Zakaz wyjazdów dla kibiców Juventusu i Lazio?
- Karol_Juve
- Juventino
Władze włoskiego futbolu nie mają zamiaru tolerować aktów przemocy i wandalizmu. Nie zezwolili kibicom Milanu na wyjazd do Genoi, fani Napoli nie wybiorą się do Mediolanu na starcie z Interem. Na tym jednak nie koniec. Sympatykom dwóch włoskich klubów grozi całkowity zakaz wyjazdów na mecze swoich pupili.
Drżą kibice Juventusu Turyn i rzymskiego Lazio. Mając na uwadze skandaliczne zachowanie chuliganów obu drużyn w ostatnim czasie, a głównie w ostatni weekend, rozważana jest możliwość wystosowania zakazu wstępu na stadiony odpowiednio poza Turynem i Rzymem dla kibiców Juventusu i Lazio. Taką wiadomość podał włoski dzienniki "La Repubblica".
Zdaniem mediów fani Bianconerich i Biancocelestich nie dostaną ostrzeżenia w postaci zakazu wyjazdu na jedno spotkanie ligowe, ale od razu zostaną potraktowani w sposób drastyczny i do końca sezonu poczynania swoich zespołów w meczach wyjazdowych będą oglądać w telewizji.
http://www.pilka.pl/?mid=1&show=77329
wie może ktoś z was co zrobili ci kibice Juve w ostatni weekend??Chyba nic złego
Drżą kibice Juventusu Turyn i rzymskiego Lazio. Mając na uwadze skandaliczne zachowanie chuliganów obu drużyn w ostatnim czasie, a głównie w ostatni weekend, rozważana jest możliwość wystosowania zakazu wstępu na stadiony odpowiednio poza Turynem i Rzymem dla kibiców Juventusu i Lazio. Taką wiadomość podał włoski dzienniki "La Repubblica".
Zdaniem mediów fani Bianconerich i Biancocelestich nie dostaną ostrzeżenia w postaci zakazu wyjazdu na jedno spotkanie ligowe, ale od razu zostaną potraktowani w sposób drastyczny i do końca sezonu poczynania swoich zespołów w meczach wyjazdowych będą oglądać w telewizji.
http://www.pilka.pl/?mid=1&show=77329
wie może ktoś z was co zrobili ci kibice Juve w ostatni weekend??Chyba nic złego

- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ja nic nie wiem, ale pewnie było to związane z jakimiś zajściami przed lub po meczu z Torino. Jak to derby. Emocje sięgają 'sufitu'. Ja się tym nie martwie, bo i tak za bardzo liczyć na kibiców na wyjeździe nie można. Nie dadzą przecież oni za dużo. Gorzej by było jakby zlikwidowali wejścia na Stadio Olimpico. Tu byłoby fatalnie. Zobaczymy jak sytuacja potoczy się w następnych dniach, ale sądzę, że zakaz wejśc do końca sesonu to jakaś bujda...
- white_wolv
- Juventino
a Ty widziales sektory naszych kibicow na wyjazdach w tym roku ? czy tak pleciesz od rzeczy ?mateelv pisze:JJa się tym nie martwie, bo i tak za bardzo liczyć na kibiców na wyjeździe nie można. Nie dadzą przecież oni za dużo
- juveluck
- Juventino
Za takie teksty powinno sie dostawać kijem w czachę... Lepiej sie w ogóle nie odzywaj jeżeli masz pisać takie farmazony...mateelv pisze:Ja się tym nie martwie, bo i tak za bardzo liczyć na kibiców na wyjeździe nie można. Nie dadzą przecież oni za dużo.

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- mateelv
- Juventino
:shock:juveluck pisze:Za takie teksty powinno sie dostawać kijem w czachę... Lepiej sie w ogóle nie odzywaj jeżeli masz pisać takie farmazony...mateelv pisze:Ja się tym nie martwie, bo i tak za bardzo liczyć na kibiców na wyjeździe nie można. Nie dadzą przecież oni za dużo.
Ja słyszałem nasze sektory. O to mi głównie chodzi, o doping w trakcie meczu, który jest ledwo wychwycalny podczas spotkania, z resztą jak każdy. To jest rzecz oczywista. Mi nie chodzi o to, że kibice Juve się źle spisują[wręcz przeciwnie - są <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>], tylko o to że większość kibiców ze swojego stadionu i tak przekrzyczy przyjezdnych. Inaczej jest oczywiście w derbach.white_wolv pisze:a Ty widziales sektory naszych kibicow na wyjazdach w tym roku ? czy tak pleciesz od rzeczy ?
A co rozbujają stadion rywali?mateelv pisze:Nie dadzą przecież oni za dużo

Wyluzujcie, tez jestem pod wrażeniem opraw meczy Juventinich. Na wyjeździe tez jest super. Chodzi mi tylko o stosunek kibiców np.[liczby byle jakie] Roma 40 tysięcy, do Juve 8 tysięcy - WYJAZD. Jest różnica.
Ogółem mówię, że nie żałowałbym tak bardzo kilku meczy bez naszych kibiców na wyjeździe, gdyż ich ilość żadnej ważnej atmosfery nie wniesie. Oczywiście nie raz słychac na stadionach 'gości'. Jednak kilka meczy z głowy bez nich to nei taka strata. Tak sądzę. Doping dopingiem, ale i tak najważniejsza jest atmosfera w zespole i sama gra Juve.
A to moje liczyć na kibiców Juve na wyjeździe - nie tak miało zabrzmieć :]
- juveluck
- Juventino
Nie pogrążaj się.mateelv pisze:Ja słyszałem nasze sektory. O to mi głównie chodzi, o doping w trakcie meczu, który jest ledwo wychwycalny podczas spotkania, z resztą jak każdy. To jest rzecz oczywista. Mi nie chodzi o to, że kibice Juve się źle spisują[wręcz przeciwnie - są <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>], tylko o to że większość kibiców ze swojego stadionu i tak przekrzyczy przyjezdnych. Inaczej jest oczywiście w derbach.white_wolv pisze:a Ty widziales sektory naszych kibicow na wyjazdach w tym roku ? czy tak pleciesz od rzeczy ?A co rozbujają stadion rywali?mateelv pisze:Nie dadzą przecież oni za dużo![]()
Wyluzujcie, tez jestem pod wrażeniem opraw meczy Juventinich. Na wyjeździe tez jest super. Chodzi mi tylko o stosunek kibiców np.[liczby byle jakie] Roma 40 tysięcy, do Juve 8 tysięcy - WYJAZD. Jest różnica.
Ogółem mówię, że nie żałowałbym tak bardzo kilku meczy bez naszych kibiców na wyjeździe, gdyż ich ilość żadnej ważnej atmosfery nie wniesie. Oczywiście nie raz słychac na stadionach 'gości'. Jednak kilka meczy z głowy bez nich to nei taka strata. Tak sądzę. Doping dopingiem, ale i tak najważniejsza jest atmosfera w zespole i sama gra Juve.
A to moje liczyć na kibiców Juve na wyjeździe - nie tak miało zabrzmieć :]

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- white_wolv
- Juventino
jedno pytanie : byles kiedys na meczu ? slyszales kiedys sektor gosci ? czy tylko z telewizyjnych mikrofonow znasz sprawe ?
..naprawde sie pograzasz tym co piszesz.
- mateelv
- Juventino
Byłem oczywiście, ale nie na meczu Juve. To co pisałem wyżej sprawdza się na pewno w OE. Tam praktycznie nie słychać sektoru gości. Słabooo. Bardzo.white_wolv pisze:jedno pytanie : byles kiedys na meczu ? slyszales kiedys sektor gosci ? czy tylko z telewizyjnych mikrofonow znasz sprawe ?
- white_wolv
- Juventino
Fani Juve podczas meczu z Interem 12 - 2 - 2006
Atmosfera ? eee...
Zreszta to tylko pierwsze lepsze co znalazlem na necie. Nawet w Serie B na naszych wyjazdach byl ogrom ludzi a sektor Juventinich w 80% przypadkow byl bardziej zywy od gospodarzy.
A w OE tez potrafi byc dobrze jesli chodzi o doping gosci - wystarczy spojrzec na mecze druzyn ktore maja dobre ekipy(Wisla,Lech,Ruch i kto tam jeszcze). Czasem sa glosniejsi niz gospodarze..
Poza tym mecz bez udzialu kibicow gosci to srednie przezycie..
Atmosfera ? eee...
Zreszta to tylko pierwsze lepsze co znalazlem na necie. Nawet w Serie B na naszych wyjazdach byl ogrom ludzi a sektor Juventinich w 80% przypadkow byl bardziej zywy od gospodarzy.
A w OE tez potrafi byc dobrze jesli chodzi o doping gosci - wystarczy spojrzec na mecze druzyn ktore maja dobre ekipy(Wisla,Lech,Ruch i kto tam jeszcze). Czasem sa glosniejsi niz gospodarze..
Poza tym mecz bez udzialu kibicow gosci to srednie przezycie..
Ostatnio zmieniony 02 października 2007, 15:36 przez white_wolv, łącznie zmieniany 1 raz.
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
Z tego co wiem to już od godzin popołudniowych przed derbowym spotkaniem w Turynie dochodziło do starć kibiców obu drużyn z policją. Między sobą też pewnie urządzali jakieś zawody bokserskie 
Żadnych szczegółów, dzięki którym mógłbym chociaż trochę przybliżyć owe wydarzenia, niestety nie znam.

Żadnych szczegółów, dzięki którym mógłbym chociaż trochę przybliżyć owe wydarzenia, niestety nie znam.
- mateelv
- Juventino
Tak, jak grają z jakąś skrajną drużyną. To są zespoły z kibicami najbardziej oddanymi w Polsce. Ja się nie dziwię, gdy lider tabeli przyjedzie na mecz ze spadkowiczem i 'goście' przekrzykują gospodarzy. Z resztą są to zespoły z największych miast i kibiców też mają od cholery.white_wolv pisze:A w OE tez potrafi byc dobrze jesli chodzi o doping gosci - wystarczy spojrzec na mecze druzyn ktore maja dobre ekipy(Wisla,Lech,Ruch i kto tam jeszcze). Czasem sa glosniejsi niz gospodarze.
Co do zdjęcia które umieściłeś.
Okej okej. Ja nie mówiłem, że widok 'z góry' kibiców na wyjeździe jest zły. Miałem na myśli głównie to co słychać. Tutaj wydaje się być ich sporo, mimo to wiadomym jest, że nie dadzą rady (nie ma mowy) kibicom interu na ich stadionie. Wsyztsko to składa się w całość i wychodzi na to, że kilka meczów bez tifosich Juve to nie ogromna strata. Nie należy nad tym ubolewać.
To tylko Serie B. W tamtym czasie oczywiście drużyny takie jak Napoli zgniatały raczej nas swoim dopingiem u siebie.
Ale tez przeciętniaki i słabiaki z SB to chyba nic trudnego dla Juventinich z Turynu doświadczonych w kibicowaniu? W końcu mają komu kibicować.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
mateelv naprawdę napisałeś w tym temacie wiele bzdur, z których i tak się nie wykręcisz żadnymi argumentami, zupełnie nie rozumiem Twojego podejścia do sprawy :roll:
Tu masz naszych na romie w tym sezonie http://www.juventusclubmeda.it/Foto%202 ... C01041.jpg
Tu masz naszych na romie w tym sezonie http://www.juventusclubmeda.it/Foto%202 ... C01041.jpg