Znicz dla Gaetano/Wyjazd do Babska (3.09.2009)

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2009, 13:55

Śmierć w płomieniach - tyle głosił suchy komunikat Polskiej Agencji Prasowej o wypadku, do którego doszło 3 września 1989 roku w niewielkiej miejscowości Babsk, niedaleko Rawy Mazowieckiej. W wyniku zderzenia Fiata 125 z tirem oraz wybuchu kanistrów z benzyną śmierć poniosły trzy osoby: kierowca Henryk Pająk, tłumaczka Barbara Januszkiewicz oraz legendarny obrońca Starej Damy i ówczesny drugi trener Juventusu, <b>Gaetano Scirea.</b> Do Polski przybył aby zobaczyć w akcji drużynę Górnika Zabrze, rywala Bianconerich w rozgrywkach Pucharu UEFA. Do ojczyzny już nie wrócił...

W tym roku mija 20 lat od kiedy Geatano nie ma wśród nas. <b>3 września</b> członkowie JuvePoland Club udadzą się na miejsce śmierci Scirei, by jak co roku złożyć pod krzyżem wieniec. Spotkanie Juventinich odbędzie się w miejscowości Babsk, w zajeździe znajdującym się przy głównej drodze numer 8/E67 (po lewej stronie jadąc w kierunku Warszawy, po prawej w kierunku Tomaszowa Mazowieckiego) o <b>godzinie 15</b>. Zapraszamy wszystkich chętnych kibiców.

Natomiast wszystkich tych, którzy nie będą mogli zjawić się osobiście, pragniemy poinformować o rozpoczęciu akcji <b>"Znicz dla Gaetano"</b>. Na czym będzie ona polegała? I ty możesz zapalić znicz pod krzyżem Gaetano Scirei. Wystarczy tylko zasilić podane poniżej konto kwotą <b>dwóch złotych</b>, za którą zakupiony zostanie znicz i zapalony pod krzyżem w Twoim imieniu. Zależy nam, aby liczba zniczy była jak największa, jednak nie większa niż jeden przypadający na jednego kibica. Każdy znicz ma wyrazić uczucia fanów Starej Damy, w sercach których bije pamięć o Gaetano.

Pieniądze można wpłacać na podane niżej konto. Przyjmowane będą także wpłaty zbiorowe, jednym przelewem od kilku osób (na adres club@juvepoland.com proszę o dołączenie informacji z imieniem, nazwiskiem lub nickiem osób kupujących znicz).

<b>Numer konta JPC:</b>
S.P.K.J. JuvePoland Club
43 2130 0004 2001 0363 0050 0001

Wszyscy ci, którzy mają zamiar wybrać się w tym roku do Babska powinni już powoli dogadywać się między sobą w kwestii dojazdu na miejsce. Wcześniejsze informacje na temat tego kto, skąd i kiedy przyjedzie pozwoli nam również lepiej przygotować wszystko na miejscu. Tak więc prosiłbym w tym temacie o wstępne info na temat tego skąd i w jakim składzie się pojawicie na miejscu, poniżej sporządzę orientacyjną listę uczestników tegorocznego spotkania. W tym temacie również możecie się między dogadywać kwestię wyjazdu. Przypominam, że spotkanie jest organizowany co prawda przez JPC, ale uczestniczyć w nim może każdy.

Ja będę jechał z rana samochodem osobowym razem z DeeJaym, Leniupem i prawdopodobnie z Drozdim i Ultrasem (obaj jeszcze nie są pewni co do wyjazdu). W razie gdyby ktoś chciał się wpisać na "listę rezerwową" to proszę o info tutaj bądź na gg.
Będziemy wyjeżdżać rano, tak żeby jeszcze przed przybyciem wszystkich przygotować już miejsce dookoła krzyża. Z nami pojedzie wieniec, znicze oraz cały majdan potrzebny do sprzątania, więc w aucie będzie wyjątkowo ciasno, jedynie kierowca będzie miał pełny komfort jazdy jeśli nie liczyć marudnych pasażerów :smile:

Lista uczestników tegorocznego spotkania w Babsku:
1-5. Siewier, DeeJay, Leniup, Drozdi, Radek_88 (?) (wyjazd z Lędzin/Tychów/Katowic)
6-15. Madzia, Alexa, Abdul, BIANCONERI, Pawciosss, Tasak, Chalres, Wojtek, juveluck (wyjazd z Poznania)
16. Mati (wyjazd z Łask)
17-24. Dagmara, Gorn, białas, dziewczyna białasa, winner, francuz, gil, dziewczyna gila (wyjazd z Białegostoku)
25-27. Bob Sapp, Alexxxxx, Polmos (wyjazd z Warszawy)
Ostatnio zmieniony 02 września 2009, 23:25 przez Siewier, łącznie zmieniany 18 razy.

sushi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2009, 16:36

Ja często przejeżdzam koło miejsca gdzie znajduję sie krzyż . Postawiłem pare zniczy myślę że jutro będę przejeżdzał to znów zapale bo niestety ale 3 września nie będę mógł być .

Czy wygrywa czy nie ja i tak kocham cię w sercu moim JUVE i na dobre i na złe
DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2009, 18:21

Siewier pisze:W aucie będzie wyjątkowo ciasno, jedynie kierowca będzie miał pełny komfort jazdy jeśli nie liczyć marudnych pasażerów :smile:
Ja podobnie jak ostatnio zaklepuje sobie miejsce z przodu. Przygotujcie się na ostrą jazdę i jakby ktoś po drodze nie wiedział, do czego brakuje nam Obrazek metrów, to kierowca chętnie odpowie na to pytanie.

Kto nie może jechać, wpłacać na znicze!

JuveR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2009, 18:38

DeeJay pisze:
Siewier pisze:W aucie będzie wyjątkowo ciasno, jedynie kierowca będzie miał pełny komfort jazdy jeśli nie liczyć marudnych pasażerów :smile:
Ja podobnie jak ostatnio zaklepuje sobie miejsce z przodu. Przygotujcie się na ostrą jazdę i jakby ktoś po drodze nie wiedział, do czego brakuje nam Obrazek metrów, to kierowca chętnie odpowie na to pytanie.

Czy osoby nienależące do JPC również mogą wpłacać?

DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2009, 18:42

JuveR pisze:
DeeJay pisze:

Czy osoby nienależące do JPC również mogą wpłacać?
Mogą jak najbardziej.

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2009, 18:46

JuveR pisze:Czy osoby nienależące do JPC również mogą wpłacać?
Tak. To, że cała ta akcja jest organizowana przez JPC nie oznacza, że ludzie nie zrzeszeni w fan klubie nie mogą w niej uczestniczyć, o czym zresztą pisaliśmy już kilkukrotnie.
DeeJay pisze:Ja podobnie jak ostatnio zaklepuje sobie miejsce z przodu.
Poklepać to się możesz... :whistle:
DeeJay pisze:Przygotujcie się na ostrą jazdę i jakby ktoś po drodze nie wiedział, do czego brakuje nam Obrazek metrów, to kierowca chętnie odpowie na to pytanie
Zaprzeczam, jeżdżę spokojnie i regulaminowo.

Chudylolo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2009, 18:50

Panowie bardzo bym chciał jechać:) z jakiego miejsca z Katowic będziecie ruszać?

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2009, 19:14

Chudylolo pisze:Panowie bardzo bym chciał jechać:) z jakiego miejsca z Katowic będziecie ruszać?
Ze Śródmieścia, skąd konkretnie to jeszcze nie wiem, pewnie okolice dworca. Przy czym u mnie wolne miejsce będzie tylko i wyłącznie wtedy, jeśli ktoś z obecnej listy z jakiś powodów nie pojedzie - na chwilę obecną wyjazd Drozdiego i Ultrasa nie jest jeszcze pewien - do tygodnia powinna się ich sprawa wyjaśnić. Póki co nie mam pojęcia czy z naszego regionu ktokolwiek inny ma zamiar się jeszcze wybierać drugim samochodem - gdyby zainteresowanie było większe to można by pomyśleć nad busem, jednak przy takim odzewie daleko mi do takich planów.

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2009, 09:52

Z Posen jadą na pewno: Alexa, Madzia, Chalres i ja. Razem z nami zabiera się znany nazistowski kapo Abdul, możliwe, że jedzie Pawciosss. Więcej będę wiedział po meczu z roma, gdzie dokładnie się ugadamy. Nie z wszystkimi mam na razie kontakt, nie wszyscy wrócili z wakacji do Poznania. Najprawdopodobniej będziemy jechać na 2 auta. Ewentualnych chętnych na wyjazd zapraszam do mnie.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Chudylolo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2009, 10:14

Aha dobra dzięki Panowie :D

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2009, 10:58

Siewier o której orientacyjnie godzinie będzie na miejscu?

Mam autobus który dojeżdża na miejsce o 11:05, czy w granicach dwunastej - trzynastej można się was będzie już w Babsku spodziewać?

Bosiontko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2009, 11:23

Mnie z Wami nie będzie, ale przejeżdżałem parę dni temu przez Babsk i cała rodzina od razu musiała usłyszeć historię Scirei. Wysłałem pieniądze na znicz dla Gaetano, zapalcie tam go. I policzcie ile zniczy w sumie JP zebrało. Myślę, że jak będzie poniżej setki (tych dodatkowych od osób, które nie jadą) to trochę wstyd.

DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2009, 11:49

Mati pisze:Siewier o której orientacyjnie godzinie będzie na miejscu?

Mam autobus który dojeżdża na miejsce o 11:05, czy w granicach dwunastej - trzynastej można się was będzie już w Babsku spodziewać?
Orientacyjnie o 12 powinniśmy już być na miejscu.

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2009, 12:37

No to dobrze, na 90% się zjawię, najprawdopodobniej właśnie o 11:05.

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2009, 12:44

DeeJay pisze:
Mati pisze:Siewier o której orientacyjnie godzinie będzie na miejscu?

Orientacyjnie o 12 powinniśmy już być na miejscu.
Jak nie będzie po drodze żadnych patrolów to i na 10 dojdziemy :prochno:

ODPOWIEDZ