Muzyka grunge
- Franz del Torino
- Juventino
Czy ktoś na tym forum, oprócz mnie, słucha muzyki grunge (Nirvana, Pearl Jam, Alice In Chains itp.)? Jakie zespoły lubicie najbardziej (ja Nirvanę) i co wam się podoba w tej muzyce? W moim otoczeniu nie słucha jej nikt, wiem że to gatunek prawie już wymarły
(jednak warto by go wskrzesić), ale może znajdą się jacyś jej zwolennicy?
''Czas jest względny, ale czasy są bezwzględne'' - Ferdynand K.
- Ein
- Juventino
Treściwie. Ja.
Wszystkie z wymienionych przez Ciebie zespołów słyszałem, szacunek dla Nirvany (
) stworzyli wspaniałą muzykę. Warto go wskrzesić ? Pewnie ,że tak tylko po co ? Teraz na świecie porobiło się tyle "nowych" gatunków tej samej ( uogólniam :roll: ) muzyki ,że grunge zastąpisz sobie innym.
A i przy okazji ciekawi mnie jaki następny temat (po tym i po reggae) powstanie ? Może jacyś 80' hardcorowcy bądź fani industraliu ?
Wszystkie z wymienionych przez Ciebie zespołów słyszałem, szacunek dla Nirvany (

A i przy okazji ciekawi mnie jaki następny temat (po tym i po reggae) powstanie ? Może jacyś 80' hardcorowcy bądź fani industraliu ?

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- Franz del Torino
- Juventino
Nie zastąpię, uwierz mi, że nie zastąpię. Grunge jest dla mnie jedyny i niepowtarzalny...Ein pisze: Teraz na świecie porobiło się tyle "nowych" gatunków tej samej ( uogólniam :roll: ) muzyki ,że grunge zastąpisz sobie innym.
''Czas jest względny, ale czasy są bezwzględne'' - Ferdynand K.
- paruf
- Juventino
Też tak kiedyś myślałem, ale z wiekiem sie to zmienia, dalej słucham zespołów które 10-15 lat temu były dla mnie największe, ale moje gust jest teraz o wiele szerszy, pzoatym kilka z moich ulubionych zespołów wydały słabsze płyty - np. Smashing Pumpkins co w porównaniu do ich dorobku z lat 90tych w moim mneimaniu jest niestety słabizną.
- nerinka
- Juventino
Wychodzi na to, że nie jesteś sam. Nirvana - lata mojej młodości - brzmi jakby to było lata świetlne temu
. Ostatnio słyszałam, że z Nirvany się wyrasta, ale nie popieram tej tezy. Perl Jam również jest niezapomniany.
Gatunek nie do końca wymarły - zmniejszyły się tylko kręgi osób słuchających.
Już niedługo rocznica śmierci Kurta... Pamięta ktoś jeszcze?

Gatunek nie do końca wymarły - zmniejszyły się tylko kręgi osób słuchających.
Już niedługo rocznica śmierci Kurta... Pamięta ktoś jeszcze?
Juventus zawsze był i zawsze będzie historią mojej miłości.
Pavel Nedvěd
Pavel Nedvěd
- juveninhoo
- Juventino
Jak dla mnie grunge= NirVana 
Na ich muzyce się wychowałem

Na ich muzyce się wychowałem
"Pragnienie bycia kimś innym to marnowanie osoby, którą się jest"- Kurt Cobain