Del Piero dzisiaj podpisze nowy kontrakt?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
FlooZwT

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2007, 17:42

Alessandro Del Piero może dzisiaj zakończyć dywagacje na temat swojej przyszłości i podpisać nowy kontrakt z Juventusem - informuje La Gazzetta dello Sport. Agent kapitana Bianconerich od kilku tygodni negocjuje warunki umowy z klubem, jednak nie był w stanie przekonać działaczy do utrzymania dotychczasowej pensji Alexa (5 mln euro rocznie). Wygląda jednak na to, że główny sponsor drużyny, koncern FIAT, postanowił rozwiązać sytuację w postaci współfinansowania nowego kontraktu 32-latka. Klub zredukuje gażę napastnika w następnym sezonie o 30 procent, natomiast piłkarz odzyska ją reklamując produkty włoskiej firmy. Przedstawiciel i zarazem brat Del Piero, Stefano, odbywa właśnie spotkanie z oficjelami Starej Damy i wszystko wskazuje na to, że już dziś może dojść do porozumienia.
źródło: goal.com

http://www.solojuve.com/prawdopodobny/d ... traktz.php

jak dla mnie pięknie

FORZA GRANDE JUVENTUS!!!!!!
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2007, 18:12

No i ciekawe kiedy bedzie na ten temat jakas informacja...
Oby tylko Alex podpisale nowy kontrakt, nie wyobazam sobie go w innej druzynie...
FORZA JUVE! FORZA ALEX!

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 16 października 2007, 18:27

Osobiście wątpię w to,że obie strony osiągną dzisiaj ostateczne porozumienie.Nawet jeśli do tego dojdzie,to klub i tak pewnie powiadomiłby o tym fakcie dopiero jutro.Tak czy inaczej Del Piero na pewno pozostanie w klubie.Chyba nie wyobrażacie sobie,że Alex by nas zostawił?To do niego niepodobne.Już wolałby raczej grać za grosze niż wywołać płacz tifosich Starej Damy...

Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2007, 18:27

Bardzo mi sie podoba konsekwencja zarzadu. Pilkarze musza wiedziec kto rzadzi klubem.

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
kornel-palladino20

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2007, 21:17

no to by bylo extra^^bi bez niego :? :( bym byl cekawy jak se juve poradzi :think:

Kaczor_9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2007, 21:23

[quote="Kamil_on"]Bardzo mi sie podoba konsekwencja zarzadu. Pilkarze musza wiedziec kto rzadzi klubem.[/quote]

Zarząd????

To nie jest decyzja zarządu, tylko FIATa!

Jak dla mnie to jest skandal, żeby główny udzialowiec musiał interweniować w takie sytuacje! To tak jakby ITI chciałoby podpisać nowy kontrakt z jakimś piłkarzem Legii...

Ja się bardzo cieszę że jest wreszcie jakaś interwencja, bo by się źle wszystko skończyło.

Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2007, 21:35

Kaczor_9 pisze:
Kamil_on pisze:Bardzo mi sie podoba konsekwencja zarzadu. Pilkarze musza wiedziec kto rzadzi klubem.
Zarząd????

To nie jest decyzja zarządu, tylko FIATa!

Jak dla mnie to jest skandal, żeby główny udzialowiec musiał interweniować w takie sytuacje! To tak jakby ITI chciałoby podpisać nowy kontrakt z jakimś piłkarzem Legii...

Ja się bardzo cieszę że jest wreszcie jakaś interwencja, bo by się źle wszystko skończyło.

Chodzilo mi o to, ze zarzad nie przystał na wymagania Alexa tylko dlatego ze jest symbolem Juventusu. Bedzie grał świetnie, to bedzie świetny kontrakt - proste

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2007, 22:30

I Bardzo dobrze... tylko troche głupia sytuacja z tego wyniknęła... żeby musiał interweniować Fiat... ojj, będzie się o tym mówić, oj będzie :wink:

EDIT:
juveluck pisze:Radujcie się, Del Piero przedłużył kontrakt do 2010 roku. Właśnie teraz podpisuje nową umowę.
:happy:
Ostatnio zmieniony 16 października 2007, 22:43 przez Kuben, łącznie zmieniany 1 raz.

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2007, 22:30

Radujcie się, Del Piero przedłużył kontrakt do 2010 roku. Właśnie teraz podpisuje nową umowę.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 października 2007, 22:44

juveluck pisze:Radujcie się, Del Piero przedłużył kontrakt do 2010 roku. Właśnie teraz podpisuje nową umowę.

AAAA :!: Więc jeszcze - miejmy nadzieję - 3 piękne i tłuste lata naszego kapitana w Juve! Marzenie ciągle aktualne, mam nadzieje, że zobacze jeszcze jak Alex podnosi w górę puchar Ligii Mistrzów...

maxtomek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 października 2007, 00:11

Zgodnie z zapowiedziami, napastnik Juventusu Turyn Alessandro Del Piero [fot] przedłużył kontrakt z klubem do czerwca 2010 roku.
Po pewnych perypetiach w trakcie negocjacji, strony doszły ostatecznie do porozumienia i zostanie w zespole Bianconeri, którego barwy reprezentuje od 1993 roku.

Del Piero został wówczas kupiony za równowartość 12 mln euro z Padovy i od tego momentu rozegrał w Juve ponad 500 spotkań ligowych.

Jak donosiła wcześniej La Gazzetta dello Sport, nowa umowa zapewni 32-letniemu reprezentantowi Włoch około pięciu milionów euro rocznie. Poprzedni kontrakt Del Piero obowiązywał jedynie do końca obecnego sezonu.

maciejka84

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 października 2007, 01:20

Hmm... Alex jeszcze pogra i wierzę, podobnie jak Lord_Juve, że rzeczywiście uniesie Puchar Mistrzów. Moim marzeniem jest, żeby zrobił to razem z Nedvedem, ale znając honor i dumę Pavelka, to jeśli nie wróci do formy to pewnie po sezonie zakończy karierę, a jemu jak nikomu innemu należałby sie ten Puchar...

..::<><::..
Tharp

Nieprzeczytany post 17 października 2007, 06:33

Lord_ Juve pisze:

AAAA :!: Więc jeszcze - miejmy nadzieję - 3 piękne i tłuste lata naszego kapitana w Juve! Marzenie ciągle aktualne, mam nadzieje, że zobacze jeszcze jak Alex podnosi w górę puchar Ligii Mistrzów...
Pfffft, marzenia marzeniami. Ja WIEM, że to zrobi ;-)
Dobrze, ze w koncu ma ten przedluzony kontrakt za soba...

magik21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2007, 07:22

hmm a ja już wiem że Del Piero to zrobił :D
Symbol Juve zostaje z nami, czyli tak jak być powinno :)
http://www.uefa.com/footballeurope/news ... 03996.html

darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2007, 07:55

No i zostaje Alex. Niby to oczywiste a jednak było trochę wątpliwości. Jak ja się cieszę :happy:

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
ODPOWIEDZ