Znicz dla Gaetano/Wyjazd do Babska (3.09.2009)
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Śmierć w płomieniach - tyle głosił suchy komunikat Polskiej Agencji Prasowej o wypadku, do którego doszło 3 września 1989 roku w niewielkiej miejscowości Babsk, niedaleko Rawy Mazowieckiej. W wyniku zderzenia Fiata 125 z tirem oraz wybuchu kanistrów z benzyną śmierć poniosły trzy osoby: kierowca Henryk Pająk, tłumaczka Barbara Januszkiewicz oraz legendarny obrońca Starej Damy i ówczesny drugi trener Juventusu, <b>Gaetano Scirea.</b> Do Polski przybył aby zobaczyć w akcji drużynę Górnika Zabrze, rywala Bianconerich w rozgrywkach Pucharu UEFA. Do ojczyzny już nie wrócił...
W tym roku mija 20 lat od kiedy Geatano nie ma wśród nas. <b>3 września</b> członkowie JuvePoland Club udadzą się na miejsce śmierci Scirei, by jak co roku złożyć pod krzyżem wieniec. Spotkanie Juventinich odbędzie się w miejscowości Babsk, w zajeździe znajdującym się przy głównej drodze numer 8/E67 (po lewej stronie jadąc w kierunku Warszawy, po prawej w kierunku Tomaszowa Mazowieckiego) o <b>godzinie 15</b>. Zapraszamy wszystkich chętnych kibiców.
Natomiast wszystkich tych, którzy nie będą mogli zjawić się osobiście, pragniemy poinformować o rozpoczęciu akcji <b>"Znicz dla Gaetano"</b>. Na czym będzie ona polegała? I ty możesz zapalić znicz pod krzyżem Gaetano Scirei. Wystarczy tylko zasilić podane poniżej konto kwotą <b>dwóch złotych</b>, za którą zakupiony zostanie znicz i zapalony pod krzyżem w Twoim imieniu. Zależy nam, aby liczba zniczy była jak największa, jednak nie większa niż jeden przypadający na jednego kibica. Każdy znicz ma wyrazić uczucia fanów Starej Damy, w sercach których bije pamięć o Gaetano.
Pieniądze można wpłacać na podane niżej konto. Przyjmowane będą także wpłaty zbiorowe, jednym przelewem od kilku osób (na adres club@juvepoland.com proszę o dołączenie informacji z imieniem, nazwiskiem lub nickiem osób kupujących znicz).
<b>Numer konta JPC:</b>
S.P.K.J. JuvePoland Club
43 2130 0004 2001 0363 0050 0001
Wszyscy ci, którzy mają zamiar wybrać się w tym roku do Babska powinni już powoli dogadywać się między sobą w kwestii dojazdu na miejsce. Wcześniejsze informacje na temat tego kto, skąd i kiedy przyjedzie pozwoli nam również lepiej przygotować wszystko na miejscu. Tak więc prosiłbym w tym temacie o wstępne info na temat tego skąd i w jakim składzie się pojawicie na miejscu, poniżej sporządzę orientacyjną listę uczestników tegorocznego spotkania. W tym temacie również możecie się między dogadywać kwestię wyjazdu. Przypominam, że spotkanie jest organizowany co prawda przez JPC, ale uczestniczyć w nim może każdy.
Ja będę jechał z rana samochodem osobowym razem z DeeJaym, Leniupem i prawdopodobnie z Drozdim i Ultrasem (obaj jeszcze nie są pewni co do wyjazdu). W razie gdyby ktoś chciał się wpisać na "listę rezerwową" to proszę o info tutaj bądź na gg.
Będziemy wyjeżdżać rano, tak żeby jeszcze przed przybyciem wszystkich przygotować już miejsce dookoła krzyża. Z nami pojedzie wieniec, znicze oraz cały majdan potrzebny do sprzątania, więc w aucie będzie wyjątkowo ciasno, jedynie kierowca będzie miał pełny komfort jazdy jeśli nie liczyć marudnych pasażerów
Lista uczestników tegorocznego spotkania w Babsku:
1-5. Siewier, DeeJay, Leniup, Drozdi, Radek_88 (?) (wyjazd z Lędzin/Tychów/Katowic)
6-15. Madzia, Alexa, Abdul, BIANCONERI, Pawciosss, Tasak, Chalres, Wojtek, juveluck (wyjazd z Poznania)
16. Mati (wyjazd z Łask)
17-24. Dagmara, Gorn, białas, dziewczyna białasa, winner, francuz, gil, dziewczyna gila (wyjazd z Białegostoku)
25-27. Bob Sapp, Alexxxxx, Polmos (wyjazd z Warszawy)
Ostatnio zmieniony 02 września 2009, 23:25 przez Siewier, łącznie zmieniany 18 razy.
- sushi
- Juventino
Ja często przejeżdzam koło miejsca gdzie znajduję sie krzyż . Postawiłem pare zniczy myślę że jutro będę przejeżdzał to znów zapale bo niestety ale 3 września nie będę mógł być .
Czy wygrywa czy nie ja i tak kocham cię w sercu moim JUVE i na dobre i na złe
- DeeJay
- Juventino
Ja podobnie jak ostatnio zaklepuje sobie miejsce z przodu. Przygotujcie się na ostrą jazdę i jakby ktoś po drodze nie wiedział, do czego brakuje namSiewier pisze:W aucie będzie wyjątkowo ciasno, jedynie kierowca będzie miał pełny komfort jazdy jeśli nie liczyć marudnych pasażerów

Kto nie może jechać, wpłacać na znicze!
- JuveR
- Juventino
Czy osoby nienależące do JPC również mogą wpłacać?DeeJay pisze:Ja podobnie jak ostatnio zaklepuje sobie miejsce z przodu. Przygotujcie się na ostrą jazdę i jakby ktoś po drodze nie wiedział, do czego brakuje namSiewier pisze:W aucie będzie wyjątkowo ciasno, jedynie kierowca będzie miał pełny komfort jazdy jeśli nie liczyć marudnych pasażerówmetrów, to kierowca chętnie odpowie na to pytanie.
- DeeJay
- Juventino
Mogą jak najbardziej.JuveR pisze:Czy osoby nienależące do JPC również mogą wpłacać?DeeJay pisze:Ja podobnie jak ostatnio zaklepuje sobie miejsce z przodu. Przygotujcie się na ostrą jazdę i jakby ktoś po drodze nie wiedział, do czego brakuje namSiewier pisze:W aucie będzie wyjątkowo ciasno, jedynie kierowca będzie miał pełny komfort jazdy jeśli nie liczyć marudnych pasażerówmetrów, to kierowca chętnie odpowie na to pytanie.
- Siewier
- Administrator
Tak. To, że cała ta akcja jest organizowana przez JPC nie oznacza, że ludzie nie zrzeszeni w fan klubie nie mogą w niej uczestniczyć, o czym zresztą pisaliśmy już kilkukrotnie.JuveR pisze:Czy osoby nienależące do JPC również mogą wpłacać?
Poklepać to się możesz...DeeJay pisze:Ja podobnie jak ostatnio zaklepuje sobie miejsce z przodu.

Zaprzeczam, jeżdżę spokojnie i regulaminowo.DeeJay pisze:Przygotujcie się na ostrą jazdę i jakby ktoś po drodze nie wiedział, do czego brakuje nammetrów, to kierowca chętnie odpowie na to pytanie
- Siewier
- Administrator
Ze Śródmieścia, skąd konkretnie to jeszcze nie wiem, pewnie okolice dworca. Przy czym u mnie wolne miejsce będzie tylko i wyłącznie wtedy, jeśli ktoś z obecnej listy z jakiś powodów nie pojedzie - na chwilę obecną wyjazd Drozdiego i Ultrasa nie jest jeszcze pewien - do tygodnia powinna się ich sprawa wyjaśnić. Póki co nie mam pojęcia czy z naszego regionu ktokolwiek inny ma zamiar się jeszcze wybierać drugim samochodem - gdyby zainteresowanie było większe to można by pomyśleć nad busem, jednak przy takim odzewie daleko mi do takich planów.Chudylolo pisze:Panowie bardzo bym chciał jechać:) z jakiego miejsca z Katowic będziecie ruszać?
- juveluck
- Juventino
Z Posen jadą na pewno: Alexa, Madzia, Chalres i ja. Razem z nami zabiera się znany nazistowski kapo Abdul, możliwe, że jedzie Pawciosss. Więcej będę wiedział po meczu z roma, gdzie dokładnie się ugadamy. Nie z wszystkimi mam na razie kontakt, nie wszyscy wrócili z wakacji do Poznania. Najprawdopodobniej będziemy jechać na 2 auta. Ewentualnych chętnych na wyjazd zapraszam do mnie.

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- Bosiontko
- Juventino
Mnie z Wami nie będzie, ale przejeżdżałem parę dni temu przez Babsk i cała rodzina od razu musiała usłyszeć historię Scirei. Wysłałem pieniądze na znicz dla Gaetano, zapalcie tam go. I policzcie ile zniczy w sumie JP zebrało. Myślę, że jak będzie poniżej setki (tych dodatkowych od osób, które nie jadą) to trochę wstyd.
- DeeJay
- Juventino
Orientacyjnie o 12 powinniśmy już być na miejscu.Mati pisze:Siewier o której orientacyjnie godzinie będzie na miejscu?
Mam autobus który dojeżdża na miejsce o 11:05, czy w granicach dwunastej - trzynastej można się was będzie już w Babsku spodziewać?
- Siewier
- Administrator
Jak nie będzie po drodze żadnych patrolów to i na 10 dojdziemyDeeJay pisze:Orientacyjnie o 12 powinniśmy już być na miejscu.Mati pisze:Siewier o której orientacyjnie godzinie będzie na miejscu?
Mam autobus który dojeżdża na miejsce o 11:05, czy w granicach dwunastej - trzynastej można się was będzie już w Babsku spodziewać?