Muzyka grunge

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Franz del Torino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2008, 21:16

Czy ktoś na tym forum, oprócz mnie, słucha muzyki grunge (Nirvana, Pearl Jam, Alice In Chains itp.)? Jakie zespoły lubicie najbardziej (ja Nirvanę) i co wam się podoba w tej muzyce? W moim otoczeniu nie słucha jej nikt, wiem że to gatunek prawie już wymarły :cry: (jednak warto by go wskrzesić), ale może znajdą się jacyś jej zwolennicy?

''Czas jest względny, ale czasy są bezwzględne'' - Ferdynand K.
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2008, 19:25

Treściwie. Ja.

Wszystkie z wymienionych przez Ciebie zespołów słyszałem, szacunek dla Nirvany ( :bravo: ) stworzyli wspaniałą muzykę. Warto go wskrzesić ? Pewnie ,że tak tylko po co ? Teraz na świecie porobiło się tyle "nowych" gatunków tej samej ( uogólniam :roll: ) muzyki ,że grunge zastąpisz sobie innym.

A i przy okazji ciekawi mnie jaki następny temat (po tym i po reggae) powstanie ? Może jacyś 80' hardcorowcy bądź fani industraliu ? :D

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
Franz del Torino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2008, 20:24

Ein pisze: Teraz na świecie porobiło się tyle "nowych" gatunków tej samej ( uogólniam :roll: ) muzyki ,że grunge zastąpisz sobie innym.
Nie zastąpię, uwierz mi, że nie zastąpię. Grunge jest dla mnie jedyny i niepowtarzalny...

''Czas jest względny, ale czasy są bezwzględne'' - Ferdynand K.
paruf

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2008, 14:47

Też tak kiedyś myślałem, ale z wiekiem sie to zmienia, dalej słucham zespołów które 10-15 lat temu były dla mnie największe, ale moje gust jest teraz o wiele szerszy, pzoatym kilka z moich ulubionych zespołów wydały słabsze płyty - np. Smashing Pumpkins co w porównaniu do ich dorobku z lat 90tych w moim mneimaniu jest niestety słabizną.

nerinka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2008, 18:38

Wychodzi na to, że nie jesteś sam. Nirvana - lata mojej młodości - brzmi jakby to było lata świetlne temu :D. Ostatnio słyszałam, że z Nirvany się wyrasta, ale nie popieram tej tezy. Perl Jam również jest niezapomniany.
Gatunek nie do końca wymarły - zmniejszyły się tylko kręgi osób słuchających.
Już niedługo rocznica śmierci Kurta... Pamięta ktoś jeszcze?

Juventus zawsze był i zawsze będzie historią mojej miłości.
Pavel Nedvěd
juveninhoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2009, 18:55

Jak dla mnie grunge= NirVana ;)

Na ich muzyce się wychowałem

"Pragnienie bycia kimś innym to marnowanie osoby, którą się jest"- Kurt Cobain
ODPOWIEDZ