Juventus 1-4 Manchester (ChampionsWorld Tour)

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2003, 11:20

Juventus przegrał swoje drugie spotkanie w ramach turnee po USA. Lippi tym razem od początku spotkania wystawił zmienników, a podstawowa "jedenastka" oszczędzała siły na Superpuchar Włoch z Milanem (3.08 ). I o ile zmiennicy zagrali dobrze w meczu z Barcą o tyle w meczu z Manchesterem nie popisali się. Manchester, który za dwa tygodnie rozpoczyna rozgrywki Premiership podszedł do tego meczu dojrzalej, czego efektem była bramka w pierwszej połowie spotkania. Zdobył ją fenomenalnym udrzeniem Giggs. Buffon tym razem był bez szans. W drugiej połowie obraz gry nie uległ zmianie. Juve atakował Manchester zdobywał bramki. W 57 minucie Scholes pokonał, Chimentiego, który wszedł po przerwie, a w 60 minucie piłkę do bramki wpakował Van Nisterlooy. I Kiedy wydwaało się, że Juve nawiąże walkę po bramce Nedveda w 70 minucie wszelkie nadzieje na remis rozwiał Solskjaer zdobywając czwartą bramkę dla Anglików.

Juventus - Manchester United 1:4
70' Nedved - 25' Giggs, 57' Scholes, 60' Van Nisterlooy, 78' Solskjaer

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2003, 11:23

Czarno to widzę. Jeżeli tak ma wygladać nasza gra, to sorry ale nie mamy szans na nic. Całe szczęście, że grały rezerwy. Dobrze też, że To Nedved zdobył honorową bramkę. To znaczy, że Czech jest w dobrej dypozycji.

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2003, 11:28

Wie ktoś może jaki wyszedł skład?

DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2003, 11:31

1. Ogólnie Juventus nie rozegrał złego spotkania i nie zasłużył na tak wysoką porażkę. Mecz był wyrównany i szans na zdobycie bramki było mniej więcej po równo. Tylko, że ManU wykożystało aż o 3 więcej od Juventusu.

2. Zagrały rezerwy i nie poszło za dobrze. Jednak po wejściu piłkarzy z podstawowego składu gra bardzo się ożywiła i już tylko Juventus napierał. No i zdobył bramkę. Zapały jednak ostudziła kolejna bramka ManU. Ostatnie minuty Juve już tak napierało...

3. Fantastycznie bronił w tym meczu bramkarz ManU. Czego nie można było kompletnie powiedzieć o Chimentim...

azuriana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2003, 11:37

Ktoś ostatnio pisał na forum ,że nie ma ludzi niezastąpionych I CO ? :? Biedny Buffon na początku meczu miał tylko Davidsa do pomocy a reszta... Na początku drugiej połowy zmienili Buffona i dopiero się zaczęło.Dopiero jak im wkopali 3-0 wszedł Nedved Alex Zambrotta ten nowy i ktoś jeszcze.Mecz podobał mi się dopiero od ich wejścia.Byli w dobrej dyspozycji szczególnie Nedved Alexowi też nie można nic zarzucić.SĄ LUDZIE NIEZASTĄPIENI. :cry:

JUVEFANE_10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2003, 11:45

no szkoda myślałem że wlejemy Manu za 2 porasz w lidze mistrzów ale z Milanem pójdzie lepiej

JESTEM OSZUSTEM
RUDI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2003, 11:52

Mecz potoczylbym sie zupelnie inaczej gdyby Di Vaio wykorzystal sytuacje w pierwszych 20 minutach ale to tylko gdybanie
Z przebiegu meczu wydaje mi sie ze to zbyt sroga porazka

FORZA JUVE
hajdix

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2003, 11:59

Ojej tak przegrana 4-1 to osmieszenie JUVE ale no cóż (Rezerwa) ale z jak wyjdzie taki skład Buffon-Zambrotta-Thuram-Legrottaglie-Montero-Davids-Appiah-Nedved-Tacchinardi-Del Piero-Trezeguet to wygramy z AC Milanem

haJdiX

*****Tu Sei La Squadra del Cuore *****
azuriana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2003, 12:17

Martwię się czy Buffon będzie w stanie doskonale zagrać z Milanem?Wczoraj zszedł po pierwszej połowie meczu chyba nie czuł się najlepiej.Mam nadzieję ,że do meczu mu przejdzie ,bo ten jego zmiennik Chimenti(tak się nazywa?) nie grał dobrze i w ogóle mi nie pasował! :P

Sergi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2003, 12:23

Nie powinno się przegrywać tak wysoko nawet w meczach towarzyskich. Mecz dwóch klasowych drużyn z najwyższej półki, a wynik nie wskazuje na wyrównany pojedynek :?

E' BIANCONERA LA NOSTRA BANDIERA
Machlik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2003, 12:46

Dionizos pisze:Wie ktoś może jaki wyszedł skład?

Buffon
Pessotto, Ferrara, Montero, Birindelli
Camoranesi, Conte, Maresca, Davids
Di Vaio, Miccoli

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2003, 13:26

No niestety :( Mimo, że to mecz towarzyski i niepowinno sie tego tak pzreżywać ale 4-1 to 4-1 :( Zaduża porażka.
Wogóle wczoraj dzień JUVE należał to 1 z najgorszych w historii. Śmierć Chiusano i kompromitująca porażka :(
Wszyscy sie zebrali na czacie, minuta ciszy zapalone swieczki[']. No ale JUVE tego dnia był o wiele gorzej dysponowany od MU. Niestety. Zmiennicy sie niepopisali. Mam nadziję, ze mecz z Milanem bedzie 100 razy lepszy w naszym wykonaniu. Podobno JUVE naciskał lecz co z tego jak gole stzrelai zawodnicy MU...i to jest najśmieśniejsze :(
Niem co gdybać, pzregralismy, trudno, naszczęście to tylko sparingi. ALE JAKBY NIEBYŁO 1 jest pewne, wynik i tak pójdzie w świat :?

Obrazek
Macias

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2003, 13:30

Trzeba przyznać że dobrze bronił bramkarz ManU, no niestety Chimenti dużo gorzej. Myślałem że druga jedenastka Juve da jaks większy popis i będzie szturmowała bramke Anglików więcej niż 5 min, no ale było jak niestety było :evil:

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2003, 13:42

Czy ktos z was ogladal ten mecz na zywo, bo ja tak i szczerze powiemze po 1 nie mielismy w ogole szczescia a manu mialo go mnostwo
po 2 nasi rezerwowi napastnicy ktorzy mieli byc naszymi "asami w rekawie" nie popisali sie
po 3 manu zaczyne sezon za 2 tygodnie JUVE za 4 i to jest inny etap przygotowan
po 4 JUVE byl przygnebiony smiercia prezesa Vittorio Chiusano
po 5 to JUVE gralo praktyczie caly czs rezerwani (bez koncowych 20 minut) a manu gralo podstawa od poczatku zaczely sie zmiany dopiero jakies 15-10 minut przedkoncem.
I nie ma co sie przejnowac Maresca gral dobrze Miccoli widac ze ma chec do gry no i Apiah ktory wyszadl z najlepszyni w koncowce takze gral bardzo dobrze to tylko dobrze prorokuje a ten wynik i tak pojdzie w niepamiec gdy JUVE spotka ich w Lidze Mistrzow i to JUVE strzeli 4 a manu nawet jednego.

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
azuriana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2003, 13:54

Ja oglądałam na żywo i po pierwszej połowie jak było już 3-0 chciałam iść spać ale...zostałam i nie żałuję.Najlepsza była ta akcja z pustą bramką.Jak ten angol nie trafił nie mam pojęcia.Chyba jakiś cud.Chimenti bawił się w żonglowanie piłką tylko cud go uratował.A cha zajżyjcie na następny temat Rozwazania czy jakoś tak. :D
sorry refleksje. :P

Zablokowany