" po PW) to i raczej 6 również albo i 7 i 6 grają w eliminacjach. w każdym razie opisana przez Ciebie sytuacja byłaby paradoksalna i nielogiczna

meczu nie obejrzę, komunia, ale myślę że i beze mnie Nasi sobie poradzą :wink:

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
lisciozerca

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2010, 23:51

Monte Cristo pisze: ale bedziemy musieli zdobyc osiem punktow w dwoch ostatnich meczach, a do tego jest zdolny tylko Rocky Balboa. :(
Boję się, że nawet Rocky by tu nie pomógł, co najwyżej Chuck Norris.

Jeżeli nic by się nie zmieniło w następnym sezonie i bylibyśmy dalej ośmieszani przez najsłabsze drużyny Serie A (wypluwam to od razu) to nie chciałbym widzieć Juve w LE. Cały czas mam przed oczami porażkę z anglikami 4:1... Jak my się prezentowaliśmy na salonach Europy ;/

Co do meczu, jedzie JPC, to z tego co już wyczytałem, zwycięstwo mamy jak w banku.
Że tak się spytam niechlubnie, jest już jakiś pomysł na zdobytą flagę? :>

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2010, 08:13

mateo369 pisze: a to ciekawe, 7 miejsce daje rozgrywki grupowe a wyższe 6 - eliminacje? w takim razie go go Parma! :whistle: jeśli 7 daje udział w rozgrywkach grupowych (nie wiem skąd masz takie info, domyślam się że chodzi o to, że to "spadek" po PW) to i raczej 6 również albo i 7 i 6 grają w eliminacjach. w każdym razie opisana przez Ciebie sytuacja byłaby paradoksalna i nielogiczna

meczu nie obejrzę, komunia, ale myślę że i beze mnie Nasi sobie poradzą :wink:
już poprawione. poprostu pomyliłem się !
Powie ktoś jak to jest ?

Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2010, 13:40

W LE chyba nie ma miejsc z awansem i eliminacjami to chyba zależy od kraju, jakie ma miejsce w rankingu bo przecież w naszej ekstraklasie niezależnie od miejsca są eliminacje. Co do meczu JPC jedzie więc powinno być zwycięstwo. Będzie to także ostatni mecz przed Naszą publicznością w barwach Juventusu co po niektórych grajków(kopaczy).
Edit znalazłem to http://pl.uefa.com/memberassociations/n ... 82936.html wygląda więc na to że zaczniemy chyba od 3 rundy eliminacji.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
Zablokowany