sześć miesięcy bez Andrade?!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Kacper

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2007, 19:57

Wstępne przypuszczenia po wczesnym zejsciu z boiska naszego obrońcy wskazują na odnowienie się kontuzji lewego kolana. Może to spowodować 6-miesięczną przerwę w grze Andrade.

źródło: http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=423601

No niestety to duża strata w naszej defensywie.. a ławka krótka :/
Ostatnio zmieniony 23 września 2007, 22:07 przez Kacper, łącznie zmieniany 1 raz.

RavaneVialli

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2007, 20:09

Bardzo duża strata, ponieważ był to nasz najlepszy środkowy obrońca, ale nie przesadzajmy z tą krótką ławką. Salihamidzicia cofnie się do obrony i z prawej mamy jego oraz Birindellego, na środku duet Criscito-Grygera i w odwodzie Legro, na lewej stronie wszechstronni Chiellini i Molinaro. Także nie ma powodów do paniki, tym bardziej że teraz na pewno zarząd zacznie pracować and sprowadzeniem w zimowym oknie jakiejś gwiazdy do obrony, i gdy wyzdrowieje Andrade, będziemy mieć środek nie do przejścia.
Ostatnio zmieniony 23 września 2007, 20:10 przez RavaneVialli, łącznie zmieniany 1 raz.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 23 września 2007, 20:09

Ile? Ja myślałem, że się skończy na kilku spotkaniach, ale nigdy 6 miesięcy. To niesamowita strata, Andrade to nasz najlepszy zawodnik w tej strefie boiska, a tak długa nieobecność napewno nie jest dla nikogo korzystna. Kto będzie grał na środku z Criscito (który nie jest jeszcze jakimś wybitnie dobrym stoperem)? Legrottaglie? Grygera? Trudna sprawa, szczególnie dla Claudio, który tak się upierał, że nie potrzeba nam już żadnych wzmocnień. A o obrońcy mówiło się wiele...

PS @Kacper daj dokładne źródło.
Pajo1906 pisze::angry: jestem zbulwersowany!!! mało co nie wpadne jak czytam te kuntuzje graczy Juve! dopiero co Zdenek powrócił! Jezu dlaczego JUVE ma pecha?! :?
Nikt nie mówił, że będzie z górki...
Ostatnio zmieniony 23 września 2007, 20:11 przez szczypek, łącznie zmieniany 2 razy.

Pajo1906

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2007, 20:10

:angry: jestem zbulwersowany!!! mało co nie wpadne jak czytam te kuntuzje graczy Juve! dopiero co Zdenek powrócił! Jezu dlaczego JUVE ma pecha?! :?

Obrazek
przemo134

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2007, 20:11

Jesli to prawda, to juz jest po nas. Bo jesli odjedzie na 6 miechów Andrade to zagra w środku Cristcto i Legrotaglie, a to s oznacza ze Buffon bedzie duzo pilek z siatki wyciagac. No ale to bylo do przewidzenia. Mozna pogratulowac zarzadowi transerow, bo przeciez Juve nei potrzebuje jeszcze jednego obroncy, Legrotaglie to pewny punkt naszej defensywy. Przy nim Nesta to zero. :angry: to co widzialem dzis w meczu z Roma w obronie pozostawia duzy niesmak. Mam nadzieje ze moja histeria jest niepotrzeban ale obawiam sie o miejsce w tabeli. Gdyby odszedl Andrade a kontuzje u innych zawodnikow pojawialy by sie nadal tak czesto to nei mamy szans na CL, a nawet watpliwe czy na UEFA.
Ostatnio zmieniony 23 września 2007, 20:13 przez przemo134, łącznie zmieniany 1 raz.

Pajo1906

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2007, 20:11

i jaka teraz będzie para stoperów??? Criscito popełnia błedy... :cry:

Obrazek
darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2007, 20:29

No to się porobiło. Mam nadzieję że ta przerwa tyle nie potrwa. Jeśli to prawda to będzie bardzo, bardzo źle. Jak to będzie :?: Pożyjemy zobacyzmy

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 23 września 2007, 22:00

Jak patrzyłem na tę sytuację, to wydawało mi się, że Andrade uległ kontuzji uda, więc może nie będzie tak tragicznie... trzymajmy kciuki, bo ciężko będzie bez niego.

Capo di tutti capi
TURINIO

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 września 2007, 22:54

Gratulacje dla zarządu...
Przed sezonem ściągnięto 1 solidnego,od zaraz gotowego do gry na wysokim poziomie stopera-Jorge Andrade...Teraz straciliśmy go i w centrum obrony ujrzymy zapewne obok młodziutkiego,nierówno grającego jeszcze Criscito naszego super-stopera Legrottaglie..Jeśli nie jego to naszego super-obrońce boksera Zebine,który o ile prawym obrońcą i w ogóle piłkarzem jest niezłym to jego grę na stoperze porównałbym do tego co ma w głowie,czyli...zero..

"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' :)
Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2007, 23:03

Na środku póki co zagra Grygera, na prawej może Salihamidzic.

MrWlodek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2007, 23:53

Jeśli te fatalne przypuszczenia się sprawdzą, to ...Boże chroń. Andrade to obok Chielliniego najlepsza postać naszej defensywy. 6 miesięcy bez niego będzie się ciągło wiekami...
Pora wyciągnąć jakieś pieniążki w zimowym okienku transferowym drodzy właściciele...

Obrazek
Barton

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2007, 09:13

Oglądając mecz nie przypuszczałem że skończy się to aż tak fatalnie :( Jest jeszcze nadzieja że Jorge wróci do gry wcześniej... ale jeśli tak się nie stanie to będzie ciężkie pół roku :!: I teraz nasuwa się pytanie: Dlaczego zarząd Juventusu kupił tylko jednego stopera :?: Według mnie mogli sobie darować Tiago i kupić za te 14 mln jakiegoś środkowego obrońce.

Juventinha

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2007, 14:25

Jednak nie więzadło, a złamanie rzepki. I nie 6 miesięcy, ale pewnie około 3-4, czyli tak czy inaczej strasznie dużo.

zrodlo

Chyba będziemy mieć spory problem... Miło by było gdyby Legro zaczął grac jak kiedyś w Chievo ;)

Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2007, 15:39

Niestety nie wyglada to najlepiej :cry: Ranieri nie bedzie miał dużego wyboru na pozycje Andrade. Szczerze mowiac watpie aby Legro grał na środku. Bardziej prawdopodobne jest to ze Chiellini przejdzie na pozycje stopera, a w jego miejsce wejdzie Molinaro. Mam nadzieje ze szybko wyleczy sie Bum-Bum, bo teraz jest on nam naprawdę potrzebny. Ranieri zapewne bierze tez pod uwagę mozliwosc grania systemem: 3-4-3 z linia obrony: Chiellini-Criscito-Grygera. Jest to ryzykowne, ale w naszym przypadku chyba najlepsze ( pokazał to mecz z AS Romą ). [/b]

Kaczor_9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2007, 16:09

na ww.pilkanozna.pl jest podana plota...Celowo nie podaje kto ma być naszym nowym borońcą, bo uznaje tą informacje za śmieszną.

ODPOWIEDZ