Trofeo TIM (29.07) JUVENTUS - Milan - Inter
- tabo89
- Juventino

TROFEO TIM 2008
Czas:
2008-07-29 (wtorek)
Plan spotkań:
20.30. Milan - Juventus
21.30. Inter - przegrany z pierwszego meczu
22.30. Inter - zwycięzca z pierwszego meczu
Miejsce:
Stadio Olimpico di Torino
Pojemność 27 168
Data otwarcia 1933
O turnieju
Coroczny turniej piłkarski we Włoszech, rozgrywany przed rozpoczęciem sezonu począwszy od roku 2001. Biorą w nim udział trzy najbardziej utytułowane włoskie zespoły: Juventus Turyn, A.C. Milan i Inter Mediolan.
Turniej sponsorowany jest przez Telecom Italia Mobile, włoskiego operatora telefonii komórkowej. Mecze trwają po 45 minut (2 połowy po 22 i pół minuty). W przypadku remisu przeprowadzana jest seria rzutów karnych.
Lista triumfatorów
* 2001 - A.C. Milan
* 2002 - Inter Mediolan
* 2003 - Inter Mediolan
* 2004 - Inter Mediolan
* 2005 - Inter Mediolan
* 2006 - A.C. Milan
* 2007 - Inter Mediolan
Ostatnie wyniki
Rok 2006
* Milan – Inter 2:1 (Favalli 32', Borriello 35' - Cruz 19')
* Milan - Juventus 3:1 (Seedorf 26', Kakà 38', Seedorf 47' - Zalayeta 5')
* Juventus - Inter 1:1, karne 4-3 (Del Piero 5' - Figo 27')
Rok 2007
* Inter - Juventus 0:0, karne 5-4
* Milan - Juventus 1:0 (Gilardino 26')
* Inter - Milan 1:0 (Recoba 28')
mecz na żywo w TV:
Canale5
źródła: www.juvepoland.com , www.liveonsat.com , www.wikipedia.pl ,
wszelkie błędy proszę kierować na PW - na pewno wprowadzę poprawki :-D
Ostatnio zmieniony 28 lipca 2008, 18:10 przez tabo89, łącznie zmieniany 2 razy.
- stahoo
- Juventino
I znowu zacznie sie dyskusja. Tylko sparing, mecz towarzyski czy Święta Wojna? Pewnie po meczu kibice wygranej druzyny będa za tym drugim okresleniem, a za pierwszym pokonani
Dla mnie jest to tylko mecz towarzyski, przygotowujący do sezonu.
Dla mnie jest to tylko mecz towarzyski, przygotowujący do sezonu.
- winnik09
- Juventino
Ja bym powiedział że to troche ważniejsze niż zwykły sparing. Jednak turniej ten ma jakoś renomę i historię. A walka gigantów włoskiej piłki jest zawsze interesująca i przyciąga wielu kibiców co z tym się wiąże w grę wchodzą też pieniądze:D a to chyba ważne. Mecze te powinny być przez trenera wykorzystane w kontekście walki w Lidze. Mam nadzieje że Ranieri weźmie to pod uwagę.

- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Dla mnie wynik się liczy. Musimy wchodzić w mecze i coraz lepiej grać. To ważne, aby tych spotkań nie odpuścić. Jak to mówi Ranieri, ważne aby wybiegać te minuty.
Ktoś wie, gdzie puszczą to na necie?
Ktoś wie, gdzie puszczą to na necie?
- Internazionalista
- Interista
To raczej niemożliwe.mrowka423 pisze:Ale spoko byłoby wygrać i z Milanem i z Interem już przed sezonem. Wtedy dopiero morale by nam wzrosły. :-D W dodatku utrzeć nosa Murinho już przy pierwszej okazji. Ach... to byłoby piękne.
- Jose MourinhoMyślę, że na tę chwilę, przy dużym zmęczeniu, nie możemy grać dobrze. Z dnia na dzień współpraca w drużynie jest coraz lepsza, dzisiaj jest sobota, w jutrzejszym meczu prawdopodobnie nie będziemy mogli zagrać na wysokim poziomie. Tak samo będzie we wtorek np. w meczu z Juventusem, który przygotowuje się dłużej niż my. Ale naszym celem nie jest dobra gra teraz, mamy swoją własną "wojnę", którą stoczymy w trakcie pierwszych spotkań o punkty. Jestem pewien, że wtedy będziemy w lepszej formie.
Jak widzisz, trenerzy raczej nie przejmą się wynikiem tego turnieju. Ucieranie nosa jest możliwe w meczach o stawkę.
Lubię ten turniej, sympatyczny taki jest. Może zobaczymy kawałek dobrego futbolu. Zwycięzcą będzie najprawdopodobniej Juventus, gdyż zaczął przygotowania wcześniej od Milanu i Interu.
- mrowka423
- Juventino
Wszyscy mówią: " To mecz towarzyski, nie ma znaczenia, nie przywiązujemy do niego wagi". Ale jednak fajnie jest wygrać z największymi rywalami w walce o scudetto jeszcze przed rozpoczęciem tej walki. Jak to napisał stahoo: " tylko sparing, mecz towarzyski czy Święta Wojna? Pewnie po meczu kibice wygranej druzyny będa za tym drugim okresleniem, a za pierwszym pokonani"Internazionalista pisze:To raczej niemożliwe.mrowka423 pisze:Ale spoko byłoby wygrać i z Milanem i z Interem już przed sezonem. Wtedy dopiero morale by nam wzrosły. :-D W dodatku utrzeć nosa Murinho już przy pierwszej okazji. Ach... to byłoby piękne.
- Jose MourinhoMyślę, że na tę chwilę, przy dużym zmęczeniu, nie możemy grać dobrze. Z dnia na dzień współpraca w drużynie jest coraz lepsza, dzisiaj jest sobota, w jutrzejszym meczu prawdopodobnie nie będziemy mogli zagrać na wysokim poziomie. Tak samo będzie we wtorek np. w meczu z Juventusem, który przygotowuje się dłużej niż my. Ale naszym celem nie jest dobra gra teraz, mamy swoją własną "wojnę", którą stoczymy w trakcie pierwszych spotkań o punkty. Jestem pewien, że wtedy będziemy w lepszej formie.
Jak widzisz, trenerzy raczej nie przejmą się wynikiem tego turnieju. Ucieranie nosa jest możliwe w meczach o stawkę.
- Internazionalista
- Interista
Oczywiście, że jest fajnie wygrać z największymi rywalami nawet w takich turniejach, ale nie da się utrzeć tym nosa trenerowi drużyny, która jest we wczesnej fazie przygotowań do sezonu.mrowka423 pisze:Wszyscy mówią: " To mecz towarzyski, nie ma znaczenia, nie przywiązujemy do niego wagi". Ale jednak fajnie jest wygrać z największymi rywalami w walce o scudetto jeszcze przed rozpoczęciem tej walki. Jak to napisał stahoo: " tylko sparing, mecz towarzyski czy Święta Wojna? Pewnie po meczu kibice wygranej druzyny będa za tym drugim okresleniem, a za pierwszym pokonani"Internazionalista pisze:To raczej niemożliwe.mrowka423 pisze:Ale spoko byłoby wygrać i z Milanem i z Interem już przed sezonem. Wtedy dopiero morale by nam wzrosły. :-D W dodatku utrzeć nosa Murinho już przy pierwszej okazji. Ach... to byłoby piękne.
- JuveFilip_8_
- Juventino
Miejmy nadzieje ze mundoltv (czy jakos tak) przetransmituje mecze ;]

- mrowka423
- Juventino
Dobra niech ci będzie, ustępuje. Nie da się w meczu towarzyskim utrzeć nosa trenerowi drużyny , która jest we wczesnej fazie przygotowań. Ale i tak mam nadzieje, że wygramy.Internazionalista pisze:
Oczywiście, że jest fajnie wygrać z największymi rywalami nawet w takich turniejach, ale nie da się utrzeć tym nosa trenerowi drużyny, która jest we wczesnej fazie przygotowań do sezonu.
- Okoni
- Juventino
Wczoraj Juventus pokonał Borussię Dortmund 1-3 mimo, że BVB zaczęła przygotowania dużo wcześniej niż Juventus.Internazionalista pisze:Lubię ten turniej, sympatyczny taki jest. Może zobaczymy kawałek dobrego futbolu. Zwycięzcą będzie najprawdopodobniej Juventus, gdyż zaczął przygotowania wcześniej od Milanu i Interu.
A wracając do tematu to ja ten turniej traktuję poważniej niż zwykłe mecze towarzyskie. Jak wygramy to może nie "utrzemy nosa" Mourinho, ale na pewno podbudujemy morale w drużynie.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Szczerze się przyznam, że nawet niewiedziałem o tym, iż nigdy nie wygraliśmy tego turnieju
Trochę kicha....
Cóż rzec? Będziemy jeszcze na pewno odczuwali trudy spotkania z Dortmundu. Oczekiwania po turnieju?? Jak można bez emocji i bez woli zwycięstwa, podchodzić do spotkań z takimi rywalami? Nie można, więc sprawa jasna :twisted:

Cóż rzec? Będziemy jeszcze na pewno odczuwali trudy spotkania z Dortmundu. Oczekiwania po turnieju?? Jak można bez emocji i bez woli zwycięstwa, podchodzić do spotkań z takimi rywalami? Nie można, więc sprawa jasna :twisted:

- Mati
- Juventino
Podobnie jak Dragon, wynik tego meczu interesuje mnie, jak zawsze - w meczach z takimi przeciwnikami. Nie napalam się może tak bardzo, bo wiem, że nawet przegrana nic nie zmieni, ale dla kibica miło jest oglądać zwycięstwo z takim rywalem.
Swoją drogą, Tiago został powołany na mecz, a Almiron (opierając się na info z oficjalnej strony i moim koślawym angielskim) nie dostał powołania tylko dlatego, że wyleciał do Argentyny w celu załatwienia jakichś tam spraw urzędowych związanych z przedłużeniem swojego pobytu we Włoszech.
Może więc ich odejście nie jest taki oczywiste jak mogło się wydawać ?
Swoją drogą, Tiago został powołany na mecz, a Almiron (opierając się na info z oficjalnej strony i moim koślawym angielskim) nie dostał powołania tylko dlatego, że wyleciał do Argentyny w celu załatwienia jakichś tam spraw urzędowych związanych z przedłużeniem swojego pobytu we Włoszech.
Może więc ich odejście nie jest taki oczywiste jak mogło się wydawać ?
- Orochimaru
- Juventino
Canale 5 przeprowadzi transmisję z turnieju. Na Polsacie ten kanał chyba mam, co do innych platform nie wiem... Pytanie tylko czy nie zakodują