Sky Calcio i Sky Sport

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
Juventini2007

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2008, 14:56

Witam! Czy ktoś wie na jakich platformach cyfrowych można odbierać kanały Sky Calcio i Sky Sport Italia? Jeżeli tak proszę o szybką odpowiedź

Conrad JUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2008, 15:07

Juventini2007 pisze:Witam! Czy ktoś wie na jakich platformach cyfrowych można odbierać kanały Sky Calcio i Sky Sport Italia? Jeżeli tak proszę o szybką odpowiedź
Zapewne sa na Cyfrze + ale raczej napewno sa kodowane :doh:

NA ZAWSZE JUVENTINO !!!
Pietrek1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2008, 15:36

Ooo widze ze w marzeniach sie rozplynales :P chcialoby sie miec te stacje ale nie ma lekko

Nie ma szans na odbior SKY w Polsce, gdyby tylko mozna bylo to bralbym za kazda kase. To jest jedna z najlepszych stacji na swiecie, maja HD, 16:9, prawa do wszystkich meczow Serie A, innych lig nie wiem, maja Champions League, swietne studio, analizy, pelno programow o klubach, dokumentow, moznaby wyliczac tak dlugo...

niestety ja nie znam zadnego sposobu zeby SKY ogladac w Polsce, kto wie niech napisze bede niezmiernie wdzieczny :ok:

Juventini2007

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2008, 16:11

Mellex pisze:Ooo widze ze w marzeniach sie rozplynales :P chcialoby sie miec te stacje ale nie ma lekko

Nie ma szans na odbior SKY w Polsce, gdyby tylko mozna bylo to bralbym za kazda kase. To jest jedna z najlepszych stacji na swiecie, maja HD, 16:9, prawa do wszystkich meczow Serie A, innych lig nie wiem, maja Champions League, swietne studio, analizy, pelno programow o klubach, dokumentow, moznaby wyliczac tak dlugo...

niestety ja nie znam zadnego sposobu zeby SKY ogladac w Polsce, kto wie niech napisze bede niezmiernie wdzieczny :ok:
No właśnie wiem o tym,ale gdzieś słyszałem,że można odbierać na południu Polski tą stację...

Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2008, 17:42

Juventini2007 pisze:
Mellex pisze:Ooo widze ze w marzeniach sie rozplynales :P chcialoby sie miec te stacje ale nie ma lekko

No właśnie wiem o tym,ale gdzieś słyszałem,że można odbierać na południu Polski tą stację...
To źle słyszałeś. Programy są do odbierania na Hotbirdzie, dlatego nie robi różnicy, czy jest się na południu czy na północy Polski. Chodzi o to, żeby poradzić sobie z zabezpieczeniami, a te narazie są górą.

mpolek

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2008, 18:08

Posiadam dekoder N i na nim jest tylko "Sky Sport Active 24" ale to i tak nieźle, bo zawsze są skróty i bramki od razu po meczach i fajne zapowiedzi;)

Obrazek
kacek_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 02 lutego 2008, 18:29

mpolek pisze:Posiadam dekoder N i na nim jest tylko "Sky Sport Active 24" ale to i tak nieźle, bo zawsze są skróty i bramki od razu po meczach i fajne zapowiedzi;)
właśnie chciałem o tym napisać.. ;)
również posiadam dekoder N i jest na nim właśnie Sky Sport, na którtm zawsze lecą skróty meczów z całej kolejki i bramki. chciałem się dowiadywać czy w związku z obecnością tego właśnie kanału eNka planuje wprowadzenie innych kanałów tematycznych Sky, odpowiedź była negatywna..

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2008, 18:53

Conrad JUVE pisze:
Juventini2007 pisze:Witam! Czy ktoś wie na jakich platformach cyfrowych można odbierać kanały Sky Calcio i Sky Sport Italia? Jeżeli tak proszę o szybką odpowiedź
Rozróżnijmy dwie rzeczy. SkyItalia to cały pakiet programów (tak jak np. Cyfrowy Polsat) dlatego trudno oczekiwać, że Cyfra+ zacznie pokazywać SkyCalcio. To tak jakby mieli dodać do programy Polsat Sport.

SkyItalia nie można odbierać w Polsce legalnie (z naciskiem na ostatnie słowo)

Conrad JUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2008, 19:25

mesju pisze:
Conrad JUVE pisze:
Rozróżnijmy dwie rzeczy. SkyItalia to cały pakiet programów (tak jak np. Cyfrowy Polsat) dlatego trudno oczekiwać, że Cyfra+ zacznie pokazywać SkyCalcio. To tak jakby mieli dodać do programy Polsat Sport.

SkyItalia nie można odbierać w Polsce legalnie (z naciskiem na ostatnie słowo)
Sugerujesz cos czy mi sie zdaje ? :think: :doh:

NA ZAWSZE JUVENTINO !!!
figc1898

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2008, 17:42

Tak sobie kiedyś myślałem, jeżeli by w Polsce można było oglądać legalnie na abonament SKY Italia to pewnie zaraz polskie platformy straciłyby swoich klientów i zbankrutowały. Nie wiem gdzie jest problem polegający na tym że w naszym kraju nie idzie legalnie odbierać europejskich platform cyfrowych - czy to są wymogi techniczne czy europejskie?
Niech ktoś mi napisze dlaczego zagraniczne telefonie cyfrowe mogą przejmować te w naszym kraju, np. Orange przejęła Ideę a dlaczego nie może się tak stać z satelitarnymi platformami cyfrowymi ?

Obrazek
Obrazek
Belialek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lutego 2008, 13:44

"digital+", znany bardziej jako "cyfra+" przejal polska "wizje tv" :) co do pytania o niemoznosc legalnego odbioru... z tego co wiem to nawet cyfry nie mozesz legalnei abonowac mieszkajac poza granica kraju, tzn jedynym wyjsciem jest prepaid, albo abonament na osobe zameldowana w kraju na stale (znajomy, rodzina) a krata i tak podruzuje razem z nami :) podobnie jest z sky calcio - chcesz ogladac legalnie, to mozesz poszperac na wloskich forach, moze ktos by ci pomogl zalatwic prepaida na sky (np za posrednictwem e-bay)

Platini-10-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2008, 14:30

znajomi mojej mamy pracują w Rzymie!I mają sky beda w polsce na swieta i przywiozą dekoder.Mam nadzieję ze w polsce bedzie odbierać jeśli tak to biore!Jezeli n-tv,polsat i cyfra odbierają zagranicą to czemu nie sky!!

Obrazek
Belialek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lutego 2008, 15:02

ale sam dekoder to za malo :) musisz miec aktywna karte, czyt oplacany abonament/prepaid. odbierac bedzie na pewno, bo nadaja z tej samej satelity co polsat i cyfra

drozdi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2008, 15:21

ja tam mam cyfrowy polsat i np wśród programów mam miedzy innymi Juventus Channel... aczkolwiek sygnał jest zakodowany :angry:

zna ktos jakis sposob zeby to obejsc :?: o ile to mozliwe :think:

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 13 lutego 2008, 15:38

Raczej niemożliwe,aby to obejść...Nawet oficjalna strona bodajże włoskiego SKY podaje,że aby uzyskać dostęp do programu,należy płacić abonament...Nawet gdybyś wystosował takie zapytanie w punkcie Polsatu Cyfrowego odnośnie tego programu,wiele byś nie uzyskał,bo sami nie są w stanie tego załatwić.Zwyczajnie platforma odbiera sygnał tej stacji z satelity.

ODPOWIEDZ