Serie A (27): Fiorentina 1-2 JUVENTUS
- tabo89
- Juventino

mecz 27 kolejki Serie A: Fiorentina - JUVENTUS
Czas:
2010-03-06 (sobota)
godzina 18:00
Miejsce:
Stadio Artemio Franchi
O przeciwniku:
Rok założenia: 1926
Barwy: Fioletowy pas na białym tle
Przydomek: Viola
Prezes: Andrea Della Valle
Menedżer: Claudio Cesare Prandelli
strona internetowa
Sukcesy:
Mistrz Włoch(2): 1956, 1969
Puchar Włoch(6): 1940, 1961, 1966, 1975, 1996, 2001
Superpuchar Włoch(1): 1996
Puchar Zdobywców Pucharów(1): 1961
Ostatnie mecze:
27 lutego 2010
Lazio - Fiorentina 1 : 1
24 lutego 2010
Fiorentini - Milan 1 : 2
21 lutego 2010
Fiorentini - Livorno 2 : 1
Aktualna sytuacja w tabeli:
5. Juventus
...
10. Fiorentina
Najlepsi strzelcy drużyn:
11 – Gilardino (Fiorentina)
…
7 – Trezeguet (Juventus)
mecz na żywo w TV:
Na razie nie ma żadnych informacji o transmisji w którejkolwiek z polskich stacji, będę na bieżąco sprawdzał, gdyby ktoś wiedział wcześniej to proszę o info (ze źródłem) na PW.

Sky Calcio 1
Sky Super Calcio
~ Sky Calcio 1 HD
~ Sky Super Calcio HD
Al Jazeera Sport +1
Arena Sport 1
Arena Sport 4
C+ Fútbol
C+ Sport 1 (Den)
C+ Sport 1 (Fin)
Dahlia Sport
Digi Sport+ (RO)
Idman TV
Nova Sports 4 (Hellas)
Raitalia 3 Africa
Sport 1 (Ukr)
Sport 2 (Cze/Svk)
Sport 2 (Hun)
Sport TV2
SuperSport 1 (DigitAlb)
SuperSport 3N
TV+ (Bulgaria)
Viasat Sport (F/S)
~ Al Jazeera Sport HD1
~ C+ Deportes HD
~ DigitAlb HD3
mecz w Internecie:
http://atdhe.net/
http://rojadirecta.com/
http://www.soccer-live.pl/
http://live-sport-tv.com/
http://www.meczenazywo.pl/
http://www.freefootball.org/
http://www.tvelita.com/
Przewidywane składy
JUVENTUS
Fiorentina
źródła: www.juvepoland.com , www.juventus.com, www.seriea.pl , www.liveonsat.com , www.wikipedia.pl , www.gazzetta.it
Kibice we wszystkich miastach Polski (meczu nie ma w polskich TV więc ponownie chyba tylko w Tychach) spotykają się by razem by oglądać ten mecz
zrób to i Ty, kliknij aby zajrzeć na forum, do pokoju KIBICE
wszelkie błędy proszę kierować na PW - na pewno wprowadzę poprawki :-D
-----------------------------------------------------------------------------------
Trzeba szybko zareagować na porażkę w ostatnim meczu z Palermo. Rywal właściwie będzie bardzo podobny, mniej więcej ta sama klasa, z tym że tym razem gramy na wyjeździe. Nie będzie łatwo, tym bardziej jeśli nie wrócą kontuzjowani. Przydałoby się trochę świeżości, którą wniósłby z pewnością Giovinco, zapowiadany jest także wielki powrót Iaquinty, na który chyba wszyscy czekają.
Zarówno piłkarze jak i trener będą chcieli z pewnością udowodnić, że ostatni mecz to tylko wypadek i przy pracy i nadal będą się piąć w górę tabeli. Jak zwykle liczę na wygraną i dobrą grę.
Ostatnio zmieniony 06 marca 2010, 18:56 przez tabo89, łącznie zmieniany 3 razy.
- Motor
- Juventino
Liczę w tym meczu szczególnie na Maningera, którego ostatnia postawa był bardzo słaba. Liczę że wreszcie stanie wyporostowany, pewny siebie, rozprostuje palce niczym wściekły gankster i powie "Wygram!". Oczywiście wraz z tymi słowami napłynie motywacja do działania, do bezbłędnego działania w celu broninia bramki. W tym meczu oczekuje również lepszej strzeleckiej postawy graczy z pola.
Za wszelki nie ład w moich wypowiedziach odpowiedzialni są kosmici.
27 marca 2010 - 2 lata na Forum JuvePoland
- Marian.
- Juventino
Jeżeli chodzi o ten mecz to mamy nieco ułatwione zadanie, gdyż Viola też nie gra tak jak by sobie życzyli jej kibice. Po raz n-ty napiszę, ze chciałbym 4-2-3-1, ale sami wiecie na ile to realne. W tej formacji Diego, Seba i Camor grając obok siebie spisują się bardzo dobrze, widać, że się rozumieją na boisku. Ale przejdźmy do rzeczywistości. Nie chcę już widzieć Grygery w I składzie na pozycji prawego/środkowego obrońcy. Od tego jest Caceres, od biedy Zebina. Fajnie, że Melo się rozkręca, mam nadzieję, że coś ustrzeli.
Liczę na dobry mecz, z dużą ilością bramek i oczywiście zwycięstwa.
Liczę na dobry mecz, z dużą ilością bramek i oczywiście zwycięstwa.

- HaR
- Juventino
Ważny mecz (jak każdy :lol:). Mam nadzieję , że zobaczę w końcu Giovinco.

nie ma to jak dobre nastawieniesharikk pisze:Liczę na jak najmniejszy wymiar kary....

Ostatnio zmieniony 01 marca 2010, 17:55 przez HaR, łącznie zmieniany 1 raz.
- Vincitore
- Juventino
Ciężko to widzę. Fiorentina jest w całkiem sporym kryzysie i tez będą chcieli za wszelką cenę wygrać, tym bardziej że ostatnie wielkie mecze na Artemio Franchi w ich wykonaniu to pechowe porażki w końcówce z Romą i Milanem, gdzie Viola była drużyną lepszą. Niestety meczu nie będzie dane mi oglądnąć i śledził go będę na relacji live JuvePoland przez internet w telefonie, dlatego liczę na przyjemny język prowadzącego jak w ostatnich relacjach
.

- mati888
- Juventino
Zac zapowiedział, że przy najbliższej okazji da odpocząć Diego-z tonu wypowiedzi wynika, że będzie to odpoczynek dłuższy niż 90 minut. Czy ma to oznaczać, że Alberto czeka na dojście Giovinco do siebie? Do tej pory zazwyczaj za Diego wpuszczał Candrevę, nie zmieniając mu jakoś znacząco przeznaczenia w stosunku do Diego (polska język być trudna). Czekam na pojawienie się Giovinco - nie liczę z jego strony na jakieś fajerwerki, bo i jak ma grać świetnie jak gra raz na pół rundy. Chcę po prostu, żeby zgrywał się z zespołem, a gdyby odpoczynek Diego miał faktycznie potrwać więcej niż jeden mecz-może Gio w tym czasie złapałby wiatr w żagle.
Mecz na pewno do łatwych należał nie będzie. Viola, to Viola, już nie raz i nie dwa nam zaszkodziła. Ciekawią mnie pojedynki Vargas - Grygera czy tam Zebina (broń Boże, Jonathan jest za wolny jak na prawego obrońcę w 'trójzębie', a za mało otrzaskany w środku jak na środkowego-pat). Z drugiej strony, może Iaq powróci od razu z jakimś super akcentem, może Treze odnajdzie się po kontuzji. Nieciekawie wygląda nasza sytuacja kadrowa. Kto by pomyślał miesiąc temu, że teraz życzylibyśmy sobie Amauriego w składzie - ironia losu.
Liczę na 3 punkty, które są nam po prostu niezbędne, w drużynie pewnie będzie dużo sportowej wściekłości-co jak co, ale przegrać mecz po tak zniewalającej połowie (chyba nawet najlepszej w sezonie) i to na własnym stadionie, to wstyd, upokorzenie, hańba itp.
Mecz na pewno do łatwych należał nie będzie. Viola, to Viola, już nie raz i nie dwa nam zaszkodziła. Ciekawią mnie pojedynki Vargas - Grygera czy tam Zebina (broń Boże, Jonathan jest za wolny jak na prawego obrońcę w 'trójzębie', a za mało otrzaskany w środku jak na środkowego-pat). Z drugiej strony, może Iaq powróci od razu z jakimś super akcentem, może Treze odnajdzie się po kontuzji. Nieciekawie wygląda nasza sytuacja kadrowa. Kto by pomyślał miesiąc temu, że teraz życzylibyśmy sobie Amauriego w składzie - ironia losu.
Liczę na 3 punkty, które są nam po prostu niezbędne, w drużynie pewnie będzie dużo sportowej wściekłości-co jak co, ale przegrać mecz po tak zniewalającej połowie (chyba nawet najlepszej w sezonie) i to na własnym stadionie, to wstyd, upokorzenie, hańba itp.
'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
- Motor
- Juventino
Prawdopodobnie, ale jak powszechnie wiadomo zapas siły nie gwarantuje dobrej gry. Trzeba pamiętać że pilka nożna to nie golf, że nie liczą się indywidualności liczy się ciały zespół zarowno odpowiedzialny za czarną robotę, jak i zdobywaniue bramek. Oczywiście miło by było zobaczyć Giovinco na boisku, ale od jakiegoś czasu coraz bardziej w niego wątpie, czemu? Sam nie wiem...IJK pisze:jak Diego ma odpoczywać to Gio powinien grać bo on ma już na pewno duży zapas siły
Za wszelki nie ład w moich wypowiedziach odpowiedzialni są kosmici.
- Majos
- Juventino
Z Fiorentiną wcale nie będzie łatwiej wygrać niż Palermo. Jest to dobra drużyna a w dodatku Juventus gra na wyjeździe. Skoro Diego jest zmęczony, to moim zdanie powinien zagrać Giovinco, jeśli jest oczywiście w pełni już wyleczony i z jego kondycją jest wszystko w porządku. Miejmy nadzieję, że duet Del Piero - Trezeguet w kocu się obudzi i strzelą po bramce. Ma wrócić Iaquinta, raczej całego meczu nie zagra, ale nie ch wraca, bo nasi napastnicy coś mało bramek ostatnio zdobywają...
- Simi
- Qualità Juventino
Ciężko widzę ten mecz, jak już to w wielu tematach powtarzałem, z taktyką 3-4-3 daleko nie zajedziemy. Co prawda liczę na zwycięstwo, ale co z tego będzie sam nie wiem. Jako że Fiorentina jest w dołku, miejmy nadzieje że Juventus jakoś wybiega ten mecz, i wygra go.
- deszczowy
- Juventino
Violę czeka wkrótce mecz z Bayernem. Szans na LM już raczej nie mają, będą grali o jak najlepszy wynik z Bayernem. Może trochę odpuszczą?
- Wojtek
- Juventino
Viola aktualnie ma kryzys co musimy wykorzystać :C
Diego w tym meczu odpocznie i dobrze potrzeba mu troche czasu tak jak Melo za czasów Ferrary
Seba powinien zagrać (chociaż nie wiem czy on nie ma kontuzji)
Te skałdy z gazzetta.it są żałosne i beznadziejne zawsze dawają te same (bo to są niby przypuszczalne) , nie biorą pod uwagę że Diego nie zagra i że Iaquinta wraca a i piszą że kontuzje mają Salihamidzić,Buffon,Camor i Giovinco
Zagra czy nie ma ktoś jakieś newsy ? To duża szansa dla niego
Typuje:1-2 dla juve :twisted:
Diego w tym meczu odpocznie i dobrze potrzeba mu troche czasu tak jak Melo za czasów Ferrary
Seba powinien zagrać (chociaż nie wiem czy on nie ma kontuzji)
Te skałdy z gazzetta.it są żałosne i beznadziejne zawsze dawają te same (bo to są niby przypuszczalne) , nie biorą pod uwagę że Diego nie zagra i że Iaquinta wraca a i piszą że kontuzje mają Salihamidzić,Buffon,Camor i Giovinco
Zagra czy nie ma ktoś jakieś newsy ? To duża szansa dla niego

Typuje:1-2 dla juve :twisted: