sześć miesięcy bez Andrade?!
- Kacper
- Juventino
Wstępne przypuszczenia po wczesnym zejsciu z boiska naszego obrońcy wskazują na odnowienie się kontuzji lewego kolana. Może to spowodować 6-miesięczną przerwę w grze Andrade.
źródło: http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=423601
No niestety to duża strata w naszej defensywie.. a ławka krótka
źródło: http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=423601
No niestety to duża strata w naszej defensywie.. a ławka krótka

Ostatnio zmieniony 23 września 2007, 22:07 przez Kacper, łącznie zmieniany 1 raz.
- RavaneVialli
- Juventino
Bardzo duża strata, ponieważ był to nasz najlepszy środkowy obrońca, ale nie przesadzajmy z tą krótką ławką. Salihamidzicia cofnie się do obrony i z prawej mamy jego oraz Birindellego, na środku duet Criscito-Grygera i w odwodzie Legro, na lewej stronie wszechstronni Chiellini i Molinaro. Także nie ma powodów do paniki, tym bardziej że teraz na pewno zarząd zacznie pracować and sprowadzeniem w zimowym oknie jakiejś gwiazdy do obrony, i gdy wyzdrowieje Andrade, będziemy mieć środek nie do przejścia.
Ostatnio zmieniony 23 września 2007, 20:10 przez RavaneVialli, łącznie zmieniany 1 raz.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Ile? Ja myślałem, że się skończy na kilku spotkaniach, ale nigdy 6 miesięcy. To niesamowita strata, Andrade to nasz najlepszy zawodnik w tej strefie boiska, a tak długa nieobecność napewno nie jest dla nikogo korzystna. Kto będzie grał na środku z Criscito (który nie jest jeszcze jakimś wybitnie dobrym stoperem)? Legrottaglie? Grygera? Trudna sprawa, szczególnie dla Claudio, który tak się upierał, że nie potrzeba nam już żadnych wzmocnień. A o obrońcy mówiło się wiele...
PS @Kacper daj dokładne źródło.
PS @Kacper daj dokładne źródło.
Nikt nie mówił, że będzie z górki...Pajo1906 pisze:jestem zbulwersowany!!! mało co nie wpadne jak czytam te kuntuzje graczy Juve! dopiero co Zdenek powrócił! Jezu dlaczego JUVE ma pecha?! :?
Ostatnio zmieniony 23 września 2007, 20:11 przez szczypek, łącznie zmieniany 2 razy.
- przemo134
- Juventino
Jesli to prawda, to juz jest po nas. Bo jesli odjedzie na 6 miechów Andrade to zagra w środku Cristcto i Legrotaglie, a to s oznacza ze Buffon bedzie duzo pilek z siatki wyciagac. No ale to bylo do przewidzenia. Mozna pogratulowac zarzadowi transerow, bo przeciez Juve nei potrzebuje jeszcze jednego obroncy, Legrotaglie to pewny punkt naszej defensywy. Przy nim Nesta to zero.
to co widzialem dzis w meczu z Roma w obronie pozostawia duzy niesmak. Mam nadzieje ze moja histeria jest niepotrzeban ale obawiam sie o miejsce w tabeli. Gdyby odszedl Andrade a kontuzje u innych zawodnikow pojawialy by sie nadal tak czesto to nei mamy szans na CL, a nawet watpliwe czy na UEFA.

Ostatnio zmieniony 23 września 2007, 20:13 przez przemo134, łącznie zmieniany 1 raz.
- hara
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Jak patrzyłem na tę sytuację, to wydawało mi się, że Andrade uległ kontuzji uda, więc może nie będzie tak tragicznie... trzymajmy kciuki, bo ciężko będzie bez niego.
Capo di tutti capi
- TURINIO
- Juventino
Gratulacje dla zarządu...
Przed sezonem ściągnięto 1 solidnego,od zaraz gotowego do gry na wysokim poziomie stopera-Jorge Andrade...Teraz straciliśmy go i w centrum obrony ujrzymy zapewne obok młodziutkiego,nierówno grającego jeszcze Criscito naszego super-stopera Legrottaglie..Jeśli nie jego to naszego super-obrońce boksera Zebine,który o ile prawym obrońcą i w ogóle piłkarzem jest niezłym to jego grę na stoperze porównałbym do tego co ma w głowie,czyli...zero..
Przed sezonem ściągnięto 1 solidnego,od zaraz gotowego do gry na wysokim poziomie stopera-Jorge Andrade...Teraz straciliśmy go i w centrum obrony ujrzymy zapewne obok młodziutkiego,nierówno grającego jeszcze Criscito naszego super-stopera Legrottaglie..Jeśli nie jego to naszego super-obrońce boksera Zebine,który o ile prawym obrońcą i w ogóle piłkarzem jest niezłym to jego grę na stoperze porównałbym do tego co ma w głowie,czyli...zero..
"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' 

- Zawidowianin
- Juventino
Na środku póki co zagra Grygera, na prawej może Salihamidzic.
- MrWlodek
- Juventino
Jeśli te fatalne przypuszczenia się sprawdzą, to ...Boże chroń. Andrade to obok Chielliniego najlepsza postać naszej defensywy. 6 miesięcy bez niego będzie się ciągło wiekami...
Pora wyciągnąć jakieś pieniążki w zimowym okienku transferowym drodzy właściciele...
Pora wyciągnąć jakieś pieniążki w zimowym okienku transferowym drodzy właściciele...

- Barton
- Juventino
Oglądając mecz nie przypuszczałem że skończy się to aż tak fatalnie
Jest jeszcze nadzieja że Jorge wróci do gry wcześniej... ale jeśli tak się nie stanie to będzie ciężkie pół roku :!: I teraz nasuwa się pytanie: Dlaczego zarząd Juventusu kupił tylko jednego stopera
Według mnie mogli sobie darować Tiago i kupić za te 14 mln jakiegoś środkowego obrońce.

- Juventinha
- Qualità Juventina
Jednak nie więzadło, a złamanie rzepki. I nie 6 miesięcy, ale pewnie około 3-4, czyli tak czy inaczej strasznie dużo.
zrodlo
Chyba będziemy mieć spory problem... Miło by było gdyby Legro zaczął grac jak kiedyś w Chievo
zrodlo
Chyba będziemy mieć spory problem... Miło by było gdyby Legro zaczął grac jak kiedyś w Chievo

- Kamil_on
- Juventino
Niestety nie wyglada to najlepiej
Ranieri nie bedzie miał dużego wyboru na pozycje Andrade. Szczerze mowiac watpie aby Legro grał na środku. Bardziej prawdopodobne jest to ze Chiellini przejdzie na pozycje stopera, a w jego miejsce wejdzie Molinaro. Mam nadzieje ze szybko wyleczy sie Bum-Bum, bo teraz jest on nam naprawdę potrzebny. Ranieri zapewne bierze tez pod uwagę mozliwosc grania systemem: 3-4-3 z linia obrony: Chiellini-Criscito-Grygera. Jest to ryzykowne, ale w naszym przypadku chyba najlepsze ( pokazał to mecz z AS Romą ). [/b]